Radeon R9 280x Club

poruka: 1.774
|
čitano: 238.028
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

definitivno, 650W minimum za cf 280x. možda 600 ako bi išao undervoltat grafe

i7 power!
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Ljudi dajte  pomagajte molim vas, u dilemi sam velikoj, uzimam novi hardware, sad radi se oko graficke, neznam koju da uzmem, dali da uzmem Gigabyte R9 280(non x) OC 3GB ili MSI GTX 9602G?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Radeon R9 280x Club

što je točno dilema tu? pa to su iste grafe doslovce samo je ovo ati ono nvidia...ne vidim tu dilemu da čupaš kosu...

Uzmi jeftiniju!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Nemoj jeftiniju nego Gigabyte. Ima 3GB VRAMa u odnosu na 2 na nVidiji i lako moguće da ima dosta bolje hlađenje.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Bas sam zbog toga i u dilemi, Gigabyte ima 3GB VRAM-a dok MSI ima 2GB, MSI ima manju potrosnju ali mi to nije potrebno, i obje imaju dobar OC potencijal?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Radeon R9 280x Club

Ili da uzmeš R9 380 4GB !!

14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

To mi je vec skoro 50€ vise sto mi je previse jer uzimam i druge komponente uz grafu

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

imam jednu karticu na servisu, evo već mjesec dana. koliki je zakonski rok u kojem moraju napraviti nešto? malo je ot ali siguran sam da netko zna, hvala :)

i7 power!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
koorpa kaže...

imam jednu karticu na servisu, evo već mjesec dana. koliki je zakonski rok u kojem moraju napraviti nešto? malo je ot ali siguran sam da netko zna, hvala :)

Mislim da je rok 45 dana, al nisam 100%siguran

14 godina

Ma roka nema. U zakonu se spominje "razuman rok" a nigdje ne piše koji je to rok. Praksa je da to ide do 45 dana ali znam da to može bit i duže.

12 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Pozdrav!

Imam pitanje tj. tražim savjet vezano za R9 280 i R9280X

Trenutno imam R9 280 Gigabyte WF 3GB (http://www.tweaktown.com/reviews/6573/gigabyte-radeon-r9-280-windforce-3gb-oc-video-card-review/index.html)

i zanima me da li se isplati raditi upgrade na 280x? Da li bi razlika bila uopće vidljiva ili je pomak premalen da se idem sa takvom zamjenom zatezati?

LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Mn3mica kaže...

Pozdrav!

Imam pitanje tj. tražim savjet vezano za R9 280 i R9280X

Trenutno imam R9 280 Gigabyte WF 3GB (http://www.tweaktown.com/reviews/6573/gigabyte-radeon-r9-280-windforce-3gb-oc-video-card-review/index.html)

i zanima me da li se isplati raditi upgrade na 280x? Da li bi razlika bila uopće vidljiva ili je pomak premalen da se idem sa takvom zamjenom zatezati?

LP

Ne isplati se radit upgrade, nikako. Clockaj svoju 280 i stići ćeš 280x lp

14 godina

Taj upgrade ni pod razno nema smisla. Ako imaš 1080p monitor onda si "golden" s tom grafom. Ako ideš na veću rezu ili baš želiš jaču grafu onda ti je cilj R9 390/GTX 970 ili jače.  Isto tako za pravi gaming bi ti dobro došao i bolji CPU.

12 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

E sad, pitanje je koliko bi me koštalo da se prebacim sa trenutne konfiguracije na nešto bolje (pretpostavljam da misliš na to da odem na Intel :) ) što će me dosta koštati (morao bih znači drugi CPU, MBO i RAM...

Za sada mislim da neću raditi prelazak na Intel osim ako uleti neka supera ponuda/dogovor preko oglasnika...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

A ako bi isao na Intel, i ako radis clockanje odes na i5-4690K i neku Z97 chipset maticnu plocu, ili uzmes neki slabiji K proces i5 serije, za ram ne kuzim zas bi uzimao imas 16gb...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

A da, vidiš RAM bi morao pogledati, jer kad sam uzimao ovu MBO, sam se dosta utlačio sa RAM-ima, jer prvu seriju koju sam uzeo (isto G.Skill) nije radila ispravno uz tu matičnu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Hmmm neka greska na maticnoj ili ramima? U svakom slucaju ja bih preporucio Kingston HyperX fury, sad od koliko gb zelis je na tebi

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Ma ne, nego nisam gledao popis podržanih RAM-a kad sam uzimao MBO, a kod ASUS MBO-a je to kako sam kasnije saznao, česta pojava.

Zamjenio sam za drugu vrstu (GBRL umjesto GBXL) i od tada radi bez greške...

Ne znam da li mi se isplati uopće prelaziti na Intel kad pogledam sve skupa...ovo je po meni barem dosta jaka ploča i cijeli komp sve skupa (meni ovo prvenstveno služi za audio produkciju, a tek onda za gaming).

Naravno, kao što sam rekao, ako uleti nešto na oglasniku budem se konzultirao sa Vama na forumu :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

A tako znaci...
Ma ok je, ova konfa je i vise nego dovolja za gaming i ostale stvari, 280 se u par klika klokne na 280x

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Ma ja sam prije 2 godine sa Athona prešao na trenutnu konfu.

Na njuškalu piknuo ovaj proc i matičnu sa garancijom od 1.5 godine za 2600kn (cijeli bundle i super stanje) i samo nadoplatio za RAM-e, tada mi je to bilo best buy (jer nešto u tom rangu od Intela me sa takvom MBO ispalo oko 4000kn).

Budem po potrebi klokao pa se pravio da imam 280x kako bi bio član ove teme xD

Uglavnom, ovo sam piknuo isto sa njuškala za 900kn sa garancijom i full bundle - mislim da mi je to bilo apsulutno bolje nego 800kn gore za 280x

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Zna li tko kako postici 4k rezoluciju sa VSRom ? Meni je max. i u igri i na desktopu 1440p

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Zna li tko kako postici 4k rezoluciju sa VSRom ? Meni je max. i u igri i na desktopu 1440p

zadnji put dok sam imao 280x podrska za vsr nije bilo, maximalna rezolucija ti ovisi i o monitoru tj njegovoj rezoluciji! recimo na svom 27" 1080p mogu samo na 4k, dok na 27" 1440p mogu prek 5k:)

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
11 godina
neaktivan

Aha, pa da stigla je podrška sa predzadnjim driverima, frend sa 290X na 23" Full hd monitoru kaze moze 4k, ja takodjer imam dva 23" full hd, jedan preko dvi, drugi preko hdmi iako to nema veze, max. 1440p, a znam da 280X moze gurat 4k

16 godina
D3lBoy kaže...

Aha, pa da stigla je podrška sa predzadnjim driverima, frend sa 290X na 23" Full hd monitoru kaze moze 4k, ja takodjer imam dva 23" full hd, jedan preko dvi, drugi preko hdmi iako to nema veze, max. 1440p, a znam da 280X moze gurat 4k

Evo kolega:

http://i.imgur.com/3oURJT2.jpg

Battlelog: MUDO_HR
11 godina
neaktivan

Da pa ukljucen mi je vec VSR inace nebi mogao ni 1440p, samo me zanima zasto mi je to maximum a ne 4k

13 godina
protjeran
Probaj drugi monitor...
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
11 godina
neaktivan

na oba je isto, neznam zasto. Ako netko moze probati sa 280X nek javi

14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

u mene 15.5 beta i uopce nemam opciju za vsr ?

i7 power!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
koorpa kaže...

u mene 15.5 beta i uopce nemam opciju za vsr ?

skini 15.7 (15.7.1 ako si na win 10) i imal budes

xfire: leftycro | steam: lefty_cro | raptr: leftMD | battlelog: http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/LeftY_CRO/ | LoL (EUNE): leftMD
14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

evo, jesam, imam sad. kad stavim preko fullhd sve mi je lagano mutno, tj nije ostro kao na prirodnoj rezoluciji, al to je normalno jel? 

i7 power!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice