Review Asus GTX560 Ti CUII [by microman]

poruka: 105
|
čitano: 16.925
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Review Asus GTX560 Ti CUII [by microman]
imba kaže...

Poveo sam se za ovim , tj. u jednom falloutu je razlika i 20fps-a i oc sposobnosti jednog 955 su znatno bolje nego ovog starog i vručeg intela, a isto tako vjerujem da jedan 955 daleko bolje gura 6950 nego stari Q6600 tj. sigurno bi lakše pretrpio buduče nadogradnje nego ovaj stari intel. 

Nema to smisla uspoređivati pošto 955BE radi na gotovo 1 GHz višem taktu.

Q6600 bi trebao ići na 3.5-3.6 GHz za 24/7 i to je dovoljno da koliko toliko radi konkurenciju 955BE na ponešto višem taktu.

U svakom slučaju je 955BE daleko bolje riješenje, što zbog temperatura, proizvodnog procesa, OC-a (uz to je i BE pa time automatski manje opterećuje ploču OC-om) no sama brzina proca mi je nekako premala u odnosu na Q6600 da se ide mijenjati.

15 godina
neaktivan
dokly kaže...
thedream kaže...

Hvala na odgovoru, ma malko se zezam s ovim gore što je spomenuo CUDU, pa ono..suprotan tabor već viče Eyefinity. {#}

svatko ko koristi eyefinity i nezeli gledat slide show na visokoj rezi ce opet bit primoran uzet 2 kartice u cross..   ja da zelim imat 3 monitora sig bi isao na gtx 560 SLI...   vrlo jednostavno.. i jeftinije i brze sig od bilo kojeg amd-ovog rjesenja..

Eyefinity se koristi isključivo za igre? Nisi skužio, nema veze.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 19:52 (thedream).
15 godina
neaktivan

Ja sam to spomenuo da mu pokažem kako je mogao dobiti po mom mišljenju "bolju" konfiguraciju za isto novaca tj. da je ostao na 5850 i prodao svoje stare komponente te dodao još 2100kn što je uložio u grafičku mogao je imati samo takav setup, hladniji, ocabilniji, noviji i sa jamstvo te dovoljan za daljnje nadogradnje. Ovim putem koji je on izabrao ima overkill, a ako nije financijski podkovan, dok kupi sb ili bully-a, 6950 će već biti ko danas 4870. Ali to sam samo ja i nečemo više oftopičariti da nebi dobili po nosu. BR

Okvirna računica: 

Q6600 = 600kn  +

MB = 350kn + 

RAM = 350kn +

6950 = 2100kn +

3400kn

955 = 1000kn

MB = 800kn

RAM = 400kn 

2200kn 

Znači još bi imao lufta 1200kn, a ovako je iskeširao 2100kn i dobio overkill, tj. možda 20% maximum veće preformanse. 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451
16 godina
neaktivan

De ljudi, šta ste stali udarat po Stoncin-u, ko da je dvaput (ili čak tri put - ne brojim više) pop.... s prodajom i kupovinom grafički!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
protjeran

lol

Ajd niko nije niš popušio, ja sam ju uzeo za Crysis 2 za brata i meni za Metro sada i za ubuduće jer je bila jeftina i sada je i dobra kartica.

Imamo monitor 1680, on voli high details, very high bi ju odigrao, imao sam 5850 dobio 1600 dodao 600 i priča zaključena.

Ako 6970 nije 600 kuna zasluženo skuplja od stare 5850 ja neznam što ću više pričati. Tu GTX560 sigurno ne bih išao kupovati ni sada

jer sam imao GTX460.. Nis lud mjenjat grafe svakih 6 mjesecixD

A za ubuduće mislim da je neću prodavati jer mi je malo Q6600 @3.60GHz bottleneck, sada sam vidio u sintetskim benchmarks.

Nisam mislio prije na to, jbg, a i bio je onda i na HD5850 isto bottleneck, manje, ali je bio jer je 5850 jaka kartica.{#}

i want your horror i want your design cos youre a criminal as long as youre mine i want your love-i want your psycho your vertigo stick while youre in my room your baby is sick i want your love
Moj PC  
1 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

pustite čovjeka (stoncina) na miru, dosta mi vas je vec!!!! micro sorry za {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.3.2011 5:49 (xyan).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
xyan kaže...

OT

sry ali morao sam.. Pa jer vidiš ti naslov teme: Review ASUS GTX560 Ti.

Omg a oni ovdje rekla kazala, ko je gdje, ko ja kamo, ko je kupio, ko je popuš**

Jbt, a zašto čovjek kaže za GTX560 SOC dodje 1700 kuna i ovo, o.c. (opus citatum): rastura HD6970.

Ja ne bih dalje. Eto, morao sam ovaj post jer su me potaknuli na raspravu.{#}

i want your horror i want your design cos youre a criminal as long as youre mine i want your love-i want your psycho your vertigo stick while youre in my room your baby is sick i want your love
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
xyan kaže...

OT

sry ali morao sam.. Pa jer vidiš ti naslov teme: Review ASUS GTX560 Ti.

Omg a oni ovdje rekla kazala, ko je gdje, ko ja kamo, ko je kupio, ko je popuš**

Jbt, a zašto čovjek kaže za GTX560 SOC dodje 1700 kuna i ovo, o.c. (opus citatum): rastura HD6970.

Ja ne bih dalje. Eto, morao sam ovaj post jer su me potaknuli na raspravu.{#}

Dakle Najeftinija GTX560Ti dođe 1700Kn, a Najeftinija HD6950(2gb) koja se može otključati dođe 2100Kn.

Stoncine molim te da pustiš na miru taj ASUS jer svi znamo za koga i za što su te grafe i zašto im je takva cijena.

Nadalje molim te da pustiš i SOC seriju jer nitko nije rekao da ta dođe 1700kn, Dokly ti je napomenuo da Gigabyte GTX560 Ti OC(900Mhz) dođe 1760kn,a  ta je vjerojatno ista ili možda čak nešto brža od zaključane HD6950 2Gb. 

Zato prvo pažljivo pročitaj postove, pokušaj shvatiti o cem je rijec i onda ic u neki sveti rat.

Uostalom razlika između tih grafa na Stocku je tolika da je zapravo isti drek koju uzmeš i tu do izražaja na kraju dolaze ti sitni dodatni bonusi poput AMD-ovog Eyefinity-a ili Nvidijinog Physx-a, kvaliteta hlađenja, itd...

I'll be back
16 godina
odjavljen

nemojte me sad ubit.... moram pitat nesto: jel bio test s 560 u SLI-u? i ako moze jedan savjet, sto bi bilo bolje dvije 560 u sliju ili ena 580? u permomansama, ne bang for bucks.. koliko vidim ova jedna 560 dosta dobro gura a kakva je u paru? 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

560 u SLi-u maže 580 barem za 25% ali to je čisto bacanje novaca, tek tu i tamo koja igra može pošteno oznojiti 580tku, kamoli dvije 560. 

17 godina
protjeran
dokly kaže...
thedream kaže...

Hvala na odgovoru, ma malko se zezam s ovim gore što je spomenuo CUDU, pa ono..suprotan tabor već viče Eyefinity. {#}

svatko ko koristi eyefinity i nezeli gledat slide show na visokoj rezi ce opet bit primoran uzet 2 kartice u cross..   ja da zelim imat 3 monitora sig bi isao na gtx 560 SLI...   vrlo jednostavno.. i jeftinije i brze sig od bilo kojeg amd-ovog rjesenja..

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=253812

Slide show nebi baš reko

I don't need sex, T-com fucks me every day
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.3.2011 10:47 (pinkskin).
15 godina
imba kaže...

560 u SLi-u maže 580 barem za 25% ali to je čisto bacanje novaca, tek tu i tamo koja igra može pošteno oznojiti 580tku, kamoli dvije 560. 

ali moras razmisljat u 4-toj dimenziji , budućnost :) hahah!  ooo , uznojit ce je metro na 1920 1080 itekako.

15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
imba kaže...

ali moras razmisljat u 4-toj dimenziji , budućnost :) hahah!  ooo , uznojit ce je metro na 1920 1080 itekako.

Na kakvim god hočeš detaljima možeš igrati sa gtx580 , a i sa jednom gtx560 se da i više nego fino igrati, tako da mislim da moja tvrdnja i dalje stoji. 

16 godina
protjeran
pinkskin kaže...
dokly kaže...
thedream kaže...

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=253812

Slide show nebi baš reko

hahaha dirt 2 i jos na 24 fpsa.. pa jesi uopce pogledo link do kraja?nek lik stavi krizu na toj rezi i sve na max.. raspad..

a ikonfiguracija mu je smece.. ima za 9 monitora a nema za 3 r5870?

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.3.2011 10:57 (dokly).
15 godina
imba kaže...
athlon64 kaže...
imba kaže...

Na kakvim god hočeš detaljima možeš igrati sa gtx580 , a i sa jednom gtx560 se da i više nego fino igrati, tako da mislim da moja tvrdnja i dalje stoji. 

ma hocu ti rec da nije to bas tako kako misls " neisplativo uzet jer ima snage na bacanje " , a di si za 2 godine? fali snage a? haha

15 godina
neaktivan

Ako imaš para za GTX580 ili SLi 560tki , imat češ i za dvije godine za GTX790 ili što će već biti aktualno, ko god puca na high end, ne čuva ga 2 godine. 

EDIT: Čast iznimkama kojih stvarno jakooo malo. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.3.2011 10:58 (imba).
16 godina
protjeran
athlon64 kaže...
imba kaže...
athlon64 kaže...
imba kaže...

ma hocu ti rec da nije to bas tako kako misls " neisplativo uzet jer ima snage na bacanje " , a di si za 2 godine? fali snage a? haha

za 2 god izadje kartica koja je jeftinija i jaca od te 2 ..

15 godina
imba kaže...

Ako imaš para za GTX580 ili SLi 560tki , imat češ i za dvije godine za GTX790 ili što će već biti aktualno, ko god puca na high end, ne čuva ga 2 godine. 

EDIT: Čast iznimkama kojih stvarno jakooo malo. 

onda sam ja iznimka , ja imam u namjeri nakon ljeta kupit najjačeg dostupnog single gpu keplera i ne dirat ga 2 , 2.5 godine , kao sto i nisam dosadasju gtx285 koje je najjaci single gpu iz gtx200 , takoder moj prijatelj lijepo 8800gtx , 4 soma za nju i 3 godine ultimativnog gaminga , tako da nemoj mislit da takve kartice imaju oni koji neznaju stace s parama, ja jednostavno smatram da je to isplativa kupnja za gamera.

15 godina
neaktivan

Neda mi se tražiti, ali 97% sam siguran da sam negdje pročitao da si kupio nedavno tu GTX285 rabljenu za manje od 1k, tako da mi nemoj mazati oči sa lanjskim snjegom. Kada pljuneš za npr. 6990 5000kn kad izađe i pokažeš ju za 2.5god onda čemo razgovarati. 

15 godina
imba kaže...

Neda mi se tražiti, ali 97% sam siguran da sam negdje pročitao da si kupio nedavno tu GTX285 rabljenu za manje od 1k, tako da mi nemoj mazati oči sa lanjskim snjegom. Kada pljuneš za npr. 6990 5000kn kad izađe i pokažeš ju za 2.5god onda čemo razgovarati. 

istina , ima 4 mjeseca, soma kuna , gainwardowa nereferentna , jer kad je gtx285 izlazila ja nisam ni znao sta je grafička kartica , ima istine da me vuče da je sad mijenjam za nesto jace ali necu jer je to nepotrebno , govorim ti nisu svi oni koji kupe kartice od 4 soma da imaju para i mijenjaju ih s iducom serijom , imao sam i crossfire , i slabije kartice i ono sto sam zakljucio je da je crossfire smeće jer stvara probleme a da se slabe kartice ne isplati kupovat jer se vrlo skoro pocnes nervirat da ti igre stekaju i i zelis je mijenjat , zato kartica od 4 soma single gpu i vozi 2-3 godine ftw!

EDIT: (4870x2 ) kad je to izaslo , ima vise od 2 godine ? 5 somova , nadi nesto sta ta kartica nece razvalit na rezi kojoj zelis i postavkama koje zelis , pa reci da je to neisplativa kupnja, ma vrijedi svake lipe.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.3.2011 11:12 (athlon64).
15 godina
neaktivan

Ali ista ta 4870x2 je multi gpu što si popopljuvao u svom postu, troši puno, grije se ko blesava, nema dx11 i kada je izašla da je koštala i 4000kn, ja sam siguran da je svatko ko je kupio svakih godinu dana karticu od 2000kn prošao bolje i u prodaji dobio barem 800kn nazad. Nemoj me krivo shvatiti, ali ako ti je ovo pravo godište u profilu, mlađi si dosta od mene, predpostavljam da se ne financiraš sam i očito neznaš što je zaraditi 5000kn i kako ih najbolje potrošiti. 

17 godina
protjeran
microman kaže...
stoncin3 kaže...
xyan kaže...

Dakle Najeftinija GTX560Ti dođe 1700Kn, a Najeftinija HD6950(2gb) koja se može otključati dođe 2100Kn.
Stoncine molim te da pustiš na miru taj ASUS jer svi znamo za koga i za što su te grafe i zašto im je takva cijena.
Nadalje molim te da pustiš i SOC seriju jer nitko nije rekao da ta dođe 1700kn, Dokly ti je napomenuo da Gigabyte GTX560 Ti OC(900Mhz) dođe 1760kn,a  ta je vjerojatno ista ili možda čak nešto brža od zaključane HD6950 2Gb. 

Zato prvo pažljivo pročitaj postove, pokušaj shvatiti o cem je rijec i onda ic u neki sveti rat.

Uostalom razlika između tih grafa na Stocku je tolika da je zapravo isti drek koju uzmeš i tu do izražaja na kraju dolaze ti sitni dodatni bonusi poput AMD-ovog Eyefinity-a ili Nvidijinog Physx-a, kvaliteta hlađenja, itd...

Dakle opet, onda idemo dalje..{#}

GTX560 najjeftinija je 1800 kuna u ADM. Drugdje nema, skuplja ili nije dobavljiv.

6950 OK, to stoji..2100!

ASUS ništa, to je ot mi ovdje pišemo OT.

Idemo dalje.. SOC je 1000MHz clock i tu si kasnije spomenuo.. Ja sam pisao za OC koju je on spomenuo da je 1700 kuna što nije..

I nije 1760 nego 1800 od Gigabytea. link

Ta je možda kao 6950, ali nije kao unlocked, a ja imam seriju unlocked.

I sad je svaka na stocku ista kao druga.. Lol prije govoriš o tvornički overclocku i da je to takva GPU koja ide gore još više, pa VRM, pa latencije pa da se ova

ne može nositi sa njom, da se ne clocka dobro, pa da ne dolazi do izražaja snaga AMD-ove grafičke kartice ko overclocka i da ne skalira dobro. To znam, e tu mislim da je situacija

drukčija jer su posrijedi lošiji drajveri nego kod nVidije.

ot I ja ne bih dalje jer je tema drugačija te ne bih u flame war jer nisam pristaša ni jednog klana..

{#}

15 godina
neaktivan

Hhahaha, neki nikada ne priznaju poraz, go stoncin go :) Mene u toliko tema stoncin ostavio bez daha sa hvaljenjem 6950 da iako svi kupuju gtx560 i prelaze sa crvene na zelenu stranu, ja ću njemu u podršku uzeti 6950 {#}

naravno šalim se :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.3.2011 11:31 (imba).
17 godina
protjeran
imba kaže...

neki nikada ne priznaju poraz, go stoncin go :) ja ću njemu u podršku uzeti 6950 {#}

naravno šalim se :)

Hvala ti Bože da je netko i na mojoj strani..{#}

Lol ajd neću više offtopic, ovo je ozbiljna tema, micromanov review, dakle čovjek se trudi, kupuje najnovije i najbolje GPU

tu samo za nas i još da mu kvarim doživljaje..

Hehe Uživajte i vi sa najnovijim Geforce rješenjima.

A za ovo uzeti moju 6950 imaš Thumbs Up i Hvala kod mene.

Motherfucker kad bih ju najrađe zamijenio za Sapphire ili ASUS kojih nije bio, ko da sam znao da nešto nije u redu kad nisam htio

čekati 7 dana na narudžbu nego sam odma pokupio Gigabajticu sa zaliha i ubo ju u kejs drugi dan doma. I sad ti drajveri iliti štolitiga već

sa skaliranjem nešto ne valja.

Sve u svemu isprike sa moje strane za OT i sitničarenje. I nemojmo više o tome.{#}

15 godina
imba kaže...

Ali ista ta 4870x2 je multi gpu što si popopljuvao u svom postu, troši puno, grije se ko blesava, nema dx11 i kada je izašla da je koštala i 4000kn, ja sam siguran da je svatko ko je kupio svakih godinu dana karticu od 2000kn prošao bolje i u prodaji dobio barem 800kn nazad. Nemoj me krivo shvatiti, ali ako ti je ovo pravo godište u profilu, mlađi si dosta od mene, predpostavljam da se ne financiraš sam i očito neznaš što je zaraditi 5000kn i kako ih najbolje potrošiti. 

samo da se zna , sve sto sam ulozio u komp sam sam zaradio i nije mi te pare bilo lako dat nakon cjeloljetnog konobarenja , istina 4870x2 je zastarjela , a neznam , mozda je i bolje kupit sad neku gtx560 pa kasnije eventualno opet promijenit , uostalom veci je gust češće mijenjat , neznam ni sam , onda ti nakon nekog vremena proc postane bottleneck pa si opet in deep shits , nakon ljeta cu nesto od keplera uzet pa cu godinu nakon mozda ploču i proc mijenjat.

16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
microman kaže...
stoncin3 kaže...
xyan kaže...

Dakle opet, onda idemo dalje..{#}

GTX560 najjeftinija je 1800 kuna u ADM. Drugdje nema, skuplja ili nije dobavljiv.

6950 OK, to stoji..2100!

1.ASUS ništa, to je ot mi ovdje pišemo OT.

2.Idemo dalje.. SOC je 1000MHz clock i tu si kasnije spomenuo.. Ja sam pisao za OC koju je on spomenuo da je 1700 kuna što nije..

I nije 1760 nego 1800 od Gigabytea. link

Ta je možda kao 6950, ali nije kao unlocked, a ja imam seriju unlocked.

3.I sad je svaka na stocku ista kao druga.. Lol prije govoriš o tvornički overclocku i da je to takva GPU koja ide gore još više, pa VRM, pa latencije pa da se ova

ne može nositi sa njom, da se ne clocka dobro, pa da ne dolazi do izražaja snaga AMD-ove grafičke kartice ko overclocka i da ne skalira dobro. To znam, e tu mislim da je situacija

drukčija jer su posrijedi lošiji drajveri nego kod nVidije.

ot I ja ne bih dalje jer je tema drugačija te ne bih u flame war jer nisam pristaša ni jednog klana..

{#}

Za ovo boldano znam da pišeš bezveze, jer Microline ima na lageru dosta Gigabytovih GTX560Ti, a protis uzima od Microline-a i kao takva je Gigabyte GTX560Ti nabavljiva u protisu.

1.Uporno se vućeš za Asus, no svom srecom ovdi je razlika u taktovima 8MHz pa slobodno mogu reci da sa Gigabyticom nećeš imati ništa manje preformanse zato i kažem ne spominji ASUS u ovom slučaju.

2. Ako cemo cijepidlaciti nije 1800kn, nego je 1795.00kn u ADM-u.

3. Ovo pak nemogu dokucit šta znaci. 

Uostalom neznam šta se pjeniš, možda zato šta sam rekao da ću prije uzet Gigabytovu GTX560 Ti SOC(1000Mhz) nego HD6970?

Zašto bi je uzeo prije nego HD6970 sam ti prije napisao i nebi ponavljao sto puta, a ako nemožeš skužiti nije moj problem.Uostalom to je samo moje mišljenje i nisam rekao da zato ti moraš uzeti istu. I smanji malo sa svojim LOL-anjem.

I'll be back
15 godina
neaktivan

Šta ste uradili čovjeku od teme..svaka završi osobnim razračunavanjima..

Mišljenja sam da bi se Review trebao zaključati od komentiranja i reply-a. Sticky, i to zaključani.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
athlon64 kaže...
imba kaže...
samo da se zna , sve sto sam ulozio u komp sam sam zaradio i nije mi te pare bilo lako dat nakon cjeloljetnog konobarenja , istina 4870x2 je zastarjela , a neznam , mozda je i bolje kupit sad neku gtx560 pa kasnije eventualno opet promijenit , uostalom veci je gust češće mijenjat , neznam ni sam , onda ti nakon nekog vremena proc postane bottleneck pa si opet in deep shits , nakon ljeta cu nesto od keplera uzet pa cu godinu nakon mozda ploču i proc mijenjat.

Nemaš šta mijenjat 4870X2 još. Pa nema ni igara DX11 na prste možeš nabrojat.. A kartica je sila. Evo: HD4870X2 i GTX560 Ti.

Samo se više grije/troši{#}

Veći je gušt češće mijenjati tu imaš moju podršku za ubuduće{#}, ja svakih god dana novu, sad sam 2 u 6 mjeseci!

I ono da proc postane bottleneck isto stoji i kod mene, još imam Q6600 iz 2007. samo sam ga dobro kloknuo na 3.6 tako da ima da radi još neki

period.

16 godina
neaktivan
skank666 kaže...

nemojte me sad ubit.... moram pitat nesto: jel bio test s 560 u SLI-u? i ako moze jedan savjet, sto bi bilo bolje dvije 560 u sliju ili ena 580? u permomansama, ne bang for bucks.. koliko vidim ova jedna 560 dosta dobro gura a kakva je u paru? 

GTX560 SLI je jace od jedne GTX580.

Skaliranje sa dvije GTX560 na P67 platformi je 90%

SLI SLI
I'll be back
15 godina
stoncin3 kaže...
athlon64 kaže...
imba kaže...

Nemaš šta mijenjat 4870X2 još. Pa nema ni igara DX11 na prste možeš nabrojat.. A kartica je sila. Evo: HD4870X2 i GTX560 Ti.

Samo se više grije/troši{#}

Veći je gušt češće mijenjati tu imaš moju podršku za ubuduće{#}, ja svakih god dana novu, sad sam 2 u 6 mjeseci!

I ono da proc postane bottleneck isto stoji i kod mene, još imam Q6600 iz 2007. samo sam ga dobro kloknuo na 3.6 tako da ima da radi još neki

period.

nemam ja 4870x2 ja imam gtx285 , procitaj psotove gore , ali svejedno nemam potrebe mijenjat jer ždere itekako , iako bilo bi lijepo npr bebice kao crysis 2 vidit u dx11

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice