Da deset procesora daje u frame jednak rezultat u igri? Neovisno radilo se o dvojezgrenom Athlonu ili o Core2Quad Extreme-u na gotovo čitavih gigahertz više,neće ići.
Znači 2.2ghz Phenom x4 ima 1fps manje na 1920x1200 od C2QE 9770 na 3.2ghz? Pa to je super. Mislim da bi radi toga trebali C2QE proglasiti smećem,a ne ovo ruglo od testa..
Pa nisu procevi samo zbog igara napravljeni. Zapravo igre su sporedna stvar. I više vjerujem tom testu nego anandtechovim rezultatima gdje i5 dere Phenoma za 20 FPS u igrama.
Mislim da je ovo najrealniji i najobjektivniji test.
Za igre je najbitnija grafička kartica, a jedan Quad od 800 kn je dovoljan da nahrani sve najjače sigle GPU kartice.
5870 je životinja,tu nema diskusije,i na Q6600 i na i7 920. Jasno kao dan da bi išao na najjaču moguću grafičku koju mi budžet dozvoljava,pa tek onda ostatak konfe,da se samo igram. Ne renda scenu procesor,nego kartica.
i5 i dere Phenoma u gro igara(pogledaj samo Far Cry2 ),samo što je najveći problem radni takt. Da je bilo staviti i5 na 3ghz kao i Phenom 940 što radi na default 3ghz,razlika bi bila još veća. Tako da ovisi i o igri.
http://www.anandtech.com/bench/Product/80?vs=109
Kojem siteu vjeruješ,a kojem ne - kontriraš ustvari meni - a mojom logikom. Ja ne vjerujem overclockersclubu i guru3d često,dok su mi hwcanucksi i anandtech koliko toliko uredni.
PC Ekspert je korektan,i dugo sam bio tamo,znam kako stvari funkcioniraju,samo po meni - testirajte te vražje procesore na istim taktovima kvragu,zar je to toliko teško?
Znam da je OC dodatna zahebancija ali nikakvo mi mjerilo nije i5 na 2.66ghz vs. neki Phenom na 3.2. 600mhz je dosta. Kao što vidiš ovdje 965BE na 3.4ghz i i5 750 na 2.66,mislim ROFL. I još ga i5 poždere u Dragon Ageu (ultra settings),Dawn of War-u II i World of Warcraftu.
Šta bi tek bilo da su oba na 3.4ghz?!
Odakle čupaju te rezultate zbilja ne znam,ali po ovim scoreovima u igrama nijedan Phenom u igrama nema šta tražiti pored i5 750.
1055T vs. i5 750 LOL
http://www.anandtech.com/bench/Product/147?vs=109
1055T vs. Phenom 965BE