Da nebi covjek vjerovao minimalno slabiji na 4k od tog tvog 5700x a duplo vrijedniji nakon 6g koristenjaužasno lose
Daj upali ray tracing igraj super grafiku na 30fpsa 😂
Upali ga ti
Da nebi covjek vjerovao minimalno slabiji na 4k od tog tvog 5700x a duplo vrijedniji nakon 6g koristenjaužasno lose
Upali ga ti
Zanima me što se dešava u sljedećoj situaciji, npr. imam 120fps s fgom međutim ograničim fps za 75hz monitor, što će gpu prikazivati na monitoru, hoće li generirati lažne frameove za razliku od 60 do 75fpsa ili će pola jednih, pola drugih?
Generira jedne i druge a ti vidiš 75fpsa od tih koliko je generirano....gasi FG i smanji detalje. FG je za nas sa HRR monitorima i televizorima. Ili kupi barem 1440p monitor sa 144-165 hza da iskoristiš tu grafičku
Upali ga ti
Ne, ti ga upali jer bez RTa se ne isplati igrati, meni je to govno od tehnologije. Ha ha ha nvidija master race na 30 fpsa, brzo vam je taj RT u ovoj generaciji pao na koljena, vrijeme za novu nvidiju 😂
Zanima me što se dešava u sljedećoj situaciji, npr. imam 120fps s fgom međutim ograničim fps za 75hz monitor, što će gpu prikazivati na monitoru, hoće li generirati lažne frameove za razliku od 60 do 75fpsa ili će pola jednih, pola drugih?
Generira jedne i druge a ti vidiš 75fpsa od tih koliko je generirano....gadi FG i smanji detalje. FG je za nas sa HRR monitorima i televizorima. Ili kupi barem 1440p monitor sa 144-165 hza da iskoristiš tu grafičku
Bio sam vrlo specifičan u pitanju a ti mi daješ odgovor koji već znam, dakle koliko, lapo-lapo ili samo one koji fale od 60 do 75fpsa?
Jasno sam ti napisao fa generira jedne i druge, znači pola pola, i monitor ti pokazuje 75 fpsa jednih i drugih.
Jasno sam ti napisao fa generira jedne i druge, znači pola pola, i monitor ti pokazuje 75 fpsa jednih i drugih.
Hvala, btw. u prvom postu nisi jasno napisao jer i u jednom i u drugom slučaju generira i jedne i druge, sada je jasno.
Gle nisam ja ekspert, ja sam laik ali logika mi govori da monitor ne raspoznaje pravi od lažnog fpsa, i prikazuje što dobije od grafičke kartice. A grafička kartica isporučuje jedan fps, pa jedan lažni, pa jedan pravi itd i tvoj monitor od 75 hza prikazuje do 75 fpsa kako ih dobije.
FG ima smisla kad je minmum pravih fpsa oko 60 pa ti podupla sa lažnima da bi na HRR monitoru dobio glađe iskustvo ali osječaj igranja, input lag, kvaliteta slike itd nije kao na pravih 120 fpsa.
Gle nisam ja ekspert, ja sam laik ali logika mi govori da monitor ne raspoznaje pravi od lažnog fpsa, i prikazuje što dobije od grafičke kartice. A grafička kartica isporučuje jedan fps, pa jedan lažni, pa jedan pravi itd i tvoj monitor od 75 hza prikazuje do 75 fpsa kako ih dobije.
FG ima smisla kad je minmum pravih fpsa oko 60 pa ti podupla sa lažnima da bi na HRR monitoru dobio glađe iskustvo ali osječaj igranja, input lag, kvaliteta slike itd nije kao na pravih 120 fpsa.
Dakle nisi siguran... Ovaj slučaj je specifičan jer bi po tome što pričaš gpu bio sposoban isporučiti pravih 60fpsa međutim zbog mehanike fga isporučuje "lagavih" 37-38, pitam upravo radi toga, a ti mi cijelo vrijeme nepotrebno objašnjavaš ono što znamo i ja i ti i svi.
Dakle nisi siguran... Ovaj slučaj je specifičan jer bi po tome što pričaš gpu bio sposoban isporučiti pravih 60fpsa međutim zbog mehanike fga isporučuje "lagavih" 37-38, pitam upravo radi toga, a ti mi cijelo vrijeme nepotrebno objašnjavaš ono što znamo i ja i ti i svi.
Isključi FG namjesti da ti prati tvoj refreš75hz.
Malo po malo detalji rdna4. Ovo neče dogurat jače od Rx7900xt, znači samo mid range ide. Poboljšavaju RT akceleraciju. Zašto to rade ako RT nije bitan jel da?
Zašto to rade ako RT nije bitan jel da?
Čemu uopće takvo pitanje i što njime želiš postići, ne vjerujem da su iz amda objavili kako rt nije bitan, na kraju podržavaju ga, što se bugovih forumaša tiče nekome je bitan a nekome nije, nekome manje bitan a nekome više.
Očito im je najbitniji vram i tu su dosegli vrhunac nema dalje. Izgleda da nam ostaje samo nevidija,intel možda.
Očito im je najbitniji vram i tu su dosegli vrhunac nema dalje. Izgleda da nam ostaje samo nevidija,intel možda.
Kada nemaju konkurentan rt moraju nekako privući pažnju kupaca pa je tu više vrama i performanse u rasteru za sličnu ili nižu cijenu od konkurencije osim u najvišljem segmentu gdje je nvidia bolja i u rtu i u rasteru, da mogu imali bi sve konkurentnije, očito nvidija ima bolju tehnologiju i know how ali to iskorištava na način zaj3bavanja vlastitih kupaca ponajviše, imo.
Tako je, a doslo je do zadnjeg primjera za isto ime za 4070 sa sporijim Vramom.
Ali najjaci dio je, uz istu cijenu!!!! xD
Upis ti nema veze s vezom, Radeon kartice koštaju skoro isto kao Nvidia pandani neznam tko vas hrani tim glupostima. A Nvidia ima svako pravo da svoju karticu pored Radeon pandana naplati minimum 10% vise jer em manje troše, imaju daleko bolji RT, drastično kvalitetnije uspscale tehnologije, plus za psolovnu upotrebu su jedini izbor.
A ovo sta ti trazis ce također doci i u sklopu iduce generacije kod zelenih kada ce tradicionalno performanse XX80 razreda doci u XX70 razredu po mid range cijenama i daleko boljom efikasnošču, a Radeon i nade u efikasnost pored Nvidia-e su gore nego čekati na jackpot
Radeon jedino tu mogu konkurirat ali zakazali su glede svega ostalog najviše efikasnosti per watt. Tu su bili nenadjebivi i nema više došli su do zida. Zajebavaju svoje kupce jednako kao nevidija koja nešto i nudi između ostalog.
Radeon jedino tu mogu konkurirat ali zakazali su glede svega ostalog najviše efikasnosti per watt. Tu su bili nenadjebivi i nema više došli su do zida. Zajebavaju svoje kupce jednako kao nevidija koja nešto i nudi između ostalog.
Svaku generaciju im nudi knap memorije kako bi je morali zamijeniti već iduće generacije, ukoliko ne to onda druga ograničenja kao sporiju memoriju, x8, niži memory bus na karticama istovjetnog imena i tako.
Tko ne može mijenjat gpu svake dvije god nek se ostavi pc-a.To je roba ko čarape treba ih mijenjat često.
Tko ne može mijenjat gpu svake dvije god nek se ostavi pc-a.
I to bezvezno razmišljanje je isto nvidijino maslo...
Tko ne može mijenjat gpu svake dvije god nek se ostavi pc-a.
I to bezvezno razmišljanje je isto nvidijino maslo...
Neš ti velike stvari gpu zamijenit, stari prodaš dok vrijedi nadodaš malo i eto ga za siću mijenjaš.Tako si uvijek u toku.
Neš ti velike stvari gpu zamijenit, stari prodaš dok vrijedi nadodaš malo i eto ga za siću mijenjaš.Tako si uvijek u toku.
Ne kupujem stvari da bi ih mijenjao već da ih koristim i da mi što duže traju, niti jednu stvar koju sam od PC hwa imao nisam prodao već poklonio kada sam kupio nove.
Nije mi jasno ako imam monitor sa visokim RR kako cu to odrzavati bez da ne mijenjam graficke redovno, ako sada xy kartica gura 140fps za dvije godine ce mozda 100fps gurati kako dolaze zahjtjevnije igre i ako želim igrati u punom potencijalu ekrana onda moram i GPU redovno mijenjati.
Uostalom naravno da ti ne shvacas to kad igrice ni ne igras
Nije mi jasno ako imam monitor sa visokim RR kako cu to odrzavati bez da ne mijenjam graficke redovno, ako sada xy kartica gura 140fps za dvije godine ce mozda 100fps gurati kako dolaze zahjtjevnije igre i ako želim igrati u punom potencijalu ekrana onda moram i GPU redovno mijenjati.
Uostalom naravno da ti ne shvacas to kad igrice ni ne igras
Igram ali ne u tolikoj mjeri kao drugi i uglavnom ne pucačke i brze naslove, ja se niti ne obraćam profi playerima niti onima koji moraju imati uvijek najbolje već srednjestrujašima i ljudima kakvih je najviše, onima koji bi se igrali za razumne novce i od kartice očekuju dugotrajnost a takve pak ti ne razumiješ i ušao si u hiperpotrošački način razmišljanja što je i cilj svake tvrtke koja ti želi prodati sranja da ti je rr vrlo bitan i da bez toga nije vrijedno uopće igrati se ili posjedovati nešto što to ne može doseći.
svi moji poznanici igraju tako da imaju fps counter off, i zamisli cuda zadovoljni su :D
kada se komp sklopi, ne prckaju po njemu dok igre postanu neigrive na 30 fpsa vjerovatno
sta mislis koliko im traje grafa? barem 5 godina
Ja se niti ne obraćam profi playerima niti onima koji moraju imati uvijek najbolje već srednjestrujašima i ljudima kakvih je najviše, onima koji bi se igrali za razumne novce i od kartice očekuju dugotrajnost a takve pak ti ne razumiješ i ušao si u hiperpotrošački način razmišljanja što je i cilj svake tvrtke koja ti želi prodati sranja da ti je rr vrlo bitan i da bez toga nije vrijedno uopće se igrati.
Pa kakve veze ima kome se ti obracas sa ovime sta sam ja napisao, koliko znam monitori sa visokim RR krecu od 1080p i manje od 200e.... Prema tome naravno da netrebas 4090 nego neki donji mid range graficke od cca 400e.
Poanta koju sam ti napisao i dalje ostaje ista, koji god tier rezolucije i graficke koristio moras mijenjati osim ako te ne veseli konzolaški fps.
Ti si jedino zbunjen jer neznas kako se po segmentima upotrebe krecu cijene. Naravno da je high RR gaming na 1080p 5x jeftiniji od onoga na 4K... Ali i dalje za održavanje RR takvog monitora moras redovno mijenjati.
I da meni je bitan kvalitetan gaming jer je to nešto u cemu uzivam, nisam od onih koji samo generički štambiljaju po naslovima kao na traci bez obzira i na RR, grafiku i sve ostalo bez ikakavog uživanja u gameplayu.
Ja se niti ne obraćam profi playerima niti onima koji moraju imati uvijek najbolje već srednjestrujašima i ljudima kakvih je najviše, onima koji bi se igrali za razumne novce i od kartice očekuju dugotrajnost a takve pak ti ne razumiješ i ušao si u hiperpotrošački način razmišljanja što je i cilj svake tvrtke koja ti želi prodati sranja da ti je rr vrlo bitan i da bez toga nije vrijedno uopće se igrati.
Pa kakve veze ima kome se ti obracas sa ovime sta sam ja napisao, koliko znam monitori sa visokim RR krecu od 1080p i manje od 200e.... Prema tome naravno da netrebas 4090 nego neki donji mid range graficke od cca 400e.
Poanta koju sam ti napisao i dalje ostaje ista, koji god tier rezolucije i graficke koristio moras mijenjati osim ako te ne veseli konzolaški fps.
Ti si jedino zbunjen jer neznas kako se po segmentima upotrebe krecu cijene. Naravno da je high RR gaming na 1080p 5x jeftiniji od onoga na 4K... Ali i dalje za održavanje RR takvog monitora moras redovno mijenjati.
I da meni je bitan kvalitetan gaming jer je to nešto u cemu uzivam, nisam od onih koji samo generički štambiljaju po naslovima kao na traci bez obzira i na RR, grafiku i sve ostalo bez ikakavog uživanja u gameplayu.
Kakav visoki rr odi to prodavati profi igračima i kompetitivcima koji od toga žive, ljudi kupuju bilo kakav monitor samo da prikazuje igru btw. ja ću se još ohoho igrati na 1080p s karticom koju sam kupio (dugovječnost) pa i na 1440p za koju je kartica namijenjena dok onaj koji će kupiti 4070 neće na 1440 onoliko dugo koliko ću ja već će je morati mijenjati prvenstveno radi nedovoljne količine rama za buduće naslove u 1440p bez cmrljavih tekstura a pogotovo na visokom rru koji me osobno niti najmanje ne zanima.
Pa za tvoju informaciju monitori sa 60-75Hz su danas ulazna kategorija pretežno za urede od nekih 120e nitko to danas ne kupuje vise za igranje ksd za 30-40e vise imas drasticno bolhe ekrane.
I to sta si ti zapeo u 2014.g sa tim low RR stutteravim gamingom kao i sa tezama o vramu na temelju kojih si samo kupio grafu je tvoj problem i male šake sličnih istomisljenika a nikako da je to danas popularno.
Kako sam i ranije objasnio ranije rtx 4070 super ce 3 godine od launcha nuditi daleko vise od 7900gre u vidu DLSS, RT, manje potrošnje i jednakih raster performansi, nakon toga kad zastare jedn ai druga ionako performansama pa nebudu igrive za 1440p na kojem se sada reklamiraju ce ionako biti svejdno koliko vrama ima koja kad ce jedna gurati 50 druga 35 fps.
Znaci klasika kupio si grafu sa kojom ces tek nakon 3 godine od postojanja jedne i druge dobiti neku pirovu prednost na ionako neigrivom fps-u, a da ju i sačuvas 4 godine opet si na Nvidia-i imao 3:1 rezultat odnosno 3 godine boljeg gaminga spram Radeonke.
Isti slučaj kao oni sta su nahrlili na moar cores mantru pa sa prve dvije generacije ryzena pušili debelo u gamingu spram malojezgrenih intela.
Koja je najbolja izvedba rx 6700 xt?