e ljudi ja imam vec 3 graficke koje su crknule :D
nvidia gt 220,neka asus i msi...jel mogu sve od jednom stavatiti u pećnicu?
radije stavljaj jednu po jednu, jer bi ohladio pećnicu dok to sve uguras :D
e ljudi ja imam vec 3 graficke koje su crknule :D
nvidia gt 220,neka asus i msi...jel mogu sve od jednom stavatiti u pećnicu?
radije stavljaj jednu po jednu, jer bi ohladio pećnicu dok to sve uguras :D
idem ja to probati..nego ljudi dal mi je bas obavezna termalna pasta nemam ju..nabavim si ju za dan dva...danas bi koristio grafičku samo da vidim ako je proradila..samo na 10 minut..jel mozem onda ju koristiti tih 10 minut bez paste?
idem ja to probati..nego ljudi dal mi je bas obavezna termalna pasta nemam ju..nabavim si ju za dan dva...danas bi koristio grafičku samo da vidim ako je proradila..samo na 10 minut..jel mozem onda ju koristiti tih 10 minut bez paste?
Da, OBAVEZNA JE!!!!
i za tih 10 minut??.i mozes mi reci koja je opce uloga paste?za smanjenje temperature ili?
Mogu ti to ponoviiti 100 puta ako treba, obavezna je jbg.
Prenosi toplinu s procesora na hladnjak.
ah onda ću sutra to napraviti pa javim rezultate
bilo bi ti bolje jednu po jednu jer ako stavis sve 3 mozda bi onda malo duze da se pece, bar je tako kad se vise hrane stavlja :D
iman GTX 285 koja je izgleda neispravna .bios radi normalno ,instalacija windowsa 7 prolazi do pokretanja OS-a onda se pojavi artefakt i zamrzne slika 5-10 sekundi .nakon toga monitor zacrni .ventilator radi 2 lampice svitle zeleno.
nakon restarta monitor radi do pokretanja OS-a i gore navedeno se ponavlja.
sa drugom grafičkom karticom sve radi ok.
termalna pasta je upravo izmjenjena , zanima me ako se odlučin za pečenje čime posli da zamjenin oni bijeli materijal sta je na čipovima.
iman GTX 285 koja je izgleda neispravna .bios radi normalno ,instalacija windowsa 7 prolazi do pokretanja OS-a onda se pojavi artefakt i zamrzne slika 5-10 sekundi .nakon toga monitor zacrni .ventilator radi 2 lampice svitle zeleno.
termalna pasta je upravo izmjenjena , zanima me ako se odlučin za pečenje čime posli da zamjenin oni bijeli materijal sta je na čipovima.
Kartica je ispravna samo driveri nisu dobri.
nova je instalacija windowsa koji su provjereno ok ,drajveri nisu instalirani
nova je instalacija windowsa koji su provjereno ok
jesi probao XP? probaj i Vistu. ja sam imao hrpu takvih problema, nije do kartice do drivera je 100%.
provat ču XP jer vistu neman ,pa javin
prvo ču provat ubacit drajvere za GTX 285 u ove W7
Prvo kad kreneš za pečenje potrebno izvadit ako se da vadit plastike, odšarafat hladnjak , očistit stare pastu. Ako plastika nemože izvadit dovoljno je da alufolija zamotat plastični dio jer stime spriječava topljenje plastike. Kod pečenja se nosi velik rizik i potrebno treba cijelo vrijeme promatrat i treba pravodobno reagirat ako se počne po zlu i odmah isključit grijanje tj kod pečenja i odmah otvorit ladicu ili vrata pećnice da počne hlađenje.. Npr ako se počne dimit znak je da je dostigla temperatura i počne spalit i to treba odmah isključit grijanje ili pečenja te otvorit ladicu ili vrata da počne hlađenje. Nakon hlađenja izvadit iz pečnice a ovako kod vručih komponenta nesmije izvadit jer se može dogodit da čip ispadne iz ležišta matične ploče.
Kod pečenja u pečnicama u pravilu nisu iste neki se jače zagriju a neki preslabo. ( razlika u temperaturi). Sretno u pečenju.
hvala na pomoči šta je sa onin bijelin materijalom šta je poviše čipova čime ga posli zamijenit
drajveri od grafičke nepomažu i dalje smrzne prilikom pokretanj OS-a ,pokušat ču sa XP
ako neko ima neki savjet prije pečenja voljan san poslušat
Radi li ova metoda i sa matičnim pločama laptopa? Tu mi u komadima leži jedan HP 6735s (grafa se odlemila valjda, dosta ljudi ima taj problem). Pa si mislim da ju uvalim malo ispeć.
Radi li ova metoda i sa matičnim pločama laptopa? Tu mi u komadima leži jedan HP 6735s (grafa se odlemila valjda, dosta ljudi ima taj problem). Pa si mislim da ju uvalim malo ispeć.
može se peći!
može se peći!
A kako bih mogao zaštititi plastične dijelove? Staviti foliju preko svega osim čipa?
može se peći!
A kako bih mogao zaštititi plastične dijelove? Staviti foliju preko svega osim čipa?
DA ;)
Pozz,kupio sam jeftino defektnu 5970 i nakon prženja je prošljakala e sad me zanima ko ima iskustva sa tom vrstom popravka i kolko vremenski mogu očekivat otprilike da kartica funkcionira jer mi se ne kupuje novo napajanje bez veze ako bude kartica izdržala npr mjesec dana,ne tražim sad točno na dan kolko če šljakat ali približno kolko je za očekivat da radi.
Pozz,kupio sam jeftino defektnu 5970 i nakon prženja je prošljakala e sad me zanima ko ima iskustva sa tom vrstom popravka i kolko vremenski mogu očekivat otprilike da kartica funkcionira jer mi se ne kupuje novo napajanje bez veze ako bude kartica izdržala npr mjesec dana,ne tražim sad točno na dan kolko če šljakat ali približno kolko je za očekivat da radi.
Zavisi koliko dugo ali najbolje da instaliraš neki program za pračenje temperature grafe a jer ako grafa ima pasivni hladnjak pa je potrebno ugradit vent da hladi grafa. I moj isto ispekao grafu nakon što na grafi nije imala venta pa sam ugrdaio i on vrti i lijepo hladi dakle dugo će radit a kad se pokvarit to nitko nezna.
Nema pasivac a i tempe su dobre kod frenda sam isprobao 75 ne prelazi u full.Mislim da uzimam novo napajanje jer i tako je to ulog koji se isplati a ovo staro ću bratu poklonit makar me kopa dal bi možda i ovaj seasonic mogao pogonit ovu zvijer.A ništa probat ću kad nađem vremena zamjenit grafu i prikopčat jer sad uskoro počinje blagdanska ludara.
Upravo ispekao GTX 295 koja je totalno krepala i proradila je buhahhahaa. Ledice su se rastopile al jebiga bitno da grafa radi. 10 min 210 C
I meni je 8800GT proradila nakon 10-tak minuta na 200C u pećnici . Temperatura joj se znatno snizila nakon tog postupka, od nekih 10-15C u mirovanju i 20-30C pod opterećenjem.
I meni je 8800GT proradila nakon 10-tak minuta na 200C u pećnici . Temperatura joj se znatno snizila nakon tog postupka, od nekih 10-15C u mirovanju i 20-30C pod opterećenjem.
Prije joj je senzor za temp otisao, nego da su se temperature smanjile :P
Na dodir rukom karta je dosta hladnija nego ranije, tako da sumnjam da je senzor crkao.
Ili joj je kronicno nedostajalo termalne paste
Opa,ova 5970 je zvijer od grafičke kako radi ,kupljena za 45 dolara s poštarinom defektna spržena u peči i radi ko vurica,stavio je bratu u komp jer je on dao lovu hbga da sam znao al on voli kockati pa mu je to izazov.Sve u svemu super bestbuy potez,hm da je amer znao da se grafulja da pržit.
Ova metoda je više rizik nego rješenje, jednog kad se previše rastopi lem, gotovo je.
pricajte vi sta zelite ovo radi imao sam i ja stariju graficku ATI x550 koja je bila crkla i konto sam kupiti novu , a imao sam problema sa lovom i tako da sam ovo pokusao i radi ali fakat radi moze te se sprdati sa fraerom koiko ocete ali ko nije probao nece ni znati da ovo radi samo pratite upustva kako vam je momak napisao i 75%je da ce vam upaliti ;) sretno!!
Ova metoda je zadnja na popisu, tek kad je grafa otišla već.
Ako proradi super, ako ne ništa i dobro.