Mora biti nova ili moze i neka polovna ?
i btw. koje napajanje imas ?
Mora biti nova ili moze i neka polovna ?
i btw. koje napajanje imas ?
može i polovna ako je puno bolja, samo se bojim da ne kupim mačka u vreći
edit: imam generičko dell-ovo 650W
Pronjuskaj polovnu ATI HD 4850, stara je ali jaca od ove koju zelis.
edit: imam generičko dell-ovo 650W
izvolis;)
http://www.bug.hr/malioglasi/ati-hd4850-1gb-malo-koristena-vecinom-autocad/17238.aspx
Sve sto je polovno je macak u vreci, da se ne lazemo to su kartice stare preko 3 godine, trose sepet struje, griju se, velike su i bucne.
Novo ces platiti cca +20% vecu cijenu, 24 mjeseca garancije, novija tehnologija, manje trose, manje se griju a perfomanse su uvijek vece.
Moja preporuka ti je stisni jos koju kintu i recimo r7 240 grafu bocni
hvala na pomoći, uzet ću to sve u obzir.
Poslao sam upit za taj oglas pa ću vidit možemo li se dogovorit za cijenu, kolko vidim takve kartice se vani vrte za cca 20-30 eura pa koja je realna cijena kod nas otprilike?
s jedne strane stvarno nisam pri parama, a s druge strane bi uzeo nešto da valja kad već kupujem
pa recimo bi li ova r7 240 ipak bila overkill za moju konfiguraciju kompa? (evo dodao sam brojke pod moj PC)
Frendovi, PC mi možete pogledati, znači integrirana grafa s Trinity 5800K procom AMD Radeon 7660D+Spire Kepler R2 kuler, a pogoni se 1920x1080. I tako, igram DOTA-u 2, stavljam sve na on/max i fps titra od 30-60, s tim da malo zapinje lik. Gasim neke nepotrebne opcije (anti aliasing, additive light pass itd.) ili spuštam quality za 10-20% i fps nešto raste i nešto je veći stabilni prosjek. E, sad, isplati li se šta OC-at, konfa je nova? Taj dio snage mi ne treba ni za što drugo, samo DOTA2 i to do 50-60 stabilnih fps-a. OC ili bi trebalo samostalnu grafu? Ako samostalna, jel bi bila dosta neka jeftina (HD6670/HD6770) pa možda hybrid crossfire ili tako nešto?
Hvala
Pa nađi neku HD 7770. Njih sada ima povoljno a to ti je već bitno jače od te integrirane a ne bi ti loše došlo ni da clockaš CPU .
realno za 300kn ti nemas neki izbor ako hoces novo, r7 240 *ako pogledate malo po netu, misljenja ljudi koji su je kupili* su se recimo naigrali ali ne novijih igara tipa bf4, grafa ce solidno pokretati ona je minimum minimuma, to je rebrand 7730 ako se ne varam ali to je jedini izbor ako hoces novo da kupujes.
Ali polovno u tom cjenovnom rangu nije pametna kupovina, jer to su grafe stare po 4-5 godina a sve su malo radile
nvidia gt 640 je cjenovno blizu, a jača od 240
Pozdrav treba bi savjet za kupnju graficke kartice do 1500kn.
Pozdrav treba bi savjet za kupnju graficke kartice do 1500kn.
Koje napajanje i koji procesor imaš?
Napajanje650w a procesor amd fx 8350
Napajanje650w a procesor amd fx 8350
Koje napajanje, ako ništa drugo koji proizvođač?
LC-Power LC6650GP3 V2.3
LC-Power LC6650GP3 V2.3
- Izvoliš.
http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/xfx-r9-270x-cdbc/
hvala :)
Jel bi mi bilo bolje uložiti u i7 neki ili u grafu?
Grafa koja mi je na pameti je GTX 760, a i7 neki rabljeni 2600k/3770k.. Igram maltene sve, pa i Battlefield MP.
U grafu i5 3570k isprati bilo koju single grafu
Jel bi mi bilo bolje uložiti u i7 neki ili u grafu?
Grafa koja mi je na pameti je GTX 760, a i7 neki rabljeni 2600k/3770k.. Igram maltene sve, pa i Battlefield MP.
gtx760/270x
ili novo napajanje + gtx770/280x
Zbog napajanja i idem maksimalno na GTX 760. Od AMD-a bi čak R9 280 ne x stala na napajanje, no ipak bi na Nvidiu.
Okej, sad dalje kreće planiranje. Hvala.
kontaktirao prodavatelja i kaže da na ovu matičnu http://www.njuskalo.hr/maticne-ploce/abit-ai-7-socket-478-agp-sata-oglas-10699600 ne ide ova grafička zbog utora http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/ati-radeon-x1600-pro-512-mb-128-bit-pcie-oglas-10700326 ima to smisla ili jer vidim da matična podržava agp?
Pa kartica je PCIe, a ploča podržava AGP. Čovjek je u pravu.
Ej ljudi pita me frend za dobru gaming graficku, bitno da mu tjera cod ghost, bf4 na ultra full hd, kaze da bi isao do 3 k kn (+-10%), sad ja sam mu rekao da mu netreba grafa od 3 k kn da bi tjero na full al me gnjavi pa rekoh da pitam ovdje gdje ima mnogo iskusnijih od mene
Ej ljudi pita me frend za dobru gaming graficku, bitno da mu tjera cod ghost, bf4 na ultra full hd
- Ako se ima para, onda ovo uzmi, Asus R9 280X-DC2-3GD5.
Ne treba mu 3000 kuna da tjera na ultra sve ali nama bi bilo poželjno da znamo koju trenutno konfiguraciju ima.
Da, ono najvažnije koji procesor i koje napajanje, jer glupo je da rokamo koju grafičku da kupi a on ima te dijelove loše da nemreju ni upaliti du grafu kamo li gurati :)
saznaj to, pa cemo dalje
ima napajanje xfx 650w
fx 6320
8 gb ddr3 1600 MHz
ima napajanje xfx 650w
fx 6320
8 gb ddr3 1600 MHz
- Po meni, najbolje piknut jednu R9 270/X..