Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 7.238
|
čitano: 1.370.316
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
MGloc kaže...

Gluposti kartica ima hrpa nova budget kartica rtx 5070 a rabljenih ima na bacanje po izboru.Danas sam gledao malo usporedbu RTX 5060ti, pa ta kartica nije dostigla niti RTX 3080...Tako da to je fail ali kao sta sam napisao ima hrpa drugih kartica na izbor. 

Kartica od 600€ tebi budzet kartica? I to još u državi gdje većina radi za 750€/mj?

Rabljene nisu svima opcija, a uostalom tko će davati po 300€ za 4-5 godina stare kartice bez jamstva koje mogu sutra dan prdnut?

Poanta je da više u tom budžet djelu nemaš kartice tipa GTX1060/RX580 da kupiš i da se igraš na 1080p kako spada nego imaš isprdke kao ona RTX5050 za 280€ koja je gora kupnja od 4.5 godine satre RTX3060 12GB.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 19:45 (ibme74).
16 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Intel duže vremena ina taj budget segmet sa 12 gb vrama, dobar upscaler i najniža cijena ali nisu prošli na tržištu iz ovog ili onog razloga. Budget gameri su na konzolama a PC ima dvije skupine, online besplatne esports igre koje rade na digitronima i gamere koji vole skupi hardver, gaming mašine od 1500 eura pa na više. Oni u sredini su valjda nebitni i čeka se da popuste vremenom i prilagode se.

Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina

Intel grafe su odbojne zbog svojih mušica, prva serija im je imala katastrofalne drivere i performanse u starijim dx9/10/OpenGL naslovima.

Druga generacija je izgledala bolje pa na kraju ispalo da su sranje kad se uparve sa nekim low end - mid range procesorima zbog CPU overheada, performanse koje se srežu skoro upola ako nemaš ReBar on i slično, bilo je i puno prijaljenih problema sa crashanjem BF6 na Intel Arc karticama tako da su nažalost daleko oni još od dobre preporuke.

14 godina

Ne radim u RH za 750e no da radim isao bi na r5 5600 i rabljena rtx 3080,RX 6800,7800XT ili RTX 4070/super,RTX 5070.Za SONY PlayStation moras dati isto 500e toliko moras dati i za karticu. 
pascal je bio jedinstvena serija gdje je 1060 bila jaca od gtx980..No sjecam se da je frend isto dao skoro 500e za GTX 970 u uno vrijeme 2015-2016..500e za karticu i mir u karte na 1440p dusu dala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine

https://www.techpowerup.com/review/gigabyte-geforce-rtx-5050-gaming-oc/32.html
RTX on
250€ low end u 2025/2026 neki su vidim zapeli u proslom desetljecu u nekakvom mid rangeu, to bi mozda bilo realno da je rtx 5070ti najjaca kartica no imamo 5090

posudit cu ss od drugog forumasa

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 20:26 (Boris grozni).
Moj PC  
0 3 hvala 0
4 godine
Moj PC  
2 3 hvala 0
4 godine

(vjerojatno je ovo već bilo, no nisam primjetio, čudo jedno što se sve može napraviti s integrušom)

Intelova integrirana grafička kartica postigla svjetski rekord!

Nevjerojatno za integriranu grafiku, bez obzira na hlađenje itd.

合気道 五段 Me, myself and I .....Putine smrade, vrati mi Zaporižja
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 23:14 (Zaporožac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Boris grozni kaže...

Uskoro će rtx 5070 super koja će popišati ovu

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice