CPU: AMD FX6100
RAM: 8Gig DDR3
Board: Gygabyte GA990XA-UD3
Nedavno je mom frendu riknula graficka pa sad trazi novu.
Najvise igra League of Legends i WoT, kako on kaze htjeo bi da mu graficka bude u mogucnosti igrati neke nadolazece igre sa "solidnim" postavkama.(High-medium,pretpostavljam oko 30+ frameova logicno).
Trenutaacno planira uzeti GTX 960, za koju mislim da je ima stvarno dobar omjer perforamanse/W i ima svakako dobre rezultate na benchmarkima.
Osobno sam mu preporucio R9 285, jer mislim da sa Omega Driverima ima mnogo bolje performanse. I 285-ica ima bolj performance/W u odnosu na ostale graficke iz R9 serije. Zaostaje za 5-10 frameova u određenim igrama, naspram 960ice, ali također vodi u određenim igrama 960icu.
Iskreno mu nije bitna potrošnja, ali drzi to na umu jer je elektricar po struci.
Vjerujem da ce sa ovim nadolazecim API-ima DX12 i Mantle(dovršenje i polishanje sa strane drivera) R9 285 izac sa bolji performansama, jer i sama graficka ima najnoviju GCN arhitekturu. Vjerujem da ce i zbog pairinga FX CPU-a i AMD graficke izac sa bolji performansama zbog Mantlea i DX12, vidio sam da R9 290X i 285 imaju vise draw callova od GTX 980 i 960.
Svakako recite vasa misljenja o nadolazecim API-ima i mogucim performance boostovima.
Planira potrositi do 2000 kuna na graficku, nikako ne zeli ici preko 2000 kuna.
Unaprijed vam zahvaljujem!