R9 380 - visoka temperatura ili?

poruka: 4
|
čitano: 1.762
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Bok ekipa!

Pinhead i ekipa mi je složila sljedeću konfu:

1 x Procesor Intel Core i5 4460
1 x Matična ploča ASR B85M-DGS
1 x Crucial Module 8GB, 240-pin DIMM, DDR3 PC3-12800, CL=11, Unbuffered, NON-ECC
1 x Toshiba DT01ACA100 1TB 3.5''
1 x XFX R9 380 4GB, XFX-R9-380P-4DF5
1 x Super Flower FX 550W - 80 Plus Bronze power supply (SF-550P14HE) P/N: NESF-042
1 x Zalman mid tower case black, ZAL-R1

U pon sam naručio, jučer stigla i stavio sam Win 10 x64. Ovi u centro.hr su mi sastavili komp.

Skinuo GPU-Z da vidim stanje grafe. Idle temp - 32 do nekih 37 stupnja. Super!

Naravno, odmah sam skinuo par igri (za ovaj primjer uzimamo DOTA 2). Upalim je i stojim u glavnom izborniku (detalji sve na ultra, najveća rezolucija), i samo stojeći u glavnom izborniku, temperatura raste na 54 stupnja.

Krenem igrat, nakon 3-4 min, temperature su sljedeće:

http://i.imgur.com/eKtxYkY.png

Znači max je 98 stupnja, fanovi su na 100% što se i čuje iz kučišta. Prošao sam desetak recenzija, i svima je max cca 66 stupnjeva pod full opterećenjem. Evo i primjer: 

Ukoliko imate savjet/riješenje, bio bi iznimno zahvalan!

:)

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2015 17:51 (Berax0r).

0 0 hvala 0
17 godina

Kada ljudi slažu konfe slažu ih napamet..

koliko god sam upucen u hw nedavno sam naucio na vlastitoj kozi.

Mid Tower kuciste a da je zatvorena i nema dobar airflow je smrt sa xfx grafama koje ocigledno nemaju dobro izvedeno hladenje.

Dakle za prvu ruku otvori stranicu kuciste i prati temperature. Ako su temperature okey znas u cem je problem

Provjeri da li strazni vent puse dovoljno dobro da moze ispuhat zrak, takoder hladnjak na topu treba ispuhivat zrak. prednji ventilatori trebaju puhat unutra kao i doljni..

Provjeri kako su ti kalbovi slozeni, dobar cm moze ustedit temperaute par stupnjeva zbog protoka zraka..

A na kraju ako nista ne pomaza drito na rma.

i da vecina reviewa na karticama je napravljeno bez kucista dakle na otvorenom stolu... pa imaju temperature i ispod 70 stupnjeva.. ekipa se pali na to pa preporuca bezveze

i da 98 stupnjeva moras osjetiti i ako fakat vidis da nije vruce onda nemas razloga za brigu i senzori su potrgani

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2015 16:22 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: R9 380 - visoka temperatura ili?
toxic kaže...

Kada ljudi slažu konfe slažu ih napamet..

koliko god sam upucen u hw nedavno sam naucio na vlastitoj kozi.

Nisi baš u pravu, njega mučni vjerojatno neispravan senzor, Centro.hr mu je već ponudio novu karticu.

A što se tiče ovoga tvoga, kućište ti ne da ne valja, nego je koma, u tome ništa disati ne može i slabije kartice tipa R9 270 tu imaju problema,

XFX je ok odabir, malo glasne jesu i trebaju prozračnija kućišta, ali nije to tako baš kao kod kolege.

ps. njegov Zalman vjerojatno ima bolju cirkulaciju zraka od tvoga NZXTa.

ps. 2 tebe je moja Nvidia razmazila, ah, nema do Nvidie znam.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.10.2015 11:59 (Valentin17).
9 godina
neaktivan

Lijep pozdrav svim a na forumu ...Ja sam novi clan od danas..Pa odmah imam jedno pitanje na koje bih volio dobiti odgovor jer mi komfiguracija od 10.000 tkn stoji nekoristena zbog problema oko grafike..Da budem tocniji radi se o XFX R9 380 koja je spojena na 750 A-90 chieftec napajanje i krene vrtiti i stane u rasponima od nekoliko sekundi..Hvala unaprijed ..

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice