Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 6.337
|
čitano: 1.169.309
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
AFARON kaže...
maks0806 kaže...

Nije to da svi moramo igrati na ultra 4k, ali u High 1440p 5070tka dropa frameove uz quality DLSS i framegen, ako mislite da je to u redu, well naprosto ste u krivu. Za karticu koja realno košta 700e je to objektivno loša situacija i ne može biti preporučljiva. I sve to BEZ RT. Zamislite nekog tko odluči spiskati 700e misleći da je to hi end, upali RT, digne postavke i ima slideshow. Ne znam čemu obrana lošeg proizvoda po lošoj cijeni i zanemarivanje činjenica. Da je 5070 nazvana 5060 kako bi i trebala biti i koštala 350-400, ok, može. Ovako je to DOA proizvod po toj cijeni tih performansi. Na stranu da ju Nvidija reklamira da je ko 4090... Nikakvog smisla pore daleko superiornije 9070tke

Daj mi navedi bolji proizvod za 600 eura od rtx 5070 a da podržava dlss i odma bacam svoju u smeće.

Da 5070 valja, ne bi ti to bio uvjet. I nije 600 već 700

17 godina
maks0806 kaže...

Nije to da svi moramo igrati na ultra 4k, ali u High 1440p 5070tka dropa frameove uz quality DLSS i framegen, ako mislite da je to u redu, well naprosto ste u krivu. Za karticu koja realno košta 700e je to objektivno loša situacija i ne može biti preporučljiva. I sve to BEZ RT. Zamislite nekog tko odluči spiskati 700e misleći da je to hi end, upali RT, digne postavke i ima slideshow. Ne znam čemu obrana lošeg proizvoda po lošoj cijeni i zanemarivanje činjenica. Da je 5070 nazvana 5060 kako bi i trebala biti i koštala 350-400, ok, može. Ovako je to DOA proizvod po toj cijeni tih performansi. Na stranu da ju Nvidija reklamira da je ko 4090... Nikakvog smisla pore daleko superiornije 9070tke

U kojim točno igrama dropa? Ja sam se prije 2 godine sasvim pristojno igrao na rtx 4070 uz DLSS na 4k (na toj grafi odigrao Cyberpunk bez problema).

Radila je ok čak i sa RT, ali naravno uz niži fps što je i logično, ali 60 fps-a sam izvlačio i sa RT u većini slučajeva.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2025 17:29 (lobotomac90).
15 godina
maks0806 kaže...
AFARON kaže...
maks0806 kaže...

Daj mi navedi bolji proizvod za 600 eura od rtx 5070 a da podržava dlss i odma bacam svoju u smeće.

Da 5070 valja, ne bi ti to bio uvjet. I nije 600 već 700

600 u austriji 700 ovdje, precjenjena, fali 4GB rama, ali nema boljeg izbora, takva je stvarnost...dlss mi je uvijet jer mi daje 30%+ fps-a, volio bi da je FSR više podržan ali trenutno nije.

12 godina
Cryogenic kaže...
Inochulum kaže...

Ček onaj Kriogen još uvijek mlati o njegovoj uber 8K kartici? To je ona ista kartica koja je na dnu ljestvice $/fps? 

RTX ON 

Au, još jedan koji je bacio 850 eura u vjetar pa liječi komplekse i još uspoređuje cijene novih iz dućana umjesto rabljenih. Mora da peče i burn'a. Jao što boli 4k 100 +fps'a za 350 eura vs 4k 100+ fps'a za 850 eura.  Nevjerojatni pokušaji liječenja ega i opravdanja bačenih para. Pa brže bolje bez ramišljanja i neke logike bubnut ovakve nebuloze.  Pajdo, kriva ti je računica, usporedba ti je sa cijenom nove iz dučana, malo si maka. Sad ti je 4060ti rabljena cca 280-300 eura a prije 6 mjeseci 350 eura. 

Matematika i zdrav razum čini se left the chat. Pa da pojasnimo da se ne sramotiš previše ovakvim nebulozama.

9060 xt - full hd cyberpunk  - cca 120 fps'a

4060ti - full hd cyberpunk - cca 120 fps'a

9060xt cijena nove u HR jer trenutno nema rabljenih u prodaji,  ajmo zaokružit na 400 eura

4060ti rabljena jer ima rabljenih - ajmo rec 300 eura. 

9060xt - 400/120 = 3,33 eura/fps, evo dodajmo da je u nekim igrama 9060xt i jača ajmo rec 10-20% pa to onda ispadne cca 2.89 eura/fps

4060ti - 300/120= 2,5 eura/fps

I zaboravio na tvoju 9070xt - cijena rabljene 750 eura, kolko vidim po benchmarcima po jutjubu u Cyberpunku na 2k rezi ta grafa daje cca 120 fps sa fsr. Pa ispada 750/120 = 6,25 eura /fps  To je puno isplativije nego 2,5 ojra po frejmu .

Logika wins. Gdje je to od tvoje nebuloze, daleko daleko kolega. Stvarno mora da boli kad se trudiš svim silama opravdat svoju nebulozu i izgreban egić. A vidim nisi jedini  Pozdrav ekipi.  Vidim da si pokušavate izlječit ego, al protiv 2,5 eura/fps nemrete vs $7.41/fps . 2,5 vs 7,41 kolko je na slici, nije baš blizu jelda. Opet ponavljam ako ste vi zadovoljni a vidim da vam jedna 8gb kartica može pokvarit dan i vidim po komentarima da ste više nego zadovoljni svojim (ne) investicijama onda sam i ja . Happy gaming. 

Kad vec pricas tolko o tom cyberpunku, pa kolko ti imas sati u njemu ? Po pricama, jedno 2000 ? 

14 godina
lobotomac90 kaže...
maks0806 kaže...

U kojim točno igrama dropa? Ja sam se prije 2 godine sasvim pristojno igrao na rtx 4070 uz DLSS na 4k (na toj grafi odigrao Cyberpunk bez problema).

Radila je ok čak i sa RT, ali naravno uz niži fps što je i logično, ali 60 fps-a sam izvlačio i sa RT u većini slučajeva.

Čini se da se radi o izoliranom slučaju, slike u prilogu. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2025 18:05 (Cryogenic).
4 godine
maks0806 kaže...

Znamo već svi da su 9060xt i 5060ti 8gb varijante drlog i nisu nikome za preporučiti i da su obje kompanije tu ispale šupci. Žao mi je malo lika koji je u Nvidija temi sretan sa kupovinom 5070 i planira igrati CP 2077 sa RT on te misli da je futureproofan, a ne može nove igrati na ultra postavkama u rasteru, kamoli sa RT.

Moze neke brojke? Mislio sam da je ovo tehnicki forum, a po mom benchmarkingu jucer i danas, lazes ili ti ili moj FPS counter :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2025 18:18 (amagi).
6 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Navratim jednom tjedno na ovu raspravu i priče stalno iste. Ovako će biti i za 10 godina, kao da gledam vječnu crvenu pjegu na Jupiteru  

9 0 hvala 1
13 godina
amagi kaže...
maks0806 kaže...

Znamo već svi da su 9060xt i 5060ti 8gb varijante drlog i nisu nikome za preporučiti i da su obje kompanije tu ispale šupci. Žao mi je malo lika koji je u Nvidija temi sretan sa kupovinom 5070 i planira igrati CP 2077 sa RT on te misli da je futureproofan, a ne može nove igrati na ultra postavkama u rasteru, kamoli sa RT.

Moze neke brojke? Mislio sam da je ovo tehnicki forum, a po mom benchmarkingu jucer i danas, lazes ili ti ili moj FPS counter :)

Potraži na netu slobodno, ne planiram ju ponovno kupovati. Jednom se opeći je bilo dovoljno 

Stojim iza rečenog, to je midrange gpu klase 7800xt, 4070s. Nema što koštati 700e niti se zvati 5070 niti imati 12gb vrama u 2025oj.

5060ti ima 16, 4070ti je jača, što ovu čini sprdnjom od proizvoda. 

Uostalom imam komentare negdje kad sam ju posjedovao, a i svaki relevantni yt kanal potvrđuje moje nalaze.

Da nadodam, ne igramo svi nužno iste igre, ali u nekim igrama koje ja igram, 5070 radi loše, ili izgleda muljavo i zrnato u visokom fpsu sa DLSS i framegen, ili ne učitava teksture, ili izgleda dobro ali u 30fps. Rekao bih da je dobar izbor za SFF buildove i za loša napajanja, ali 9070 je tu očito bolji izbor za isto para isto kako je 5070ti bolji izbor od 9070xt za isto para (iako je razlika manja nego između 9070 i 5070)

I kakvog ja dokazivanja moram tu imati, nisam ni AMD-ov ni Nvidijin ni Intelov shill, jedino što želim je dobar bang for buck i objektivno dobar proizvod. A kako sam imao unazad godinu dana jedno 100 grafičkih koje bi benchmarkao, složio build i prodao bome imam na temelju čega govoriti za razliku od 99% ovdje skupljenih. 

Iste se rasprave vode jer pojedinci tupavo tvrde gluposti i odbijaju prihvatiti činjenice. Dokle je ljudi i foruma bit će tih rasprava. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2025 21:06 (maks0806).
4 godine
maks0806 kaže...
amagi kaže...
maks0806 kaže...

Potraži na netu slobodno, ne planiram ju ponovno kupovati. Jednom se opeći je bilo dovoljno 

Stojim iza rečenog, to je midrange gpu klase 7800xt, 4070s. Nema što koštati 700e niti se zvati 5070 niti imati 12gb vrama u 2025oj.

5060ti ima 16, 4070ti je jača, što ovu čini sprdnjom od proizvoda. 

Uostalom imam komentare negdje kad sam ju posjedovao, a i svaki relevantni yt kanal potvrđuje moje nalaze.

Da nadodam, ne igramo svi nužno iste igre, ali u nekim igrama koje ja igram, 5070 radi loše, ili izgleda muljavo i zrnato u visokom fpsu sa DLSS i framegen, ili ne učitava teksture, ili izgleda dobro ali u 30fps. Rekao bih da je dobar izbor za SFF buildove i za loša napajanja, ali 9070 je tu očito bolji izbor za isto para isto kako je 5070ti bolji izbor od 9070xt za isto para (iako je razlika manja nego između 9070 i 5070)

I kakvog ja dokazivanja moram tu imati, nisam ni AMD-ov ni Nvidijin ni Intelov shill, jedino što želim je dobar bang for buck i objektivno dobar proizvod. A kako sam imao unazad godinu dana jedno 100 grafičkih koje bi benchmarkao, složio build i prodao bome imam na temelju čega govoriti za razliku od 99% ovdje skupljenih. 

Iste se rasprave vode jer pojedinci tupavo tvrde gluposti i odbijaju prihvatiti činjenice. Dokle je ljudi i foruma bit će tih rasprava. 

Ma sve okej, ali kazes da kartica "ne može nove igrati na ultra postavkama u rasteru, kamoli sa RT.", a ja samo zelim da to potkrijepis s necime, nije li to poanta objava na formu? Zasto bih ja trazio dokaze za tvoju izjavu?

Uostalom, gdje to RX 9070 ima za istu cijenu kao RTX 5070? Search na Mindfactory kaze iduce:

Najjeftinija RTX 5070 - 568,99 EUR

https://www.mindfactory.de/product_info.php/12GB-ZOTAC-GeForce-RTX-5070-Twin-Edge-Aktiv-PCIe-5-0-x16--Retail-_1616906.html

Najjeftinija RX 9070 - 629,97 EUR

https://www.mindfactory.de/product_info.php/16GB-XFX-Radeon-RX-9070-Quicksilver-OC-Gaming-Edition-Aktiv-PCIe-5-0-x1_1615549.html

Caseking:

Najjeftinija RTX 5070 - 559,00 EUR

https://www.caseking.de/inno3d-geforce-rtx-5070-twin-x2-12288-mb-gddr7/GCI3-300.html

Najjeftinija RX 9070 - 660,88 EUR

https://www.caseking.de/gigabyte-radeon-rx-9070-gaming-oc-16g-graphics-card-16384-mb-gddr6/GCGB-560.html

Slicna situacija i u HR shopovima.

Futura:

RTX5070 nakon -10% - 662.4 eur

https://www.futura-it.hr/palit-rtx5070-gamingpro-12gb-gddr7-ne75070019k9-gb2050a/246548/product/

RX 9070 - 10% - 740 eur

https://www.futura-it.hr/asrock-radeon-rx-9070-challenger-16gb-16gb-gddr6/246800/product/

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2025 21:29 (amagi).
16 godina

Dobra je RTX 5070, za tu cijenu nema bolje. Šteta kaj nema za neku sigurnust 16 gb vrama makar 12 gb trenutno sasvim OK.

AMD se povampirio sa cijenama. RX 9070 bi trebala koštati jednako, ali u cent...pa si ljudi onda biraju više vrama ili više fejk frejmova. FSR4 ide masovno tak da to dugoročno nebude nikakv problem.

Ali razlika u cijeni je skoro 100 eura, tak da kupujem bila bi RTX 5070 trenutno.

RT performanse u joj nikakve, očekivano..u rasteru npr. staleker 2 nemere gurat na 60 fpsa

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Najjeftinija 9070 u hr je 705, palit model kao ovaj što si linkao za 662.4 od nvidije , njemačku ne gledam, ali ok razlika postoji. Osobno za proizvod koji planiram koristiti više godina, izdvojio bih tih 40e više za osjetno bolji proizvod.

Za fps pogledaj yt videa usporedbi i recenzije, neću ja otkriti nešto puno pametnije. Ja sam odigrao par dana Monster Huntera Wilds, nešto Cyberpunka i prodao ju. Mislim, nije li logično kad igra ako može vuče 20gb vrama da ju 12 ograničava? Na 5070ti je vukla 15. 5

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2025 21:50 (maks0806).
21 mjesec
Cryogenic kaže...
Inochulum kaže...

Ček onaj Kriogen još uvijek mlati o njegovoj uber 8K kartici? To je ona ista kartica koja je na dnu ljestvice $/fps? 

RTX ON 

Au, još jedan koji je bacio 850 eura u vjetar pa liječi komplekse i još uspoređuje cijene novih iz dućana umjesto rabljenih. Mora da peče i burn'a. Jao što boli 4k 100 +fps'a za 350 eura vs 4k 100+ fps'a za 850 eura.  Nevjerojatni pokušaji liječenja ega i opravdanja bačenih para. Pa brže bolje bez ramišljanja i neke logike bubnut ovakve nebuloze.  Pajdo, kriva ti je računica, usporedba ti je sa cijenom nove iz dučana, malo si maka. Sad ti je 4060ti rabljena cca 280-300 eura a prije 6 mjeseci 350 eura. 

Matematika i zdrav razum čini se left the chat. Pa da pojasnimo da se ne sramotiš previše ovakvim nebulozama.

9060 xt - full hd cyberpunk  - cca 120 fps'a

4060ti - full hd cyberpunk - cca 120 fps'a

9060xt cijena nove u HR jer trenutno nema rabljenih u prodaji,  ajmo zaokružit na 400 eura

4060ti rabljena jer ima rabljenih - ajmo rec 300 eura. 

9060xt - 400/120 = 3,33 eura/fps, evo dodajmo da je u nekim igrama 9060xt i jača ajmo rec 10-20% pa to onda ispadne cca 2.89 eura/fps

4060ti - 300/120= 2,5 eura/fps

I zaboravio na tvoju 9070xt - cijena rabljene 750 eura, kolko vidim po benchmarcima po jutjubu u Cyberpunku na 2k rezi ta grafa daje cca 120 fps sa fsr. Pa ispada 750/120 = 6,25 eura /fps  To je puno isplativije nego 2,5 ojra po frejmu .

Logika wins. Gdje je to od tvoje nebuloze, daleko daleko kolega. Stvarno mora da boli kad se trudiš svim silama opravdat svoju nebulozu i izgreban egić. A vidim nisi jedini  Pozdrav ekipi.  Vidim da si pokušavate izlječit ego, al protiv 2,5 eura/fps nemrete vs $7.41/fps . 2,5 vs 7,41 kolko je na slici, nije baš blizu jelda. Opet ponavljam ako ste vi zadovoljni a vidim da vam jedna 8gb kartica može pokvarit dan i vidim po komentarima da ste više nego zadovoljni svojim (ne) investicijama onda sam i ja . Happy gaming. 

Ej ajde stani malo. Ponašaš se ko da si popio pamet svijeta. Pa nisu ovdje ljudi idioti koji ne znaju što kupuju. Prva greška je što poistovjećuješ frame generation sa sirovim performansama. To su nebuloze, i to znaju svi koji imaju nešto staža na pc gamingu. Nemožeš prodavat fore kao kožnati. O nekakvim Frejmodženerejšnfobiji. Ispadaš smiješan. I amd ima FG, i radi uredno, ali to nisu sirove performanse i nitko živ tko voli malo kompetitivnije zaigrat neki fps u multiplayeru to neće upalit. Ja to ne palim ni na single player igrama. Latencija se povećava i dobiješ rezultat - imaš veći fps a latencija veća, što je potpuno suprotno onome što očekuješ sa većim fps-om. To ljudi "sa stažom" primjećuju, i to smeta. Barem meni. Nije to fobija legendo nego osjećaj istančan kroz 25 godina gejming staža.

9070xt je kartica sa 30-40% boljim cost per frameom od te tvoje kraljevske kartice. A ti možeš lajat na mjesec sa svojim FG idiotarijama (koje i amd ima btw).

Evo baš probao CP2077 na uw 1440p. Oko 300 fpsa sa frame generation. Radi super, latencija se mrvu osjeti jer je bazni fps 140+. Ali ne pada mi na pamet sad reć da imam 5090 performanse i da je budala tko je kupio 5090ku... 

Jedino što "svim silama" želim jest tebi pokazat neke stvari, da shvatiš da ljudi na ovom forumu uglavnom znaju što kupuju i zašto kupuju. I da si naporan sa svojim "izgrebani egić" i "kartica od 8gb pokvari dan"... Bokte u kojim si ti filmovima?! Jel se igraš super sa svojom karticom? Da? Odlično, drago mi je. Ja se igram bolje sa svojom. 

Timo: "...samo neinformirani krajnji korisnik moze kupiti AMD proizvod, za igranje"
9 godina

moj staz je poceo 1985 godine.

dakle, nijasnu vise od 25 godina ;)

sve ovisi kakve igre se igraju. single player, story igre, em nemaju apsolutno nikakve potrebe za suludim frejmovima, niti se ta famozna latencija osjeti.

tko ne igra kompetitivne igre, onlajn, mislim da komotno moze usvojiti stav da mu fg i dlss spasavaju tamo gdje sirova snaga kartice posustane. i bas to radi odlicno.

nitko ne tvrdi da nesto nastane iz nicega, i da ne postoji "cijena" koja se plati koristenjem, no, ona je daleko manja od razlike u stvarnoj cijeni jedne kartice koja sa fg takve igre moze vrtjeti u 100fps, i kartice koja je za to sposobna sirovom snagom.

ne znam dali je najnovija generacija fsr sto drasticno poboljsala i promjenila, no, kad sam ja zadnji put probao, dlss + fg je bila daleko bolja i naprednija "tehnologija".....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
4 0 hvala 0
4 godine
forumaš kaže...

Dobra je RTX 5070, za tu cijenu nema bolje. Šteta kaj nema za neku sigurnust 16 gb vrama makar 12 gb trenutno sasvim OK.

AMD se povampirio sa cijenama. RX 9070 bi trebala koštati jednako, ali u cent...pa si ljudi onda biraju više vrama ili više fejk frejmova. FSR4 ide masovno tak da to dugoročno nebude nikakv problem.

Ali razlika u cijeni je skoro 100 eura, tak da kupujem bila bi RTX 5070 trenutno.

RT performanse u joj nikakve, očekivano..u rasteru npr. staleker 2 nemere gurat na 60 fpsa

E okej, da to su vec neke brojke. Osobno dosta bolje stojim u Cyberpunku, iako ja sam stavio onaj Ultra RT preset, moguce da on spusti DLSS s Quality na Balanced mode sam po sebi u onom Automatic presetu, a i ne vidim neku razliku u gameplayu. Prije 4 godine skoro sam isprobao DLSS 2, to je bilo gadno, ghostinga kao u prici, ovo izgleda nebo i zemlja.
 Stalker i AW2 nisam isprobao, Silent Hill 2 jesam, ali opet, uvijek palim DLSS. To su isto UE5 igre pa me zanima kako ce se ponasati.

maks0806 kaže...

Najjeftinija 9070 u hr je 705, palit model kao ovaj što si linkao za 662.4 od nvidije , njemačku ne gledam, ali ok razlika postoji. Osobno za proizvod koji planiram koristiti više godina, izdvojio bih tih 40e više za osjetno bolji proizvod.

Za fps pogledaj yt videa usporedbi i recenzije, neću ja otkriti nešto puno pametnije. Ja sam odigrao par dana Monster Huntera Wilds, nešto Cyberpunka i prodao ju. Mislim, nije li logično kad igra ako može vuče 20gb vrama da ju 12 ograničava? Na 5070ti je vukla 15. 5

Ja volim presjec jer ako krenem s tim da dodam jos "samo malo", onda ce biti ako mogu dati 580, mogu dati i 650, pa onda mogu i 799, onda treba novi PSU bla bla.

Ja sam zasad probao CP2077, SH2, Indianu i so far so good. Naravno PT nisam ni palio, nema smisla, to je za 80+ seriju.

21 mjesec
Damir22 kaže...

moj staz je poceo 1985 godine.

dakle, nijasnu vise od 25 godina ;)

sve ovisi kakve igre se igraju. single player, story igre, em nemaju apsolutno nikakve potrebe za suludim frejmovima, niti se ta famozna latencija osjeti.

tko ne igra kompetitivne igre, onlajn, mislim da komotno moze usvojiti stav da mu fg i dlss spasavaju tamo gdje sirova snaga kartice posustane. i bas to radi odlicno.

nitko ne tvrdi da nesto nastane iz nicega, i da ne postoji "cijena" koja se plati koristenjem, no, ona je daleko manja od razlike u stvarnoj cijeni jedne kartice koja sa fg takve igre moze vrtjeti u 100fps, i kartice koja je za to sposobna sirovom snagom.

ne znam dali je najnovija generacija fsr sto drasticno poboljsala i promjenila, no, kad sam ja zadnji put probao, dlss + fg je bila daleko bolja i naprednija "tehnologija".....

Ovisi koji je bazni fps. Pogle ovaj zanimljiv video.

FG na amdu radi sasvim ok. I kroz drivere (FMF) i kroz igre koje su implementirale ili pak kroz optiscaler. Sve je to ok, ponavljam kad imaš bazni fps koji je zadovoljavajuć. Ako pak imaš 40 fps kao bazu, upališ fg a dobiješ veću latenciju - blesavo i suprotno očekivanom. 

Timo: "...samo neinformirani krajnji korisnik moze kupiti AMD proizvod, za igranje"
13 godina

I opet ovaj tvrdi da je dao nekakve "dokaze" a ispisuje "informacije" bez da ista kaze, 4k 100+ fps, pa na kraju kad mu dokazes da je to nemoguce ispadne da je zapravo smanjio na FHD uz FG i PS2 postavke i i dalje nema 100 fps nego 50-60  Ne da mi se/ nemam vremena ulazit u rasprave, ionak nemaju smisla jer bolest je bolest, al nastavlja u istom tonu patoloskog laganja, kao npr da 9070 XT ima "120 fps na 2k s FSR" sto je laz jer ima 127 fps potpuno native, max postavke (RT off) - i to s mojim zastarjelim procesorom, osobno vrtio vise puta.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2025 22:37 (Minneyar).
Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
amagi kaže...

Naravno PT nisam ni palio, nema smisla, to je za 80+ seriju.

Nije smisla ništa ni za rtx5080 sa 16gb je sprdnja od gpu-a i veči fail od ovih sa 12gb.Tko je to kupio pogotovo po cijeni na izlasku sam ga je sebi plus kožnjak double penetration .

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2025 22:41 (dery).
12 godina

natežete kožicu ko dijete kad prvi put skuži da ima pišu

sad odjednom su path tracing i ultra/epic postavke ultimativni zahtjevi prosječnog pc gejmera

kao da nitko od vas ne zna za prilagodbu postavki jer to odjednom na piceku ne postoji, kao nitko ne zna da su ultra postavke porez na budale gdje je namjerno udar na perfomanse maksimalan za gotovo nikakvu razliku u izgledu, jer neke su igre tech demo

al bitno je poentirat u ovakvim glupim rasprava gdje je mačevanje kitama jedina poanta

oduvijek je bilo igrica i postavki koje su u trenutku izlaska i godinama kasnije mučile i najjače grafe, od crysisa, stalkera pa nadalje, skoro svi smo ih odigrali kad su izašle, neki na low uz bijedni fps, neki na mid/high s malo više fps - ovisno koliko je tko imao love, podešavali postavke od low za sjene i oblake jer realno nisu toliko bitne do high za ono što najviše utječe na izgled

sad su odjednom ultra/epic odlučujući faktor na onih par tech demo igrica koje izađu svake godine, tko nemere to upalit, najbolje da baci pc kroz prozor

dajte se uozbiljite, odumiru vam možda stanice ubrzano

Moj PC  
5 0 hvala 0
9 godina

pokusat cu bas vidjeti bazni fps na ove 2 igre koje ja trenutno imam instalirane, pa vidjeti razliku u fps....

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Inochulum kaže...

Ej ajde stani malo. Ponašaš se ko da si popio pamet svijeta. Pa nisu ovdje ljudi idioti koji ne znaju što kupuju. Prva greška je što poistovjećuješ frame generation sa sirovim performansama. To su nebuloze, i to znaju svi koji imaju nešto staža na pc gamingu. Nemožeš prodavat fore kao kožnati. O nekakvim Frejmodženerejšnfobiji. Ispadaš smiješan. I amd ima FG, i radi uredno, ali to nisu sirove performanse i nitko živ tko voli malo kompetitivnije zaigrat neki fps u multiplayeru to neće upalit. Ja to ne palim ni na single player igrama. Latencija se povećava i dobiješ rezultat - imaš veći fps a latencija veća, što je potpuno suprotno onome što očekuješ sa većim fps-om. To ljudi "sa stažom" primjećuju, i to smeta. Barem meni. Nije to fobija legendo nego osjećaj istančan kroz 25 godina gejming staža.

9070xt je kartica sa 30-40% boljim cost per frameom od te tvoje kraljevske kartice. A ti možeš lajat na mjesec sa svojim FG idiotarijama (koje i amd ima btw).

Evo baš probao CP2077 na uw 1440p. Oko 300 fpsa sa frame generation. Radi super, latencija se mrvu osjeti jer je bazni fps 140+. Ali ne pada mi na pamet sad reć da imam 5090 performanse i da je budala tko je kupio 5090ku... 

Jedino što "svim silama" želim jest tebi pokazat neke stvari, da shvatiš da ljudi na ovom forumu uglavnom znaju što kupuju i zašto kupuju. I da si naporan sa svojim "izgrebani egić" i "kartica od 8gb pokvari dan"... Bokte u kojim si ti filmovima?! Jel se igraš super sa svojom karticom? Da? Odlično, drago mi je. Ja se igram bolje sa svojom. 

Ja nekad koristim fg, nekad ne, ovisno o igri i kako mi odgovara. Nekad se osjeti ultra mali lag, a nekad se doslovno ni ne primijeti i ne smeta uopće. Baš da ću dat 1000 eura samo da mi bude isključen to neću. Postoje ljudi kojima to ne predstavlja problem i koji se igraju sasvim normalno, za puno manje novaca, s FG ili bez FG, ovisno o situaciji. Kako kome odgovara. Na 60, na 120, na 144. Nebi vjerovao al ima ljudi koji ne igraju kompetitivne igre i ne smeta im i dlss i fg u single player.

I gledaju više na investiciju nego na kvalitetu slike gdje ih sigurno razlika u 0.1 % slike ne dira, odnosno razlika u slici ne opravdava 800-1000 eura veću cijenu, i ti i takvi poput tebe koji "mrzite" fg i dlss NE MOŽETE to shvatit jer gledate na grafe samo da daje što više fps'a u rasteru, a druga skupina ljudi gleda više na isplativost. Kao što si i sam rekao da si alergičan na te stvari, netko nije. Sam steam survey ti dokazuje koliko ljudi uopće ne jebe ono o čemu ti i ostali pišete, kupe jeftinije i peglaju jer im ta razlika u slici ili razlika u fps'u ne opravdava baš toliku razliku u cijeni. Sad slijede komentari kako steam survey nije relevantan.

Ovdje se skupila skupina ljudi koje to iritira i dijele savjete drugima na temelju svoje mržnje i iritabilnosti i osobnih takvih preferencija, e pa nemožeš tako, ima ljudi koji drugačije razmišljaju, više sa financijske strane i to treba poštovati a ne uletavati ko indijanac e ta grafa ti je smece, drlog jer su to jutjub apostoli rekli.

Kao što kolega Meynar sad pak kaže kako to nije 100+fps'a nego 60. Neznam zašto kolega ne pošalje CV u amd ili nvidiju pa da tamo pokaže svoje iznimno znanje i umijeće, nitko se nesmije igrat po svojim preferencijama nego samo njegovim, jer ako to nije pravih 100+ fps'a ja moram bacit računalo u smeće. Terapija ocd'a je jeftinija nego skuplja grafa. Naravno da je sad i 2k 27" monitor bolji od 75" 4k i kako je to sve ps2 grafika. 

Zašto tebe to toliko smeta, stvarno mi nije jasno. Pusti ljude da igraju kako žele, ako im odgovara igranje s uključenim FG, neka ga koriste. To ne znači da su manje vrijedni igrači niti da ne znaju što rade. Osim toga, 4060 Ti 8GB zna bez problema dostići i preko 100+ fps-a u nekim igrama samo s DLSS-om, bez potrebe za FG'om na 4K rezoluciji. Tako da se može igrati i vrlo ugodno bez uključivanja FG ako netko to preferira. Kako sam i rekao, terapija za OCD je jeftinija nego skuplja grafička kartica. Ako nekome odgovara igrati s uključenim FG, to nije problem niti bolest, nego sasvim normalan osobni izbor. Ti/vi koje to smeta svađate se sa ljudima odnosno samnom kojem to ne smeta, ne smeta mi ni dlss nit fg, vidjeli smo slike razlika između dlss q/b/p/, razlika 0.1% ako je ima.

Ali ono što me stvarno čudi je reakcija nakon što ti dokažem nešto crno na bijelo. U ovom slučaju, tvoja tvrdnja da 4060 Ti ima cost per frame 7 i nešto dolara bila je čisti primjer manipulacije s cijenama iz dućana. Ja sam karticu kupio za 350 eura, podijelio sa stvarnim FPS-om i ispao mi cost per frame 2.5 eura. Znači gotovo tri puta manje nego što si ti prikazao. I umjesto da kažeš "okej, fair point", ti sada okrećeš priču, ideš na osobno i izigravaš žrtvu.

Tvoj odgovor na to pokazuje da ti smeta istina. Smeta ti kad ti netko argumentirano kaže da nisi u pravu. Ego show. Što se tiče usporedbe kartica, netko traži isplativost kartica, DLSS, stabilan driver support, manju potrošnju, manju buku. I to nije glupo, to je osobni izbor, kao i tvoj.

Ne trebaš prodavati spike kao da samo ti imaš iskustva s gamingom. Ima nas još s par desetljeća iza sebe. Samo nisam ja počeo prvi napad na 9070xt, na 5070ti/5080/ ili na ostale skuplje kartice, ja sam rekao da je trenutno best buy (onda) 4060ti 8gb i vas par fejkfremičara ste počeli napadati tu grafu odnosno moj sidegrade. Ja nikad prvi ne napadnem jer me boli ona stvar šta je ko kupio, i naravno nek uživa u tome, ali ne diram te nediraj me. Tak da ja ne prodajem nikakve fore kao kožnati nego uživam u blagodatima dlss'a i fg'a za malo para, zašto tebe to boli i peče.

Igraš se na više fps'a naravno, zato si toliko i platio, ali taj target fps'a nije u mojoj interesnoj sferi obzirom kolko taj fps košta, ponavljam, nije u interesnoj sferi. Meni su u interesnoj sferi euri i isplativost. 100+fps'a na 4k za 350 eura više nego zadovoljavajuća šema ili 2K na 100-144 fps'a. Da li taj skok performansi između 4060ti i 9070xt opravdava skoro 2 i pol veću cijenu, nekome da nekome ne, meni ne. Eto ti dokaz da gledamo na iste stvari drugačije. Dali meni treba 300 fps'a na 144 hz'nom tv'u, naravno da ne.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2025 23:24 (Cryogenic).
13 godina

Pa s tim se svime slazem. Normalno da vecina ljudi kupuje jeftinije, zato sto ili nemaju novaca za bolje ili ih jednostavno ne zanima i radije trose na nesto drugo. Nekom je tvoja "financijska nepismenost" ako kupis dobru karticu doslovno nista, kupi si takvu karticu od jednodnevne zarade ili 5070 Ti za 1250 EUR zato sto ga jednostavno nije briga. I to je sve u redu. Cijeli problem je u tvojoj borbi 1 v cijeli forum i konstantnim tvrdnjama 4060 Ti "best buy", misrepresentanju, izmisljanju, usporedivanju kruski i jabuki da tvoja kartica izgleda sto bolje itd. Dobro se zna sto je 4060 Ti, kartica je imala svoju publiku kao jedna od najjeftinijih koje su se dale nabavit u to doba, ali to ne mijenja cinjenice a to je da je kartica fail epskih proporcija i po cijeni i po napretku performansi, vjerojatno najgori model koji je NV *ikad* izdala. A to sto si ju ti ubo za manje para i onda proveo desetke sati braneci ju na forumu svim sredstvima, pobrao 2+ bana radi toga (i cim se vratis nastavis u istom ritmu), doslovno nikom nije bitno.

Evo mogu i ja tako za svoju RTX 3080, kupio ju za 900 EUR 10. mj. 2020., otplatio vise nego cijelu miningom, igrao se gospodski - i to zbilja gospodski a ne RTX 4060 Ti = 3060 Ti gospodski - 5 god i jos ju na kraju prodao za 350 EUR. Pa evo spominjem to sad prvi put, a nejdem pisati u svaki topic kako je to best buy najbolje ikada, zato sto je apsolutno nebitno i netko ko ju je kupio kasnije u vrijeme nestasice za 2000 EUR nije imao ni otprilike isto iskustvo. A radi se btw o jednoj od nazivno (po MSRP) najboljih kartica ikada sto se tice skoka i trajnosti, odnosno i dan danas pere pod s xx60 i xx60 Ti drlozima koji su zapravo krivo nazvani xx50 klasa GPU-a.

A mogu slicno i za GTX 970 koja mi je crkla dan prije isteka garancije pa sam dobio novu GTX 1070, ufff koji value idem pisati u 300 postova o tome. S tim da su to obje bile odlicne kartice, za razliku od...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.6.2025 0:26 (Minneyar).
Moj PC  
6 2 hvala 0
17 godina

Meni se čini da ste svi vi došli na forum pravdati svoje kupnje prvo samome sebi, a zatim nametati svoje mišljenje cijelom forumu.

I ti se uhvatio cijene od 900 eura za rtx 3080 prije 5 godina, a tada je to bila dosta velika lova, da je vrijednost novca prije 5 godina bila kao danas ta ista rtx 3080 ne bi bila ispod 1500 eura, tako da nema smisla uspoređivati cijene sada i prije 5 godina, mislim da je to jasno i pticama na grani već, ali slažem se da je rtx 3080 dobra grafa bila kada je izašla, pa čak i dan danas je.  

A s druge strane svi ste se uhvatili grafičkih od 700+  eura kao da gaming podrazumjeva samo igranje u visokim detaljima i 150 fps-a.

Realno i ta kolegina rtx 4060 ti može poslužiti za sasvim solidan gaming u FHD pa čak i u 1440p, ne vidim čemu toliko kritike...realno jedna od najprodavanijih grafičkih je, bilo zbog cijene ovog onog, nebitno, ali vama svima koji imate grafe od 1000 eura je epic fail i neisplativa 

RTX 5060 ti od 8gb je realno pored potonje i rtx 5060ti 16gb potpuno nepotrebna.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.6.2025 8:18 (lobotomac90).
9 godina

igraju ljudi, dan danas, i na vecem drlogu od 4060, i nista im ne fali u zivotu, tako da.....

nemamo svi istu percepciju 1000e, netko radi 2 mjeseca za to, netko zaradi u 2 dana toliko, netko jednostavno ima, sve je to u velikom postotku samo ego, hvalisanje i samopromocija.

s tehnicke strane, sve je tako kako je, s financijske, igras na onome na cemu mozes, s izgleda najvise "smeta" da netko igra i na 300e

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina

Problem je što je ovaj forum odavno postao mjesto za hvalisanje tko ima bolju grafičku, te kome je što isplativije, ukratko rečeno, liječenje kompleksa.

Ista šema kao i sa autima kod onih koje to loži, nema bolje od Mercedesa od 100 iljada eura, a ljudi se voze bez problema i u Octaviji od 30, tako je i ovdje, kolko para tolko muzike.

Jasno je svima ko dan da je grafička od 1000 eura bolja i jača od one od 500 eura, a neisplative su obje ukoliko se ne zarađuje od istih, ekipa da 1000 + eura za grafu na kojoj će se samo igrati i kenja kako je grafička od 500 eura neisplativa, šou program doslovno, dođem se ovdje dobrano nasmijati, jer nešto pametno u zadnje vrijeme je teško ovdje pročitati 

EDIT: maks0806  Tvoj odgovor na post u kojim točno igrama i okolnostima rtx 5070 dropa u 1440p još uvijek čekam. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.6.2025 8:36 (lobotomac90).
13 godina

picajzla0707 Nije tu do intenzivnog pixel peepanja, ultra 4k path tracinga, to uopće ne dovodim u pitanje. Govorim da je danas 12gb minimum koji treba da se koliko toliko komotno igraju nove igre na 1440p medium/high bez RT-a. To nije morbidno visok zahtjev zar ne? 8gb grafičke su u novim AAA igrama nažalost neupotrebljive. 3060ti, 3070, dovoljno jake grafičke sa vramom manjim od 3060 crashaju, ne učitavaju teksture, freezaju itd. Govorim o nekim minimalnim zahtjevima za ugodno igranje novih igara a da ne izgledaju kao last gen. Tu možemo kriviti i društvo, developere, engine, štogod, ali crno na bijelo - 8gb kartice su prošlost za AAA igre. 12gb su minimum i to se već pri izlasku vidjelo da je ta glupa stavka glavni ograničavajući faktor koji će samo sve više i više dolaziti do izražaja 

Ako ćemo pričati o 4k, i/ili path tracingu ili RT-u općenito, tu uopće nema smisla spominjati 5070 i slično, iako zagovaram stajalište da je RT i dalje gimmick koji ubija performanse a ne donosi dovoljno da ga koristim na klasi kartice 5070ti/4080. Ako trebam iskenjati 3000e da igram sa RT-om kako spada, o čemu pričamo? 4a generacija RT-a i da to radi kako spada i ima smisla trebaš komp od 5k e? 

No dobro, možda sam ja budala da kad uzmem novu karticu višeg srednjeg ranga ilitiga danas 600+ eura očekujem da sam miran neko vrijeme. 

Damir22 Igraju, neupitno. Sve ima svoju cijenu i poziciju na tržištu. To nije rasprava trenutno, uporno tupiš nevezano za razgovor da nikom ne treba ništa da se naigra. Ja igram dva-tri serijala igara, i zamisli eto nemrem se naigrati sa ničim slabijim od klase 4070tke a da ne izgleda kao igra za PS3. I što ćemo sad? Hoćeš me i dalje uvjeravati da se sve da sa jeftinom grafičkom?

lobotomac90 Monster Hunter Wilds, 1440p DLSS quality, High preset, High texture pack OFF. Ili dropa ili ne učitava teksture, ovisi o osjećaju taj dan. Dok slabija 7800xt radi bolje jer joj vram buffer nije ispunjen. Kako vam je tako teško shvatiti taj dio meni nije jasno. Doma praktički imam radionu s kompovima i pokrećem tri iste igre na svakom kojeg složim i gledam usage, frametime itd. Sa 3080ti, 4070, 5070 na high 1440p je vram na 11500-11800mb i onda zapne i nastavi. Skroz logično u čemu je stvar ali eto, ne može biti tako!!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.6.2025 8:46 (maks0806).
Moj PC  
2 4 hvala 0
9 godina

ne, ali ti ocigledno hoces mene da ja igram s grafikom iz ps3 (ili jos starije) ere zato sto ne igram na 1000e kartici.

i da, uporno tupim da se i sa duplo, troduplo jeftinijom karticom moze igrati bez ikakvih problema. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.6.2025 8:42 (Damir22).
Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
maks0806 kaže...

lobotomac90 Monster Hunter Wilds, 1440p DLSS quality, High preset, High texture pack OFF. Ili dropa ili ne učitava teksture, ovisi o osjećaju taj dan

Ne vidim neke značajne dropove koji utječu na gaming, niti nestajanje ili sporo učitavanje tekstura, ali da je igra loše optimizirana, je, nevezano koja je grafička u pitanju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.6.2025 8:47 (lobotomac90).
14 godina
Minneyar kaže...

Pa s tim se svime slazem. 

Moji videi ne lažu s tom karticom igram na 4K s preko 100 FPS-a, i to za 350 eura. To je tada bio best buy. Best buy znači točno to: najbolja kupnja u tom trenutku, gledajući koliko koštaju nove i polovne kartice u dućanu i na tržištu. Nema veze kako je netko prije nekoliko godina prošao dobro, to sad ne znači ništa. Priča o prošlim uspjesima ne vrijedi kad se gleda što je sad pametno kupiti. Ja sam na dvije 3070 dobio nove kartice koje sam prodao, 4070 super tako nešto ne sječam se. Jednu kupio za 350 eura, reklamirao , dobio i prodao 4070 super za 800 eura tako nešto. Ne sječam se baš. Uglavnom vidi se iz mojih oglasa. Isto tako kupio za 300 eura 3070 prije godinu i pol prodao i kupio 4060ti za 50 eura gore sa dvije godine garancije. Sve navedeno nema nikakve veze sa trenutnim best buy'em u trenutnom vremenu. Ne gleda se što je bilo prije 5 godina ili koliko je netko imao sreće i kolko je izmuzao novaca od nečega na više godina. Best buy je najbolja kupnja sada, ne prije 5 godina. Nije isto 900 eura za novu 3080 onda i sada, jel ti pojam inflacija ne znači previše? Mislim da neznaš šta znači pojam best buy u trenutnom vremenu, svi gledamo kupiti što novije za što manje novaca jelda.

Nevjerojatno mi je da odbijaš prihvatiti te videe kao dokaz, kao da ti je lakše praviti se da oni ne postoje nego priznati da si u krivu. Kao da ti ego ne da da priznaš stvarnost i trebaš se držati svojih gluposti bez obzira na činjenice. To nema veze s objektivnošću, već s nekom narcisoidnom potrebom da se držiš svojih nebuloza.

Kažeš ja vs cijeli forum, koji cijeli forum? Radi se o 3-4 lika koji imaju fiksaciju na DLSS i Frame Generation i ne mogu podnijeti da netko koristi te tehnologije i da mu dobro rade i da je zadovoljan. Sve mora biti extra low latency, bazni i nebazni FPS-ovi, minimalni input lag. Moj ban ti nije dokaz da si u pravu, ban je bio zbog flejmanja, a ne zbog mojih tvrdnji. Neznam zašto ti se čini da je moj ban potvrda tvoje ispravnosti. Ponavljam, ban je bio zbog flejma, ne zato što si ti u pravu.

Postoje ljudi kojima ne treba ultra savršenstvo nisu im bitni minimalni input lagovi, latencije, bazni ili nebazni FPS-ovi. Ti i još par njih ovdje dramatizirate i pretjerujete i bez razloga vam jedan komad hardvera moze ovako pokkvariti dan, pun si neke mržnje, gnjeva, zbog čega, kome i šta želiš dokazati , svoj perfekcionizam? Kome? Meni si nebitan ti i tvoje dramatiziranje. Meni su bitni euri kolko sam uštedio na nečemu a dobio extra performanse.

Sam Steam survey jasno pokazuje da većini ljudi nije bitno imati sve na ultra detaljima i konstantno najbolju moguću performansu, nego žele dobar omjer uloženog i dobivenog jer neće dat 1000 eura da imaju fg isključen, razlika od 0.1% im ne opravdava tu cijenu. Ako netko može dati 350 eura i igrati na 4K s preko 100 FPS-a, a netko drugi daje 1000 za 120-144 FPS, jasno je tko dobiva bolji deal. Ove izjave govore nevjerojatno puno o tome kako ti gledaš na grafu iz jednog aspekta a ja i ostali sa Steam Survey'a sa financijske strane i to nemožeš shvatiti, i dalje vidim prdiš o toj grafi kako je katastrofalna, sam dokaz da sam u pravu što pričam, kako su i rekli na internetu, ne postoji loša grafička, postoji samo loša cijena. Ali to od tih zamaznih očiju odnosno fiksacije na raster ne vidiš navedeno i nikad nečeš ni vidjeti. Steam survey pokazuje u kakvoj si nevjerojatnoj manjini sa svojim preferencijama.

Nevjerojatno mi je da odbijaš prihvatiti videe kao dokaz, kao da ih uopće ne želiš priznati. Kao da tvoj ego ne da da priznaš da si u krivu. Nekakva narcisoidna potreba da se držiš svojih zabluda. To sad nije 100+ fps'a, to je kao 60, pa ovo pa ono, ja neznam kome su bitne te tvoje izjave tehničkog karaktera? Kako kažeš ja nešto sa 4K spustam na full hd, bla bla, pa upskejlam na nešto, šta ti tek radiš na 2K sa dlss'om onda. . Takav perfekcionist pa da igra na 27" na 1440p. Sramota. Naravno da će sad 2k reza bit bolja od 4k. 

A za kraj, nevjerojatno je da ti i dalje pričaš da su moji dokazi o 4K i 100+ FPS samo moja izmišljotina, usporedba krušaka i jabuka, iako postoje jasni video zapisi koji to pokazuju. To te toliko boli jer znaš da nisi u pravu. DLSS i FG 

Moj savjet, smniri se, ne ispuštaj si žuć toliko o običnom komadu hardvera, nedaj da ti jedna 4060ti baš ovako pokvari dan, 4060ti 8gb je bio best buy za 350 eura prije 6 mjeseci, ako se nađe sad za 280, i to je uvelike best buy kolko god to tebe boljelo. 2.5 eura po frejmu, nemožeš protiv činjenica, odnosno samo ti možeš.  Ja ću je uskoro dat na oglas za okvirno te pare i uzet 5060ti 16 gb. Prodat će se u expresnom vremenu za te pare. Skoro i je otišla za 370 eura. Svakako happy gaming. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.6.2025 10:18 (Cryogenic).
13 godina
Damir22 kaže...

ne, ali ti ocigledno hoces mene da ja igram s grafikom iz ps3 (ili jos starije) ere zato sto ne igram na 1000e kartici.

i da, uporno tupim da se i sa duplo, troduplo jeftinijom karticom moze igrati bez ikakvih problema. 

Evo ja ti srdačno tvrdim da nemaš blage veze 

Triput jeftinija kartica je 9060xt 8gb ili 5060, a i vrapci na grani znaju kako ta smeća (ne) rade. Može biti pun internet testova kako ne radi, ali eto ti ćeš ispuzati iz pećine sa svojom 4060 i reći da su to sve nebuloze. 

lobotomac90 kaže...
maks0806 kaže...

lobotomac90 Monster Hunter Wilds, 1440p DLSS quality, High preset, High texture pack OFF. Ili dropa ili ne učitava teksture, ovisi o osjećaju taj dan

Ne vidim neke značajne dropove koji utječu na gaming, niti nestajanje ili sporo učitavanje tekstua, ali da je igra loše optimizirana, je, nevezano koja je grafička u pitanju.

Ma uzalud razgovor, ja ju igrao sa 7800x3d i postavkama koje sam naveo i nije bilo iskustvo. Stuttery je bilo i choppy. To ne možeš vidjeti u random YT videu. Tek kad spustim mesh quality i texture filtering mi je bilo ok, ali tad je već igra izgledala loše.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.6.2025 8:58 (maks0806).
17 godina
lobotomac90 kaže...
maks0806 kaže...

Ne vidim neke značajne dropove koji utječu na gaming, niti nestajanje ili sporo učitavanje tekstua, ali da je igra loše optimizirana, je, nevezano koja je grafička u pitanju.

Ma uzalud razgovor, ja ju igrao sa 7800x3d i postavkama koje sam naveo i nije bilo iskustvo. Stuttery je bilo i choppy. To ne možeš vidjeti u random YT videu. Tek kad spustim mesh quality i texture filtering mi je bilo ok, ali tad je već igra izgledala loše.

Nemam navedenu grafu niti igru da osobno isprobam, komentiram ono što vidim.

Druga stvar je što si izabrao igrati igru koja je užasno optimizirana, vjerovao ili ne na svim grafičkama, ali logično je da će na jačoj bolje raditi.

Nego ovo je jedna igra, gdje još rtx 5070 po tebi ima problema? 

Vidio sam u jednom postu da ti proc prži na 90 stupnjeva, pa možda da malo podesiš setup ne bi bilo na odmet, umjesto što kriviš hardver 

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.6.2025 8:59 (lobotomac90).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice