Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 430.997
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Nvidia GT 300 info
Mad_Badger kaže...

Fermi PhysX demoi. Ne znan jesul vec postani, pa ako jesu nemojte mi zamjerit.

Prilicno impresivno za real-time. Ovo s vodom me najvise fasciniralo, jer RealFlow (aplikacija za simulacije fluida) ovo ne play-a ovako glatko, a kamoli simulira. 

http://www.cgrecord.net/2010/01/nvidia-gf100-fluids-hair-demo.html

Impresivno? Demo kose radi na oko 30 FPS-a sa samo jednim modelom. U pravoj igri to nemre raditi di ima više modela i di graficka ima više posla za raditi osim samog renderenja kose, ista stvar sa fluid demom, izgleda super ali nije nešto što bumo vidli u igrama tako brzo, isto stvar sa Raytracingom. To je fora za filmove (prerender), ali u njima je to vec bilo moguce, samo se ljudi trebaju potruditi.

16 godina
odjavljen
Noctifer kaže...
Mad_Badger kaže...

Prilicno impresivno za real-time. Ovo s vodom me najvise fasciniralo, jer RealFlow (aplikacija za simulacije fluida) ovo ne play-a ovako glatko, a kamoli simulira. 

Impresivno? Demo kose radi na oko 30 FPS-a sa samo jednim modelom. U pravoj igri to nemre raditi di ima više modela i di graficka ima više posla za raditi osim samog renderenja kose, ista stvar sa fluid demom, izgleda super ali nije nešto što bumo vidli u igrama tako brzo, isto stvar sa Raytracingom. To je fora za filmove (prerender), ali u njima je to vec bilo moguce, samo se ljudi trebaju potruditi.

Imaš pravo,u igrama to ne bumo vidjeli. Ali će zato CGI procvjetati. Filmovi će biti ultra realni.

Never afraid to try something new. Remember,amaters build Ark, and profesionals build Titanic.
16 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...
Noctifer kaže...
Mad_Badger kaže...

Imaš pravo,u igrama to ne bumo vidjeli. Ali će zato CGI procvjetati. Filmovi će biti ultra realni.

Koga brige za igre? Mene nije. Content creation bez proxy-a, u nadi da ce finalni rezultat bit dobar. Filmovi su i sad ultra realni. Uglavnom ne po radnji, al cg je posta u nekim slucajevima neprimjetan (District 9 recimo). 

Real-tome kalkulacije fizike i fluida, rezultat odma vidis. Puno vise slobode u stvaranju, manje se trosi na kalkulacije i optimizacije. I jos je tu nvidia, koja ce se pobrinit da to bude podrzano. 

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
17 godina
Nije gt 300 nego gtx 400

Prve Nvidijine kartice s podrškom za DirectX temeljene na čipu GF100 zvat će se GTX 480 i GTX 470. 
Pošto su već izdane neke kartice s nazivom 3xx, a koje se temelje na prethodnoj arhitkturi, onda je ovo učinjeno kako bi se izbjegla moguća zabuna kod kupaca.

Nvidia's first DirectX 11 cards named GeForce GTX 480 and GTX 470

0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia GT 300 info

More imena...

Sada će još više zbunit kupce, svaka im čast.Viče

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

Hehehe

zackon, tu se vise ne zna tko pije a tko placa,

znali smo da je ona gt310 ili kak se vec zvala 100% fail,

sad ce ga ispravit gt4xx serijom... samo da i ta serija na kraju ne ispadne jedan veliki lol

(po svim najavama ne bi trebala) Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Izgleda da je pomodno bunit musterije sa oznakama. Prvo su poceli sa mobitelima i konfuznim oznakama, pa krenuli dalje. Najdrazi su mi mozda trenutno monitori. Samo jedno slovo je obicno razlike izmedu TN mainstrema modela i neke IPS profi varijante. Pa se ti snadi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mad_Badger kaže...

Samo jedno slovo je obicno razlike izmedu TN mainstrema modela i neke IPS profi varijante. Pa se ti snadi.

Haha, ovo me sitilo na Dell E2209W i 2209wa, razlika u cijeni 300kn, u kvaliteti neprocjenjiva.

Ako nVidia stvarno da novim karticama brojčane oznake 4xx onda će to biti u najmanju ruku ludast potez.

16 godina
neaktivan

Sumnjam da će Nvidia spustiti cjenu GT300,to im nije plan od početka su imali Atija za petama,

oni će kao i uvijek igru godine  koja već bude Mass Effect,BBC2 ili neku drugu koja nam stiže optimizirati prema grafulji

i stim se dizati u nebo i hvali za uspjeh.Tako to Nvidia radi imaju jaču podržku trenutno.

A valsnik Nvidia GeForce 9600GT Palit i ostaću:)

16 godina
Bara kaže...
Mad_Badger kaže...

...

Haha, ovo me sitilo na Dell E2209W i 2209wa, razlika u cijeni 300kn, u kvaliteti neprocjenjiva.

Ako nVidia stvarno da novim karticama brojčane oznake 4xx onda će to biti u najmanju ruku ludast potez.

Mislim da je to vec rijeseno...

Ako je za vjerovat ovim vijestima, da, bit ce gtx 480 i gtx 470 (i tu mi eto opet nije jasno da nije onda barem 480 i 460 - dakle ekvivalent 2xx seriji - ocito misle radit manje razlike izmedju njih... ne znam )

17 godina
Rhodin kaže...

Ako je za vjerovat ovim vijestima, da, bit ce gtx 480 i gtx 470 (i tu mi eto opet nije jasno da nije onda barem 480 i 460 - dakle ekvivalent 2xx seriji - ocito misle radit manje razlike izmedju njih... ne znam )

I Nvidia je potvrdila da će ovo biti nazivi novih kartica.

GF100 Cards Finally Named: GTX 480 & GTX 470

http://www.facebook.com/NVIDIA

17 godina
sayrus kaže...

Sumnjam da će Nvidia spustiti cjenu GT300,to im nije plan od početka su imali Atija za petama,

oni će kao i uvijek igru godine  koja već bude Mass Effect,BBC2 ili neku drugu koja nam stiže optimizirati prema grafulji

i stim se dizati u nebo i hvali za uspjeh.Tako to Nvidia radi imaju jaču podržku trenutno.

A valsnik Nvidia GeForce 9600GT Palit i ostaću:)

I nastavit ćeš pušit marketing...

Mass Effect 2 se reklamira na ATI-evoj stranici koliko sam vidio, kako se onda može za nevidiu optimizirat,ali opet to je UT3 engine, a kod svakog UT-a mislim da sam vidio TWIMTBP.

16 godina
neaktivan

Nepušim marketing dovoljno sam dugo gamer da to znam,Mass effect sam naveo kao mogući primjer.

Vidjeli smo šta se prošle godine desilo sa Batmanom koji je bio ozbiljan konkurent za igru godine a ko ga je reklamirao-Nvidia

sa physx.

Isto nagadjem kao i svi šta će se desiti:)

17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Polako..   za cca. 2 tjedna će u Texasu biti službeno predstavljene GTX470 i GTX480 kartice pa ćemo onda vidjeti službene testove i mogućnosti u RL aplikacijama.

Imam feeling da će dosta ekipe ostati (ugodno ako su čekali Nvidiu ili neugodno ako su odmah žurili sa kupnjom dx11 Radeona) iznenađeno kad vide kolike su performanse novih čipova (i naravno kad vide da zagrijavanje i potrošnja nisu ni približno toliki problem koliko se nastojalo prikazati) Namigiva

Sredinom idućeg mjeseca kartice bi trebale biti dostupne i u našim dućanima (Links, Ve-mil..), samo je pitanje po kojoj cijeni (srećom pa ću nabavit jednu bez PDV-a).

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
protjeran
Nvidia GT 300 info

Mogu bit i 300% jače i brže, al kaj mi to znači kad neću dat 5000 kn za grafu.

http://s3.ba.bitefight.org/c.php?uid=125264
Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

Znači čekaj malo..da je 300% brža od 5870 to bi ti značilo da sa jednom nvidia grafom imaš istu snagu kao sa 3x 5870 grafom a ako uzmemu da jedna 5870 košta oko 3000kn znači 3 komada bi te došlo 9000kn a ova jedna 5000knBelji se Šala mala hehe,al ajde, strpimo se još 2 tjedna kad već čekamo 3 mjeseca pa da vidimo tog asa iz rukava što može učinit

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Dado_ZG78 kaže...

Polako..   za cca. 2 tjedna će u Texasu biti službeno predstavljene GTX470 i GTX480 kartice pa ćemo onda vidjeti službene testove i mogućnosti u RL aplikacijama.

Imam feeling da će dosta ekipe ostati (ugodno ako su čekali Nvidiu ili neugodno ako su odmah žurili sa kupnjom dx11 Radeona) iznenađeno kad vide kolike su performanse novih čipova (i naravno kad vide da zagrijavanje i potrošnja nisu ni približno toliki problem koliko se nastojalo prikazati) Namigiva

Sredinom idućeg mjeseca kartice bi trebale biti dostupne i u našim dućanima (Links, Ve-mil..), samo je pitanje po kojoj cijeni (srećom pa ću nabavit jednu bez PDV-a).

zašto bi se ugodno ili neugodno osjećali? logično je da bude nvidia bolja,nije to tako kratko vrijeme između lansiranja ati dx11 kartica i nvidie

17 godina
naxeem kaže...

Kao što piše gore, a kao što su pokazali i testovi, što vidite na grafovima u Crysisu (najrealniji test), procesor je nebitan.

Veća razlika u frekvenciji radi minimalnu razliku u brzini (neosjetnu uglavnom, što se vidi na kockicama.

Stvarno mi nije jasno zašto forsiraš taj Crysis? Ja kažem da je procesor itekako bitan i ovisi o konkretnoj igri koja te zanima.

http://www.pcgameshardware.com/aid,698761/Dragon-Age-Origins-CPU-benchmarks-75-percent-boost-for-quad-cores/Practice/

(Za one koji ne žele sami gledati tabelu)

Q6600 2.4 49.8 FPS

Q6600 3.6 72.3 FPS

+50% clock -> +45% FPS

E8400 3.0 37 FPS

E8400 3.6 44 FPS

+20% clock -> +19% FPS

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2010 10:40 (Elles D.).
17 godina
neaktivan

Upravo sam završio test:

Q6600 + GTX280 @ 2.4GHz = ~39-41 FPS

Q6600 + GTX280 @ 3.0GHz = ~40-42 FPS

Q6600 + GTX280 @ 3.2GHz = ~40-42 FPS

Q6600 + GTX280 @ 3.4GHz = ~40-43 FPS

Daj mi objasni zašto nisam dobio tih 45% povećanja?

Nije mi baš jasno, a molim da se potrudiš pojasniti i argumentirati jer sam se poprilično izmaltretirao rebootajući i paleći Dragon Age svako malo...

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2010 12:14 (naxeem).
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Upravo sam završio test:

Nije mi baš jasno...

Hehe ... zato san ja uvik skeptican u vezi tih benchmarka. Ko zna sta oni tu izvode. Jel ti se da mozda probat s nekim drugim novijim naslovom? 

17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Ekipa je koristila 5870 grafu koja je gladna pocesora i njezine performanse rastu povećavanjem takta proca...

everybody lies

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Moguće, ali sumnjam nekako da je ičega gladna, jer su testovi koji su provedeni nekoliko postova gore, na Tom's Hardwareu, jasno pokazali da CPU ima malo do ništa utjecaja.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
naxeem kaže...

Upravo sam završio test:

Nije mi baš jasno, a molim da se potrudiš pojasniti i argumentirati jer sam se poprilično izmaltretirao rebootajući i paleći Dragon Age svako malo...

Odakle da ja znam što ne valja s tvojom konfiguracijom? Koliko vidim, ti na 3.4 imaš manje FPSa nego oni na 2.4. Čak imaš manje FPSa nego ja na 3.0 ;)

I stvarno ne znam zašto si napravio 4 mjerenja - 1. i 4. bi bilo dovoljno.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2010 13:24 (Elles D.).
17 godina
neaktivan

Htio sam vidjeti stupnjevanje.

No, svejedno, GTX280 je očito slabija kartica od 5870 (dosta).

Svejedno, ne mislim da bilo koji CPU guta do 100%...

Plač nisam zadovoljan...

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2010 14:01 (naxeem).
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Jedna lijepa analiza Nvidijinog troškovnika oko GF100 silikona.

Što se više bliži Cebit i najavljeno (konačno) predstavljanje nove Geforce kartice, opet se moja pozornost vraća natrag na zelenu firmu. u ovom trenutku se čini da nvidia ipak bude uspjela navući cijenu po čipu ispod 100$. S druge strane to znači da će i AMD uspjeti spustiti cijenu svojih čipova još niže (što mi se sviđa ako se trend prenese na gotove proizvode). I čini mi se da ćemo doći u situaciju sličnu kao pretprošle(?) godine kada smo imali GTX280 i HD Radeon 4870, odn. otprilike takav omjer cijena/preformanse za single GPU sustave.

Link

EDIT: :) pogledati treći komentar odozdola (ako kliknete na link)

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2010 15:20 (Zura).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Ne. Ja imam dva prijatelja koja su oba kupila 5850 i kada Fermi izađe oni ce i dalje biti zadovoljni, Zašto? Jer je 5850 super grafa. Možeš ti rec da ce ekipa požaliti, ali mogu ja tebi reci da rađe pricekat kraj godine, Q1 2011 i onda kupi 6000 seriju koja je bolja, a onda ti meni kažeš da je bolje cekati još par mjeseci na novu Nvidija grafu. I to bi ištlo tako u nedogled. Ja kada kupujem grafu hocu jednu koja može sve vrtiti na mojoj rezi monitora, i za to je 5770 dovolnja, samo cekam da cijene padnu. Fermi meni ništa ne nudi što kod ATI-ja nemrem dobiti, a znam da su Nvidija kartice skupe, dobre, ali skupe, a ja tražim dobar odnos cijene i performanca, a tu se ATI i AMD pokazali najboljim u cjenovnom segmentu koji mene zanima.

Ako ljudi ne žele najbolje od najboljeg radi e-peena onda sigurno nece požaliti ako su kupili neku karticu iz 5000 serije.

EDIT: Ovo se odnosi na gaming, ako neko misli profesjonalno koristiti graficku onda bi uzeo FirePro, Quadro ili Tesla kartice jer koliko ja znam Gefroce kartice (ono o kojima ovdje i najviše pricamo) imat ce iskljuceno nekoliko CUDA jezgri, znaci za puno iskorištenje novih mogucnosti Fermi arhitekture treba cekat nove Tesla kartice.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2010 17:24 (Noctifer).
16 godina
Nvidia GT 300 info

Tribalo bi prominit ime teme na GT400.Ajde Schumacher pripravi to,molim lipo.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2010 18:59 (dery).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
dery kaže...

Tribalo bi prominit ime teme na GT400.Ajde Schumacher pripravi to,molim lipo.

Ne nego u fermi, kodno ime je g100 ne gt400. Tko zna koliko će još puta mijenjat ime, pa je zato najbolje fermi napisat.

16 godina
Nvidia GT 300 info

Neče više minjat ime,odluka je pala.Bolje je ovako po seriji nazivat jer se grafe neče prodavat pod imenom fermi.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dery kaže...

Neče više minjat ime,odluka je pala.Bolje je ovako po seriji nazivat jer se grafe neče prodavat pod imenom fermi.

onda GeForce 400 ,a ne GT400 to ni nepostoji.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice