NVIDIA Lovelace 40xx izdvojena tema

poruka: 3.486
|
čitano: 906.349
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Daj nemojte me hebat, sve je to tako isti k***c. Kupiš po potrebi i mogućnostima. Ko da svima danas nije jasno da je 4090 trenutno najjači gpu za igru, ali nije jači 2.5-3 puta, kolko je trenutna razlika u cijeni. Nije ni duplo. I tak za 2 god opet dođe neki mid-high koji pomete cijeli vrh.

Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina
protjeran
NVIDIA Lovelace 40xx

Za rt 6000 serija je promašaj što ne znači da ono što dolazi neće biti bolje. 

Ići sada na rtx 3090 ili čekati hmm??

Msm nije mi žurba pc svakako nebi igrao prije 12og mjeseca.

7k budzet

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

a strpi se da amd izbaci svoje grafe, i da vidimo cijene i performanse 4080

mjesec dana mozes cekat

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

[url=https://valid.x86.fr/2kezbs][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/2kezbs-6.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
NVIDIA Lovelace 40xx
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

2827 USD=28270kn kod nas minmalno...dobra cijena za novu jedrilicu od kožnatog. Samo podatno, kožnati to voli 

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2022 16:03 (forumaš).
Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
NVIDIA Lovelace 40xx

Women approved 

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2022 18:24 (Zwer54).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Re: NVIDIA Lovelace 40xx
Ta 4090 je sasvim dobar upgrejd, price/performance ili performance/wat u odnosu na prošlu seriju je izniman. Daleko gore će biti sa slabijim grafama, gdje je već odavno pravilo - što južnije, to tužnije
I zapravo, gledajući zadnje novitete, kožnati je pravi djeda mraz naspram babe su po price/performance napretku u odnosu na staru seriju. Izračunaj koliko para više košta zen4 +matična za koliko mali porast perfomansi - kožnati je i djed mraz i sv. nikola i sv. luce u jednom :D
16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Da, ali gamerski gledano koliko god bio dobar napredak sve pada u vodu kad je debelo porasla cijena. Tom logikom za deset godina grafička te klase može koštati 5000 $/ 50 000 kn, jer kako rastu performanse, raste i cijena.

GTX 1080 je bila 600$, pa RTX 2080 700 $ i slabo se prodavala jer su svi pljuvali taj rast cijene...pa sad imamo najavu cijene za RTX 3080 1200$....

Nema nikakave šanse da im više kupim i jedan chip nakon ove RTX 3060 Ti uz takvu logiku, sve dok ne izbace ponudu koju ću smatrati vrijednom svojih novaca. Na 5-6 kupljenih grafa, jedna je nova iz dućana, pa će tak biti i u buduće, dokle god bude tjerao takvu politiku.

Polovno.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
picajzla0707 kaže...

app očito nije prošao, koje pi*de

Nemoj tako to su anđeli sa nebesa.Taktika sapunanja se nastavlja. Vidili da neće prodat komada i sad će kupci suckeri popušit navalit ako je preimenuju i spuste cijenu.

Ove kad vidim u redovima kako bi isprsili 2000$ žao mi ih. Jer oni jadni samo žive na svom pc i misle da je to život.Ima puno i fanbojsa koji život daju za nvidiju jedini cilj je nabavit nešto novo od njih. Eto i to ti je život.

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/12gb-4080-unlaunch/

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2022 21:16 (dery).
11 godina
protjeran
NVIDIA Lovelace 40xx

Ma mogu se oni kurca napušit doslovno sa cijenama ova ekipa koja ima nek slobodno kupuje i ovako je u teškoj manjini.

E pa ako oni mogu preživit od prodanih lupam 100000 čipova a nemogu njihova stvar.

Čim amd izbaci ponudu eto nevidije dolje a do tada se kajmak bere. Jer definitivno neće prodati niti približno koliko im treba za neki pošten profit ili zaradu.

Bero
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
protjeran
NVIDIA Lovelace 40xx

Deryy daj se saberi i previše ne sery već logiku pomjeri.

Remzo Krak ti daje znak da radiš krivi korak i meni pada mrak jer loš si đak.

Čekaju ispred mikrocentra kako bi prvi kartu dobili tebra i na njoj zaradili mnogo evra.

Pregleda milijoni na reklami iskaču kamioni pa nisu oni bizoni samo žele da zarađuju kao masoni.

Karticu isplatili a još se doma nisu vratili hejtere u pizdu materinu ispratili jer pouku priče nisu shvatili.

Nastavi prozivat i druge gluposti ispitivat neću te ja više dirat idem kurcu svirat.

Bero
Moj PC  
9 0 hvala 0
12 godina
Zato i treba pričekat, na prošloj seriji se to obilo o glavu zbog majnanja, ali sad se vraćamo na stari način - prve propustiš, pričekaš konkurenciju i rezanje cijena i onda biraš u drugom krugu.
Pa nije ovo prvi put da deru u startu one nestrpljive
8 godina
neaktivan
NVIDIA Lovelace 40xx

A isto tako Nvidia ima jednu skupu pa jednu jeftinu seriju, taj neki tik tok ritam.

Imao si jeftin pascal, skup Turing, jeftin Ampere, skup Ada Lovelace.

Gledano msrp, izbacite mining i umjetno generirane cijene sada iz jednadžbe, bilo ga je i za vrijeme pascala

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Zanimljiv video kroz vise pitanja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
NVIDIA Lovelace 40xx

Opet stari hitovi vezani za AMD sisteme... 

Još lako jayu koji ima hardvera na bacanje pa može sve živo probat jedno s drugim... Treba imat konjske živce za ovo sve u svemu

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2022 23:41 (Zwer54).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Sve je to potpuno rasulo......najnoviji top end maticna,cpu,ram i gpu i onda gpu ne moze komunicirat sa ostatkom sistema.

Jos najbolji ispada Nvidijin Fe model ili kako se vec zove.....brz,hladan i pouzdaniji od third party verzija.

Slusam njegove komentare kako se rtx4090 uopce ne prodaju dobro jer ne vrijede trazeni novac i odem pogledat ne ebay.de......

Izaberem samo ovo podrucje Berlina oko mene....hrpa rtx4090 u prodaji i cijene idu i do 3500eu po komadu,samo jedan lik ima 5-6 razlicitih modela na oglasima.

Znaci opet sve pokupovali preprodavaci....samo sto ce ih ovaj put tesko ili nikako preprodat.

Moj PC  
1 1 hvala 0
9 godina
MEGATAMA kaže...

Sve je to potpuno rasulo......najnoviji top end maticna,cpu,ram i gpu i onda gpu ne moze komunicirat sa ostatkom sistema.

Jos najbolji ispada Nvidijin Fe model ili kako se vec zove.....brz,hladan i pouzdaniji od third party verzija.

Slusam njegove komentare kako se rtx4090 uopce ne prodaju dobro jer ne vrijede trazeni novac i odem pogledat ne ebay.de......

Izaberem samo ovo podrucje Berlina oko mene....hrpa rtx4090 u prodaji i cijene idu i do 3500eu po komadu,samo jedan lik ima 5-6 razlicitih modela na oglasima.

Znaci opet sve pokupovali preprodavaci....samo sto ce ih ovaj put tesko ili nikako preprodat.

Budale. Ima ih na zalihi po trgovinama.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
13 godina
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2022 12:06 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ovo je glasina od prije par dana.

Niti ne treba 4090 killer,Nvidia ce ga sama ubit cijenom.

Treba konkurencija u rangu do 1000eu.

16 godina
Bero_ng95 kaže...

Deryy daj se saberi i previše ne sery već logiku pomjeri.

Remzo Krak ti daje znak da radiš krivi korak i meni pada mrak jer loš si đak.

Čekaju ispred mikrocentra kako bi prvi kartu dobili tebra i na njoj zaradili mnogo evra.

Pregleda milijoni na reklami iskaču kamioni pa nisu oni bizoni samo žele da zarađuju kao masoni.

Karticu isplatili a još se doma nisu vratili hejtere u pizdu materinu ispratili jer pouku priče nisu shvatili.

Nastavi prozivat i druge gluposti ispitivat neću te ja više dirat idem kurcu svirat.

To su onda još veči kreteni ako misle zaradit sada. Probudili se tek sve prespavali pali s marsa.

Nude se na njuškalu po cijeni malo nižoj nego u dućanima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2022 11:12 (dery).
12 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Asus.de reklamira na svojoj stranici rtx4090 TUF za 1949eu a lik takvu prodaje na ebay.de za 2500eu 🤣🤣🤣

Ekipa apsolutno brije da je i dalje mining groznica i da ce im rudari dotrcat doma sa grumenima zlata po te grafe......

Kakav ce ovo bit hladan tus prvenstveno za Nvidiu pa sve te ostale u piramidi......

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Nadajmo se da će biti i da će se otrijezniti, uključujući sve ostale (AMD i Intel) od pumpanja cijena i da će im se redom srozati prodaja.

Do "nedavno" smo imali napopularnji rang kartica od 200$, i tu je ležala prodaja. Ovo danas je statusni simbol.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2022 11:40 (forumaš).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Rekoh ti to a ti ne slušaš. Najače mi je ova izjava iz toga:

The RDNA 3-based Radeon RX 7000 graphics cards might not hit shelves until mid-December. Furthermore, AMD plans to launch only two SKUs initially, with the rest of the lineup to follow suit next year. The obnoxiously long wait time will be painful for users on a budget, who will have no choice but to buy the GeForce RTX 4080 16 GB and the GeForce RTX 4080 12 GB in November.

Ubijmo se nemamo nikakvog baš nikakvog izbora ahahahah. Jel autor nevidijin marketing boy možda.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2022 11:41 (dery).
17 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

budget i 4090 u istoj recenici

budget kupci uzmu komp za 1k eura cijeli i ostrane im za ps5+ OLED i cevape nakon kupnje

ovi sta stvarno zele 4090 ce je kupit unutar prvih dana, i to ce biti to. mislim da nema puno ljudi da ce povecat budget s 1000 na 2000, samo radi jednog dijela

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Njima u tom članku je budget kartica za 1200$, kod nas minimum 12 000 kn. To je taj plan Nvidije, budget od 1200$, a duoplni AMD nije niš bolji. I tak bu dok ljudi kupuju, a na kraju rijetki nešto i odigraju na tome 

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Pojavile su se rtx4090 i na Amazon.de ali su sve po 3000+ eura.....

I onda kad vidim bencheve koje vrte na toj grafi....Witcher 3,Crysis remastered,Cyberpunk,Spiderman itd....igre koje sam odigrao prije dosta godina i zaboravio.

Sve je to jedna velika lakrdija.

Moj PC  
2 0 hvala 0
7 godina
odjavljen
NVIDIA Lovelace 40xx

dakle do se igram grafa ne prelazi 63 stepena, jako solidno s obzirom da mi ventovi na grafi rade na 1100RPM-a. 

upalio sam Stress test, odvrtio nekih 10 loopova i max temp je bila 77-78, naravno u igri nebi trebalo nikada toliko biti ipak je ovo stress test. 

pa testirajte svoje kartice.  

i evo malo SS, iz prijasnjih bencheva, sve na jednom mjestu. 

no.

1 0 hvala 1
13 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Daj MEGATAMA  da kartica košta soma manje, sad bi eseje tu pisao.

A Derya jebo dan i noć morat ću ga proć.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
DarthMarkus kaže...

Daj MEGATAMA  da kartica košta soma manje, sad bi eseje tu pisao.

A Derya jebo dan i noć morat ću ga proć.

Pa zar nisam napisao da smatram da vrijedi 1000eu,jesam.

Ali ju prodaju po 2200-3500eu.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice