Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice

poruka: 1.692
|
čitano: 704.948
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ja znam jedino jaja skuhat :D

Jel to stvarno radi?

Ima susjed jednu punu artifekata, trebo bi je ispeč.Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice

Evo da ohrabrim sve one koji su izgubili nadu u svoju grafičku karticu, ja sam još jedan od sretnih kojima je grafička proradila nakon pećnice. Radi se o 8800 GT koja je pokazivala artefakte.

15 godina
protjeran
Kobe24 kaže...

Evo da ohrabrim sve one koji su izgubili nadu u svoju grafičku karticu, ja sam još jedan od sretnih kojima je grafička proradila nakon pećnice. Radi se o 8800 GT koja je pokazivala artefakte.

Danas imam dvije 8800GT za prženje...

Obje od kolege koji je imao SLI sve do "grmljavine"...

Jedna je Gigabyte 8800GT 512Mb -> kratka verzija,

a druga je Gainward 8800GT 512Mb -> klasična duža verzija.

Obje imaju Samsung memoriju, pa ćemo vidjeti kako će se stvari zbivati ;)

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina

Vidim ja da čip G92, a pogotovo 8800GT često završava u pećnici.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.10.2010 16:53 (Kobe24).
15 godina
protjeran
Kobe24 kaže...

Evo spekel sem ih...

Idem se baciti na test...

Gainwardica izgleda super, no mislim da je Gigabyte prosmrdila (jedan čip ima nabor, te

mi izgleda jako jako loše)...

Obje su pečene u isto vrijeme jednako dugo, tako da nije do toga sigurno...

Jednostavno se zna tko štedi na komponentama... Čije ploče odlaze u vjetar...

(idem se baciti na posao)

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina

evo ja s fenom grijeo po plocici od hdd ali nista ista stvar.. se desava krc krc krc i ne nalazi ga bios ni nis jednostavno komp blokira...

a radio je 2minute hahhaha

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kad bi se mogla skurit žena na 10 minuta - čisto da radi kak treba.

War vs Us: http://www.youtube.com/watch?v=1tyhN7Us-F8&feature=related
Moj PC  
7 0 hvala 3
16 godina
neaktivan
PureEntity kaže...

Kad bi se mogla skurit žena na 10 minuta - čisto da radi kak treba.

Ako imas s cim skurit to ti nije problem;)

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: &amp
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
Kobe24 kaže...

Evo spekel sem ih...

Idem se baciti na test...

Gainwardica izgleda super, no mislim da je Gigabyte prosmrdila (jedan čip ima nabor, te

mi izgleda jako jako loše)...

Obje su pečene u isto vrijeme jednako dugo, tako da nije do toga sigurno...

Jednostavno se zna tko štedi na komponentama... Čije ploče odlaze u vjetar...

(idem se baciti na posao)

Jel ih prepoznaje matična,beep!-a li kad su unutra? Daju sliku? Razlog iz kojeg pitam je što oly-eva 4870 koja je rastavljena na mom stolu i čeka remont - ni ne beep!-ne, ovo će biti malo teži slučaj čini mi se. Vidjet ću što se da izvući..

Na ovo boldano mogu samo reći LOL, ako si mislio na Gigabyte. Imao sam 2 ili 3 njihove ploče različitih generacija još od socketa 754 i sve su radile perfektno stabilno, za razliku od čak ASUS-a kojem sam vjerni kupac, ali svaku drugu gotovo ploču sam RMA-o. Kladim se da tu ima i veze za koje tržište je HW namjenjen..takvih problema je vani nešto manje. Kao i sa Samsung vs. ne-Samsung panelima u njihovim monitorima..

Globalna ekonomija je to..zašto dati kvalitetniji HW zemljama trećeg svijeta..

Cemetary gates
16 godina

frend ima neku staru nvidia-inu grafičku, agp, 128mb, i više neradi nego što radi, a ponekad baca i artefakte, može li se to ispeći?

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 8:30 (mind_challenge).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...

frend ima nenku staru nvidia-inu grafičku, agp, 128mb, i više neradi nego što radi, a ponekad baca i artefakte, može li se to ispeći?

Naravno da se da ispeć a i trebal bi raditi

16 godina
mrog 33 kaže...
mind_challenge kaže...

frend ima nenku staru nvidia-inu grafičku, agp, 128mb, i više neradi nego što radi, a ponekad baca i artefakte, može li se to ispeći?

Naravno da se da ispeć a i trebal bi raditi

hm, neznam, nisam siguran...

ma kada kupi novu, mogu ovu probat ispeći...

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
15 godina
neaktivan

Mene brine što matična uopće ne prepoznaje 4870 unutra..dosta nezgodno..da ju bar detektira i dozvoli mi 2D rad..ovako,uf..preostaje ju jedino zapeći..čekam LN2 pro još jedan hladnjak,ili twinturbo..

Stock hladnjak na 4870 je preodvratan..em ima 2 kile, em drži karticu na 90c u loadu..jedino što se tu da spasiti je ovaj bakreni blok..kojeg je šteta baciti..

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

"Operacija" je počela točno u 16:40 zagrijavanjem rerne na 200 stupnjeva.

Nakon 8 minuta ubačen Radeon 4870x2 i držan 10 minuta.

Karticu vadim iz rerne u 16:58. Ostavio sam da se hladi oko 1h. Zatim stavio termalnu pastu i hladnjak, te sve pošarafao.

Nakon instaliranja u kućište upalio komp i evo grafa radi nešto više od 2 sata bez ikakvih problema!!!!

Dakle Sapphire ATI Radeon HD 4870 X2 je OŽIVIO!

Sve je počelo negdje od ljeta kada je grafa pokazivala artefakte koji su se pojavljivali sve češće, da bi prije jedno

mjesec dana slika nestajala odmah nakon paljenja mašine, artefakti tokom jedno 2 - 3 sekunde  POSTA i gotovo - crnilo i blinkanje lampice monitora.

Pokrenuo sam veći broj video fileova sa hdd-a i na netu sa YouTuba, a od igara: Battlefield Bad Company 2,  Call of Duty Modern Warfare 2, Batman: Arkham Asylum - sve po 10 -20 minuta.

Prvi pokušaj radio jučer sa starom Geforce 6600 AGP, koja je isto bacala artefakte (dugo vremena je stajala u ladici), ali taj pokušaj nažalost nije uspio.

Što reći da kraju. Sretan sam kao mala beba, za zada sve radi, a ako bude promjena javiti ću.

I još jedno veliko hvala autoru teme!

Evo i slike sa moba, neposredno prije samog "roštiljanja". Nisam vjerovao  u uspjeh (nakon onog juče), tako da imam samo ovu. Nije obična folija, već folija koja se koristi sa roštilj, a ispod su drveni držači, mislim od jelovine.

Eto toliko. Puno sreće onima koji budu pokušavali!

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 21:12 (Whalter vT).
Moj PC  
22 0 hvala 15
15 godina

Nakon ovoga svega zao mi je sto nemam neku grafu da mi je riknila :-)

My Life Is A Very Serious Game...
17 godina

Evo mali update. Nažalost nije dugo trajalo aj nedjelju dana je radila bez problema. Evo do sada sam ima 4 reseta računala, nadam se da neće opet dok vam pišem. Uglavnom danas raspad sistema opet sve po starom, čak sad ni video nemogu pokrenut dok sam prije mogao (samo sam trebao isključit hardware acceleration). Sad ništa ne pomaže ni spuštanje takta memorije, prije je bilo moguće bar s time sad samo gledam kad će se dosta gluposti skupit po okranu i onda crni ekran pa raspad sistema.

A neznam jedino da je opet ubacim u pekaru ali ovaj pun ne 8min nego 10...  Mršti se

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vakaka kaže...

Evo mali update. Nažalost nije dugo trajalo aj nedjelju dana je radila bez problema. Evo do sada sam ima 4 reseta računala, nadam se da neće opet dok vam pišem. Uglavnom danas raspad sistema opet sve po starom, čak sad ni video nemogu pokrenut dok sam prije mogao (samo sam trebao isključit hardware acceleration). Sad ništa ne pomaže ni spuštanje takta memorije, prije je bilo moguće bar s time sad samo gledam kad će se dosta gluposti skupit po okranu i onda crni ekran pa raspad sistema.

A neznam jedino da je opet ubacim u pekaru ali ovaj pun ne 8min nego 10...  Mršti se

pa da, trebao si pustit 9min kao optimum, 8 je minimum, ali nesmiješ više od 11 činimi se

15 godina
mrog 33 kaže...
Vakaka kaže...

pa da, trebao si pustit 9min kao optimum, 8 je minimum, ali nesmiješ više od 11 činimi se

Bila šala il ne, ima u tome i istine, znači 10 min se mora držat, 11, 12, max, sve već preko toga dobrano riskirate uništit kondenzatore. Dok je 7..8 minuta premalo da bi se vodovi regenerirali...isprobano u praksi.

ne mora značit da je tebi to sa grafom zato, možda joj je jednostavno bilo prelijepo u Valhalli dok je nisi vratio pa sad hoće natrag...ali ove brojke su se meni pokazale najboljima.

17 godina
neaktivan

Ništa vam ne znaci kaj ce kartica proraditi na tjedan-dva-mjesec dana, kada poslje toga joj više nema pomoci. Znam da ima likova kaj prodaju takve pečene kartice, bolje da takvo što prekine jer u protivnom više nitko nece htjeti kupiti karticu bez garancije.

15 godina
Gilbert kaže...

Ništa vam ne znaci kaj ce kartica proraditi na tjedan-dva-mjesec dana, kada poslje toga joj više nema pomoci. Znam da ima likova kaj prodaju takve pečene kartice, bolje da takvo što prekine jer u protivnom više nitko nece htjeti kupiti karticu bez garancije.

Meni šta god sam pržio, a počeo sam pred fanj vremena sve još fino radi, ono što je opet riklo je riklo nakon 24h stress testa, ono što je prošlo radi i dan danas. A roštiljao sam popriličan broj raznoraznog hardvera

17 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Meni šta god sam pržio, a počeo sam pred fanj vremena sve još fino radi, ono što je opet riklo je riklo nakon 24h stress testa, ono što je prošlo radi i dan danas. A roštiljao sam popriličan broj raznoraznog hardvera

Da? Ajd poslikaj i navedi koji to hardver još imaš, a da je bio pečen.

17 godina

Neznam koji je k.... mojoj grafi ali evo nakon neznam kojeg reseta, smiri se malo. Puka mi film i pokrenem igru (mislio sam sad će BSOD) kad ono sve ok, nigdi problema...

Aj sad budi pametan.  >.<

PS. Gle Gilbert, nebi nikad prodao nekom ovu grafu, moja mirna savjest košta više od 600-800 kuna.

Želim izvuć iz nje još malo života da mi izdrži do serije 7xxx ako je ikako moguće, nemam problema što se snage 4870 kartice tiče.

Na mom 22" monitoru rezolucije 1680x1050 bez problema goni novije igre, nisam neki malac da se palim na brojke može se igrat neke vrlo zahtjevne igre i na medium.

Samo da još malo poživi... peći ću je ako treba i 50x  samo nek izdrži Smijeh.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.10.2010 22:34 (Vakaka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Gilbert kaže...
miki1981 kaže...

Da? Ajd poslikaj i navedi koji to hardver još imaš, a da je bio pečen.

Ne koristim osobno, nego frendovima kad bi nešto riklo pa bi probali i eto radi, 2 kompa sam jednoj udruzi tu kod nas poklonio a baza je bila na oba pečena matična, i kako im i dan danas održavam te kompove znam da još uvijek rade bez frke, i imam takvih kompova barem 15ak do sad, u kojima su ili matične ili grafe pečene i još uvijek rade, bila je i jedna stara ISA zvučna, ona prastara na koju si morao spojit daughterboard da dobiješ neke, onda, dodatne instrumente itd.

EDIT: mislim da kući imam negdje i jednu 775 MB koja je još kod mene koja je bila pečena, posudio sam komp studentima koji su bili lani kod mene i radila je cijelo vrijeme bez frke, i ona mi mora bit sad negdje spremljena, evo nju imam baš kod sebe pa ti mogu nju poslikat, sam oda nadjem za ovaj vikend, mislim da je bio neki celeron 2,53, sa ddr1 i 775 socket, tj nisam siguran jel ddr1 ili 2, ali mislim da je ddr1 jer je to jedna od onih prvih 775 ploča bila. U originalu je bila kupljena u msgw računalu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.10.2010 22:44 (miki1981).
17 godina

Evo reš pečena 10min i 10sec, sve super (upalio hardware acceleration, odigra igru) ali vidit ćemo dokle. >.<

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gilbert kaže...

Ovo i nije sasvim točno,ja sam jučer prodao svoju GTX sa 110kn uloženih u hladnjak, dečku sam rekao ako ti se bilo što dogodi zovi, povrat novca možeš ostvariti bilo kad, i bilo gdje. Za tu siću od love neću propasti niti ću se odseliti, ali to sam ja. Grafička je radila od popravka 24h dnevno upaljena od toga je 2 dana loop-ala 3D mark 06 bez prestanka, uz Furmark prolaz sa odličnim temperaturama. Osobno ju čak ne doživljavam kao popravljenu grafu iako to po definiciji stvari jest. Nitko ju ni ne prodaje pod novu - zar ne? A i dobio ju je dobrih 150kn ispod cijene što traže za njih inače,i do 650kn plus što ima aftermarket od 110kn na sebi sa 6g garancije.

Prije bih čak rekao,i reži me - da će nekom drugom ispravna krepat i da se neće dat popraviti nego što će ova ponovo vrisnuti. Jednostavno kartica radi, bila je pregažena pastom i negdje je došlo očito do kratkog spoja ili je jednostavno bila silovana naponom.

U svakom slučaju mislim da sam fer postupio,snizio sam cijenu u odnosu na polovne po oglasnicima, stavio sam aftermarket, dao sam svu opremu uz nju, i dao sam mu garantni rok koji je praktički neograničen, ako mu se bilo što desi uslijed normalnog 2D i 3D te overclocka bez diranja napona, tu sam. Za 500kn neću propasti,s tim da napominjem da sam 100kn uložio u nju svojih.

Čisto je stvar kako se postavite pri polovnoj prodaji, ja sam reputacije gotovo kao trgovina hebote, sjeti se samo slučaja sa 5850 i links garancija, dečko me kasnije zove i kaže grafa radi dan danas, šta su digli takav fire, nisi trebao ni nuditi povrat love. Ali ja jednostavno tako radim - nudim na sve svoje stvari povrat love.

Tako da se vratim na prvu rečenicu, neki principi postoje i ukoliko je grafička krkljava i nakon popravka,sigurno da ju neću pod ispravnu prodavati. Ali nakon ovoliko stress testova koliko je prošla moja 9800GTX, plus hladnjak plus vrijeme i trud, mislim da vrijedi 450-500kn da ga Bog hebe. Uz neizostavno - povrat love.

Zaista je stvar samo kako se postavite prema kupcu - od mene uvijek znaju što mogu očekivati. Broj mi je moba hehe isti godinama,adresa također fiksna,uvijek sam tu,i uvijek lovu vratim. Više u svemu nadrapam ja,nego kupac. I ne znam iskreno tko vraća novce i nakon 2mj. kako sam ja znao napraviti.

Tako da nisu svi polovnjaci isti.

Grafe iz pećnice mogu trajati dan,dva..a mogu i kao nikad "popravljane" godinama. Tu nema jednostavno pravila, kako ovakva može i obrnuto trajati godinama, tako i ispravna može nepovratno crknuti.

Cemetary gates
15 godina
protjeran
thedream kaže...

Jel ih prepoznaje matična,beep!-a li kad su unutra? Daju sliku? Razlog iz kojeg pitam je što oly-eva 4870 koja je rastavljena na mom stolu i čeka remont - ni ne beep!-ne, ovo će biti malo teži slučaj čini mi se. Vidjet ću što se da izvući..

Na ovo boldano mogu samo reći LOL, ako si mislio na Gigabyte. Imao sam 2 ili 3 njihove ploče različitih generacija još od socketa 754 i sve su radile perfektno stabilno, za razliku od čak ASUS-a kojem sam vjerni kupac, ali svaku drugu gotovo ploču sam RMA-o. Kladim se da tu ima i veze za koje tržište je HW namjenjen..takvih problema je vani nešto manje. Kao i sa Samsung vs. ne-Samsung panelima u njihovim monitorima..

Globalna ekonomija je to..zašto dati kvalitetniji HW zemljama trećeg svijeta..

Na Gigabyteici sam promijenio NPN tranzistor koji je izgorio "u pećnici" i radi OK.

Gainwardica isto radi ok.

Na uštedu kondezatora sam mislio na Asus.

Sve mid i low end Asus ploče radi postrojenje ECS-a...

Pogledaj jedne od boljih mid ranged ploča: M2N-SLI i M2N-E-SLI.

Sve KZG kondezatori koji su "banan banan".

Također se nalaze na jeftinijim ECS pločama, i pločama koje su prestale postojati baš zbog loših kondezatora, a da su bile inače dobre,

jesu, a to je Soltek...

PS - Danas pečem 9500GT i 2GB A-DATA DDR2 800MHz (13 bad sektora).

16 godina
neaktivan

Ljudi ja bi možda mogao probat ispeći Gigabyte x38-ds4, međutim jel se neče rastopi plastika na njo, mislim na onu od PCI,PCI-E i MEM ležišta?No trenutno nemam ni proc za nju tak da ču još vidjet. Inaće ako je ko zainteresiran..

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Plasatika bi trebala izdržati...

Radi ju FoxConn (ako).

Ako je FoxConn plastika, onda će durati...

Ako se bojiš, onda skini sve pasivce sa ploče i grij lemilicom na vrući zrak.

16 godina
neaktivan

ja imam ATI Radeon 9550 od 128MB

AGP 8x utor, stavim u kompjuter i počne: bip, bip, bip, bip

4 puta napravi bip i prestane, monitor se uopće neće upaliti

možda sam pokupio neke viruse na nju

druga grafička od 64MB radi normalno

e sad me zanima hoće li taj "bip" prestati ako ju "ispečem"

Neodlučan

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Docvž kaže...

e sad me zanima hoće li taj "bip" prestati ako ju "ispečem"

Neodlučan

Virus sigurno nisi skupio. Pećenje nije sigurna metoda, a kod takvih simptoma je šansa za popravak još manja. S druge strane, između pećnice i smeća, biraš pećnicu, pa što bude.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice