Radeon R9/7 serija

poruka: 3.409
|
čitano: 454.597
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Radeon R9/7 serija

Znaci povecam power limit  za +20 ?? Sad mi se u Battlefieldu 3 desio black screen nakon 5 min igranja !!

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.12.2013 15:51 (svec).
12 godina
Radeon R9/7 serija

Ne valja ti grafa definitivno. 

nicky.sl
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
nicky.sl kaže...

/cut

Znam da je iz Njemacke zato je valjda i jedino tamo tako jeftina cijena posto oni vjerojatno imaju jaku industriju za proizvodnju grafickih.

Nemaju oni nikakvu industriju za proizvodnju grafulja i sl.,tj; nema ni cijela Europa.

Sve je to centralizirano-Daleki istok,Sjeverna Amerika.

To je jedan od modernijih problema EU (uz ove ostale,klasicne npr. nezaposlenost).

Njemacka ima niske cijene zato sto ima ogromno trziste,tako da nisu potrebne visoke cijene (zarada se moze ostvarit velikom prodajom ili visokim cijenama.Oni idu na ovo 1.,velika prodaja)

U Njemackoj je super kupovat zato sto su oni medu najboljima(ak ne i najbolji) u zastiti ljudskih prava->prava potrosaca.Tak da su sanse za nekakve probleme,nikakve,a i svi znamo kakvi su njemci.

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
11 godina

Jel moze samo jos jedna mala usporedba ako mi netko moze pojasniti izmedju:

Asus R9 280x DirectCU II   (ASUS Radeon R9 280X-DC2-3GD5 3.0 GB High End Grafikkarte)

Asus R9 280x DirectCU II OC    (ASUS Radeon R9 280X-DC2T-3GD5 3.0 GB OC High End Grafikkarte)

u OC verziji je dodano i slovo T koje isto neznam sta znaci..

Znam da razlike ima u potencijalnom manual OC-anju i u 21 euru razlike (CU), zanima me ako se ne mislim baviti manual OC-anjem postoji li neka druga stock razlika izmedju tih kartica???

I ako jos netko moze to usporediti sa Asus R9 280x Matrix Platinum?

Ja sam skuzio da matrixova nema coolteh fan ali i dalje super hladi, ima podlogu iza i vjerojatno neke bolje materijale sta vec te neke dodatne opcije za OC-anje... Kosta 37 eura vise kad pise matrix i 15 eura vise kad ne pise matrix na CU, a na obadva linka sa CU su ispod naziva objasnjene specifikacije matrix verzije.... Sad pitanje je koliko su performanse bolje u odnosu na gore navedenu Asus grafu ako se ne misli manual OC-at??

@nicky.sl postarina kosta faking MINIMALNO 31.5 eura kao sto pise u tvom linku, tako da graficka dodje drito na cijenu koja je ista kao i u Hrvatskoj

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.12.2013 18:37 (The_Fichek).
14 godina
The_Fichek kaže...

Asus R9 280x DirectCU II   (ASUS Radeon R9 280X-DC2-3GD5 3.0 GB High End Grafikkarte)

Asus R9 280x DirectCU II OC    (ASUS Radeon R9 280X-DC2T-3GD5 3.0 GB OC High End Grafikkarte)

Znam da razlike ima u potencijalnom manual OC-anju i u 21 euru razlike (CU), zanima me ako se ne mislim baviti manual OC-anjem postoji li neka druga stock razlika izmedju tih kartica???

Ja sam skuzio da matrixova nema coolteh fan ali i dalje super hladi, ima podlogu iza i vjerojatno neke bolje materijale sta vec te neke dodatne opcije za OC-anje... Kosta 37 eura vise kad pise matrix i 15 eura vise kad ne pise matrix na CU, a na obadva linka sa CU su ispod naziva objasnjene specifikacije matrix verzije.... Sad pitanje je koliko su performanse bolje u odnosu na gore navedenu Asus grafu ako se ne misli manual OC-at??

DC2 ima takt od 1000 mhz

DC2T ima takt od 1070 mhz

Matrix ima takt od 1000 mhz

Matrix Platinum ima takt od 1100mhz

Zadnje dvije u tvom slucaju ni ne gledaj, jer su to grafe kojima je svrha izvlacenje svakog % snage manualnim clockom. Imaju bolje napajanje chipa, memorije i malo kvalitetnije ostale komponente.

Uzmi DC2 i manualno stavi takt na 1100 mhz i zaboravi da postoje. Ne moras dizat ni voltazu, ni nista drugo radit.

12 godina
The_Fichek kaže...

@nicky.sl postarina kosta faking MINIMALNO 31.5 eura kao sto pise u tvom linku, tako da graficka dodje drito na cijenu koja je ista kao i u Hrvatskoj

Samo savjetovao bih ti da uzmeš neku drugu verziju,po meni Sapphire ima najjače R9 280X. Gledaj Toxic,Dual-X, Vapor-X i tako to.

BF3: Hrci_CRO
11 godina
Hrci kaže...

Samo savjetovao bih ti da uzmeš neku drugu verziju,po meni Sapphire ima najjače R9 280X. Gledaj Toxic,Dual-X, Vapor-X i tako to.

Znam da, neznam za Dual-X i Vapor-X, ali za Toxic znam da je najjaca. Sve su one dosta bucnije u odnosu na Asusicu, zato bi je i htio uzeti.

Toxic jest najjaca ali je stvorena za nekakvo manual OC-anje i igranje s tim, a mene to bas ne zanima. Za Dual-X sam procito review na ovom forumu i ne svidja mi se bas kvaliteta izrade. Dok Vapor-X ima nesto vise temperature i buci previse iako sam procito na forumu da se i to da rjesiti.

Zapravo je gotovo pa svejedno koju uzeti ako se ima para, a ja to bas i nemam pa zato cekam jos malo da im padnu cijene. Ako cijene ne padnu onda cu najvjerojatnije ici na MSI R9 270x gaming varijantu.

Evo jedan dobar review kojeg sam vec stavio i na 280x club pa si procitaj ak te zanimaju razlike za 280x (tu nema Dual-X ali za nju ima dobar review na forumu ovdje)

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.12.2013 19:05 (The_Fichek).
12 godina

CU ima nekoliko opcija slanja a ova od 32 eura je najskuplja i ja san nju odabra ima jos od oko 16 eura

nicky.sl
13 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Zapravo je gotovo pa svejedno koju uzeti ako se ima para, a ja to bas i nemam pa zato cekam jos malo da im padnu cijene. Ako cijene ne padnu onda cu najvjerojatnije ici na MSI R9 270x gaming varijantu.

Evo jedan dobar review kojeg sam vec stavio i na 280x club pa si procitaj ak te zanimaju razlike za 280x (tu nema Dual-X ali za nju ima dobar review na forumu ovdje){#}

pa cijene nemaju niti najmanje razloga trenutno padati, tih grafi skoro da i nema kod nas, potraznja je poprilicna, svjetske valute su stabilne, nvidija je izdala sve sto je imala u planu, amd nece izdavati nista sigurno min 1godinu do max 2, a niti nvidija takoder, pa da se nebi nacekao tom padu cijena{#} osobno nikad nisam imao znacajne koristi(vise od 100kn:) cekajuci pad cijene nekoj kartici! druga stvar je ako pratis to trziste i znas do kad ce tko sta izbacivati (amd vs nvidija) pa i ocekujes nekakav pad ali sad trenutno zaboravi sto je padalo,padalo je...odi u ducan i uzmi tu karticu, ja cu ti dati tih 100kn vise ak spljugas!{#}LP

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.12.2013 19:24 (Stjepanj).
11 godina

@Stjepanj mah, tako i tako moram cekat da prodju ispitni rokovi pa usput "cekam" i da padnu cijene, ali izgleda da ovo drugo necu docekat hehe

14 godina
Radeon R9/7 serija

Evo review Asus DC2 290x

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Danas sam instalirao R9 270 MSI 2GB Gaming garfičku karticu i skinuo najnovije drivere s neta. Sad me zanima da li je normalno da ne piše model kartice nego samo R9 200 series? Do sada sam imao samo Nvidiju pa mi je uvijek pisao i proizvođač i model kartice. 

Screenshot u prilogu. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Radeon R9/7 serija

Najnormalnije. 

Je da mi ide na zivce ta vrsta oznacavanja al to je tako kod AMD-a

nicky.sl
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
tkalcho kaže...

Danas sam instalirao R9 270 MSI 2GB Gaming garfičku karticu i skinuo najnovije drivere s neta. Sad me zanima da li je normalno da ne piše model kartice nego samo R9 200 series? Do sada sam imao samo Nvidiju pa mi je uvijek pisao i proizvođač i model kartice. 

Da tako piše i za R9 280, a vjerovatno i za R9 290 - samo R9 200 serija.

12 godina
Kendo kaže...
tkalcho kaže...

Da tako piše i za R9 280, a vjerovatno i za R9 290 - samo R9 200 serija.

Za 290-ku potvrdjujem da pise R9 200 serija

nicky.sl
15 godina
neaktivan

Malo bezveze ali dobro. Inače ni 3d mark mi nije prepoznao grafičku.  Piše unknown. ..

12 godina
Radeon R9/7 serija
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Radeon R9/7 serija

http://n4g.com/news/clickout/1427468

Battlefield 4 Issues Delay AMD's Free Mantle Patch For The Title

Nije dobro cim krenu sa odgadjanjima i odugovlacenjima......

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

http://n4g.com/news/clickout/1427468

Battlefield 4 Issues Delay AMD's Free Mantle Patch For The Title

Nije dobro cim krenu sa odgadjanjima i odugovlacenjima......

prije bih rekao da je dobro jer žele usavršiti, a be plasirati pa da bude napola i pračeno s mnogo problema

12 godina
Radeon R9/7 serija

Sritna vam NOVA GODINA!!!

nicky.sl
Moj PC  
15 2 hvala 13
12 godina
Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Koja je sigurna voltaža na R9 280X na stock hladnjaku do koliko mogu iči na zraku (da karticu ne spržim) ??

0 1 hvala 0
13 godina
protjeran

u zadnje vrijeme samo neki failovi iz gigabajta...{#}

hulio kaže...

Koja je sigurna voltaža na R9 280X na stock hladnjaku do koliko mogu iči na zraku (da karticu ne spržim) ??

ona na kojoj ti kartica radi kad joj u driverima dignes power limit na 20%(ovisi o cipu iako su varijacije male)! karticu prakticki nemres sprziti ak je s njom sve u redu, driveri se brinu za to(i zakljucana max voltaza) i ak joj napon previse padne a nisu u skladu s megahercima grafa ce se sama "ugasiti"!{#} LP

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.1.2014 19:03 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan
hulio kaže...

ona na kojoj ti kartica radi kad joj u driverima dignes power limit na 20%(ovisi o cipu iako su varijacije male)! karticu prakticki nemres sprziti ak je s njom sve u redu, driveri se brinu za to i ak joj napon previse padne a nisu u skladu s megahercima grafa ce se sama "ugasiti"!{#} LP

Po tome mogu iči do 1.44 ako je stock 1.2

13 godina

Imao sam PCS+ karticu od PowerColor-a i sve sto mogu reci su rijeci pohvale kako je dobro i tiho hladjenje kartica! Imao sam 7770 PCS koja je vec bila clockana i koju sam ja clocknuo za 10% bez problema i temperatura nije prelazila 64-65*C u full load!!!

PowerColor LCS R9 290X

Znam da sam linkao par stranica prije ali cu opet, realno kad bih uzimao R9 290X definitivno bih isao na ovu zbog vodenog STOCK hladjenja jer su ove kartice bas problematicne sto se tice grijanja i hladjenja :( bucne ko sam vrag!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
hulio kaže...
hulio kaže...

ona na kojoj ti kartica radi kad joj u driverima dignes power limit na 20%(ovisi o cipu iako su varijacije male)! karticu prakticki nemres sprziti ak je s njom sve u redu, driveri se brinu za to i ak joj napon previse padne a nisu u skladu s megahercima grafa ce se sama "ugasiti"!{#} LP

Po tome mogu iči do 1.44 ako je stock 1.2

max je 1.3 za 280x! i stock joj sigurno nije 1.2 nego negdje oko 1V vise manje(zavisi na koliko ti spusta taktove u idleu moze cak i manje moja radi na 0.850v dok u full loadu ide do 1.162V)!{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.1.2014 19:15 (Stjepanj).
14 godina

R9 290X uopće nije problematična što se tiče hlađenja nego je stock cooler od AMD-a loš. Vidimo sada da ove nereferentne imaju normalne temperature i tiho hlađenje. Dakle grafa sama po sebi nije loša nego je loš stock hladnjak što je po meni za ubit se kad grafa košta 4500 kn da stave takav cooler.

14 godina

Ako već imaš 4500kn za grafu, onda valjd imaš i za malo bolji cooler. Jedino je problem ako postoje naljepnice na šarafima grafe {#}

Ubi bože one koji stavljaju te naljepnice, pogotovo kad im je cooler teški šit.

Blago budalama.
12 godina
Radeon R9/7 serija

možeš li navesti koji su to cooleri ogovarajući za te kartice

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mirzet1976 kaže...

možeš li navesti koji su to cooleri ogovarajući za te kartice

Accelero xtreme 3 i Hybrid

nicky.sl