U Bjelovaru su po 2e
Rasprava o grafičkim karticama
- poruka: 5.622
- |
- čitano: 1.063.404
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
jeli na rx 570 Tata
na 7900xt sam trenutno, nadam se da cu uskoro naci dobar upgrejd
Treba li bolje od toga??
Vijesti ne zna se koja je bolja. Mislim da bi bilo fer podići cijenu još bar 50%, pošto se stvarno isplati uzeti 😁.
pa da, tocno o tome i pricam....
boli me kita, imam love..... i kupit cu si sto zelim. to je odlican stav, drago mi je da si mozes priustiti, a jos draze da si zelis priustiti.....
ali to nije realnost, nisu lupetanja, vec cinjenice da danas vise nego ikada placas ime i neki osjecaj ekskluzivnosti, a sve manje proizvod, u velikoj vecini kategorija i slucaja.
1000-1200e je i vise nego dovoljno za sastaviti posteni pc za posteno igranje, uvijek bilo, i nadam se, uvijek ce biti.
a to sto neki taj isti iznos daju za kuciste ili drzace kablova od rastature, to nije realan svijet nego cista bahatost i kurcenje, po gornjoj formuli "imam i boli me kita".
nista lose u tome, no na takvo ponasanje mene zaboli visestruko spominjana kita..... ja se igram na svom digitronu kad pozelim, sto pozelim, a nekako, to je poanta gejming pisija......

Ja sam u istim cipelama, samo dostza stariji i osim PUBG sa ekipom nisam igrao skoro pa ništa dok nije iziša Kingdom Come Deliverence 2....kao ljubitelj srednjeg vijeka.....strašno koja navlakuša....oči mi cure....a igra toliko dobro optimizirana i napravljena da je za primjer drugima.....ne sječam se da me je nešto već dugo tako oduševilo...kapa do poda
Ak ova 220 wTDP bude 500 eura kupujem...ha ha moš si mislit, bude soma eura.
Ak ova 220 wTDP bude 500 eura kupujem...ha ha moš si mislit, bude soma eura.
Ta obična jaka ko 7900xt onda će cijena biti oko 800€, xt model blizu 7900xtx znači oko 1000€. Ne smiju stavit veču cijenu neče ih nitko kupovat nije to nevidija. Slabija bi trebali stavit 600eura za jaču 800€ onda to ide ovako neče baš.
Gledam tjednima iste oglase na ebay.de na području Berlina za rtx5080.....
1900€ prosječno pa 1800,1700,1500 a danas vidim spustili neke na 1400+.
Dojma sam da su ovdje u De sve 5xxx grafe kupili isključivo scalperi....i sad ih nemaju kome prodati 🤣
A sa druge strane pojavile se hrpeee rtx5070ti i to po čak 1800€ 🤣🤣🤣🤣
Da barem ta ekipa pogleda kako se kreću cijene ostalih oglasa prije no što definiraju svoje cijene 😁
Mislim.. prije je bilo jasno...ekipa kupi hrpe preskupih grafa i zaradi pare na rudarenju ali zašto bi pobogu to danas netko radio???
Pa pc gaming nikada nije bio u gorem stanju neoptimizacije i loših portova sa konzola.
https://videocardz.com/newz/amd-radeon-rx-9070-series-gaming-performance-leaked-rx-9070xt-is-42-faster-on-average-than-7900-gre-at-4k
Ako je info točan to znači da bi RX9070XT trebala biti negdje između RTX4080S i RTX5080
EDIT: veća slika

Borise....tako slika sa 5700x3d, sad ovaj optimizam za nadolazeću karticu....hmmm jesi li to ti ili ti je netko ukrao profil, ili si pak stasao malo
...zavarava protivnika
https://videocardz.com/newz/amd-radeon-rx-9070-series-gaming-performance-leaked-rx-9070xt-is-42-faster-on-average-than-7900-gre-at-4k
Ako je info točan to znači da bi RX9070XT trebala biti negdje između RTX4080S i RTX5080
To je obznanio amd tako da zanemari to.Zašto su usporedili sa 7900gre, gdje je xtx ili nova nevidija, nisu mogli nabavit nema na lageru
Da ali tih 42% AVG je i na pola RT igara gdje je razlika poveca...
Po ovim AMD leakovima, ispada da je 9700 XT u rasteru negdje izmedu 7900 XT i 7900 XTX, blize potonjoj, dok je u RT ogroman napredak. Ali ogroman napredak - npr 48% u Cyberpunku - od prakticki 0, i dalje nije bas nesto
Meni najzanimljivije sto usporeduju s 7900 GRE (msrp: 550$), pa se nekako nadam tj logicno mi je da usporeduju s karticom istog ciljanog cjenovnog ranga. Ne znam kojeg bi smisla bilo ako ce ove kostati 700+ (msrp) usporedivati sa 150 dolara jeftinijom. Tako da se nadam preporucenoj cijeni od 550 za obicnu 9070 i 600 za XT. Za te pare s ovakvim performanceom bi bila daleko bolja kupnja od ijedne Nshitdije. Naravno, sve je teoretski, s obzirom da taman i ak bude dobra preporucena cijena, cisto radi pomame ce "street price" opet u nebo i jos bar godinu dana se nece cijene stabilizirati, al bar bi se napravio prvi korak ka tome...
Vjerovatno su usporedili s RX 7900 GRE zato što je to naj jača njihova kartica koja ima 16 GB VRAM?
Vjerovatno su usporedili s RX 7900 GRE zato što je to naj jača njihova kartica koja ima 16 GB VRAM?
Ne nego zato jer u usporedbi sa slabijom grafom ispada veči napredak. Psihološka igra gdje izgleda ljepše ugodno oku 40% dobitak naspram usporedbe sa gpu gdje bi imao minus u %.
Ne nego zato jer u usporedbi sa slabijom grafom ispada veči napredak. Psihološka igra gdje izgleda ljepše ugodno oku 40% dobitak naspram usporedbe sa gpu gdje bi imao minus u %.
Ima smisla
FSR4 je samo na 9070 i 9070 XT karticama navodno možda dođe i na RDNA3 kartice ali kasnije i to ako ga dobro optimiziraju.
Sve igre koje imaju FSR 3.1 če automatski podržavati i FSR4 po izlasku.
A za igre koje nemaju podršku za frame gen tu je AFMF 2.1 također novi.
EDIT:
Možda dobijemo i XTX https://www.techpowerup.com/333237/sapphire-nitro-radeon-rx-9070-xt-bios-leak-reveals-existence-of-navi-48-xtx-gpu-variant
Znači kako sam reko oko 800€ ne bi smjela biti više.
Znači kako sam reko oko 800€ ne bi smjela biti više.
https://videocardz.com/newz/amd-rdna4-officially-presented-in-china-radeon-rx-9070-xt-priced-at-4999-rmb-599-rx-9070-at-4499-rmb-549
Evo i sluzbene cijene van kine: https://videocardz.com/newz/amd-introduces-599-radeon-rx-9070-xt-and-549-rx-9070-rdna4-gpus
Ako 9070XT bude po performansama negdje kao 5070Ti onda je fakat dobra cijena.
599$ vs 749$ je 20% niza cijena, taman koliko vecina po netu smatra da bi trebala biti nize od Nvidie da ima sanse dici market share.
Naravno, rijec je o MSRP cijenama, tko zna kakve ce biti po ducanima. Ali ako su nastancali gomilu kartica i budu imali dovoljno kartica na launchu onda imaju priliku za jako dobar start jer 5070Ti zbog nikakve ponude trenutno ima sulude cijene.
Ali moramo najprije vidjeti i benchmarke za tjedan dana jer svoje tvrdnje o performansama AMD moze objesiti macku o rep, vec su dosta puta muljali sa performansama na prezentacijama. Jedino neovisni revieowi su relevantni.
Ne kuzim za koga su stavili 549$ cijenu za 9070 jer pored samo 50$ skuplje 9070XT ova bas po meni i nema nekog smisla.
Počeo me tresti upgraditis
Sad kad sam vidio 9070XT za 599$ i mene je poceo
Samo ne treba zurit, da nebi bilo kao kod nvidije
Užas, kad te upgradeitis krene hvatat, rijetko kad prođe bez posljedica po novčanik.