Da se nadovežem na temu, svaka čast AMD-u za nove divere i boost u performansama, ali priča se o Nvidia fanboyjevima, a pojedinci u ovoj temu likuju kao da je sada razlika između 9070 xt i rtx 5070 ti ne znam kakva, a ne mizernih 4 fpsa u korist Radeona...malo mi to pari na fanboyjeve crvendaća ili mi se samo čini
9% razlike u korist 150 EUR jeftinije kartice, pa ljudi koji ne zele doplatit poprilicno veliku sumu za inferiorniji proizvod su fan boyi? Ajd ok.
Slabo ti ide čitanje grafova očigledno, jer 4 fps-a razlike nije 9%, druga stvar je unaprijeđenje od 9% naspram starih drivera kod RX-ice.
Opet se hvataš za raster performanse,a jasno sam naveo zašto je meni i dalje Nvidia bolja opcija.
EDIT: ibme74 Jasno je meni jako dobro kolika je to razlika u cijeni, te ne bih dao 800 eura za grafičku ni u kojem slučaju (jednom sam napravio to i skonto da je suludo), ali kada bih se odlučio za taj rang grafe radije bih dao 140 eura više da koristim tehologiju koja bolje radi na spomenutoj grafi, jer igranje u rasteru ne ispunjava moje zahtijeve.
BTW slab ti kalkulator valuta, jer 140 eura je oko 1050 kn
TEBI je bolja opcija, al nazivas ljude koji ne zele dati masu para za vise-manje isti proizvod fanboyima. Sta si onda ti? Za 150 EUR skoro kupis neki degradator kao bazu platforme, ne radi se o zanemarivom iznosu. Neki kolege bi te nazvali financijski nepismenim.
Nazivam fanboyjevima one koji energično dižu AMD u nebesa i likuju nad 4 fps-a više naspram rtx 5070 ti kao da je skok od 50%, nazivam fanboyjevima one koji kenjaju po suprotnom taboru na svakom koraku i skaču na sve gdje netko kaže kako im je Nvidia iz nekog razloga dobra ili bolja od Radeona, nazivam faboyjevima one koji šire lažne informacije po pitanju drivera i izmišljaju ne znam kakve probleme sa istima (otkada sam kupio grafu imam drivere koje sam prvog dana instalirao i sve radi kako treba, nisam se ni sjetio da bi mogao update napraviti do sada), nazivam fanboyjevima one koji uveličavaju sve što Radeon napravi, kao što si i ti napisao da je 4 fps-a razlike prednost od 9% naspram Nvidie.
Jako mi je baš stalo hoće li me netko na forumu nazvati financijski pismenim ili nepismenim, a kada bih se odlučio dati toliku lovu za grafičku radije dodam 100-150 eura više pa da mi ispuni sve zahtijeve, umjesto da čekam u kojoj igri će dodati FSR 4, a i kada ga dodaju opet nije na razini DLSS-a 4.
Nikog ne uvjeravam da je Nvidia bolja, niti da ju treba kupiti umjesto Radeonki, ali iznosim svoj stav i osobno mišljenje i zbog toga sam ja fanboy? Ok, eto onda jesam ako će ti biti lakše.
EDIT: AMD armada opet na okupu, lijepo vas je vidjeti u tako velikom broju, baš ste mi simpa
maks0806 ti po običaju čitaš na preskokce, stavljaš riječi usta, jači si spiner od političara, ali evo i ovaj puta ću si dati truda odgovoriti ti...gdje sam napisao da rtx 5060 ti ne ispunjava moje potrebe ili da nisam zadovoljan sa istom? Baš naprotiv, poprilično sam zadovoljan i nemam potrebu za skupljom i jačom grafičkom. Jesam li igdje napisao da RX 9070 xt nije jača od potonje ili da ne bi ispunila moja očekivanja? Nisam, tako da ne vidim čemu izvrtanje mojih riječi,a usotalom koji si ti faktor da pričaš o mom kredibilitetu molim te
Slažem se sa kolegom koji je napisao da je bolje potrošiti lovu na cugu, klopu i sav popratni sadržaj, zato sam i dao za svoju grafu 548 eurića, umjesto 800 i kusur, jer sam s godinama skonto da nema potrebe trošiti toliku lovu na hardver,a to se jasno može i iščitati iz mojih postova