Ovisnost frameratea o brzini procesora

poruka: 164
|
čitano: 60.673
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Ovisnost frameratea o brzini procesora
ATiGamer kaže...
thedream kaže...

Da deset procesora daje u frame jednak rezultat u igri? Neovisno radilo se o dvojezgrenom Athlonu ili o Core2Quad Extreme-u na gotovo čitavih gigahertz više,neće ići.

Znači 2.2ghz Phenom x4 ima 1fps manje na 1920x1200 od C2QE 9770 na 3.2ghz? Pa to je super. Mislim da bi radi toga trebali C2QE proglasiti smećem,a ne ovo ruglo od testa..

Pa nisu procevi samo zbog igara napravljeni. Zapravo igre su sporedna stvar. I više vjerujem tom testu nego anandtechovim rezultatima gdje i5 dere Phenoma za 20 FPS u igrama.

Mislim da je ovo najrealniji i najobjektivniji test.

Za igre je najbitnija grafička kartica, a jedan Quad od 800 kn je dovoljan da nahrani sve najjače sigle GPU kartice.

5870 je životinja,tu nema diskusije,i na Q6600 i na i7 920. Jasno kao dan da bi išao na najjaču moguću grafičku koju mi budžet dozvoljava,pa tek onda ostatak konfe,da se samo igram. Ne renda scenu procesor,nego kartica.

i5 i dere Phenoma u gro igara(pogledaj samo Far Cry2 ),samo što je najveći problem radni takt. Da je bilo staviti i5 na 3ghz kao i Phenom 940 što radi na default 3ghz,razlika bi bila još veća. Tako da ovisi i o igri.

http://www.anandtech.com/bench/Product/80?vs=109

Kojem siteu vjeruješ,a kojem ne - kontriraš ustvari meni - a mojom logikom. Ja ne vjerujem overclockersclubu i guru3d često,dok su mi hwcanucksi i anandtech koliko toliko uredni.

PC Ekspert je korektan,i dugo sam bio tamo,znam kako stvari funkcioniraju,samo po meni - testirajte te vražje procesore na istim taktovima kvragu,zar je to toliko teško?

Znam da je OC dodatna zahebancija ali nikakvo mi mjerilo nije i5 na 2.66ghz vs. neki Phenom na 3.2. 600mhz je dosta. Kao što vidiš ovdje 965BE na 3.4ghz i i5 750 na 2.66,mislim ROFL. I još ga i5 poždere u Dragon Ageu (ultra settings),Dawn of War-u II i World of Warcraftu.

Šta bi tek bilo da su oba na 3.4ghz?!

Odakle čupaju te rezultate zbilja ne znam,ali po ovim scoreovima u igrama nijedan Phenom u igrama nema šta tražiti pored i5 750.

1055T vs. i5 750 LOL

http://www.anandtech.com/bench/Product/147?vs=109

1055T vs. Phenom 965BE

http://www.anandtech.com/bench/Product/147?vs=102

15 godina
protjeran

Evo čak i u AnandTechu pogledaj koliko taj E8400 ima malenu razliku u odnosu na "zastarjeli" Athlon X2 6000 u igrama pri rezoluciji 1680x1050 medium detalji.

Na rezoluciji 1920x1200 s high detaljima bi se Athlon približio tom intelu E8400 na kojih 5% u korist Intelovog procesora.

Jest malo smiješno, no ni ja to do jučer nisam znao i bilo mi je u početku čudno.

http://www.anandtech.com/bench/Product/28?vs=56

Na koju se stranu okreće plesačica ?
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.9.2010 16:24 (Okolosam).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Okolosam kaže...
thedream kaže...

Da deset procesora daje u frame jednak rezultat u igri? Neovisno radilo se o dvojezgrenom Athlonu ili o Core2Quad Extreme-u na gotovo čitavih gigahertz više,neće ići.

Znači 2.2ghz Phenom x4 ima 1fps manje na 1920x1200 od C2QE 9770 na 3.2ghz? Pa to je super. Mislim da bi radi toga trebali C2QE proglasiti smećem,a ne ovo ruglo od testa..

Nije ruglo od testa, a ti ne shvaćaš što taj test pokazuje.

Pokazuje da na manjim rezolucijama procesor igra ulogu dok na rezolucijama od 1920x1200 i višim, nema.

Lijepo ti dolje piše da pri onim velikim rezolucijama grafička više ne može sinkrono s procesorom napraviti razliku u performansama. odn držati korak.

Ja te lijepo pitam jel normalno da deset procesora daje isti fps u konkretnoj igri,51fps daje i onaj na 2.2ghz i onaj na 3.2? Da li je to vjerodostojan test? C2QE9770 i Phenom na 2.2ghz? Ma daj molim te.

To šta ti meni tumačiš je u redu konstatacija,i ni riječi ti ne kažem za nju. Govorim ti samo da ovo nije moguće. 1ghz je 33% radnog takta tih procesora,za 1 pišljivi frame?! 2.2 i 3.2 da je isto na 1920x1200..hajde dobro.

Ne znam zbilja u šta ja gledam,a vrtio sam na Samsung 245B+ monitoru (1920x1200):

i E6750 na 2.4,2.66,3,3.2 i 3.6

i E8400 na 2.6,3,3.6 i 4.0

i sad unazad 4,5 mjeseci i5 750 na 2.66, 3.6 i 4.0

Možda ja nešto krivo gledam,pa nije isključeno,možda FRAPS meni tu neke bombe baca. A možda imam preslabu grafu,i test mi jednostavno nije realan jer je rađen sa različitim grafama od 8800GTS 512,GTX260,5850 i sad 4870 512.

Ne kažem ti da treba očekivati 50% veći fps uz 5870,ali 2.2ghz i 3.2ghz ne mogu ići u 1fps,ja takav rezultat nikad nisam dobio,ni na jednoj grafičkoj kartici,a drljam 15g po HW. Nikada,ni na jednoj rezoluciji zaključno sa 1920x1200.

To jedino ne mogu popušiti. Otkud im taj vražji 51 fps kod svih procesora,pa najslabiji Athlon kojeg je guru3d stavio na taj test je 30% slabiji proc od QX9770,sigurno 30%.

15 godina
neaktivan

Ta usporedba između PII X4 i i5 750 po meni je u najmanju ruku smiješna. Mislim 30 FPS u FC2 i po 20 u ostalim igrama. Ko tu koga??

Testirali smo microman i ja GTX465 i 5850. On je u svojoj konfi imao i7 860 @ 3,6, a ja Athlona x4 @ 3,2. Po anandetchovoj logici, microman me trebao oderat tim setupom međutim baš obratno - u gotovo svakoj igri je 5850 bila osjetno bolja kartica.

Brdo testova na netu, a svaki daje različite rezultate. Sumnjivo, jel?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Okolosam kaže...

Evo čak i u AnandTechu pogledaj koliko taj E8400 ima malenu razliku u odnosu na "zastarjeli" Athlon X2 6000 u igrama pri rezoluciji 1680x1050 medium detalji.

Na rezoluciji 1920x1200 s high detaljima bi se Athlon približio tom intelu E8400 na kojih 5% u korist Intelovog procesora.

Jest malo smiješno, no ni ja to do jučer nisam znao i bilo mi je u početku čudno.

http://www.anandtech.com/bench/Product/28?vs=56

Malena razlika hehe,15-25%. A isti radni takt..ma sve štima,briga ti mene za sve to. Samo mi neke stvari očito ne idu u glavu,svjesno ili nesvjesno.

15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Ta usporedba između PII X4 i i5 750 po meni je u najmanju ruku smiješna. Mislim 30 FPS u FC2 i po 20 u ostalim igrama. Ko tu koga??

Testirali smo microman i ja GTX465 i 5850. On je u svojoj konfi imao i7 860 @ 3,6, a ja Athlona x4 @ 3,2. Po anandetchovoj logici, microman me trebao oderat tim setupom međutim baš obratno - u gotovo svakoj igri je 5850 bila osjetno bolja kartica.

Brdo testova na netu, a svaki daje različite rezultate. Sumnjivo, jel?

Pa meni je to cirkus par excellance. Zato sam baš dečku gore napisao - ja možda nešto krivo gledam.

Usporedi guru molim te lijepo,u 51fps su svi procevi i to na 1920x1200,a pogledaj ovo :

http://www.anandtech.com/bench/Product/36?vs=48

Athlon x2 4850e i C2QE 9770.

O hebote..misliš da si sve vidio,ali imaju oni i GPU bench :

http://www.anandtech.com/bench/Product/161?vs=164

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.9.2010 16:33 (thedream).
15 godina
protjeran
thedream kaže...

Ja te lijepo pitam jel normalno da deset procesora daje isti fps u konkretnoj igri,51fps daje i onaj na 2.2ghz i onaj na 3.2? Da li je to vjerodostojan test? C2QE9770 i Phenom na 2.2ghz? Ma daj molim te.

To jedino ne mogu popušiti. Otkud im taj vražji 51 fps kod svih procesora,pa najslabiji Athlon kojeg je guru3d stavio na taj test je 30% slabiji proc od QX9770,sigurno 30%.

Baš bih volio da netko na forumu napravi test s kojim athlonom 5000 ili sličnim s karticom npr HD5850, pa bi svi dobili točne podatke napravivši usporedbu s nekim quadom na 3.6 ili slično pri rezoluciji 1920x1200.

Ovako se samo možemo natjerivati čiji je veći.

15 godina
protjeran
thedream kaže...

Malena razlika hehe,15-25%. A isti radni takt..ma sve štima,briga ti mene za sve to. Samo mi neke stvari očito ne idu u glavu,svjesno ili nesvjesno.

Krivo sam se izrazio s tim 2mala razlika".

Jest velika razlika, no testirana je na relativno maloj rezoluciji s medium detaljima.

Volio bih baš vidit njihov test 1920x1200 high detalji s oba procesora na istoj high kartici.

17 godina
neaktivan
thedream kaže...

testirajte te vražje procesore na istim taktovima kvragu,zar je to toliko teško?

Znam da je OC dodatna zahebancija ali nikakvo mi mjerilo nije i5 na 2.66ghz vs. neki Phenom na 3.2. 600mhz je dosta.

Mislim da ti nije jasna jedna vrlo bitna i osnovna stvar, a to je da je teoretski i praktično apsolutno pogrešno uspoređivati procesore po taktu.

Takt ne znači ništa među različitim generacijama, a kamoli vrstama procesora.

Po tvojoj, posve pogrešnoj logici, Pentium 4 na 3GHz trebalo bi uspoređivati s it na 3GHz.

Nemoguće je i glupo uspoređivati AMD i Intel procesor i usklađivati im taktove. "Što bi bilo da su oba na 3.4GHz" je glupo pitanje - ništa nebi bilo, jer je bitna arhitektura procesora. Neki procesor na 5GHz može biti sporiji od nekog drugog na 3GHz.

Primjer iz prakse je i razdoblje generacijski istih procesora, Athlona i Pentiuma 4, gdje su Athloni na otprilike duplo manjim taktovima od Intelovih, bili jednako brzi procesori.

Naravno, da bi razumio zašto je to tako, ipak ti treba nešto s razine fakultetskog obrazovanja o arhitekturi procesora.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.9.2010 16:37 (naxeem).
15 godina
neaktivan

Nisi ti mene uopće skužio,a usporedbu P4 na 3ghz i i5 na 3ghz si mogao i izostaviti. To nije ni za razinu priproste forumske pošalice.

Uspio si izvući P4 na 3ghz i i5 na 3ghz kao moju logiku stvari,zbilja svaka čast. Ja govorim unutar procesora iste generacije a ti mi opališ usporedbu - da gluplja ne može biti,P4 i i5.

Koja je po tebi - ispravna metoda usporedbe procesora ? Intel vs. AMD na istim taktovima ne ide. Što ostaje? Osim upisa FER-a. Testirati ih na stocku onakve kakve jesu? Pa 2.4ghz jednoga suprotstaviti 3.0 drugom? (Meni je jasno da je razdoblje AMD-ovog označavanja brzine Intelovim pandanima bilo nešto jako zgodno,pa su mnogi pohitali po 2800+,3000+ i 3200+ umjesto skupljih Northwooda na 2.6,3.0 i 3.2ghz i često nisu pogriješili. To je bilo zgodno - a što je sa današnjim generacijama? )

Kako testirati? Na jednakim taktovima ne,za sve ostalo tu je - arhitekturna razlika pa ni Intel vs. AMD ne? SmijehŠutim

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.9.2010 17:36 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

nemam 5000+ ali mogu probat napravit usporedbu sa 5850 a od proceva phenomII 955(neka bude stock 3.2Ghz 4 jezgre) i AthlonII 240(stock 2.8Ghz 2 jezgre)

znaci sve na stocku?

sutra, preksutra kad ulovim malo vremena

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
naxeem kaže...

Naravno, da bi razumio zašto je to tako, ipak ti treba nešto s razine fakultetskog obrazovanja o arhitekturi procesora.

Zar ti nisi rekao da je faks čisto gubljenje vremena i da je praksa majka znanja o;)

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Nisi ti mene uopće skužio,a usporedbu P4 na 3ghz i i5 na 3ghz si mogao i izostaviti. To nije ni za razinu priproste forumske pošalice.

Uspio si izvući P4 na 3ghz i i5 na 3ghz kao moju logiku stvari,zbilja svaka čast. Ja govorim unutar procesora iste generacije a ti mi opališ usporedbu - da gluplja ne može biti,P4 i i5.

Koja je po tebi - ispravna metoda usporedbe procesora ? Intel vs. AMD ne ide. Što ostaje? Osim upisa FER-a.

Možeš uspoređivati isključivo procesore u istoj liniji:

i7 na 3.0 i i7 na 2.8 možeš uspoređivati, ali i7 na 3.0 i C2D na 3.0 ne. Možeš ih usporediti isključivo sintetičkim testovima. Izjednačavanje njihovih taktova nije bitno, jer ako i5 2.0 košta koliko i AMD 3.0, onda ih možeš uspoređivati kao istu kategoriju i vidjeti gdje dobiješ više za novac, pa eventualne bodove podijeliš s cijenom CPU-a.

Npr. ako AMD 3.0 košta 1500kn i i5 2.0 košta 1500kn, a daju 20,000 i 20,000 xymarkova, onda ne možeš reći "a znaš, ali da je i5 na 3.0 onda bi uništio...", jer je takt apsolutno nebitan.

AMD-u možda treba više taktova, da ostvari isti rezultat koji i5 ostvaruje s manje, kao što je bilo nekad obrnuto.

A može biti i obrnuto, jer moj je komentar tek primjera radi i ne zasniva se na stvarnim testovima.

Kužiš zašto takt nije bitan? - Da ne bude samo glupi i bahati komentar od gore (kako se može pročitati), molim te pročitaj malo stara pitanja i rasprave, gdje su ljudi prvi puta susreli s "čudnim" Athlonima, koji bi na 1.8GHz pomeli P4 na 3.0GHz, dakle, skoro pa duplo brže u taktu.

http://club.myce.com/f7/amd-sempron-3400-faster-than-pentium-4-3-0-a-228907/

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=252063

http://www.computing.net/answers/cpus/athlon-3800-20-vs-p4-30/15582.html

Ima dosta pogrešnih i loših komentara, ali naći ćeš prave.

Weky kaže...
naxeem kaže...

Zar ti nisi rekao da je faks čisto gubljenje vremena i da je praksa majka znanja o;)

Ne. Rekao sam da je faks po pitanju praktičnih znanja u programiranju uglavnom beskoristan, te da većina studenata bez učenja sa strane, ne zna ništa.

To nema veze s time da faks nudi široki spektar osnovnih teoretskih znanja, na koja je lakše nadograditi nova moderna znanja i lakše razumjeti neke moderne "nelogičnosti" i promjene.

Faks je svakako koristan, ali se razlikuju u kvaliteti. Međutim, za ovo mu ne treba faks, već malo (pametnijeg) guglanja i malo vremena. "Fakultetska razina" je tu, jer se o arhitekturi procesora uči na faksu, ne u ranijem školovanju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.9.2010 18:05 (naxeem).
15 godina
neaktivan

Imao sam čudnog Athlona.Osmijeh Nije mi to strano nit mi je i5 prvi,drugi - a bome ni peti komp. Hvala na linkovima,trudu i u konačnici objašnjenju.

Meni je uvijek bilo zanimljivo - iako po tebi neispravno, usporediti C2D na 3.6 sa i5 na 3.6,a to onda sa Athlonom II 250 na 3.6 i kakvim 955 Phenomom na 3.6.

Skaliranje je ono što mene interesira među procesorima iste generacije,a različitog takta uz utjecaj overclockiranja. Možda nije testiranje za donošenje konkretnih zaključaka ali eto - tako sam navikao ( glupo će zvučati,znam).

Jednom prigodom smo kod mene (dok sam imao E8400),donijeli 6000+ stroj (ista količina RAM-a,ista grafa,samo dakle MBO+CPU drukčiji)pošto nam se učinio najbliži da usporedimo njegovih 3.0 sa 3.0 od E8400. Isto vrijedi i za overclock.Ne vidim pretjeranu neispravnost u tome,vjerujem da se slažeš. Očito je greška bila jedino to sve uspoređivati sa 3ghz na Q6600 i sada 3ghz na i5 ( može i neki AMD pandan).

Dvojezgrene i četverojezgrene usporedbe taktova (+Intel vs. AMD ) ne idu,znači. Ok - fair enough.

Nisam tip korisnika,kako bih rekao - koji se svađa.To me pustilo uf,sa silnim banovima na PCE.NeodlučanNamigiva

Vjerujem da ni drugi ovdje neće zamjeriti što možda volim konkretno istjerati stvar do kraja - iako se činilo nekome kao tebi,kao pilanje.Osmijeh Nećeš zamjeriti vjerujem.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.9.2010 18:12 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Dobitak u performasama prilikom overklokiranja aktualnih procesora je primjetan .Pravilan test je onaj koji ne dozvoljava da grafička kartica bude usko grlo .U linkanom testu 5870 to ne bi trebala biti pogotovo jer se koriste srednji detalji u igrama .Razlike idu od velikih do zanemarivih pa svatko treba za sebe prosuditi koliko mu se overklokiranje isplati pogotovo ako ima karticu koja na visokoj rezoluciji predstavlja usko grlo u najzahtjevnijim naslovima.

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/amd-phenom-ii-x6-1055t-overclocking_7.html#sect0

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
forumaš kaže...

Dobitak u performasama prilikom overklokiranja aktualnih procesora je primjetan .Pravilan test je onaj koji ne dozvoljava da grafička kartica bude usko grlo .U linkanom testu 5870 to ne bi trebala biti pogotovo jer se koriste srednji detalji u igrama .Razlike idu od velikih do zanemarivih pa svatko treba za sebe prosuditi koliko mu se overklokiranje isplati pogotovo ako ima karticu koja na visokoj rezoluciji  predstavlja  usko grlo u najzahtjevnijim naslovima.

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/amd-phenom-ii-x6-1055t-overclocking_7.html#sect0

lol, takvi testovi su mi najjači. Dobro još nisu testirali na 800x600. Ajmo da obrazlozim;

- Dali će itko na svjetu kupiti 5870 ili jače da igra Crysis na medium ? Vjerujem da neće. Stoga takav test pada u vodu.

Uvjeti na koji treba testirati moraju biti realni, a to su 1920x1080 Maksimalni detalji, AA/AF Max, + najnovij podrzan API u toj igri.

E da vidimo onda tu utjecaj overclocka procesora, pa bilo čak i sa gtx 480.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
16 godina
neaktivan

Ako staviš AA/AF na max, onda nijedna trenutna grafa u bilo kakvom multiGPU modu nece izvuci preko 30fpsa (a i to sam pretjerao) average. Govorim o Crysisu, ne nekakvom zastarjelom Call of Duty 4 engineu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.9.2010 20:30 (franky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
franky kaže...

Ako staviš AA/AF na max, onda nijedna trenutna grafa u bilo kakvom multiGPU modu nece izvuci preko 30fpsa (a i to sam pretjerao) average. Govorim o Crysisu, ne nekakvom zastarjelom Call of Duty 4 engineu.

a?

2x GTX 480 bi izguralo relativno odlično.

COD4 zastario engine? Pa igra je stara 3 godine. U svoje vrijeme je izgledala izuzetno i izvodlila bez ikakvih problema, a engine joj nije ništa starij od Crysisovog, već samo inferiornij i to većinom u svakom djelu.

16 godina

Zar nije COD serijal bizaran na modificiranom Quake 3 engineu ? Ali nije to tema . Što se detalja u igrama tiče mnogi igrači mrežnih fpsova snize detalje ali vole zadržati visoku rezoluciju radi što bržeg izvođenja i što jasnijeg pogleda uz zadržavanje što većeg broja sličica u sekundi .

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
forumaš kaže...

Zar nije COD serijal  bizaran  na modificiranom Quake 3 engineu ? Ali nije to tema . Što se detalja u igrama tiče mnogi igrači mrežnih fpsova snize detalje ali vole zadržati visoku rezoluciju radi što bržeg izvođenja i što jasnijeg pogleda uz zadržavanje što  većeg  broja sličica u sekundi .

Tak engine nakon COD2 nema skoro pa nikakve veze sa Q3 Engineom. Sve što je od tog engine ostalo je vjerovatno 2% i sitnice koje su apsolutno nebitne za izgled i brzinu izvodenja

A što se tiče detalja? Do koliko snizi? Računaj da je 90% monitora na trzistu ima frekvenciju osvjezavanja 60Hz, pa je teoretski limit 60 FPS.

Neznam koju MP igru 5870 negoni u tolikom FPS-u osim naravno Crysis-a te GTA 4.

15 godina

weky@ metro2033 al to su iznimke (mislim da gta4 pogoni na 60fps-a)

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.9.2010 20:53 (strit).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
strit kaže...

weky@ metro2033 al to su iznimke (mislim da gta4 pogoni na 60fps-a)

Metro 2033 nema Multiplayer komponentu.

17 godina
neaktivan
forumaš kaže...

Dobitak u performasama prilikom overklokiranja aktualnih procesora je primjetan .Pravilan test je onaj koji ne dozvoljava da grafička kartica bude usko grlo .U linkanom testu 5870 to ne bi trebala biti pogotovo jer se koriste srednji detalji u igrama .Razlike idu od velikih do zanemarivih pa svatko treba za sebe prosuditi koliko mu se overklokiranje isplati pogotovo ako ima karticu koja na visokoj rezoluciji predstavlja usko grlo u najzahtjevnijim naslovima.

Svaka kartica je već neko vrijeme usko grlo. Apsolutno nitko normalan ne igra se na 800x600 niti na 1024x768. Eventualno možeš pronaći 1280x1024/960, ali to je rijetkost, s obzirom da 23-24" monitor košta oko $150.

Procesori danas su iznimno snažni. Neki snažniji od drugih, ali u igrama je to apsolutno nebitno, jer niti jedna kartica danas ne može dovesti CPU na opterećenje od 100%, tj. da CPU postane usko grlo. To se jednostavno ne događa već nekoliko godina, odnosno od početka razdoblja Core 2 Duo serije.

S obzirom na limite kojima je industrija jako blizu, teško da će se to skoro i dogoditi. Sada se ide na paralelizaciju: CPU-a i GPU-a, a vrlo vjerojatno, skoro i natrag na API-less grafičke engine, gdje će sve ionako biti napisano u hrpama shadera, a grafičke kartice će nastaviti put u to da postanu samo masovni paralelni procesori, što praktički skoro pa već i jesu.

Paralelizacija će nam donijeti ray-tracing, tj. savršeno realna osvijetljenja i ostale proračune koji se mogu obavljati paralelno, sve bolju fiziku (izračun za sve veći broj zraka svjetla, putanja sila itd.), dok će se poligonalna grafika prebaciti u voxele koji se mogu paralelizirati, a postat će bitna samo količina: memorije i procesorskih jedinica na karticama i CPU-u.

16 godina

Slažem se . Trebalo bi još dobro istestirati koliki utjecaj ima overklok na minimalni broj fpsa u najzahtjevnijim naslovaima jer je on u stvari i najbitniji .To da li neka igra ima 80 ili 150 fpsa je meni najmanje bitno .

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
forumaš kaže...

Slažem se

A zašto se s mojim izlaganjem neslažeš kad smo praktički rekli jedno te istoSmijeh

16 godina
Weky kaže...
forumaš kaže...

Slažem se

A zašto se s mojim izlaganjem neslažeš kad smo praktički rekli jedno te istoSmijeh

Zato jer mi ideš na jetra svojim prgavim stavom .

15 godina
forumaš kaže...
Weky kaže...
forumaš kaže...

Slažem se

Zato jer mi ideš na jetra svojim prgavim stavom .

Bar ti je pošteno odgovorio! (joj što sam se nasmijao)

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
17 godina
neaktivan
forumaš kaže...

Slažem se . Trebalo bi još dobro istestirati koliki utjecaj ima overklok na minimalni broj fpsa u najzahtjevnijim naslovaima jer je on u stvari i najbitniji .To da li neka igra ima 80 ili 150 fpsa je meni najmanje bitno .

Minimalni, kao i maksimalni broj FPS-a uvjetovani su istim faktorom: grafičkom karticom - ili brzinom njenog procesora ili njenom memorijskom propusnošću.

16 godina
naxeem kaže...
forumaš kaže...

Minimalni, kao i maksimalni broj FPS-a uvjetovani su istim faktorom: grafičkom karticom - ili brzinom njenog procesora ili njenom memorijskom propusnošću.

Štima...ali ja definitivno osjetim razliku u npr.Shiftu kada je staza puna automobila sa procesorom na defolt i kloknutim za 700-800 mhz-a .Također jedan GTA IV ide glađe .Pri tome ne mislim na ugrađeni bencmark koji pokazuje razliku od svega nekoliko fps-a i totalno je nevjerodostojan  nego na ukupni dojam prilikom igranja .Možda je u pitanju placebo efekt Osmijeh .

16 godina
odjavljen

Jedan od razloga zašto ulagati u procesor je činjenica da će puno veći broj ljudi promijenit grafičku nego procesor. Realno gledajući, današnji četverojezgreni procesor će moći bez problema hraniti grafičku iz višeg srednjeg segmenta za 2-2,5 godine (koja će gaziti bilo koju današnju high-end grafičku), pa će takva nadogradnja biti isplativa i produljit životni vijek računala za još barem 2 godine ako ne i više.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________

2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice