Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 430.013
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Nvidia GT 300 info
Rhodin kaže...

Evo neceg novijeg, ako nekoga jos to veseli

I opet nema nikakvih testova, informacija o kartica (clockovi i to). To su mogli stavit neku 285 sa novim coolerom i mi nebi skužili razliku.

16 godina
Nvidia GT 300 info

pa pišu ti informacije mal opročitaj tablicu na dnu strane.......Ionako opet ti to niš ne znači kada je bilo rečeno kako nvidia to još uvijek sve testira pa tako i koji će clockovi bit kad izađu na tržište

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stoja kaže...

pa pišu ti informacije mal opročitaj tablicu na dnu strane.....

To na dnu nisu službene informacije.

16 godina
Nvidia GT 300 info

meni je to jos jedan bla bla bla, ali najnoviji bla bla bla koji sam naso i malo drugaciji od drugih... nisam nista time htio reci, samo sam postao noviju vijest, pa koga to veseli, ko to kak protumaci, tu vam je da vidite i vi

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

Pa nije ni članak služben ili šta već, uostalom nvidia nije službeno ni izjavila da će se modeli zvat gtx380/360 praktički nemaš niš službeno o gt300 osim toga da će on jednog dana se pojavit na tržištu, sve ostalo je neslužbenoBelji se

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo pojavili su se na netu testovi GTX360 i GTX380 http://www.guru3d.com/news/geforce-gtx-360-and-380-benchmarks/

Izvor ovoga je nepoznat tako da je moguce da su fake testovi, ali nikad se nezna.

Sumljivo je to što nema niti jedan DX11 test iako ima vec par igara sa DX11 i jedan benchmark

17 godina
Noctifer kaže...

Evo pojavili su se na netu testovi GTX360 i GTX380 http://www.guru3d.com/news/geforce-gtx-360-and-380-benchmarks/

Izvor ovoga je nepoznat tako da je moguce da su fake testovi, ali nikad se nezna.

Sumljivo je to što nema niti jedan DX11 test iako ima vec par igara sa DX11 i jedan benchmark

Malo sutra će ovako biti.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
Nvidia GT 300 info

Malo i meni sumnjivi rezultati al što drugo reć nego živi bili pa vidjeli, pa kad izađu na tržište ćemo vidjeti ko je tu koga lagao a do tad možemo samo maštat što bi bilo kad bi bilo...Nevinašce

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...
191x7 kaže...

NeValja GayForce xXx 354 GT0+ od Zotaca s 256 MB L1 GDDR5 i 2048 MB L2 GDDR3 cache te podrškom za NeValja MUDA tehnologijom očekuje se uskoro u prodaji (Prema pouzdanim izvorima iz NeValje točno na 1. April. 2010). rotfl lol

Netko očito voli srATI..  Belji se

hahaha dobra dobra xD

You Pigs Probably Won't Get The Message I Write You, Cuz The Industry Is Racist, Mother Fuckers Just Like You.
15 godina
neaktivan

Baš uspoređujem rezultate 5870 i 5970 u ovom testu protiv GTX360 i 380 sa rezultatima nekih drugih izvora, rezultati ATI kartica su manji za 10-20 FPS-a. Ili je ovo NVidia napravila tako da zadovolji fanove ili je to neki fan napravio, ne vjerujem da se radi o pravim rezultatima.

16 godina
Nvidia GT 300 info

Hehehe, netko se malo zaigrao s onim benchevima, ni gtx 295 nije toliko jaci od hd5870, dapace, tu su negdje u testovima u tim igrama, malcice vodi gtx 295, ali ne 10 fps-a, a tih testova fala Bogu ima posvuda i poznati su

gtx 380 i gtx 360 koji bi trebali izac da su toliko jaci... haha, gtx 360 jaci od hd 5970 u far cry 2...

sa usporedbom sto sam negdje cito da bi gtx 380 trebo biti 499$ kad izadje? rofl da je to doista realno stanje nVidia bi ih vec odavno i naveliko stampala... 499$ gaming card koja pomete 599$ ati-a, jos jeftinija, valjda oko 429-449$ gtx360 koja je u rangu ili jaca s njim haha, pa odma kupujem

naravno, dal ce IKAD doista izac, pogotovo pod tim uvjetima i ovakve snage ostaje pitanje, ali siguran sam da ce nakon ovih testova biti vojska nVidia fanboyeva koja ce ih cekat

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

pa to identicno je u onom sto sam postao, samo je tamo jos bila slika lika kak ih "ima" u sli kompu i paralelno 5870 u toj tablici...

meh... dok ne dodju ovo je smijeh...

EDIT: al ajde, barem su se potrudili, ovaj put ima (valjda) radi ventilator i ne vidi se maticna kroz njih xD

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2009 18:04 (Rhodin).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

http://www.gamestar.de/index.cfm?pid=398&pk=2311251&sortorder=asc&fp=3#liststart

ukratko tko ne zna švapski: 7.1.2010. bi trebali biti na nekom u Turskoj sajmu 1. testovi u benchmarku od nvidie. nagađa se da će poslje izbaciti (nakon gtx360 i gtx 380) i gtx 390 (2gpu kartice). tako da bi opet imale krunu što se tiče high end dijela. eto manje od mjesec dana pa ćemo vidjeti što testovi kažu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

Ajde to je nekih mjesec dana, nadam se da opet neće doć do odgodeNevinašce

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
domac1986 kaže...

http://www.gamestar.de/index.cfm?pid=398&pk=2311251&sortorder=asc&fp=3#liststart

ukratko tko ne zna švapski: 7.1.2010. bi trebali biti na nekom u Turskoj sajmu 1. testovi u benchmarku od nvidie. nagađa se da će poslje izbaciti (nakon gtx360 i gtx 380) i gtx 390 (2gpu kartice). tako da bi opet imale krunu što se tiče high end dijela. eto manje od mjesec dana pa ćemo vidjeti što testovi kažu

Tek dogodine će izbaciti nove kartice Neodlučan.

16 godina
Nvidia GT 300 info

meh, zivi bili pa vidjeli, nisam to drugdje naso...

ako i je istina krajnje im je vrijeme

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Ma nema brige..   kartice dolaze samo je pitanje vremena (siječanj ili veljača).

Bolje da ih fino 'ispeglaju' sad dok su još na traci nego da izdaju slabašnu seriju punu bugova (sječa li se itko GF5xxx FX serije).

Kad napokon izađu bit će belaja za Radeonke hehe..   i onda opet u krug kad ATI izda novu seriju Namigiva

Samo ne kužim kako netko može pisat da je ATI trenutačno u nezaustavljivom vodstvu i da je stekao ogromnu prednost kad to jednostavno nije istina. Zadnjih par mjeseci imaju dx11 kartice i s tim su u vodstvu - ništa čudno ni zabrinjavajuće. Kad Nvidija izbaci dx11 kartice ona prelazi u vodstvo i onda se opet čeka ATI-jev potez. To je sve neprekidna igra mačke i miša, te je svaku rundu drugi u prednosti (tj. tko izbaci novu seriju prije konkurencije taj povede na par mjeseci).

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

ako nvidia ista izbaci, ako to bude jace od atia, ako to bude cijenovno prihvatljivo, puno tu ima ako, postoji i jedno kada (u smislu kada to uopce moze biti, Q1 fiskalni ide do travnja....), a od nvidie se do sada slusalo samo lazi i muljanja

ove sve informacije opet nisu nista konkretno, nema press releasa na kojemu bi ista od ovoga bilo potvrdjeno, sve su ovo rekla-kazala

a i kad vidim nvidijin press release, dok oni pred kamerama pristekaju karticu na plocu pa na monitor pa onda benchmark, pa ju onda izvade i rastave, takodjer pred kamerama, da se vidi arhitektura... e onda cu vjerovat

kako se kaze fool me once... a nvidia se bavi jeftinim trikovima u zadnje vrijeme

i nemoj samo pocinjat opet sa nekim informacijama bliskim izvoru

EDIT: i da, razlog zasto se pise o velikoj prednosti ATI-a trenutno... nvidia trenutno ne postoji, mnogi partneri su im na koljenima, ati u svim cjenovnim rangovima ima bolje, jeftinije i jace tj brze rjesenje, koje manje trosi, manje se grije i tise je, takodjer ima i dx11, sa druge strane nVidia iako zadrzava jos uvijek velik dio fanboyeva koji zeljno iscekuju gt300, trenutno nema sto ponudit, ali bash nista... cak i ovo sto nudi ima vrlo ogranicenu kolicinu, velik broj kartice u mid-highendu nema za kupit, rijetke su i partneri se strasno zale da su na rubu bankrota zbog toga, tako da kad se sve zbroji i oduzme, da, rekao bih da je ati stvorio ogromnu prednost trenutno, a ako gt300 ne izadje jako brzo u velikoj kolicini i ne ispuni sva ocekivanja te ne donese adekvatnu zaradu, mislim da ce jako skoro veliki broj fanboya i suradnika okrenut nvidiji ledja

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2009 1:50 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Nvidia GT 300 info

od izlazka će se čekat još pol godine da naprave funkcionalne drivere za ta čuda...

gf5xxx fx koliko se sjećam nije bila problematična serija (barem moja 5700 ultra nije)

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dado, situacija je daleko ozbiljnija od "čekanja", jer su zbog tih i sličnih problema odavno najjači nVidijini partneri krenuli i na ATI, poput XFX-a. Jednostavno, nVidija je mjesecima mrtva. Još sam ja davno na svom blogu napisao što bi se moglo dogoditi:

nVidia partners are the other part of the story. Those partners like XFX and BFG depend on sales of monster cards where nVidia was the best choice. 285 and 295 are the actual profit-making highest-end products, which at this time nVidia does not have; heck, they don’t have mid-range products selling good either. This puts nVidia partners in a very difficult position and could kill them or make them escape to ATI. XFX is already on ATI bandwagon, but shall and when will

others move? I doubt BFG and Point of View (as one of my favourites) can wait much longer.

... a čini se da se to i događa sudeći po FudZilli.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2009 11:15 (naxeem).
17 godina
Rhodin kaže...

ako nvidia ista izbaci, ako to bude jace od atia, ako to bude cijenovno prihvatljivo, puno tu ima ako, postoji i jedno kada (u smislu kada to uopce moze biti, Q1 fiskalni ide do travnja....)

Ja mislim da većina ljudi (bez obzira za koga navija) s nestrpljenjem očekuje kada će izaći nove grafičke o nvidie, ako ništa ati će spustiti cijene svojih kartica jer sada nema kunkurenciju na području dx11., mislim da je svakome u interesu da plati manje za istu karticu, prema tome moj je savijet da se sačeka izlazak novih kartica ako se planira kupnja.

PS: Do kada traje zadnja četvrtina?

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2009 12:56 (lebo1).
16 godina
Nvidia GT 300 info

q4 2009 (fiskalni) zavrsava 1/2010, sve je pomaknuto mjesec dana, ali nije to ni bitno

nisam ja protiv nVidie, niti za ATI, ja bih isto rado da nVidia svoje izbaci radi stabilizacije tj. snizavanja cijena na realne, a i da jos uvijek bude konkurentnosti

stvar je u tome da oni umjesto da se bave znanstvenim radom bave se lazima i podmetanjima nepostojecih bencheva i snimki nekih kvazi gt300 kartica, u nadi da ce tako natjerat fanboye i partnere da prebrode ovu susu i jos se malo strpe... problem je sto ne stancaju ni stare ni nove kratice i svi partneri su im vec na izmaku snaga te polako gube strpljenje i prelaze u ATIev tabor, mnogi su blizu bankrota i morat ce uskoro povuc neke poteze neovisno o nVidiji...

nVidia to zna, nisu blesavi i shvacaju kako stvari stoje, ali ocito jos uvijek nemaju sto za ponudit, tj. ono sto imaju je ili puno preskupo ili se ne moze nositi sa ATI-em

mislim da vam je svima jasno da kad to ne bi bila situacija da bi gt300 vec odavno bio na trzistu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Nvidia GT 300 info

ja se samo nadam skorom izlasku novih čuda od nvidie...prvo radi pada cijena postojećih...a drugo, kupio bi novi komp...i naravno stavio nvidiu+intel...500kn skuplja platforma, a osjećam se "sigurnije". Dosta mi je AMD-a, ATI-a i konstantnih krešanja u igrama, te užasnim driverima.

Moj PC  
6 5 hvala 0
16 godina
neaktivan
doxy kaže...

ja se samo nadam skorom izlasku novih čuda od nvidie...prvo radi pada cijena postojećih...a drugo, kupio bi novi komp...i naravno stavio nvidiu+intel...500kn skuplja platforma, a osjećam se "sigurnije". Dosta mi je AMD-a, ATI-a i konstantnih krešanja u igrama, te užasnim driverima.

...samo čekam da netko ovo napiše, ja se dosad nisam usudio!

Meni ne ide u glavu samo kako neki kažu da Windowsi rade bolje na AMD procesorima, a Microsoft preporučuje za "INTEL".

BTW. NVidiine grafičke su uvijek (dobro, ne uvijek) bile jače i u pro i u gaming gledanju!

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
17 godina
protjeran
Nvidia GT 300 info

možete reć kaj god želite, i TD-a dat do mile volje...al to neće promijenit moj iskustvo s njima...

na nVidi-i NIKAD nisam imao problema (jedna mi je izgorila, al kaj ćeš, bila je ULTRA, tak je i završila), dok na "Dragon" platformi stalno nekakvi problemi, STALNO!

nemožete reć da nije istina, kad je, STALNO me zahebava nekaj, pogotovo u igrama...a najviše kod instalacije novih drivera, na svakoj verziji drivera neka igra nije htjela više radit, tak uvijek.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2009 14:36 (doxy).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

ne bih bas zvao ni ati ni amd smecem.... to nekvalitetno smece sa losim proizvodima i losim driverima i sto sve odredjeni tvrde je u mnogocemu bolje od nVidie iako ima stvari koje nVidia ima, a oni ne i stvari u kojima je nVidia bolja od ATI-a, kad se sve zbroji i oduzme prije hd 5xxx serije su bili identicne kvalitete sa nekim prednostima na boje strane. osim prevlasti nVidie u broju fanova zbag konstantnog ulaganja nVidie u raznorazne igre koje su radjene da vise pasu nVidijinim karticama (neke od njih dijelile su se uz kupljenu karticu) dok se AMD/ATI bavio odplacivanjem dugova i borio se ostat iznda pozitivne 0. medjutim trenutno se situacija drasticno promijenila, AMD/ATI je skupio financijska sredstva za odplatu svih dugova koji dospijevaju na naplatu i krenuo ponovo u financiranje igara, vec na pocetku dx11 serijala tu su dirt2 i battleforge i mislim da cemo u bliskoj buducnosti gledat vrlo ravnopravnu borbu, naravnom pod uvjetom da se nVidia koju toliko favorizirate izvuce iz situacije u koju se, budimo realni, sama dovela, inace cete gledati iskljucivo ATI ATI ATI

AMD procesori s druge strane nisu nekvalitetni, nazvao bih ih generacijom starijim od intelovih prije nego losima, tj. intel uvijek ima skupu high-end seriju dok se AMD drzi low-mid tj. mainstream procesora koji su za kost-benefit uvijek ispred intela

eto, to je moje videnje stvari...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
doxy kaže...

možete reć kaj god želite, i TD-a dat do mile volje...al to neće promijenit moj iskustvo s njima...

na nVidi-i NIKAD nisam imao problema (jedna mi je izgorila, al kaj ćeš, bila je ULTRA, tak je i završila), dok na "Dragon" platformi stalno nekakvi problemi, STALNO!

nemožete reć da nije istina, kad je, STALNO me zahebava nekaj, pogotovo u igrama...a najviše kod instalacije novih drivera, na svakoj verziji drivera neka igra nije htjela više radit, tak uvijek.

Dok sam nakratko imao Q6600 i GTX260 bilo je sve 5, a prijatelj mi se zali na Sapphire 4870 i na AMD PhenomII X4 940BE...

...a meni nije teštko dati 100 kn više za nvidiinu grafičku...

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
17 godina
doxy kaže...

??

naucit ces vec sa vremenom, sta znaci nvidia, sta znaci intel, te sta znaci ati ili amd.

mislis da nvidia ili intel nemaju probleme?? hmh bas se cudim zas sam pobjego iz intela/nvidie na ati/amd

16 godina
neaktivan
toxic kaže...
doxy kaže...

??

naucit ces vec sa vremenom, sta znaci nvidia, sta znaci intel, te sta znaci ati ili amd.

mislis da nvidia ili intel nemaju probleme?? hmh bas se cudim zas sam pobjego iz intela/nvidie na ati/amd

Al' hajd mi kazi eto, zasto si "pobjegao" od intel/nvidie?!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice