NVIDIA - Topic o driverima izdvojena tema

poruka: 2.925
|
čitano: 823.730
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: NVIDIA ForceWare - Topic o driverima
veki22 kaže...
Praetorian1 kaže...
doktor1 kaže...

Ma da, evo i seriju sedam će sabotirat...

Nemoj se ništa začudit ako otkažu podršku za 6 seriju uskoro...

Kakvo vas napuštanje starijih serija spopalo i sabotiranje drivera? 

Evo iz prve ruke, 3 GTX 560TI i 1 GTX 560 (od frendova), nakon što sam pročitao ovo sam ih pitao jel imaju navedenih problema i nijedan nema, a svi redovito instaliraju najnovije drivere.

Nažalost ste se našli u problematičnoj skupini korisnika, neznam zašto, ali je to tako. Jer da sabotiraju drivere kao što neki misle, onda nijednom korisniku 5 serije ne bi radile kartice kako spada.

Kakva problematična skupina ljudi, takvih je 90% bolje rečeno da ste vi skupina sretnih ljudi. Pa koga god znam ne može već godinu dana ins drivere. Naravno sa tim serijama.

15 godina
neaktivan
NVIDIA ForceWare - Topic o driverima

Da 90% korisnika 4 i 5 serije nemože godinu dana instalirat drivere i da im se stalno ruše mislim da bi NV lagano stavila ključ u bravu. 

Pa to su desetci, stotine tisuća, a možda i više, korisnika u pitanju (neznam koliko su prodali 4 i 5 serija pa karikiram, al vjerojatno je ogroman broj jer su ipak to 2 generacije kartica).

Mislim da bi i ova tema bila puno veća da je stvarno toliko nezadovoljnih korisnika.

Evo čekamo da se kolegi jave iz servisa pa da vidimo kaj budu rekli.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
veki22 kaže...

Da 90% korisnika 4 i 5 serije nemože godinu dana instalirat drivere i da im se stalno ruše mislim da bi NV lagano stavila ključ u bravu. 

Pa to su desetci, stotine tisuća, a možda i više, korisnika u pitanju (neznam koliko su prodali 4 i 5 serija pa karikiram, al vjerojatno je ogroman broj jer su ipak to 2 generacije kartica).

Mislim da bi i ova tema bila puno veća da je stvarno toliko nezadovoljnih korisnika.

Pa..... sjetimo se X1000 serije od ATI/AMD-a, cisto sumnjam da se nije radilo o vecini, vise manje su svi GPU-i bili zahvaceni. Puno veci problem je sto vrlo malo ljudi prate forume itd.

Najbolji primjer su ti artefakti s X1000 serijom (najcesce s X1800, X1900 i X1950) i igra GTA IV..... X360 koji koristi X1000 seriju nije imao problema s Internet Caffe-om u GTA IV, dok je ista serija X1000 na PC-u imala debelih problema opcenito u GTA IV i naravno samim Windowsima, nije do GTA IV patcha vec je do ATI drivera (osobno sam provjerio u vise navrata). ATI nikada nije izdao fix za taj problem tako da.... zasto isto nebi ucinila i nVidia?

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 1:09 (lovac82).
16 godina
neaktivan
veki22 kaže...

Problem je velik, pepoznat je od strane NVIDIA-e. Da nije veliki postotak takih stvari nebi oni pravili teme, nebi njihov forum bio pun istih problema. A računaj da ne dolazi svaki korisnik kukat na faorum, neki čak niti ne zaju za forume ili ih ne zanimaju. Uostalnom da je u firmi sve bajno nebi im toliko ljudi otišlo. To samo fanboy ne vidi. NVIDIA-i ne ide baš najbolje u zadnje vrijeme. Osobno ću bez obzira na ovo vjerovatno kupit opet NVIDIA-u ako bude povoljna i ako vidim neke uštede.

13 godina

To sta se ljudi zale nista ne govori o broju nezadovoljnih korisnika serije 4i5, jednostavo oni koji imaju problem se zale i pisu po forumima a vjeruj mi da ih ima puno vise koji nemaju problema!Oni se uopce ne javljaju jer nemaju potrebe, ja svaki dan igram Bf4 s dvojicom koji imaju gtx550ti i 560ti i nikakvih problema te naravi nisu imali!

Kad zbrojis ovdje na forumu koliko vas ima, vise od 10 mozda??

Malo je ovo ipak preuvelicano!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 11:13 (volegradele).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
volegradele kaže...

To sta se ljudi zale nista ne govori o broju nezadovoljnih korisnika serije 4i5, jednostavo oni koji imaju problem se zale i pisu po forumima a vjeruj mi da ih ima puno vise koji nemaju problema!Oni se uopce ne javljaju jer nemaju potrebe, ja svaki dan igram Bf4 s dvojicom koji imaju gtx550ti i 560ti i nikakvih problema te naravi nisu imali!

evo da potvrdim, niti ja sa svojom Gainward gtx 550ti GS nikakvih problema s driverima, bar dosad

13 godina

OK, necemo sad o tome :)

Nvidijine grafe je kupilo vjerojatno nekoliko milijuna ljudi. Pretpostavljam da korisnici foruma nisu zainteresirani za iskustva bas svih {#}

Ajmo nesto malo drugacije:

Koliko ste zadovoljni GeForce Experiance softverom?

Jeste isprobali ShadowPlay?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
picajzla0707 kaže...
volegradele kaže...

evo da potvrdim, niti ja sa svojom Gainward gtx 550ti GS nikakvih problema s driverima, bar dosad

Također buraz ima gtx 460 i uvijek mu stavljamo beta drajvere i koji god novi izadu... i svi mu rade i igra najnovije naslove igri

13 godina
protjeran
CyberDemonVZ kaže...

Oboje radi savršeno!

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods. ...Come, my friends, 'Tis not too late to seek a newer world.
13 godina
NiramX kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Oboje radi savršeno!

Experiance i Optimal game settings su odlicna fora za normalne igrace!

Malo napredniji igraci ce ipak zeljeti jednu po jednu opciju sami podesavati i gledati promjene u igri.

ShadowPlay mi je najgenijalniji softver koji je Nvidija izdala u dugo dugo vremena i sad ga zbog 5xx generacije ne mogu koristiti {#}

Valjda ce s vremenom dodati odabir rezolucije, FPS-a i snimanje mikrofona.

Ne bi na odmet bio ni On Screen Display s razlicitim podacima, ili podrska za display na Logitech tipkvnicama. (Da, MSI Afterburner me razmazio, al ne podrzava 64 bitne igre - da, BF4)

Sad se ceka da se skupi nekakva lova pa se kupuje GTX770.

Ili 280x, ako Mantle napravi cudo :)

17 godina

ShadowPlay je odlična! Minimalni pad FPSa za razliku od FRAPSa!

Ovo je kratki video visoke kvalitete i prebačen u 1080p na Youtube.

Ukljčen je FRAPS te prilikom snimanja izgubi se cca 10 FPSa

Ovo je pet minutni video od 2 GB kompresiran na 120 MB u "720p" sa Movie Makerom

Ali opcija Shadow time je odlična, (sa Shadow načinom snimanja; tako sam snimio ovaj pet minutni video iznad)..

Namjestiš koliku dužina Shadow timea želiš, (od jedne minute pa sve do dvadeset minuta) te tokom meča ništa ne snimaš niti imaš ikakav FPS drop... Ukoliko si recimo odigrao dobar multiplayer game pukneš Alt+F10 i sve se to spremi na disk...

Vrhunski dodatak!

GamModdok - http://gamemoddok.webs.com/
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
protjeran
CyberDemonVZ kaže...

Ili 280x, ako Mantle napravi cudo :)

Onda to mora biti itekakvo čudo. Ako ne bude, NVIDIA će biti bolji izbor zbog ShadowPlaya (koji je nevjerojatan) i G-Synca.

Namjestiš koliku dužina Shadow timea želiš, (od jedne minute pa sve do dvadeset minuta) te tokom meča ništa ne snimaš niti imaš ikakav FPS drop... Ukoliko si recimo odigrao dobar multiplayer game pukneš Alt+F10 i sve se to spremi na disk...

Meni da maksimalno 10 minuta.

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods. ...Come, my friends, 'Tis not too late to seek a newer world.
13 godina
Win 7 imaju ogranicenje 10min
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
volegradele kaže...

Ja ću tebi reći, i da je taj broj koji ti govoriš, 10-15% (a vjeruem da je veći), i kada ti taj problem traje gotovo godinu dana to znači -da si nesposoban popravit nešto, da imaš lošu podršku ili da jednostavno ne želiš to popravit i to jest onda veliki problem. Kada ti T-com ne popravi 1 dan internet svi se*u po njima što je i u redu jer si im platio uslugu i očekuješ podršku, istina ne postoji savršena podrška ali treba postojat, isto tako ljudi su platili kartice nebitno koje je serije jer cijenim svačiji novac jednako jer neki ljudi nemaju novca mjenjat svakih pola godne kartice, i u ovom slučaju ti isti ljudi nebitno koliko ih je, nemaju dobre drivere već skoro godinu dana. Ti si očito fanboy NVIDIA-e što je također u redu jer svatko ima pravo na svoje mišljenje (sorry ako sam te krivo procjenio ali mi tako djeluješ). Ja očekujem da ovo poprave jer sa starim driverima ne mogu niti primirisat Battlefieldu 4 a isto tako ne mogu instalirat Windows 8.1(za koji sam platio licencu) jer također nemam drivere jer su 327.23 najstariji koji tamo rade.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 23:52 (PlayMaker10).
13 godina

Osim whine-anja nista drugo tu nemogu procitati od tebe...

Ako nVidia izda drivere,i ako oni ne valjaju svima, izdaju nove koji valjaju. Ako tebi i jos 3% ne valja,a ostalima valja,znači da ti je problem u kartici i nosis ju na reklamaciju u trgovinu di si ju kupio.

Umjesto sto si tu vec 30 postova napisao o tome kako nvidiju boli k**** za tebe, bolje da si karticu odnio nekome frendu i stavio u njegovo računalo da vidis kak se ponaša u drugom okruzenju sa novim driverima.

Da vidis jel greska bas u kartici,ili u tvojem setupu.

Ako ti je kartica neispravna,ducan ti to rjesava,i ne vidim razlog za pljuvanje po nvidiji. Ako s ducanom imas probleme,onda po njima pljujes, ako te ducan tolko sfrustira,odes u drugi ducan i kupis Radeon. Ili opet nvidiju {#}

Fanboyizam + Egoyzam = Everyday Reality
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 14:34 (GrimReaperKC).
Moj PC  
14 0 hvala 2
17 godina

Upravo to, prijatelj ima Gigabyte GTX 460 i nema nikakvih problema sa novim driverima... {#}

A to šta ljudi misle da je 10 korisnika ovog foruma, i 50/100 korisnika na nvidia forumu 90% vlasnika GTX 4 i 5 serije u svijetu njihov problem...

GamModdok - http://gamemoddok.webs.com/
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 14:23 (doktor1).
Moj PC  
5 4 hvala 0
13 godina

NVIDIA® GeForce Experience™ 1.7.1 Release Highlights:
•    Removes CPU restrictions for ShadowPlay™
•    ShadowPlay™ videos can now be saved with in paths containing non-Latin characters
•    Fixes an error that causes the app to report 0GB of available memory
•    Improved connectivity for NVIDIA GameStream

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
GrimReaperKC kaže...

Ako nVidia izda drivere,i ako oni ne valjaju svima, izdaju nove koji valjaju. Ako tebi i jos 3% ne valja,a ostalima valja,znači da ti je problem u kartici i nosis ju na reklamaciju u trgovinu di si ju kupio.

Umjesto sto si tu vec 30 postova napisao o tome kako nvidiju boli k**** za tebe, bolje da si karticu odnio nekome frendu i stavio u njegovo računalo da vidis kak se ponaša u drugom okruzenju sa novim driverima.

Ako ti je kartica neispravna,ducan ti to rjesava,i ne vidim razlog za pljuvanje po nvidiji. Ako s ducanom imas probleme,onda po njima pljujes, ako te ducan tolko sfrustira,odes u drugi ducan i kupis Radeon. Ili opet nvidiju {#}

1. Vi pojedinci volite govoriti o nekakvim brojevima, postocima i sto sve ne ali CINJENICA JE da nemas/nemate/nemamo blage veze koliko je korisnika zahvaceno, da nisi mozda radio/radis u nVidiji pa znas tocan broj? Ajde molim te.... koliko god on "plakao" tu na forumu, ti previse ublazujes taj problem. Isto tako je cinjenica da ne prate svi forume, da nisu doslovno svi registrirani na forumima (da bar jesu).

2. Pojedincima je istekla garancija...

3. Do GPU-a je sto posto, testirao sam sve moguce s raznoraznim stress test alatima (HDD, RAM, CPU, GPU), spajao sam tude komponente, probavao drugi GPU i cinjenica je da je problem u grafickoj kartici odnosno u novijim driverima (istu pricu mozes procitati od ostalih nezadovoljnih korisnika na Geforce forumu tako da....). Osim toga, nVidia gotovo pa da i ne komentira taj slucaj.... samo jedan moderator koji je isto "sramezljiv". Jos nesto, objasni mi onda koji k im u release notes-ima za nove drivere stoji lijepo :"driversa for nVidia 400/500/600/700 series

4. Najlakse je reci: "kupi novi GPU".... da bas, a to sto su ovi nVidia strucnjaci nesposobni rijesiti problem je "normalna pojava"

BTW ShadowPlay je odlicna stvar (inace, na X1/PS4 konzolama je moguca doslovno ista stvar a mozda je malo i bolje..... znaci, snimanje gameplay-a bez frame dropa i podrzavati ce sve igre, dok ShadowPlay ne podrzava sve igre).... G-sync je opet s druge strane meh jer tesko da ce svaki novi monitor dolaziti s G-sync-om, a takvi monitori ce se vrlo vjerojatno reklamirati kao "gaming monitori" (u prijevodu, sam natpis "gaming" ce skupo stajati).

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 22:57 (lovac82).
16 godina
neaktivan
GrimReaperKC kaže...

Gledaj problem je u driverima, dobro nam je napisao lovac82 nećemo o brojkama jer ih ne znamo ali problem je raširen. Grafička do drivera 320.49 radi savršeno, isto tako slažem se s lovcem82 da ljudi nemaju garancije kao ja na primjer, drugo ovaj problem je pod "know issues" u release notes-u od drivera, isto tako ja na forumu od NVIDIA-e nisam do prije tjedan dana bio registriran i kojeg se uopće nisam sjetio da budem iskren i takvih ljudi ima koliko hoćeš. I ono što je najgore Manuel G osoba koja odgovara na postove i koji je dio driver tima uopće ne odgovara na postove ljudi nego odgovara na totalno nebitne gluposti u odnosu na ovaj problem, što znači da je tamo, a izbjegava činjenice tj ne zna uopće što je problem. Ja iznosim mišljenje/kritiku to je pravo svakog zato i služi forum,  da izneseš iskustvo/problem/pohvalu/mišljenje. Ako se gleda kroz oči realne osobe a ne fanboy očiju onda zamisli kako bi ti reagirao u ovom slučaju? NVIDIA ima odlične proizvode zato sam i uzeo ovu karticu ali imaju problem i to je činjenica. Uostalnom šta ti mislš da bi servis promjenio grafičku samo zato jer im driver ne valja? Ne budi smješan oni bi rekli stavi stari driver dok ne dođe novi, pa nisu ludi da mjenjaju proizvod koji radi, tj koji ne radi samo radi softwareske greške. Oni bi stavili driver koji se nalazi na cd-u od grafičke i koji bi radio i to je to.

13 godina
lovac82 kaže...
BTW ShadowPlay je odlicna stvar (inace, na X1/PS4 konzolama je moguca doslovno ista stvar a mozda je malo i bolje..... znaci, snimanje gameplay-a bez frame dropa i podrzavati ce sve igre, dok ShadowPlay ne podrzava sve igre)

Ovo je tek (doslovno) prva beta verzija koja je izasla i vec moze sve ovo.

I besplatna je!

Mislim da ne smijemo kritizirati ni jedan aspekt i pohvaliti ih sto nam daju besplatne alate! (Hvala AMD {#})

lovac82 kaže...
 G-sync je opet s druge strane meh jer tesko da ce svaki novi monitor dolaziti s G-sync-om, a takvi monitori ce se vrlo vjerojatno reklamirati kao "gaming monitori" (u prijevodu, sam natpis "gaming" ce skupo stajati).

Isto kao i gore, G-sync je genijalan, nije meh! Isto ko da kazes da je 780Ti meh jer ga puno ljudi nece kupiti {#}

Ako nekog zanima, prvi monitor koji ce ga podrzavat je: ASUS VG248QE

Bit ce verzija u koju ce biti ugradjivan taj modul, i naravno bit ce dosta skuplju.

ALI... najavljen je i DIY (uradi sam) komplet kojeg ces kupiti i s malo znanja sam ugraditi kod kuce ako vec imas taj monitor.

Cijene monitora kod nas (bez G-synca, narano) malo ispod 3.000kn.

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=VG248QE

Cijene vani: 2.320kn

http://www.computeruniverse.net/en/products/90499304/asus-vg248qe.asp

16 godina
CyberDemonVZ kaže...
lovac82 kaže...
BTW ShadowPlay je odlicna stvar (inace, na X1/PS4 konzolama je moguca doslovno ista stvar a mozda je malo i bolje..... znaci, snimanje gameplay-a bez frame dropa i podrzavati ce sve igre, dok ShadowPlay ne podrzava sve igre)

Ovo je tek (doslovno) prva beta verzija koja je izasla i vec moze sve ovo.

I besplatna je!

Mislim da ne smijemo kritizirati ni jedan aspekt i pohvaliti ih sto nam daju besplatne alate! (Hvala AMD {#})

lovac82 kaže...
 G-sync je opet s druge strane meh jer tesko da ce svaki novi monitor dolaziti s G-sync-om, a takvi monitori ce se vrlo vjerojatno reklamirati kao "gaming monitori" (u prijevodu, sam natpis "gaming" ce skupo stajati).

Isto kao i gore, G-sync je genijalan, nije meh! Isto ko da kazes da je 780Ti meh jer ga puno ljudi nece kupiti {#}

Ako nekog zanima, prvi monitor koji ce ga podrzavat je: ASUS VG248QE

Bit ce verzija u koju ce biti ugradjivan taj modul, i naravno bit ce dosta skuplju.

ALI... najavljen je i DIY (uradi sam) komplet kojeg ces kupiti i s malo znanja sam ugraditi kod kuce ako vec imas taj monitor.

Cijene monitora kod nas (bez G-synca, narano) malo ispod 3.000kn.

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=VG248QE

Cijene vani: 2.320kn

http://www.computeruniverse.net/en/products/90499304/asus-vg248qe.asp

1. PS4 npr. jos nije niti izasao, a vec sada podrzava snimanje gameplay-a u svim igrama koje ce izaci bez laga, takoder i prijevremeno igranje igara prije nego se skinu do kraja s neta odnosno Gaikaia, zasto? Zato sto su to ocito bili temelji.... 

E sad, PC podrzava istu stvar sada s ShadowPlay-om (normalno) ali cek malo, ne rade sve igre sa ShadowPlay-om (barem ne trenutno), a druga stvar, samo neke igre omogucuju takozvano "prijevremeno igranje". To su nepobitne cinjenice, volio ti PS4 ili ne volio, totalno je svejedno jer bi to trebala svaka PS4 igra podrzavati u startu.

2. Pa i mislio sam u tom smislu da se mnogima taj G-sync nece svidjeti ako ce se takvi monitori reklamirati kao skupocjeni gaming monitori gdje je pola cijene natpis lol, a to je vrlo lako moguce..... a ne vidim razlog zasto bi GTX 780Ti bio meh, jedino cijena ako pogledamo generalno ali osobno mi to nije prepreka ali radije cu pricekati izlazak novih konzola, temeljitu analizu konzolaskog hardvera (PS4/X1), dolazak novih GPU/APU-a i usporedbu AMD/nVidia GPU-a (FPS per $ i sl.) i sto sve ne, pricekati malo da vidim sto ce se dogoditi s Mantle-om, prve prave next gen multiplatform igre i sl. i tek onda odluciti sto cu si sljedece ubosti, na srecu, financijski sam itekako stabilan ali to ne znaci da moram mijenjati GPU-e ko carape (grafika mi nije najbitnija stavka u video igrama, bilo tako i uvijek ce biti bez obzira na financijsku situaciju), to isto tako ne znaci da ne trebam paziti na svoj novac bez obzira na to koliko ga imao itd (znas onu:  "onaj koji ne cijeni lipu, ne zasluzuje niti kunu"), a najbitnije od svega, ponos i zelju za "pobjednom" mi nitko nece nikada oduzeti odnosno boriti cu se za to do zadnjega, u ovom konkretnom primjeru NE ZELIM DA NETKO PRAVI BUDALU OD MENE (bila to nVidija ili AMD), borit cu se za svoju GTX 460 do zadnjeg dana (pa i kada predem na novi GPU). Za ovaj problem sam saznao neki dan, dakle, cijelo vrijeme nisam imao pojma da je krivac nVidija sto u prijevodu znaci da nisam pratio forume itd (a pun k je takvih ljudi kojima je isto tako istekla garancija), to ne znaci da problemi nisu prisutni, ja sam pravi DOKAZ za to.

Ugl, vratimo se na taj "gaming", G-sync bla bla.... pogledaj sve te silne gaming slusalice, gaming tipkovnice, gaming miseve i sto sve ne (cijenu usporedi sa specifikacijama). Dolazimo do zakljucka da nam sami natpis/naziv "gaming" masno naplacuju, a kada smo vec kod toga, evo ti jos primjera:

- u Spanjolskoj mozes kupiti raznorazne parfeme za svega 10-30 eura (30-tak eura je najskuplji) ALI parfemi nisu etiketirani, normalno, tamo ti nitko nece reci tko ih tocno kupuje i etiketira (Gucci, Chloe, Dolce & Gabanna ili tko vec) a takvi isti parfemi, kada su etiketirani te kada dodu na police trgovina ofc se znaju prodavati za 500-1000 KN i vise. Znaci, tamo kupujes na pogadanje, mozes za 20-30 eura ubosti najskuplji parfem na svijetu, a mozes i najjeftiniji.

- Zapadnjacki android smartphone-i VS kineski smartphone-i..... usporedi cijenu sa specifikacijama i sve ce ti biti jasno kao dan. Opet ista stvar, sami brend/marku nam masnu naplacuju

Sto se tice same tehnologije G-sync-a, pa normalno da mi to nije meh. Ugl, bude li se obistinilo ovo oko skupocjenih "gaming g-sync monitora", cini mi se da to tada mnoge bas niti nece zanimati, bas kao sto mnoge ne zanima "3D nVidia"

3. Nisam nVidia fanboy (a bome niti AMD/ATI), kada AMD/ATI use**, to spominjem tristo puta (X1000 serija po 301. put), zalio sam im se u to vrijeme, slao mail-ove, vodio rasprave po forumima, sve to kao i mnogi drugi i to do zadnjeg dana........ nazalost, to nije urodilo plodom. Bojim se da ce ista stvar biti sada i s nVidijom, imam se pravo zaliti, imam to pravo da ih pohvalim kada predstave nesto cool kao npr. ShadowPlay. Ti samo dicis nVidiju i ignoriras cinjenice (radilo se to o AMD VS nVidia ili PS4 VS ShadowPlay), a pljujes po svemu ostalom. Isto tako, nigdje ne spominjes Mantle i TressFX.... a ako zazivi ovaj Mantle, znas tko ce biti na konju. Glavni prioritet bi trebao biti izvodenje igara i driveri odnosno PERFORMANSE u samim igrama bez glitcheva, bezveznih freezova itd, nadalje, sporedna stvar su dodaci tipa PhysX, TressFX, ShadowPlay i sl.... to je sve jasno kao dan. Zasto mislis da se buducnost nebi mogla okrenuti u AMD-ovu korist (Mantle = performanse)?

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2013 3:54 (lovac82).
13 godina
lovac82 kaže...
1. PS4 npr. jos nije niti izasao, a vec sada podrzava snimanje gameplay-a u svim igrama koje ce izaci bez laga, takoder i prijevremeno igranje igara prije nego se skinu do kraja s neta odnosno Gaikaia, zasto? Zato sto su to ocito bili temelji.... 

E sad, PC podrzava istu stvar sada s ShadowPlay-om (normalno) ali cek malo, ne rade sve igre sa ShadowPlay-om (barem ne trenutno), a druga stvar, samo neke igre omogucuju takozvano "prijevremeno igranje". To su nepobitne cinjenice, volio ti PS4 ili ne volio, totalno je svejedno jer bi to trebala svaka PS4 igra podrzavati u startu.

Svaka cast PS4. Ako je Microsoft pametan, to ce ugraditi i u XBox One. Ako vec nisu.

PC ima takve programe vec jako puno godina.

Al nije izasao ShadowPlay za PC. Ovo je beta verzija. Mozda ce ga razvijati 5 godina, isto ko PS4, pa ce onda biti dobar.

EDIT: OK, pretjerao sam :) Al svejedno, zasto bas usporedba s PS4? Pa PC ima hrpu programa koji to rade bolje od ShadowPlaya. I svejedno, taj soft je po meni genijalan i ne vidim sto imas protiv njega. Pogotov jer je beta. I besplatan je. I sigurno ce za koji tjedan, ako ne i dan, dozivjet prve nadogradnje. (Evo, npr jucer su maknuli CPU ogranicenje i ispravili BUG s ne-engleskim slovima u imenu direktorija)

lovac82 kaže...
2. Pa i mislio sam u tom smislu da se mnogima taj G-sync nece svidjeti ako ce se takvi monitori reklamirati kao skupocjeni gaming monitori gdje je pola cijene natpis lol, a to je vrlo lako moguce.....

Nadajmo se da nece.

CEO Nvidie (ili netko drugi na konferenciji, davno sam gledao) je vec govorio i o cijenama tih novih monitora.

Rekao je da ce ih firme ugradjivat za simbolicnu cijenu, samo da pokriju troskove same ugradnje.

Znaci cijena bi bila Trenutna cijena monitora + G-Sync hardver + ugradnja

Sam hardver je jedna plocica, bas me zanima koliko bi moglo kostati. Pogotovo jer im AMD puse za vrat.

Ugradnja sigurno nece biti puno. A i ak hoce, onda se kupuju ranije spomenuti DIY moduli.

I ti nigdje ne placas "Gaming" ime.

lovac82 kaže...

Ti samo dicis nVidiju i ignoriras cinjenice (radilo se to o AMD VS nVidia ili PS4 VS ShadowPlay), a pljujes po svemu ostalom. Isto tako, nigdje ne spominjes Mantle i TressFX.... a ako zazivi ovaj Mantle, znas tko ce biti na konju.

Mislim da si me zamjenio s nekim {#}

Nvidia je mjesec-dva imala takva sranja s driverima, pogotovo s teksturama u BF3, da sam neko vrijeme razmisljao o prelasku na AMD.

A i sad  cekam Mantle u akciji i onda odlucujem za 280x ili GTX770.

Ako se NE dogodi napredak kakav svi ocekuju, onda ostajem na Nvidiji. Pogotovo zbog svih novosti koje su najavili prosli mjesec. ShadowPlay, G-Sync.. (bilo je jos toga, al nevezano uz PC nego uz Nvidia SHIELD).

Jos se jedino nadam da ce Nvidia otkupiti prava za ugradnju podrske za MAntle u svoje ciopve. ili mozda nekakvu softver+hardver kombinaciju, pa da im to radi na sadasnjoj generaciji {#} A AMD da napravi svoj ShadowPlay, pa ipak su danasnje graf. kartice jace od CPU-a, negdje ima nesto skriveno u njima sto bi moglo kodirati on-the-fly {#}

I kako si to rekao da ignoriram cinjenice PS4 vs ShadowPlay? Pa ovo na PS4 je sigurno genijalno napravljeno. Makar to jos nitko nije vidio u akciji jer konzola jos nije izasla.

I imam osjecaj da ce se GeForce Experiance desetak puta cesce nadogradjivat mogucnostima nego softver na PS4. Tako da koliko god bio bolji softver na PS4, Nvidia ce ga brzo dostici. Ili se ne slazes?

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2013 10:13 (CyberDemonVZ).
16 godina
neaktivan

Ja mislim da je Mantle otvoreni kod i svatko ga može koristit samo je to low-level API što znači da će se trebati prilagoditi na rad sa gafičkom odnosno arhitekturom. Neka me ispravi netko ako griješim.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zar nije nvapi odgovor na Mantle?

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2013 12:02 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Minoza kaže...

Zar nije nvapi odgovor na Mantle?

Nvapi je vani godinama, BF3 ga koristi. Koliko vidim na nvidija stranicama, postoji verzija iz 2011.

I koliko vidimo, nije se bas iskazao {#}

http://wccftech.com/battlefield-4-frostbite-3-support-amd-mantle-nvidia-nvapi-apis-pc-optimizations/

Will BF4 use the nvidia API called NVAPI?

we've been using it since BF3 and continue to use it, has a lot of good small improvements and utilities in it

16 godina
CyberDemonVZ kaže...
....

Da ne citiram cijeli post...

Xbox One moze isto ali veca su granicenja i nesto su previse sutljivi po tom pitanju tak da se ne znaju svi detalji. Nije da hejtam ShadowPlay ali samo kazem da je trenutno Sony bolji od nVidije sto se tice snimanja tog gameplay-a jer ShadowPlay ne radi sa svim igrama i radi samo na GTX 600/700 seriji. No, da ce se unaprijediti s vremenom... to svakako, jos ako izbace source, to ce biti milina.

Inace, AMD ima isto nesto slicno kao GeForce experience, samo trenutno dosta siromasnije ali i to je pocetak.... radi se o Raptr-u. AMD nema mozda "ficrs-a" koliko ih ima nVidia ali bude li se ovaj BF4 puno bolje izvodio s Mantle-om, bome... biti ce mi vrlo teska odluka koji GPU kupiti (uvijek preferiram performanse ali sve ovisi koliko ce Mantle biti bolji od DX 11/OpenGL varijatne), u slucaju da ce Mantle biti uspjesan i ako ce AMD predstaviti nesto poput ShadowPlay-a, moj izbor ce definitivno biti AMD (a GPU-i bi im uz to sve bili nesto jeftiniji). Tako da, to je sve razlog zasto cekam....... al jbg, svakako bih volio da rijese ovaj problem s GTX 460 jer taj GPU planiram ubaciti u drugi komp kada si kupim novi (mnoge ce se igre i u buducnosti moci pokretati s tim GPU-om, nece sve igre biti prezahtjevne), a tu je naravno i LAN igranje itd.

13 godina
lovac82 kaže...

Da ne citiram cijeli post...

{#}

Kak smo se super dogovorili {#}

I hvala za "Raptr", nisam prije cuo za njega {#}

17 godina
ARazer kaže...
Bass kaže...

zna ko di skinuti 331.70 drivere? vidio da na tek syndicate ima na gtx780ti.

Vjerovatno sutra na službenoj stranici pošto izlazi 780Ti

od kud vam te informacije za nove drajvere?

mrakky
16 godina
neaktivan
mrakky kaže...
ARazer kaže...
Bass kaže...

To su driveri koji su napavljeni za nove kartie 780ti ili kako već za ove recenzente i slično, nisu to driveri za nas.

17 godina
PlayMaker10 kaže...
mrakky kaže...
ARazer kaže...
Bass kaže...

To su driveri koji su napavljeni za nove kartie 780ti ili kako već za ove recenzente i slično, nisu to driveri za nas.

gotovo sam siguran da se varaš, odi na sajt i potraži za 780ti i izbacilo bu ti 331.65, al kaj je je volel bi nove drajvere jer mi bf 4 malo treperi, vjerujem da je do sli profila, kočega znat.....

mrakky
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice