Radeon R9 280x Club

poruka: 1.774
|
čitano: 238.007
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Radeon R9 280x Club
koorpa kaže...

s učim mogu vidjeti vrm temp? gpu-z na nekim modelima pokaže, na nekima ne.

čime pratite temperature gpu za vrijeme igranja? onak ingame da piše 

msi afterburner, a za vrm temp HWINFO

13 godina
protjeran
Radeon R9 280x Club

Neke kartice nemaju senzore za vrm itd, obicno oni jeftiniji no ovisi od proizvodaca do proizvodaca!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

HWinfo za sve.
Pokazuje čitljive parametre svih komponenti. Bolje nego 3 različita programa.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Radeon R9 280x Club

Imam neki čudan problem, naime jučer je bilo nevrijeme pa sam ugasio komp i struju.

Kada sam upalio PC natrag, na desktopu je bila reza 640x480... Vratio na fullhd, i sve radi ok bez problema kao i prije, međutim svaki put kada ugasim/restartam PC problem se ponovi ?

Jesu se driveri možda izblesirali ili nešto ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Reedy kaže...

Imam neki čudan problem, naime jučer je bilo nevrijeme pa sam ugasio komp i struju.

Kada sam upalio PC natrag, na desktopu je bila reza 640x480... Vratio na fullhd, i sve radi ok bez problema kao i prije, međutim svaki put kada ugasim/restartam PC problem se ponovi ?

Jesu se driveri možda izblesirali ili nešto ?

Pa da najbolje bi bilo da reinstaliraš drivere i probaš.

Zmaj od Bosne | Unlock the Power Within | Intel Core i7
12 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Pozdrav, zanima me jel moje napajanje dovoljno za moj pc i umjesto 7870 -  r9 280x

[G] carapa_junior
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
carapa_junior kaže...

Pozdrav, zanima me jel moje napajanje dovoljno za moj pc i umjesto 7870 -  r9 280x

Je

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
Radeon R9 280x Club

Evo grafička najnormalinije radi, do 60% ventilator ne buči samo se čuje strujanje zraka a na 70% pa do 100% je jako bučan ko da je ležaj otišao. Da li bi to prošlo pod garanciju ako odnesem na servis. 

http://valid.canardpc.com/2gp8dx

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Radeon R9 280x Club

vecina kartica je napravljean da joj ventovi ne prelaze nikad prek 50% u 100% loadu, imao sam najvise asusove modele i normalno da se kartica cuje brutalno na 80-100% rpm-a kao i kod svih ostalih proizvodaca, niti jedan model mi nikad nije presao prek 50% di je ta kartica zaista tiha! dakle u videu ja nista cudno ne cujem!LP

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...

vecina kartica je napravljean da joj ventovi ne prelaze nikad prek 50% u 100% loadu, imao sam najvise asusove modele i normalno da se kartica cuje brutalno na 80-100% rpm-a kao i kod svih ostalih proizvodaca, niti jedan model mi nikad nije presao prek 50% di je ta kartica zaista tiha! dakle u videu ja nista cudno ne cujem!LP

Da al kad prebacim na 70% i više čuje se ventilator ali i još dodatni zvuk a taj mi je zvuk najsličniji kad ležaj otiđe. I na 70% se čitava grafička trese a i kućište. 

A stvarno u MR servisu ovi kaj rade na info su katastrofa ja se žalim na karticu a ona meni odgovori da više nisu ovlašteni servis za Asus laptope 

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2015 13:26 (Ivanjino96).
13 godina
protjeran
Radeon R9 280x Club

Ako ti se trese graficka ili neki saraf na hladnjaku nije dobro zategnut ili ti se dodiruju dva objekta koja zbog vibracija ventova jos dodatno tresu gpu i stvaraju buku!(vidio i dozivio to 100 puta)! neznam pogledaj malo karticu! ak mislis da nije u redu jbga nosi im ponovno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ivanjino96 kaže...
Stjepanj kaže...

Da al kad prebacim na 70% i više čuje se ventilator ali i još dodatni zvuk a taj mi je zvuk najsličniji kad ležaj otiđe. I na 70% se čitava grafička trese a i kućište. 

A stvarno u MR servisu ovi kaj rade na info su katastrofa ja se žalim na karticu a ona meni odgovori da više nisu ovlašteni servis za Asus laptope 

Šta zna Lana što predstavlja generičko ime Asus 280x direccu... asociralo je na laptop bez obzira na video 

Trebao si fino napisati da imaš problema sa grafičkom karticom, da ležajevi ventilatora buče na brzini iznad 60% itd. 

Btw, i moja Sapphire je poprilično glasna na 100%, kao da radi na mlazni pogon, ali nije baš tako bučna kao tvoja Asusica. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
14 godina
boxer kaže...
Ivanjino96 kaže...
Stjepanj kaže...

Šta zna Lana što predstavlja generičko ime Asus 280x direccu... asociralo je na laptop bez obzira na video 

Trebao si fino napisati da imaš problema sa grafičkom karticom, da ležajevi ventilatora buče na brzini iznad 60% itd. 

Btw, i moja Sapphire je poprilično glasna na 100%, kao da radi na mlazni pogon, ali nije baš tako bučna kao tvoja Asusica. 

Eh sad nisma znao da će se javiti žensko, ali opet radi u firmi koja se isključivo bavi kompovima i TV-ima morala bi znati il bar biti upoznata. Isto tako nosio sam prije godinu dana Asus Crosshair V Formula i dođe meni lik di je poklopac za cpu socket. Ja njemu kažem za AMD nema to je samo za Intel. I lik se onda čudio kako je to samo za Intel. Prije ove sam imao MSI 270X Gaming i na 100% naravno čula se i čulo se strujanje zraka isto ko i kod Asus-ice ove ali kod nje se čuje i dodatni zvuk ko da se melje nešto( mlinac za kavu). 

17 godina
indig0F10w kaže...

Dobio poštom 2x R9 280x Toxic, nisu bile dobro spakirane. Na jednoj su potrgane komponente pa tražim identifikaciju koje su i eventualno gdje ih mogu kupiti. Hvala.

C104 i C105

Popravak uspješan...

Dakle, to su multilayer ceramic capacitors (MLCC), ili po naše višeslojni keramički kondenzatori.

Specifikacije sam dobio direktno od Sapphirea:

C104 CAP 0603 0.15uF  16V  +/-10%   X7R
C105 CAP 0805 10uF    6.3V +/-10%   X5R

Hvala na odgovorima.

P.S. Imam 100 komada jednih i drugih pa ako nekome treba imate PM, dajem gratis samo plaćate poštarinu ;)

Ako sam u krivu, ispravite me ;)
14 godina
Radeon R9 280x Club

mozda je bilo spomenuto ali da ponovno pitam,koji procesor najbolje odgovara navedenoj grafi i koje napajanje?

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
lange kaže...

mozda je bilo spomenuto ali da ponovno pitam,koji procesor najbolje odgovara navedenoj grafi i koje napajanje?

hvala

fx 8350

i5 3570k

i5 4670k

i5 4690k

i poznati brend 600W

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2015 23:13 (Cryogenic).
17 godina
lange kaže...

hvala

Ja je već par mjeseci imam sa Phenomom II x4 965 BE...

Planiram kasnije malo overclockirati procesor ali sve u svemu i na stock postavkama sve zahtjevnije igre koje sam instalirao rade sa prihvatljivim performansama. Trenutno igram Witcher 3 i sa novim grafičkim driverima (15.5 beta) mi je prosječan fps oko 40+ na ultra detaljima full HD. Shadow of Mordor je također super radio, a Dying Light je bio zadovoljavajući, no igra i nije bila optimizirana za AMD hardver.

Kako god preporučio bih ti jači procesor, ako imaš noviju matičnu ploču koja podržava FX procesore to bi ti bilo najbolje ili ako imaš viška love onda na Intela.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2015 23:41 (boxer).
14 godina
Radeon R9 280x Club

trenutno imam Phenomom II x4 965 BE i mislim da bi on bio "najslabija" karika.

mislim da bi on kocio prenformanse grafike.tak da najvjerovatnije prije kupnje grafe mora ici procesor u prodaju (koliko uopce vrijedi moj) i u nabavku drugog.pa reko zato pitam a graficku bi definitivno tu uzeo.

e da,nebi isao na intela jer samtram da je amd bolji za igre nego intel ( moja prepostavka).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
lange kaže...

mislim da bi on kocio prenformanse grafike.tak da najvjerovatnije prije kupnje grafe mora ici procesor u prodaju (koliko uopce vrijedi moj) i u nabavku drugog.pa reko zato pitam a graficku bi definitivno tu uzeo.

e da,nebi isao na intela jer samtram da je amd bolji za igre nego intel ( moja prepostavka).

više jezgri kod amd'a ne znači više fps'ova u igrama, evo slika će sve reći, po meni je bolje isprsit se za 500 kn više i ubost i5 4790K, nije mala razlika 30 fps'a u korist intela.

Ovaj video usporedjuje 8350 i 4690k u witcheru 3 (druga polovica videa)

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2015 21:22 (Cryogenic).
14 godina
Radeon R9 280x Club

sve stoji svezi intela ali nije u igri samo 500kn nadoplate za bolji procesor nego onda treba i maticnu mjenjati,hladnjak tak da cu za sada ostati na amd-u.

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Pa nisi daltonista,vidiš da ti je čovjek lijepo linkao video gdje se vidi da narandžasta linija poklapa crvenu liniju cijelo vrijeme.

Kakvih crnih 30fps,možda u igrama koje sam ja kodirao

0 0 hvala 0
17 godina
lange kaže...

Jeste procesor je slaba karika u sistemu, ali ako nemaš love, a hoćeš se odmah igrati na high/ultra postavkama to ćeš moći bez obzira što 280x upariš sa Phenom 965.

Kasnije možeš taktizirati  i nabaciti kakav dobar FX ili pričekati da uštediš za Intel procesor + matična.

14 godina
Imperator01 kaže...

Pa nisi daltonista,vidiš da ti je čovjek lijepo linkao video gdje se vidi da narandžasta linija poklapa crvenu liniju cijelo vrijeme.

Kakvih crnih 30fps,možda u igrama koje sam ja kodirao

30 fps u bf hardline, na slici ispod videa

14 godina
lange kaže...

sve stoji svezi intela ali nije u igri samo 500kn nadoplate za bolji procesor nego onda treba i maticnu mjenjati,hladnjak tak da cu za sada ostati na amd-u.

hladnjak dobijes sa procesorom, a matičnu sam ja platio točno 300 kn, ali pošto več imaš matičnu, ne isplati se nadodat 500 kn za proc i još 300 za matičnu, bolje novi amd.

11 godina
neaktivan

Sarkazam čovječe, jer si birao trešnje 

12 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Pozdrav!
Zanima me dali ovo napajanje moze vrtit asusovu r9 280x znaci samo nju bez matice, procesora idt, jos mislim uzet ovo da mogu imati 1x 6 pin i 1x 8 pin konektore

EDIT: ili da skupljam za neko kvalitetnije napajanje pa da obje kartice mogu vrtit samo s jednim
I koje bi to napajanje bilo?

[G] carapa_junior
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2015 18:36 (carapa_junior).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
carapa_junior kaže...

Pozdrav!
Zanima me dali ovo napajanje moze vrtit asusovu r9 280x znaci samo nju bez matice, procesora idt, jos mislim uzet ovo da mogu imati 1x 6 pin i 1x 8 pin konektore

EDIT: ili da skupljam za neko kvalitetnije napajanje pa da obje kartice mogu vrtit samo s jednim

• System in IDLE = 119W
  • System Wattage with GPU in FULL Stress = 352W

Skupljaj za neki poznati brend 600W

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2015 18:53 (Cryogenic).
14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

grafa povuče kroz ploču, pcie slot oko 75W? tako nešto (možda i više), a onda bi ti ostatak išao iz drugog napajanja, pa bi možda i mogao proći s tim 350W za prvu ruku. nije ideala ali mislim da bi radilo ok.

za takve situacije je super mjerač snage. iz mog iskustva, 250-260W, neće ti kartica povući više s tog napajanja. e sad dal je to single rail napajanje ili multi pa moraš pazit kako bodeš 6 pin i 8 pin... to je drugo pitanje

i7 power!
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2015 20:32 (koorpa).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
carapa_junior kaže...

Pozdrav!

Ako si kratak na budžetu i svaka lipa ti je bitna, uzmi ovo

Ja već imam cca. 3 godine na svojoj konfi pod moj komp, radi odlično, iako je moja 650W varijanta.

Preporučio bih ti ja neki Corsair, Seasonic ili XFX, ali ovo ti je odlično uloženo-dobiveno napajanje.

OFF: Ukoliko netko kupuje R9 280X, slobodno upitati na PP :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2015 20:32 (Reedy).
14 godina
Reedy kaže...
carapa_junior kaže...

Pozdrav!

Ako si kratak na budžetu i svaka lipa ti je bitna, uzmi ovo

Ja već imam cca. 3 godine na svojoj konfi pod moj komp, radi odlično, iako je moja 650W varijanta.

Preporučio bih ti ja neki Corsair, Seasonic ili XFX, ali ovo ti je odlično uloženo-dobiveno napajanje.

OFF: Ukoliko netko kupuje R9 280X, slobodno upitati na PP :)

Ako sam ja dobro skužio onm uzima još jednu 280X ide na CF tako da to napajanje otpada. 

http://valid.x86.fr/4fgk63
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice