Radeon R9 280x Club

poruka: 1.774
|
čitano: 229.743
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Radeon R9 280x Club

i ja sam na 280x cf, nisam imao nekih problema s igrama koje sam probao, tipa gta5, witcher 3, bf4. prije sam imao cf 6870, isto tako nisam imao nekih problema, tada sam uglavnom igrao bf bad company 2 na eyefinity. performanse cf su odlične, jedino što se malo grije više obzirom da cucla struje dosta pa je i poželjno bolje hlađenje kućišta.

trenutno imam 3 r9 280x, nešto ostalo od kopanja, al nikako da probam cfx s te tri kartice, i dvije tjeraju sve odlično na min 60Hz fhd. bf4 bez problema na 120Hz, dok pak gta5 baš i ne.

znači, po meni jedini minus je potrošnja struje i grijanje. cijena je super, pogotovo sada

i7 power!
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Radeon R9 280x Club
koorpa kaže...

i ja sam na 280x cf, nisam imao nekih problema s igrama koje sam probao, tipa gta5, witcher 3, bf4. prije sam imao cf 6870, isto tako nisam imao nekih problema, tada sam uglavnom igrao bf bad company 2 na eyefinity. performanse cf su odlične, jedino što se malo grije više obzirom da cucla struje dosta pa je i poželjno bolje hlađenje kućišta.

trenutno imam 3 r9 280x, nešto ostalo od kopanja, al nikako da probam cfx s te tri kartice, i dvije tjeraju sve odlično na min 60Hz fhd. bf4 bez problema na 120Hz, dok pak gta5 baš i ne.

znači, po meni jedini minus je potrošnja struje i grijanje. cijena je super, pogotovo sada

Ti igras onda skoro 4k ,pa su tu temp moze biti malo vise ali na jedan monitor,nema greske,meni na 280x cf bf4 sve ultra ne prelazi 65 c. što je sasvim pristojno

14 godina
Radeon R9 280x Club

ma igram na fhd@60Hz, sa v sinkom u gta i witcheru. probao sam na drugom fhd 144hz monitoru pa gta nisam natjerao preko 100Hz konstatno, mislim dalo bi se ali htio sam da što ljepše izgleda. witcher taman 60-70Hz da pristojno izgleda. ali zato bf4 bez problema na 120hz i više, ultra, sve leti fino, i tu sam najbolje osjetio razliku 60 vs 120Hz, ma ono druga igra, kd ratio odma skočio :D barem imam takav dojam, zbog brzine igre, fps jel.

ove dvije kartice koje sad imam u cf su 2 godine bile u rudniku, već su mjenjani ventilatori u garanciji jer mi se grijalo puno pa vjerojanto i zbog toga pati moja sobna temperatura. a u kućištu imam dvije delte naprijed na usisu od 120mm koje držim onako na 40% al svejedno mi se komp čuje ko mlažnjak. gb windforce verzija 1, ionako nije baš najbolje hladila.

i7 power!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
koorpa kaže...

ma igram na fhd@60Hz, sa v sinkom u gta i witcheru. probao sam na drugom fhd 144hz monitoru pa gta nisam natjerao preko 100Hz konstatno, mislim dalo bi se ali htio sam da što ljepše izgleda. witcher taman 60-70Hz da pristojno izgleda. ali zato bf4 bez problema na 120hz i više, ultra, sve leti fino, i tu sam najbolje osjetio razliku 60 vs 120Hz, ma ono druga igra, kd ratio odma skočio :D barem imam takav dojam, zbog brzine igre, fps jel.

ove dvije kartice koje sad imam u cf su 2 godine bile u rudniku, već su mjenjani ventilatori u garanciji jer mi se grijalo puno pa vjerojanto i zbog toga pati moja sobna temperatura. a u kućištu imam dvije delte naprijed na usisu od 120mm koje držim onako na 40% al svejedno mi se komp čuje ko mlažnjak. gb windforce verzija 1, ionako nije baš najbolje hladila.

Da, moje su isto iz rudnika ehhe ,zamjenuo vec za nove ,ali sa amd 7990 nisam imao srice,modao sam je sa case fanovima da hladi bolje,pa kako sam skinuo onu od garancije,nekidan mi puhnula i sad sad bez grafe..

14 godina
Radeon R9 280x Club

ahh šteta, to je zvijerka

i7 power!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Prica djelom drzi toplu vodu. Drugim djelom pusta na sve strane.

Imao 280X u CFu i nisam se nesto puno odusevio s njime.

Temperature su povisene, problemi s driverima kako kada, dio igara ima problema s cfom, dio igara ne podrzava nikakav CF/sli (COH2) tako da ti druga kartica nicem ne sluzi.

Grafe su "zastarjele" jer ne podrzavaju freesync, true audio i druge đinđe.

Snagom su kao jedna 980 klokana.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zajeb kaže...

Prica djelom drzi toplu vodu. Drugim djelom pusta na sve strane.

Imao 280X u CFu i nisam se nesto puno odusevio s njime.

Temperature su povisene, problemi s driverima kako kada, dio igara ima problema s cfom, dio igara ne podrzava nikakav CF/sli (COH2) tako da ti druga kartica nicem ne sluzi.

Grafe su "zastarjele" jer ne podrzavaju freesync, true audio i druge đinđe.

Snagom su kao jedna 980 klokana.

Sve je to relativna stvar ,puno je tu faktora što određuju konačni performans konfe pa tako i same grafe. Netko ima problema netko ne. Ja sam se ravnao po gejmovima koje ja igram kao bf4 i odlično rade i to na 144hz ,ali kad kazem odlicno,ono bezzz greške.

Druga stvar ,tvoji argumenti variraju do 10000 kn razlike i više . Ja kad bi isao ,moze biti, 4k ili recimo freesync onda bi vjerovatno birao druge grafe a ne 280x,jer je to ipak veći cijenovni razred od 280x iako sam taj freesync je precjenjen,nemas monitora ispod 3000kn ,bar ono što sam ja gledao . 

Radije što bi ja dao kao što i jesam to je 144 hz monitor pa mi tu freesync i nije potreban jer radim ionako bez vsynca pa nema nikakvog input laga .

Jer kad bi išao tom politikom nikad nebih kupio novi hardware jer će uvik neki k novo izaci za par mjeseci tipa taj freesync pa ce sutra bit nesto drugo pa ce i ta 980 biti outdated.

A što se temp tiče,obično jesu vise kod ljudi koji nemaju bolje kučište tj hladnjenje na njemu. Ja imam haf 922 sa 3x 240mm na njemu,pa s temp nemam problema.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2015 12:16 (Naguljizov).
14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Tehnicki 280X je zastario proizvod jer je izdana 09/01/2012. To je dalekih 3 i 3/4 godina iza nas. Freesync/gsync sigurno nije precjenjen jer je to buducnost gaminga. Bilo na 60hz bilo na 200hz. Sto se tice cijena freesync monitora imas monitora od 177€ sto je 1300kn. Bolji su oko 2000kn i to 21:9.

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Neznam jel free sync buducnost ili ne, s obzirom da je nvidia sa svojim nvidia g sync na 90% monitora . Drugo ,je stara grafa ali mi govorimo o grafi iz 2012 a ne 2002 godine . To je doba kvalitetne i7 3770k,i7 2700,2600 cpu koji su jos stariji iz 2011 godine i sl, koji i dan danas rulaju po benchmarkima i sl .

Konfama koje i danas tuku nemile fps u gejmovima. tako da to staro i nije baš toliko tehnološki staro .Staro je ,ako si pri lovi da svaki put kad izadje novi socket ti ga odma kupis ,onda je.

A što se tiće tih jeftinih monitora ,gledam nabavu net i najeftniji je lg od 3000 kn

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=FreeSync

lp

10 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Prodaj svoju i kupi 390x.

Hm, a ne znam, koliko ja tu vidim, to je 10% više performansi za 20% više para, ta računica mi slabo drži vodu. 
Jebiga, kad sam nedavno monitor uzimao, nisam razmišljao o freesyncu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2015 13:42 (VedranMik).
14 godina
Radeon R9 280x Club

nebi ja rekao da je zastarila, pa imat ce dx12 pa valjda bude jos bolja za novije naslove? 

i7 power!
Moj PC  
5 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Pozdrav,

kupio sam sapphirovu vapor x 280x tri-x, pa me interesira dali stane u Zalman z3+ kučište, i dali je Fortron Raider S PSU 650W, 80+ SILVER u redu napajanje ili treba neko jače ipak, procesor je AMD fx x8 8300.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
CarKojiPegla kaže...

Pozdrav,

kupio sam sapphirovu vapor x 280x tri-x, pa me interesira dali stane u Zalman z3+ kučište, i dali je Fortron Raider S PSU 650W, 80+ SILVER u redu napajanje ili treba neko jače ipak, procesor je AMD fx x8 8300.

u z3+ stane svaki gpu i po duzini i sirini, napajanje je i vise nego dovoljno, cak i za dvije!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
protjeran
Radeon R9 280x Club

Napajanje nije dovoljno za dvije u kombinaciji sa fx-om, ostavi se preporuka napajanja stjepko kad nemas pojma o tome..

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja uvijek kupim vise ,nikad ne idem na mogucu granicu ,hoće li ili neće. Jer ako mu je 650w 80+bronce i bude dovoljno ,neka budes htio nekakav upgrade ,oc cpu ili po koji jači cpu fan,hard..sve to trazi extra snage.

Uz to ,više snage,prostora ,duže i traje samo napajanje .

lp

15 godina
protjeran
Naguljizov kaže...

Ja uvijek kupim vise ,nikad ne idem na mogucu granicu ,hoće li ili neće. Jer ako mu je 650w 80+bronce i bude dovoljno ,neka budes htio nekakav upgrade ,oc cpu ili po koji jači cpu fan,hard..sve to trazi extra snage.

Uz to ,više snage,prostora ,duže i traje samo napajanje .

lp

Raider prije svega ima samo 2 pci-e konektora a trebaju mu 4 za dvije 280X, ajde kad fali jedan pa rjesis s molexom, ali 2...

14 godina
Radeon R9 280x Club

pa nisu bitni konektori, već koliko ampera daje na 12v railu i koliko railova ima da znas rasporedit snagu. tih 650w moze biti dosta, ali ako mozes uzet jace uzmi, dobro je imati rezervne snage ako dodas neku komponentu da si ne moras razmisljati i o napajanju. ustvari, sve se to da izračunati da se ne pogađa previše

i7 power!
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
koorpa kaže...

pa nisu bitni konektori, već koliko ampera daje na 12v railu i koliko railova ima da znas rasporedit snagu. tih 650w moze biti dosta, ali ako mozes uzet jace uzmi, dobro je imati rezervne snage ako dodas neku komponentu da si ne moras razmisljati i o napajanju. ustvari, sve se to da izračunati da se ne pogađa previše

To prije svega nije 650W napajanje nego 600W jer je za tolko deklarirano na 12V railu, a i tih 600W jedva isporucuje jer su pad napona i ripple na rubu atx specifikacije. 750W verzija dolazi s 4 6+2pin konektora i to samo po sebi govori koje od ta dva napajanja je namijenjeno pogonjenju 2 kartice...

13 godina
protjeran
Covjek je pitao za pogonit jednu 280x, ja sam mu odgovorio da moze i dvije, sto je istina! Samo da covjeka uvjerim da s tom jednom nebude imao nikakvih problema, no kad kokosi pocnu prosipat pamet...
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
odjavljen
Radeon R9 280x Club

Nemam niš pametno za reć osim da MSI-eva (lol, možda je i saphire-ova?) r280x već skoro 2 godine radi bez problema u mojoj mašini. Pošto ne ganjam 60 fpsa (rađe bi da mi je nešto ljepše za vidit) ova kartica je i dan danas zvijer (zvjerčica?)... Još kad se sjetim da sam dap za nju cca 1900kn u instaru, bio bih budala da se žalim na išta. Drajveri i problemi s njima - nikad vidio a samo ih šibam jedne preko drugih. Uglavnom, izgleda da će ova još neko vrijeme bit kod mene.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 14:27 (skank666).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Radeon R9 280x Club

I ja sam i više nego zadovoljan svojom ASUS R9 280 Direct CU II 3 GB GDDR5 TOP

Pokazala se kao odličan overclocker, radi stabilno bez pretjeranog zagrijavanja na max @oc.

http://www.techpowerup.com/gpuz/details.php?id=u5ca8

Iako ju ne držim overclockanu jer nema zbilja nikakve potrebe uzevši u obzir da igram poprilično nezahtjevne igre.

Tigar Krezumica
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Radeon R9 280x Club

1200mhz na stock naponu je super ako je stabilno. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Pozdrav evo pridruzujem se klubu ali ne na dugo xD Pa me zanima koliko se isplati prodavat xfx r9 280x novo kupljena sa garancijom stara niti mjesec dana za uzeti neku jacu koja pase za i54460 ? ili jos malo pricekati ? :)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

I zanima me da li je moguce overclockat grafe na H81M-HDS R2.0 toj maticnoj ak ne sam u k.. hah

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
NatsuDragneel kaže...

Pozdrav evo pridruzujem se klubu ali ne na dugo xD Pa me zanima koliko se isplati prodavat xfx r9 280x novo kupljena sa garancijom stara niti mjesec dana za uzeti neku jacu koja pase za i54460 ? ili jos malo pricekati ? :)

Zasto mislis neku jacu da pase 4460 ? Dobra ti je to kombinacija, ja sam imao dobar dil za svoju 280X pa sam ju zato prodao i uzeo 290X ali opcenito nema smisla upgradeati sa 280x na 290x ili 970. Ja čak ni nebi spajao 4460 sa jačim karticama, jer u nekim igrama bi osjetio bottleneck, ja sa FX 8320 na 4.5ghz nemogu gurat 290X na 100% loadu u GTA V i Bf4.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 23:51 (D3lBoy).
14 godina
neaktivan
NatsuDragneel kaže...

jača je tebi grafa od cpu-a hehe :) nemaš potrebe ,grafa je zvijer,čupat će sve.

11 godina
neaktivan
Dobro hvala ekipa ! A jel je mogu overclockat na hore navedenoj maticnoj ili mi niti nije potrebno? Koja igra je trenutno najzahtjevnija za grafu pa da ju testiram? Ne mogu docekati fallout IV system requirements pa me kopka sve xD

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
NatsuDragneel kaže...
Dobro hvala ekipa ! A jel je mogu overclockat na hore navedenoj maticnoj ili mi niti nije potrebno? Koja igra je trenutno najzahtjevnija za grafu pa da ju testiram? Ne mogu docekati fallout IV system requirements pa me kopka sve xD

witcher 3 ,assassins creed unity ,itd..

16 godina
odjavljen
Radeon R9 280x Club

Bili ja imao dosta struje da ubacim još jednu u CF? Napajanje je Seasonic 620.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Radeon R9 280x Club

Nema šanse.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice