Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 604.251
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info
GoodAngel kaže...
itomic009 kaže...

Kad AMD izbaci Trinity, Kepler će poželjet da nikad nije ni izbačen na tržište {#}.

svi ćete vi pozeljenjet, prije ili kasnije, nvidia izbacuje najbolje proizvode, šteta što nisu i najeftiniji. jedino me to muči kod njih, mogli bi malo cijene snizit i s time potuć konkurenciju do kraja.

majstore, ajde malo pogledaj "moj PC" od Itomica i mene {#}

14 godina
neaktivan
overhaul kaže...
GoodAngel kaže...
itomic009 kaže...

Kad AMD izbaci Trinity, Kepler će poželjet da nikad nije ni izbačen na tržište {#}.

svi ćete vi pozeljenjet, prije ili kasnije, nvidia izbacuje najbolje proizvode, šteta što nisu i najeftiniji. jedino me to muči kod njih, mogli bi malo cijene snizit i s time potuć konkurenciju do kraja.

tvoja konfiguracija je bolja od njegove, al stvar je u tome da imaš previše proceva na lageru, mislim da je vrijeme da se jednog riješiš tako da ga meni daš. {#} nego sviđa mi se grafička, koju koristiš, možeš mi i nju poklonit ako si od "široke ruke". {#} sory na off topičarenju, al moro sam mog frenda overhula malo zezat. jer u konfiguraciji stvarno ima svega i svačega, nekako mi djeluje ko da bi mogo još jedan komp sastavit. {#}

AMD Phenom II x 6 1090T
13 godina
neaktivan

ajde bar netko nema brige sta sve moze pokrenut na PC-u {#}

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
GoodAngel kaže...
overhaul kaže...

tvoja konfiguracija je bolja od njegove, al stvar je u tome da imaš previše proceva na lageru, mislim da je vrijeme da se jednog riješiš tako da ga meni daš. {#} nego sviđa mi se grafička, koju koristiš, možeš mi i nju poklonit ako si od "široke ruke". {#} sory na off topičarenju, al moro sam mog frenda overhula malo zezat. jer u konfiguraciji stvarno ima svega i svačega, nekako mi djeluje ko da bi mogo još jedan komp sastavit. {#}

Ma mislio sam na to da oba dva imamo "zeleni tabor", ali eto unatoč tome (ili baš zbog toga) kritični smo i zahtjevni glede uloženih para u odnosu na performanse:)
E da slažem novi komp, kako znaš ;) Ide još jedan 6 core, jučer preuzeo 970tku od Mustangx10{#}
Moguće da na tom završi i kakav kepler, ako ne bude kakav fail poput bulldozera ili prvog termija.

14 godina

Overhaul imas 990X,980X a sad i 970.{#}

Clock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.3.2012 16:33 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

mora da ubija za pare jedan od tih procesora stoji ko moj cjeli komp

13 godina
neaktivan

stoji ko mojih 10 kompova {#}

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zoharbizo kaže...

Da, no naravno svi su slabiji od ovog mi trenutno glavnog SB-E, ali

6 jezgri je meni i dalje bolje i od i7 2600k i naravno sirotog X6 1090t...

taj sad ide u penziju, ma koliko mi krivo bilo ostat bez amd-a.

najgore je stalno obnavljat - eto ljudi na sto muka sa jednom konfom,

a zamisli sad x 7 izbor kućišta, kulera, miša, ekrana, grafe, zvuka, memorije...  :P

fck, zaboravih temu. Fudo kaže da će kepleri biti jako teško dostupni.

Dakle sve je bliže i to da će ovo krajem mjeseca biti paperlaunch?

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.3.2012 17:14 (overhaul).
14 godina

Inace pomak sa I7 990X na taj novi I7 sigurno nije velik.Pogotovo ako imas neki dobar OC primjerak 990X(tipa 4500-4700MHZ 24/7).Celet je presao i ne isplati se.

Clock2much

0 0 hvala 0
17 godina
zoharbizo kaže...

Inace pomak sa I7 990X na taj novi I7 sigurno nije velik.Pogotovo ako imas neki dobar OC primjerak 990X(tipa 4500-4700MHZ 24/7).Celet je presao i ne isplati se.

Prešao sam ja prije njega:) Ma platforma je nova, ipak je x58 "prastari" chipset.

Imam više i to 4 kanalnog rama, tih usb3-ca, Powered eSATA 6Gb/s, pcie3.0...stavio sam i asusov SSD caching,

kad se pozbroji, dobar napredak za workstaion na koji se kači sve i svašta. Jedino mi krivo što su

dvije jezgre odrezali na procesoru, to je trebalo biti zrelo za 8 jezgri :(((

Glede pcie 3.0, baš me zanima, dali će se vidjeti recimo razlika kada bih keplera nakačio na taj pcie3.0 i

na stariji pcie pri stroju približnih performansi. Ima li kakvih testova sa AMD-ovim 7970?

13 godina
neaktivan

imas na forumu review od hrcija24,ako trebas neku rupu za umirovljenje amd-a nemoj se sramit {#}

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

PCI-E 3.0 na max single monitor rezi donosi oko 1-2% brze perfomanse u odnosu na PCI-E 2.0. CFX je malo druga prica jer je PCI-E 3.0 X8 brz kao PCI-E 2.0 X16.

Te 2  jezgre su otkinute jer bi TDP bio ludnica, postoje Xeoni SB-E sa 8 jezgara, ali samo na nekih 2.0 + GHz, znaci nama nije interesantno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.3.2012 18:40 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Razlika za single karticu je minimalna

HD 7970 PCIe 3.0 vs PCIe 2.0 

http://vr-zone.com/articles/does-pcie-3.0-matter-for-today-s-gpus-we-test-with-the-radeon-hd-7970/14306.html

"Our conclusions? Only a <1% miniscule benefit thanks to tighter clock timings and PLL improvements  - today's high end GPU like the HD7970 and GTX590 barely even saturate PCIe x8 lanes (4GT/s)."

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
overhaul kaže...

Prešao sam ja prije njega:) Ma platforma je nova, ipak je x58 "prastari" chipset.

Imam više i to 4 kanalnog rama, tih usb3-ca, Powered eSATA 6Gb/s, pcie3.0...stavio sam i asusov SSD caching,

kad se pozbroji, dobar napredak za workstaion na koji se kači sve i svašta. Jedino mi krivo što su

dvije jezgre odrezali na procesoru, to je trebalo biti zrelo za 8 jezgri :(((

Glede pcie 3.0, baš me zanima, dali će se vidjeti recimo razlika kada bih keplera nakačio na taj pcie3.0 i

na stariji pcie pri stroju približnih performansi. Ima li kakvih testova sa AMD-ovim 7970?

Ima on svojih dindi i prednosti.Ja govorim o sirovoj snazi.Inace gubitaka nema jer je PCIE X16 2.0 dovoljno propusan za HD 7970 iako je PCIE 3.0 kartica.

Clock2much
14 godina
neaktivan

{#}  ima kakvih novosti o kepleru??

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

novi bolji algoritam tras

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Meni su filteri jako jako bitni, bez toga nema gaminga. A ne jedan pixel na oku a drugi pored glave.

Ne mogu tako da igram, cim zafali rezolucija ide dole. 

Mogli bi oni i da napisu bolje drivere i za postojece bar 10% da poboljsaju ali daju po malkice po 1% sa novim driverom a kazu 5%.

http://www.evga.com/articles/00645/
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.3.2012 20:38 (Vlada011).
17 godina
dery kaže...

pfffffff kinezi i vijesti... prije svega, nebi li taj algoritam morao biti u sdkitu enginea ili je to obična inkarnacija FSAA ?

Tako mi i izgleda, prezblurana da bi bila objektno bazirana.

Nego što kažete na spekulaciju da će se "punokrvna" gtx 680tka zvati gtx685 i da će

imati 2304 stream procesa, 192TextureMapjunita, 48RendrOPa, i Busa 384-bita ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.3.2012 20:35 (overhaul).
17 godina
odjavljen
overhaul kaže...
dery kaže...

pfffffff kinezi i vijesti... prije svega, nebi li taj algoritam morao biti u sdkitu enginea ili je to obična inkarnacija FSAA ?

Tako mi i izgleda, prezblurana da bi bila objektno bazirana.

Nego što kažete na spekulaciju da će se "punokrvna" gtx 680tka zvati gtx685 i da će

imati 2304 stream procesa, 192TextureMapjunita, 48RendrOPa, i Busa 384-bita ?

to će bit prava stvar

14 godina
protjeran

Ma znas koliko je takvih tekstova i pre bilo pa nista, pricam ti pricu.

Moguce je sve ako je odugovlace AMD ce imati spremnu overklokovanu grejalicu sa 50% vece potrosnje u obliku 8 revizije sto je karakteristicno za njih.

To ce mu dati jos 15% gore od 7970, ima prostora za jak klok i to Nvidia zna i moguce da ce nabildovati Kepler.

Uglavnom Z77 socket ce biti spreman za najbolju kartu 2012.

http://www.evga.com/articles/00645/
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.3.2012 20:45 (Vlada011).
17 godina
Vlada011 kaže...

Ma znam, ali čisto da thread održimo živim:)

E da osim toga, TDP bi joj (GK110) po sadašnjim procjenama bila ista kao i grijalice gtx460 - 250W.

No evo još koji spajšot gk104. Sorry ako je bilo.

14 godina
neaktivan
overhaul kaže...
GoodAngel kaže...
overhaul kaže...

tvoja konfiguracija je bolja od njegove, al stvar je u tome da imaš previše proceva na lageru, mislim da je vrijeme da se jednog riješiš tako da ga meni daš. {#} nego sviđa mi se grafička, koju koristiš, možeš mi i nju poklonit ako si od "široke ruke". {#} sory na off topičarenju, al moro sam mog frenda overhula malo zezat. jer u konfiguraciji stvarno ima svega i svačega, nekako mi djeluje ko da bi mogo još jedan komp sastavit. {#}

Ma mislio sam na to da oba dva imamo "zeleni tabor", ali eto unatoč tome (ili baš zbog toga) kritični smo i zahtjevni glede uloženih para u odnosu na performanse:)
E da slažem novi komp, kako znaš ;) Ide još jedan 6 core, jučer preuzeo 970tku od Mustangx10{#}
Moguće da na tom završi i kakav kepler, ako ne bude kakav fail poput bulldozera ili prvog termija.

ma sve ok, nanjušio sam da si pun ko brod, pa te žicam.  znaš nas sirotinju, ne kaže se slučajno sirotinjo i bogu si teška! {#}

nego moram reć da sam i ja ljubitelj zelenog tabora, iako kažem i ja imam visoka očekivanja, najviše me razočaraju kad stave iste cijene kao i glavna im konkurencija AMD-R. al šta je tu je, ipak sam skloniji njima nego AMD-R. tako da ću vjerojatno s 560Ti preć na jednu, iz nove generacije keplera. bitno da performansama ne budu u zaostatku, a cijene će očekivano bit u rangu s amdovim.

AMD Phenom II x 6 1090T
14 godina
neaktivan
Vlada011 kaže...

Moguce je sve ako je odugovlace AMD ce imati spremnu overklokovanu grejalicu sa 50% vece potrosnje u obliku 8 revizije sto je karakteristicno za njih.

To ce mu dati jos 15% gore od 7970, ima prostora za jak klok i to Nvidia zna i moguce da ce nabildovati Kepler.

Uglavnom Z77 socket ce biti spreman za najbolju kartu 2012.

De pls formulisi ovo kako treba. Nish ne kontam, a zanima me.

14 godina
neaktivan

http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?p=2574832#post2574832

Prvi ako se ne varam review GTX680,po meni izgleda poprilicno legit.

Papa, 7970 {#}.

Moj PC  
7 0 hvala 11
14 godina
BMK kaže...

Papa, 7970 {#}.

Hah ako je ovo legit zao mi je svih koji su trcali kod manijac po 7xxx..

Nego ovo force FXAA to mi se dopada , dobar potez!

twice the pride double the fall
13 godina
neaktivan

Ovo je ludilo, ako je istina. i forced FXAA kao slag na tortu. A stock core clock je bas visok, trebali su napisati koliko se to uopce da OCat. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
GoodAngel kaže...
overhaul kaže...

ma sve ok, nanjušio sam da si pun ko brod, pa te žicam.  znaš nas sirotinju, ne kaže se slučajno sirotinjo i bogu si teška! {#}

Ee pa nisam ja humanitarka Angelina Jolie (iakonisam siguran dali i ona ispunjava želje s kepler karticama ili samo posvaja siromašnu djecu) :)

Po ovom prewievu čini se tako jadna gtx580 da me sramota:) A imislio sam da je onaj antialiasing par postova ranije varijacija per pixel shadera.
Stvarno dobra opcija da se zaglade ovi silni konzolaški portovi.

14 godina

Modern Warfare 3 imaju GTX 680 i HD 7970 po 75 FPSS ??????????????

15 godina
neaktivan

Hmm, mene zanima zašto GPU-Z pokazuje default clock 700MHz?

http://4.bp.blogspot.com/-hT9sx4eqZKw/T2NlxUvutBI/AAAAAAAACDs/_xsYpMZdPfY/s1600/mcHWN.png

Nadam se da je do GPU-Z, starija verzija pa ne prepoznaje GTX680 kako treba.

Ako je 1006MHz stvarno default takt onda je grafa super ispala, prakticki AMD nema kaj tražit s tom cijenom. Al moram priznat da sam skeptičan, ipak je još NDA na snazi.

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BMK kaže...

Papa, 7970 {#}.

Opet će ih Nvidia "istamburat", AMD-R. I ovih par mjeseci čekanja, meni nisu nikakav problem. Znam da nekima jesu, ali bolje pričekat malo pa za iste pare kupit nešto jači proizvod. A Nvidia me do sad nikad nije razočarala, tako da sam njihov vjerni kupac. Kad bi samo još malo cijene unormalili ili snizili u odnosu na konkurenciju, mislim da bi zavladali tržištem grafičkih. A sada su tu negdje, s AMD-R.

AMD Phenom II x 6 1090T
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice