Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 6.937
|
čitano: 1.289.513
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
Rasprava o grafičkim karticama

AMD toliko dominira, da grafe dijele besplatno, ljudi bi svejedno kupili Nvidiju

Moj PC  
3 2 hvala 0
16 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama

"Popljuvao" je jednako 7900xtx i 4080, pogotovo 7900xt. Price, perf, watt,  je u ostalim segmentima na strani amd.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.12.2022 17:02 (dery).
16 godina
mislioc kaže...

Števo popljuvao Nvidiju  kaže kralj da jedino 3060ti ima donekle smisla, i 4090 naravano pošto nema konkurencije ostalo za bacit po trenutnim cijenama od Nvidije. AMD dominira u svim kategorijama osim top end.

Nisma gledao ali ak je to rekao slažem se. Pa konzolaši nam se smiju sa ovim 450-500 w TDP karticama. Em koštaju ko suho zlato, em ti treba server soba sam za kantu ak se želiš igrat tijekom ljeta. 

Tragikomedija kam je to otišlo, po ptanju cijena i TDP-a...i onda cukor na kraju izađe witcher 3 nex gen i RTX 4080 jedva drži 60 fpsa i to uz frejm genrator. Ma nek se stjeraju svi skupa 

17 godina
MEGATAMA kaže...

Primarno pitanje je koje bi ti igre igrao na tome?

Nema svaka igra jednake zahtjeve,zelis li igrat starije naslove ili najnovije koji dolaze?

Nemam niš određeno, više manje fps-ove, avanture, sadašnje naslove i nadolazeće.. 

Ne lovim 140fps+, ultra postavke i 4k.  Gledam nekaj da odigram tu i tam, a da opet ne moraju detalji patit na low postavkama, naravno, uvjet je gejmanje u 2k rezi.

12 godina
zvonac kaže...
MEGATAMA kaže...

Primarno pitanje je koje bi ti igre igrao na tome?

Nema svaka igra jednake zahtjeve,zelis li igrat starije naslove ili najnovije koji dolaze?

Nemam niš određeno, više manje fps-ove, avanture, sadašnje naslove i nadolazeće.. 

Ne lovim 140fps+, ultra postavke i 4k.  Gledam nekaj da odigram tu i tam, a da opet ne moraju detalji patit na low postavkama, naravno, uvjet je gejmanje u 2k rezi.

Pretpostavljam da ti je raytrace nebitan,radeonke su u tom scenariju povoljnije tojest vise za manje naspram Nvidie.

17 godina
MEGATAMA kaže...

Pretpostavljam da ti je raytrace nebitan,radeonke su u tom scenariju povoljnije tojest vise za manje naspram Nvidie.

Čuj, nije mi RT tolko zanimljiv kolko dlss. RT, jednog dana dok se usavrši, dok ne bu progutalo pun kufer fpsa nauštrb RTa..

12 godina
zvonac kaže...
MEGATAMA kaže...

Čuj, nije mi RT tolko zanimljiv kolko dlss. RT, jednog dana dok se usavrši, dok ne bu progutalo pun kufer fpsa nauštrb RTa..

Ako ti je monitor 1440p radije ciljaj na native izvodjenje ali opet DLSS je jako napredovao pa je to mozda ok i na 1440p uz dlss performance naprimjer.

Imas i na AMDu FSR 2.0 a izradjuju i 3.0

Jel ti hitna sad grafa,da se mozda strpis do mid range 4xxxi rdna3 da vidis kako ce se kretat cijene.

17 godina
MEGATAMA kaže...

Ako ti je monitor 1440p radije ciljaj na native izvodjenje ali opet DLSS je jako napredovao pa je to mozda ok i na 1440p uz dlss performance naprimjer.

Imas i na AMDu FSR 2.0 a izradjuju i 3.0

Jel ti hitna sad grafa,da se mozda strpis do mid range 4xxxi rdna3 da vidis kako ce se kretat cijene.

Nije mi hitno, ionak čekam zen 4 i 7xxx procesore kao i RL 13500, pa ćemo vidit, a usput bumo vidli ove nove grafe rdna3, pa ću vidit kaj će biti na kraju.

12 godina

Vidim da su u Hr jednostavno kune pretvorili u eure,utipkajte u nabava net rtx4090 i stavite najskuplje artikle,sto je kostalo 20 isuca kuna sad je 20 tisuca eura 🥂🥂🥂

Najskuplja rtx4090 139 tisuca kuna,samo da to ne vide ovi iz Nvidie jer ce dobit ideje 😁

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.1.2023 11:01 (MEGATAMA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
MEGATAMA kaže...

Vidim da su u Hr jednostavno kune pretvorili u eure,utipkajte u nabava net rtx4090 i stavite najskuplje artikle,sto je kostalo 20 isuca kuna sad je 20 tisuca eura 🥂🥂🥂

Najskuplja rtx4090 139 tisuca kuna,samo da to ne vide ovi iz Nvidie jer ce dobit ideje 😁

16 godina

Ja uzeo 10 komada ovih grafulja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.1.2023 11:33 (dery).
Moj PC  
9 0 hvala 2
12 godina
dery kaže...

😁😁😁😁😁😁😁

14 godina
dery kaže...

Sve si kupio nema više.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.1.2023 12:04 (hummer0).
9 godina
neaktivan
dery kaže...

Konačno su nam se vratile normalne cijene grafa 

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
15 godina
dery kaže...

Nabavna cijena?

16 godina
hummer0 kaže...
dery kaže...

Sve si kupio nema više.

12 godina
dery kaže...
hummer0 kaže...
dery kaže...

Sve si kupio nema više.

AJDE outsourcaj nam koju, znamo da neš rudarit.

Survivor - eye of the tiger
11 godina
protjeran

Valjda nećeš dugo čekati nakon storna da ti sjednu novci🤣

Ne puše oni te fore.

Međutim što je sa 4080 fake 12gb karticama ??

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Vjerujem da se o ovome vec raspravljalo, i sve pojasnilo ali evo, debata traje, pravo je znojavo, pa cemo se razici a ja cu pitati bugovce.... Da se ne pocmemo samarati....

Dakle,.radi se o amd super resolution, ili fsr....

Slazemo se da se radi o upscalingu, ali...

Ako stavimo igru na 1080p rezu, ukljucimo fsr, i odaberemo neki od setingsa, recimo ultra quality.....

Sto se tocno desava? Igra se vrti u 1080p, ali se upscalea na visu rezoluciju?

Ili stavimo 2k rezoluciju, odaberemo fsr postavku, igra radi u.....

Znaci ne.mozemo se usuglasiti, dali nativni rezu postavljamo nizu ili visu, nekom logikom nizu, ali u 1 ujutro... ;)

Znam da je debilno ali nemamo pametnijeg.posla :)
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2023 0:40 (Damir22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Po nekoj logici ostaje nativna rezolucija fsr ti u pravilu boost koji naravno djeluje na kvalitetu slike. Nez tocno postavke na amd u ali znam tipa da si na najmanjem gubitku na quality modu

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Damir22 kaže...
Vjerujem da se o ovome vec raspravljalo, i sve pojasnilo ali evo, debata traje, pravo je znojavo, pa cemo se razici a ja cu pitati bugovce.... Da se ne pocmemo samarati....

Dakle,.radi se o amd super resolution, ili fsr....

Slazemo se da se radi o upscalingu, ali...

Ako stavimo igru na 1080p rezu, ukljucimo fsr, i odaberemo neki od setingsa, recimo ultra quality.....

Sto se tocno desava? Igra se vrti u 1080p, ali se upscalea na visu rezoluciju?

Ili stavimo 2k rezoluciju, odaberemo fsr postavku, igra radi u.....

Znaci ne.mozemo se usuglasiti, dali nativni rezu postavljamo nizu ili visu, nekom logikom nizu, ali u 1 ujutro... ;)

Znam da je debilno ali nemamo pametnijeg.posla :)

FSR renda u rezi manjoj od one odabrane i upscalea na tu odabranu, scaling omjer zavisi od odabrane kvalitete - npr. ako ti je namješteno na najbolju kvalitetu na 1080p, renda 720p i upscalea na 1080p. Ako je 1440p, renda u 1080p itd. ... Ako je namješten na nižu kvalitetu izabrat će još nižu rezoluciju. A ima i nekih razlika između FSR 1 i 2.

https://www.digitaltrends.com/computing/what-is-amd-fidelityfx-super-resolution/

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2023 4:49 (Mad Ant).
15 godina

Jedno pitanje vezano za debljinu kartice na micro ATX maticnoj.

Imam TUF GAMING B550M-PLUS (WI-FI) na kojoj je trenutno 2 slot RX570 (3,9cm debela) te imam namjeru kupiti novu graficku koja je 3,25 slot (cca 6-6,5 cm debljina ).

Da li takva graficka stane na ovu maticnu? Bojim se da zbog konektora na dnu maticne ne bude stala.

Stavljam slike da vidite.

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
Pa to i ja kazem.....

Znaci ako igru postavis na 1080p, uz fsr, igra ce ustvari raditi u npr 900p, samo ce izgledati slicno kao da radi u nativnoj 1080p.

Isto kao i 2k, 4k, koju god stavis, igra se izvodi u nizoj rezoluciji, koliko nizoj ovisi o postavci fsr-a.

Drugo misljenje je bilo da ako stavis 1080p, igra se upscalea na 2k recimo, i iako se vrti na 1080p, izgleda bolje i radi brze nego da se izvodi u pravih 1080p.

Sto mi nije imalo bas smisla....
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

To su ti sve "sitni" kablovi, pa mislim da ne bi smjelo biti problema jer ih lako saviješ i u slučaju da su ispod grafulje (a vidim da već imaš sata koji je 90°).

14 godina
Damir22 kaže...
Pa to i ja kazem.....

Znaci ako igru postavis na 1080p, uz fsr, igra ce ustvari raditi u npr 900p, samo ce izgledati slicno kao da radi u nativnoj 1080p.

Isto kao i 2k, 4k, koju god stavis, igra se izvodi u nizoj rezoluciji, koliko nizoj ovisi o postavci fsr-a.

Drugo misljenje je bilo da ako stavis 1080p, igra se upscalea na 2k recimo, i iako se vrti na 1080p, izgleda bolje i radi brze nego da se izvodi u pravih 1080p.

Postoji i AMD VSR (Virtual Super Resolution) gdje se renda veća rezolucija i downscalea na onu koju koristiš, služi za bolju kvalitetu slike.

https://www.amd.com/en/technologies/vsr

i Radeon™ Image Sharpening

https://www.amd.com/en/technologies/radeon-image-sharpening

9 godina
Da to je izgleda konfuzija nastala oko ta dva pojma.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Damir22 kaže...
Pa to i ja kazem.....

Ovo je za DLSS ako postavis izlaznu rezoluciju 1080p

DLSS 1080p

1080p:

Quality: 1280x720p

Balance: 1114x626p

Performance: 960x540p

Ultra Perf: 640x360p

1440p

DLSS 1440p

1440p:

Quality: 1707x960p

Balance: 1485x835p

Performance: 1280x720p

Ultra Perf: 853x480p

4k

DLSS 4k

4k:

Quality: 2560x1440p

Balance: 2227x1253p

Performance: 1920x1080p

Ultra Perf: 1280x720p

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2023 11:23 (MEGATAMA).
7 godina

AMD nastavlja dalje sa lansiranjem drloga od grafickih. preskocite 7000 seriju, i drzite se 6000, ako uopce planirate kupovati AMD poluproizvode

Moj PC  
0 10 hvala 0
15 godina
3dfx kaže...

AMD nastavlja dalje sa lansiranjem drloga od grafickih. preskocite 7000 seriju, i drzite se 6000, ako uopce planirate kupovati AMD poluproizvode

To pričaš iz osobnog iskustva ili ... ? Jesi probao koju iz serije 7000? Ili ti je sad žao što si pljunuo toliku lovu za rtx serije 4000, kad si moga dosta jeftinje proći za malo slabije perfomanse i bez lažnih FPS-a?

16 godina
3dfx kaže...

Der8auer je to analizirao u svom sljedečem videu i to je samo referentni modeli nedostaje tekučine u vapor komori.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2023 19:11 (dery).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice