Jedna mala napomena: Ne stavljati pećnicu na gril i ni u kojem slučaju ne koristiti mikrovalnu
Da li je potrebno skidati plastiku s konektora za dodatno napajanje?
Jedna mala napomena: Ne stavljati pećnicu na gril i ni u kojem slučaju ne koristiti mikrovalnu
Da li je potrebno skidati plastiku s konektora za dodatno napajanje?
a ulje ,sol i vegeta ??? koje gluposti bože... samo hladni lem se možda tako popravi. ali hvala na takvim savjetima. više posla za servisere. onda su majstori lopovi pokvareni ovakvi i onakvi,a kad se kod kuće zasere sa ovim metodama -pomagaj
a ulje ,sol i vegeta ??? koje gluposti bože... samo hladni lem se možda tako popravi. ali hvala na takvim savjetima. više posla za servisere. onda su majstori lopovi pokvareni ovakvi i onakvi,a kad se kod kuće zasere sa ovim metodama -pomagaj
Hmhm, glupost....
Ja sam naveo da je ovo totalno suluda, totalno ne znanstvena i krajnje bizarna metoda. Naveo sam da je ovo metoda za kartice koje su spremne za smeće, znači kartice koje više nisu pod garancijomniti imaju ikakve nade za bilo kakav drugi popravak.
Isto ponavljam da je i meni to bilo totalno smješno i glupavo kad sam naletio na tu metodu.
Ali probao sam je, imam 100% učinak i eto.... Dobio sam dvije kartice iz 8800 serije ovako za ništa, potpuno ispravne.
Ako netko ima tako neku karticu u ladici, može je probati vratiti pa makar da ima dedicated Physx karticu ako ništa drugo.
Ovdje su još samo neki od ljudi kojima je ta ista metoda pomogla., stoga mislim da je tema skroz na mjestu.
imam jedno pitanje...kada prođe tih 9 minuta..onda moramo ju ostaviti u pecnici i ostaviti da se polako ohladi ili ju izvaditi i odma namontirat hladnjak i stavit u komp?ili da se grafa izvadi i da se vani lagano ohladi?
da li treba grafu staviti na aluminijsku foliju pa onda na neke kockice pa onda na pleh
malo začina i mirodija i imaš menu od 5 slijedova za matičnu
:D
Šta će se desiti sa DVI i VGA konektorima jer su od plastike sa sitnim rupicama? 9 minuta na 200 stepeni je dovoljno da se taj dio malo istopi i da se više ne može priključiti monitor.
Ja cu sto posto pokusat neznaci mi nista svejedno imam 2 grafe za baciti!!
Samo me muci obicno ulje ili mast šala...
pokusam pa javim rezultate za koji dan kad uhitim vremene!
Imam ja crknutu grafu bez garancije pa pokušam ovo s njom hehe nema se što izgubiti.
da li treba grafu staviti na aluminijsku foliju pa onda na neke kockice pa onda na pleh
Koliko sam ja skužio, staviš prvo pleh, zatim foliju, i zatim kockice pa grafu... Ispravite me ako griješim.
How would you like your GPU, bloody or crisp?
na slican nacin se da popravit rlod na xbox i ylod na ps3
Šta će se desiti sa DVI i VGA konektorima jer su od plastike sa sitnim rupicama? 9 minuta na 200 stepeni je dovoljno da se taj dio malo istopi i da se više ne može priključiti monitor.
da,sta je sa plasticnim dijelovima koji se nemogu skinuti,npr tom plastikom u koja okruzuje rupice u konektorima.ako se ona otopi i zacepi rupice bye bye.mozes jedino lemiti drugi konektor.
sad mi je zao sto nemam neku mrtvu graficku da pokusam i ja :)
Ovo je primitivna izvedba lemilice na vrući zrak. Netko je već bio spomenuo da lemilica na vrući zrak KAO ne radi, ali ja tvrdim da je to najjsigurnija metoda. Tako se popravljaju i matične ploče (bilo od kompova, bilo od konzola, bilo od mobitela...). Postoji još jedna "Uradi sam" metoda. Ne, ne treba vam pećnica- sasvim je dovoljan fen za skidanje boje. Malo grijanja oko GPU-a i ostalih čipova, pričekate da se ohladi i voila! Sa tim načinom uspjeh je 70-80 %, dok je sa lemilicom na vrući zrak uspjeh 90 %.
Haha, kao da mi čitaš misli, neki dan sam gledao Overclockers.com i taj "Oven Trick" i mislio sam tako uskrsnuti 4870x2.
Haha, kao da mi čitaš misli, neki dan sam gledao Overclockers.com i taj "Oven Trick" i mislio sam tako uskrsnuti 4870x2.
i jel si je oživio
LOL, pa postao sam prije deset minuta :D
Evo, sad ću promijeniti pastu, probat RAM lemit nešto (dao sam u servis) i ak ne dela to, onda je idem peći. :)
Šteta što je onaj jadan dečko slomio 5970 pri padu niz stepenice..spotaknuo se o vlastitu laž biće.
Šteta što je onaj jadan dečko slomio 5970 pri padu niz stepenice..spotaknuo se o vlastitu laž biće.
Hahahha, koji?
Hahahha, koji?
Baniran je čini mi se,specijalac žešći. Šta je taj nasrao ovdje dugo vjerujem nitko neće nadmašiti,od toga da je 5970 neispravnu kupio za 2 000kn, do toga da je pao,pazi sad,niza skale,i prepolovio pri padu karticu. Ja umro..žao mi je iskreno što su ga banirali, vjerojatno se radilo o klonu onoga obožavamslagatikonfe. Specijalac,nešto u rangu lijevanja dizela u benzinca i gas gas gas..šišaj mešaj. Ma mislim..krepaona.
Hahahha, koji?
Baniran je čini mi se,specijalac žešći. Šta je taj nasrao ovdje dugo vjerujem nitko neće nadmašiti,od toga da je 5970 neispravnu kupio za 2 000kn, do toga da je pao,pazi sad,niza skale,i prepolovio pri padu karticu. Ja umro..žao mi je iskreno što su ga banirali, vjerojatno se radilo o klonu onoga obožavamslagatikonfe. Specijalac,nešto u rangu lijevanja dizela u benzinca i gas gas gas..šišaj mešaj. Ma mislim..krepaona.
ja kad sam pročitao da je slomio nogu i lagao potrgao sam se od smijeha
Stvarno smjesno,ali opet zasto ne?
No evo jedna jos bizarnija stvar.pa mi probajte objasniti!
Naime,kazu,tamo neki da se kod vracanja podataka sa jaako ostecenih hard diskova,hard se smrzava i tako se podaci na neku foru 100% vracaju!
Kao to je standardni postupak pro hakera koji se bave sa time!Ovo je meni jos suludija stvar jer mislim da voda i struja nikako ne idu zajedno,no
opet,cesto sam to puta cula i procitala negdje!
Naime,kazu,tamo neki da se kod vracanja podataka sa jaako ostecenih hard diskova,hard se smrzava i tako se podaci na neku foru 100% vracaju!
Kao to je standardni postupak pro hakera koji se bave sa time!Ovo je meni jos suludija stvar jer mislim da voda i struja nikako ne idu zajedno,no
http://geeksaresexy.blogspot.com/2006/01/freeze-your-hard-drive-to-recover-data.html
Evo slucajno naletila!
Zasto povezujes smrzavanje i vodu? A i ne vjerujem da je neko rekao 100 %.
Pa dobro,kasnije sam i ja vidjela vrečicu na slici sa linka,no opet kakve veze hladnoca ima sa hardom?!
Ono za pecnicu,ajd Boze moj nekakva logika postoji u lemljenju kontakata koji su vremenom popustili,
no da smrzavanje pomaze pri vracanju podataka???Zaista nema nikakve logike,svi znamo da se smrzavanjem materijal
skuplja i to je jedina "kvaka" koja bi "pripomogla" hardu!
.....No,stvarno nemam pojma!
Pa dobro,kasnije sam i ja vidjela vrečicu na slici sa linka,no opet kakve veze hladnoca ima sa hardom?!
Ono za pecnicu,ajd Boze moj nekakva logika postoji u lemljenju kontakata koji su vremenom popustili,
no da smrzavanje pomaze pri vracanju podataka???Zaista nema nikakve logike,svi znamo da se smrzavanjem materijal
skuplja i to je jedina "kvaka" koja bi "pripomogla" hardu!
.....No,stvarno nemam pojma!
Nekad su se tako kodirali "kazetofoni", odnosno njihove pločice, stoga, ništa čudno!?
Hmm ja imam Sapphire Radeon HD2600 PRO AGP 512MB GDDR2 - i imam problema s njom. Naime tokom igranja igrica ili 3D accerlacije,nestane slika na ekranu i graf. vise ne salje sliku pa MORAM reset komp.
STvar sam rijesavao spusanjem takta GPU-a sa 600MHz na 450MHz. Sada vise ni tako neradi vec sam morao spustiti takt na 300MHz.
Mislim da cu probati ovo,iako sam skeptican glede toga. Ali logicno je da moze pomoci.
Sta mislite,jeli ova metoda moguci spas za moju graf?