Nvidia GTX 560 i 580

poruka: 761
|
čitano: 176.094
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Nvidia GTX 560 i 580
abraham kaže...

nije losa ova 580, brza i sa manjom potrosnjom od 480,

problem je sta godinu dana stara ATi 5970 ju pere i brzinom i manjom potrosnjom

ak to nije EPIC FAIL onda ce definitvno biti za koji tjedan kad se pojave nove Radeonke

u svakom slucaju hura za konkurenciju i spustanje cijena

i ja kažem ... neka cijene odu jos malo dolje, pa si možda upiknem neku 5870 za 1500 kn ili jos cak i manje :))))

15 godina
neaktivan
abraham kaže...

nije losa ova 580, brza i sa manjom potrosnjom od 480,

problem je sta godinu dana stara ATi 5970 ju pere i brzinom i manjom potrosnjom

ak to nije EPIC FAIL onda ce definitvno biti za koji tjedan kad se pojave nove Radeonke

u svakom slucaju hura za konkurenciju i spustanje cijena

Single GPU grafa u rangu dual GPU, ne bih to nikako nazvao failom...

3D Designer
17 godina
protjeran

Ajd ako cijena gtx480 bude pala dosta dobili smo svi. Sad je 3500kn i da dodje na 2800 bilo bi to to za gamere..{#}

im so ugly thats ok cos so are you broke our mirrors
15 godina
Nvidia GTX 560 i 580

EVGA je izdao jednu limitiranu ediciju GTX580 za sve hardcore fanove COD:BO http://eu.evga.com/articles/00593/

pwn too much... http://bfbcs.com/stats_pc/agent_00klc
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Minoza kaže...

Single GPU grafa u rangu dual GPU, ne bih to nikako nazvao failom...

Nit sam na jednoj strani nit na drugoj, samo ti želim reć da ti ova izjava nije relevantna.

Zašto? Zbog same razlike u strategiji izrade kartica između ATI/AMD i Nvidie.

naime Nvidia radi tako kako radi, 1 veliki čip kao najjači predstavnik i od njega se dobivaju raznim okljaštrenjima slabije izvedenice.

A AMD je išao na nešto jednostavniji, lakaši i jeftiniji put, a to je izrada 1 finog pristojnog čipa (primjer 5870) koji je ATI ev najjači gpu prošle serije, i onda njegovim izvedenicama pokriti doljnje segmente tržišta, a za najjače riješenje upakirati 2 takva na 1 karticu da bi parirali najjačem nvidia riješenju.

Sama analiza tržišta i broja prodanih kartica u tom naj najvišem rangu performasni daje potpuno za pravo AMD-u. Isto ako da je Nvidia išla takvim putem nikad im se nebi dogodilo problemi kao sa Fermijem na početku...

Ali to sve nije ni bitno...poanta mog posta je da ti ona usporedba koju sam boldao nikako ne stoji, ne da nije točna, jer to je single gpu u rangu dual gpu, nego jednostavno nije relevantna za ovaj primjer.

17 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Ali to sve nije ni bitno...poanta mog posta je da ti ona usporedba koju sam boldao nikako ne stoji, ne da nije točna, jer to je single gpu u rangu dual gpu, nego jednostavno nije relevantna za ovaj primjer.

Dakle po tebi je GTX 580 i Fermi arhitektura kao takva fail?

A što je sa teselacijom i CUDA-om/izvršavanjem C koda direktno na GPU-u (u biti kompletnim GPGPU mogućnostima)? 

Gdje je tu Radeon?

Lijep pozdrav ;)
15 godina
Nvidia GTX 560 i 580

pa gledam malo par rewiuova na web-u i ova gtx 580 je 500 dolara a 2x 6870 u cf 480 dolara a one budu primjetno jače od nvidie , btw jel mi moze netko točno pojasnit sto je cuda ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dado_ZG78 kaže...

A što je sa teselacijom i CUDA-om/izvršavanjem C koda direktno na GPU-u (u biti kompletnim GPGPU mogućnostima)? 

Gdje je tu Radeon?

a što je sa činjenicom da mizerni dio tržišta uopće i koristi te fičurse?

da su gejmeru takve stvari totalno nebitne?

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.11.2010 11:35 (nixass).
15 godina
Nvidia GTX 560 i 580

http://www.pcekspert.com/news/index.html

valjda nećete smatrat reklamiranjem konkurencije...........

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

EVGA će izbacit model sa vodenim hlađenjem (slika skroz desno), i čini mi se da je single slot, ako je tako, bit će to dobar spoj!?

http://www.bug.hr/forum/newpost/?topicid=73830&return=%2fforum%2ftopic%2fgraficke-kartice%2fnvidia-gtx-560-580%2f73830.aspx%3fpage%3d7

Google je pametan samo onoliko koliko je pametan i onaj koji ga koristi!?
Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
Nvidia GTX 560 i 580

Spori su sa izbacivanjem gtx560/570,izgleda tek pri kraju godine.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nvidia GTX 560 i 580

ja mislim ubost 580.... nadam se moram samo vidit cijenu kod nas kakva će bit.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
miki1981 kaže...

Gdje je tu Radeon?

fermi nije toliki fail, ali imam osjecaj da ce se opet ponoviti situacija..6970 ce biti nekih 10% slabija od gtx 580, u teselaciji malo vise (ali ce biti osjetno jeftinija), dok ce je 6990 daleko nadmasit..

i ovde se radi o igrama, to se poredi..za profesionalni rad se ne uzima Nvidia iz GTX serije, nego quadro, tesla itd, iako je taj dodatak samo plus, nije relevantan..

AMD pravi graficke tako da mogu upakovat dvije u jednu dual gpu i time presisat sve na trzistu, nvidia napravi jednu jaku single gpu i nema vise mogucnosti za napredak..kriva je potrosnja..moze upakovat sad dvije gtx 460, ali cemu to, kad ce biti slabije od gtx 580..

ako ipak uspiju ubacit 2 fermi chipa u jednu karticu, onda bi to bilo fenomenalno, jer sam nekako siguran da ce bit jaci od 6990, i samim time, AMD bi morao spustat cijene da bude konkurentan, pa nvidia odma nakon toga itd..i svima ide u korist

16 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

Evo malo i o slabijim "sekama";

Da li uzeti sad HD6850 ili čekati GTX560?

EDIT: Možda po kriteriju isplativosti, jer će gtx560 zasigurno biti znatno skuplja.

Zdravac
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.11.2010 13:41 (Zdravac).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zdravac kaže...

Evo malo i o slabijim "sekama";

Da li uzeti sad HD6850 ili čekati GTX560?

Vrjedi čekat GTX560 jer će vjerovatno biti jača i od HD6870!

"The war is in your blood.Don't fight it!"-John Rambo
16 godina
neaktivan
microman kaže...
franky kaže...

Dobili smo obećano, kakvih 15% više od GTX480.

Kartica kao kartica je ok, ali nažalost ništa više. Daleko je to od nVidijnih zlatnih dana i G80.

Niti nedaj boze da ponovno dođu ti Nvidijini dani, a ovako kad se bore za prevlast je meni čisto OK.

Zašto? U to vrijeme imali smo odličan nVidijin GPU za 4000 kn, a ATi nije mogao konkurirati nikako drugo osim cijenama. Ako hoces ATi, imao si ga povoljno, ako hoces odlican cip, morat ces ga uvijek dobro platiti.

15 godina
neaktivan
franky kaže...
microman kaže...
franky kaže...

Kartica kao kartica je ok, ali nažalost ništa više. Daleko je to od nVidijnih zlatnih dana i G80.

Niti nedaj boze da ponovno dođu ti Nvidijini dani, a ovako kad se bore za prevlast je meni čisto OK.

Zašto? U to vrijeme imali smo odličan nVidijin GPU za 4000 kn, a ATi nije mogao konkurirati nikako drugo osim cijenama. Ako hoces ATi, imao si ga povoljno, ako hoces odlican cip, morat ces ga uvijek dobro platiti.

ATi nije dobar chip?Svašta!

Dobiješ dobre preformanse,manji die size,manju potrošnju i manje zagrijavanje!

Sad za razliku od tog Termija!

Tržište je taman,GTX580 će biti u u rangu ili jača od HD6970 dok će ih HD6990 pomesti.{#}

Athlon II x3 435 OverClock Help
17 godina
franky kaže...
microman kaže...
franky kaže...

Pa sad i je tako, samo sto su strane obrnute. Nvidia ima veci chip (onda je to imao ATI sa 2900xt) i konkurira cijenama, a ATI ima bolji chip po malo visim cijenama.

17 godina
neaktivan
nixass kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Gdje je tu Radeon?

Da ponovim najbitnije: A što je sa teselacijom?  {#}

dx11 naslovi će se razlikovat od starijih generacija upravo po ekstenzivnoj primjeni teselacije za dodavanje hrpetine detalja u virtualne svjetove.

Po meni su performanse u teselaciji skoro pa najbitnije pri odabiru dx11 grafulje {#}

Lijep pozdrav ;)
15 godina
odjavljen
pandza94 kaže...

ATi nije dobar chip?Svašta!

Dobiješ dobre preformanse,manji die size,manju potrošnju i manje zagrijavanje!

Sad za razliku od tog Termija!

Tržište je taman,GTX580 će biti u u rangu ili jača od HD6970 dok će ih HD6990 pomesti.{#}

ATi HD 2900XT je bio tek par postotaka manji čip od 8800GTX, od kojega je bio sporij skoro pa 50% u nekim siutacijama i više.

I ne, to je bio najgori čip od atija i jedan od najgorih u povjesti industrije.

Can't Read Can't Read No He Can't Read My poker face
17 godina
neaktivan
Robert_84 kaže...

ja mislim ubost 580.... nadam se moram samo vidit cijenu kod nas kakva će bit.....

Ha bit će ti oko 3900kn, možda i preko 4000.. {#}

Lijep pozdrav ;)
17 godina
protjeran

Ako je sudeć po najavama cijena je 500 američkih dolara.

Znači kako ja računam to je onda 2700 KN i još naš PDV 23% te trgovačka marža 10-tak-15-tak posto

I to dodje 2700+700+300

kao je Dado rekao 3600-3900 kuna.

I to još ako se drži najavljene cijene u ovome slučaju proizvodjač nvidia grafi EVGA se drži toga samo

to ne treba značiti da je tako uvijek i bilo i da mora bit i da će uistinu i bit to te cjene..na kraju!

Inače onda bi se GTX480 trebala prodavat kod nas za nekih 3 soma i manje{#}ako im padne cjena kao GTX470 i HD5850 sada (i HD5870)

15 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
nixass kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Gdje je tu Radeon?

Da ponovim najbitnije: A što je sa teselacijom?  {#}

dx11 naslovi će se razlikovat od starijih generacija upravo po ekstenzivnoj primjeni teselacije za dodavanje hrpetine detalja u virtualne svjetove.

Po meni su performanse u teselaciji skoro pa najbitnije pri odabiru dx11 grafulje {#}

to je istina, ali sve je to diskutabilno i malo riskantno..isto ko sto su svi letili na 5850 da se osiguraju za buduce dx 11 igre, a ona nece biti u stanju pokretat kako treba ni jednu igru sa masovnom teselacijom..pitanje je samo, kada ce doci te igre ??

jer danas, ako uzimas graficku za masovnu teselaciju, uzimas je za metro, i mozda jos 1-2 igre (ne znam tacno, ne zamjeri)..koliko ce ih bit sljedece godine, koliko ce koristiti teselaciju, i najvaznije pitanje, da li ce gtx 580 biti dovoljno jaka kada skoro svaka igra bude koristila masovnu teselaciju ?

ali na kraju, kupovina je individualna, i nema bas smisla o tome diskutovati..ja da imam malo vise love, i da su mi cijene ko u HR, zadovoljio bi se sa jednom 5850 toxic..

15 godina
neaktivan
ismar89 kaže...

to je istina, ali sve je to diskutabilno i malo riskantno..isto ko sto su svi letili na 5850 da se osiguraju za buduce dx 11 igre, a ona nece biti u stanju pokretat kako treba ni jednu igru sa masovnom teselacijom..pitanje je samo, kada ce doci te igre ??

jer danas, ako uzimas graficku za masovnu teselaciju, uzimas je za metro, i mozda jos 1-2 igre (ne znam tacno, ne zamjeri)..koliko ce ih bit sljedece godine, koliko ce koristiti teselaciju, i najvaznije pitanje, da li ce gtx 580 biti dovoljno jaka kada skoro svaka igra bude koristila masovnu teselaciju ?

ali na kraju, kupovina je individualna, i nema bas smisla o tome diskutovati..ja da imam malo vise love, i da su mi cijene ko u HR, zadovoljio bi se sa jednom 5850 toxic..

Već sad Lost Planet 2 ide dosta bolje na nVIDIA-i kad se uključi teselacija.

Iduće godine 3DMark11, Kriza 2 i još nekoliko njih i ATi će biti u debelom zaostatku ukoliko

ne naprave nešto.

Nije to više samo Heaven i TessMark.

16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Znači kako ja računam to je onda 2700 KN i još naš PDV 23% te trgovačka marža 10-tak-15-tak posto

I to dodje 2700+700+300

I to još ako se drži najavljene cijene u ovome slučaju proizvodjač nvidia grafi EVGA se drži toga samo

to ne treba značiti da je tako uvijek i bilo i da mora bit i da će uistinu i bit to te cjene..na kraju!

Inače onda bi se GTX480 trebala prodavat kod nas za nekih 3 soma i manje{#}ako im padne cjena kao GTX470 i HD5850 sada (i HD5870)

Ti očito ne znaš da je internacionalna valuta 1$ = 1€ :D

Cca 4300+ kn prvi tjedan dolaska, kasnije niže.

16 godina
neaktivan
franky kaže...

LOL. Da mi je bilo vidit taj Nvidin High end čip koji je u ono doba došao 4000kn. Ultra(vrh ponude) došla je 5600kn, a slabija i starija 8800GTX došla je 4800kn. U usporedbi danas najači Nvidijin Single GPU dođe 3500kn, a najača grafa 4500kn. Ako ti želiš natrag u doba kada High End čip nisi mogao dobit ispod 4800kn OK, a ja osobno NE HVALA.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.11.2010 17:55 (microman).
15 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...
miki1981 kaže...

Gdje je tu Radeon?

Ti ficeri koje nabrajas kao i Eyefinity, 3D Vision... su zasad vise od 99% usera totalno nebitni, cak i na tolko potencirane SLI/CROSSFIRE otpada neka mizerija - sjecam se dobro istrazivanja na Steamu

Jedino bitno prosjecnom kupcu Geforce/Radeon kartica su perf. u igracem softweru i cijena, nesto malo jos odredjuje buka, potrosnja, zagrijavanje i overclock potencijal sve ostalo je PR i pripadajuca mu masinerija.

stoncin3 kaže...

I to dodje 2700+700+300

yea right - dreamland, pogledaj cijenu najnovijih Radeona u Americi a onda baci oko recimo na onu u Linksa

omiljeni slatkis nasih trgovaca

ATiGamer kaže...
ismar89 kaže...

Već sad Lost Planet 2 ide dosta bolje na nVIDIA-i kad se uključi teselacija.

Iduće godine 3DMark11, Kriza 2 i još nekoliko njih i ATi će biti u debelom zaostatku ukoliko

ne naprave nešto.

Nije to više samo Heaven i TessMark.

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.11.2010 18:07 (dado8).
17 godina
protjeran
dado8 kaže...
stoncin3 kaže...

yea right - dreamland, pogledaj cijenu najnovijih Radeona u Americi a onda baci oko recimo na onu u Linksa

Links Sapphire HD6870 2099,00KN

Amazon Sapphire HD6870 255$=255€=1.873,04 KN prema srednjem tečaju HNB +PDV 23% 430,79=2303,83 plus marža došlo bi oko 2500kn

a košta i to u Linksu 2099.

15 godina
microman kaže...
franky kaže...

LOL. Da mi je bilo vidit taj Nvidin High end čip koji je u ono doba došao 4000kn. Ultra(vrh ponude) došla je 5600kn, a slabija i starija 8800GTX došla je 4800kn. U usporedbi danas najači Nvidijin Single GPU dođe 3500kn, a najača grafa 4500kn. Ako ti želiš natrag u doba kada High End čip nisi mogao dobit ispod 4800kn OK, a ja osobno NE HVALA.

ja se dobro sjećam kolko je koštao 8800 gtx kad je izašao kupio sam ga u hg-u čim je izašao 4300 kn +,......

i radila je perfektno do nekidan kod kolege joji je vga uspio polit sokom u kućištu.,...... imao sam EVGA model

16 godina
neaktivan
microman kaže...
franky kaže...

Da, no računaj da je ta 8800GTX bila dosta jača o svoje konkurencije, u rangu za dvojezgrom grafom konurencije (8800GTX => 3870X2). I dan danas je najjaca high end grafa bila 4600 kn (HD5970) pri izlasku.

Osobno bih volio da nVidia ponovno preuzme postolje sto se tice high end grafi tako da dobijemo situaciju iz kraja 2007/pocetka 2008. Cekam da konacno dobijem odlican cip koji ce trajati generacijama poslije, kao sto je to bio G80. Današnja arhitektura se temelji na prethodnoj (više - manje) te su zbog toga poboljšanja između serija manja.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice