Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 429.823
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Nvidia GT 300 info
Noctifer kaže...

Da li je to pravio Fermi? Ako je zašto nema nikakvih testova da vidimo? Da li Fermi stvarno pokrece ovaj DX11 test ili imaju u pozadini jednu ATI karticu koja ga vrti? Dok ja ne vidim prave testovi i karticu dostupno u trgovinama ja Nvidiji nebi vjerovao. Previše se muljali u prošlosti. Moguce je da je to pravi Fermi i da on pokrece ovaj test, ali nemora biti.

Prema nekim stranicama ovo je A2 verzija koja ne ide u proizvodnju i valjda zato ne objavljuju testove.

"For evaluation purposes, testing, playing and toying, Nvidia has been using A2 silicon in its pre-production Fermi-based Geforce cards. The company has quite a few of them inside its fortress and still has not shipped many samples outside of its offices, as it is afraid of leaks.
The performance of A2 silicon is good but for some reason, Nvidia has decided to go for A3 silicon on its retail products. This inevitably caused a delay and forced Nvidia to push the product from November to January, and we hope for Nvidia's sake that this will be the last delay."

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2009 23:09 (Paolo2612).
16 godina
Nvidia GT 300 info

pa to je kinda ok, ali meni to vise zvuci ko

"bla bla bla bla , bla bla bla, heared it all be4, bla bla bla bla, hope nVidia is not 2 deep and will be able to produce a gamecard that can compete with ati in the next few months."

danas je izasla hd 5970 i cisto slucajno nVidija da ovakav teaser.... naravno ne preko sluzbenih vijesti vec ovako kao omaklo im se, ja samo vidim poruku nVidia supporterima "pricekajte do iza bozica usprkos blagdanima, kupovini darova i snizenjima, izdat cemo mi nesto, ziher, samo sto nismo"

zivi bili pa vidjeli, svasta smo culi i citali do sada, meni izgleda ko da se nVidia hvata zubima za zrak i pokusava izdat nesto sto ce barem malo potuc ati ili barem se sigurat da nece biti slabiji a da ce biti profitabilni

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Hm, evo opet jednog članka koji daje naslutiti da bi GT300 gaming kartice ipak mogle izači do kraja ove godine! Cool

Ma kažem ja.. jedino vrijeme će pokazati..

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

tesla je tu i izaci ce, nitko to ne nijece

fermi radi, nije stvar u tome

pitanje je samo koliko ih svaki fermi kosta. lako ugraditi 450$-550$ chip (mozda malo karikiram, ali tu ja vidim problem) u 2.5k$-19k$ Teslu, ali nije ga lako ugradit u 600$ GTX380 kad tu jos karticu treba dovrsit i stavit neki bundle, distribuirat, a da imaju zaradu svi u lancu trgovine do krajnjeg korisnika

ja iskljudivo u tome vidim problem

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Danas je bila prezentirana Tesla kartica Fermi serije (Tesla kartice su za HPC tržište), i ne izgleda baš dobro za Fermi. Kartica ima performance od 600Gflops-a dok Radeon 5870 ima 540Gflops-a što nije velika razlika. Problem je u tome što je Fermi rađen za HPC market a 5000 serija za gaming a razlika u performancama mala. Držite na umu da je to A2 silicij a mi cemo Fermi moci nabavit u A3 siliciju znaci performance bi trebale biti bolje na završnom proizvodu. Što se Geforce kartica tice (gaming kartica) još nema nikakvih novih informacija niti se nezna kak ce radit u igrama.

http://vr-zone.com/articles/nvidia-fermi-demonstrated-at-sc-09/8071.html?doc=8071

17 godina
neaktivan

To i jest problem: razlika u cijeni i težini proizvodnje je ogromna (na štetu Fermija), a prednost u performansama skoro pa beznačajna. To je ono što muči nVidiu, a što je nekoć davno ubilo 3dfx.

3dfx je bio bogat, imao najveću i najbržu karticu, ali je bila i daleko skuplja i kompleksnija za proizvodnju od nVidijine.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2009 23:05 (naxeem).
16 godina
Noctifer kaže...

Danas je bila prezentirana Tesla kartica Fermi serije (Tesla kartice su za HPC tržište), i ne izgleda baš dobro za Fermi. Kartica ima performance od 600Gflops-a dok Radeon 5870 ima 540Gflops-a što nije velika razlika. Problem je u tome što je Fermi rađen za HPC market a 5000 serija za gaming a razlika u performancama mala. Držite na umu da je to A2 silicij a mi cemo Fermi moci nabavit u A3 siliciju znaci performance bi trebale biti bolje na završnom proizvodu. Što se Geforce kartica tice (gaming kartica) još nema nikakvih novih informacija niti se nezna kak ce radit u igrama.

http://vr-zone.com/articles/nvidia-fermi-demonstrated-at-sc-09/8071.html?doc=8071

Da ali što nije razlika da atijeva ima 540Gflopsa u single-precisionu dok su nvidinu testirali u double precision i tu dobila 600Gflopsa što je zahtjevnije? Ak je krivo onda me ispravite nisam siguran...

*EDIT:* Aha sad vidim da je i atijeva u double precision modu testirana također, onda zanemarite ovo gore što baljezgam bezveze xD

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2009 23:13 (Stoja).
16 godina
neaktivan
Stoja kaže...
Noctifer kaže...

Da ali što nije razlika da atijeva ima 540Gflopsa u single-precisionu dok su nvidinu testirali u double precision i tu dobila 600Gflopsa što je zahtjevnije? Ak je krivo onda me ispravite nisam siguran...

ne HD5870 ima oko 2,7 TFLOP-sa u single precision-u i oko 544 GFLOP-sa u double precision-u. Dok bi Fermi trebo imat oko 1,5 TFLOP-sa u single precision-u i 600 GFLOP-sa u double precision-u. 

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2009 0:34 (mtopol).
16 godina
neaktivan
mtopol kaže...
(...)

ne HD5870 ima oko 2,7 TFLOP-sa u single precision-u i oko 544 GFLOP-sa u double precision-u. Dok bi Fermi trebo imat oko 1,5 TFLOP-sa u single precision-u i 600 GFLOP-sa u double precision-u. 

Treba uzeti u obzir da su to teoretske performanse. U stvarnosti je situacija drugačija - pogledajte ovdje, da ne c/p-am.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
16 godina
Nvidia GT 300 info

Citam po netu po forumima da nVidia ima ogromnih problema sa yieldom, pise se od ispod 60% do ispod 10% za Fermi, spominjali su primjere tipa 1 chip po waferu da se zna desit da radi itd. dalje ne bih nabrajao (da ne velim onog lika na youtube-u koji tvrdi da su ih narucili 416, da ih je 7 radilo - 1.7%)

Ne znam moze li itko potvrdit s necim konkretnim, citao sam svakakvih primjera po netu ali vecinom lici na rekla-kazala i "ja cito negdje", nista sluzbeno u tom smislu nisam cito. Ipak kaze se gdje ima dima ima i vatre, ali ocito nije samo stvar u nVidia designu, buduci da ne isporucuju ni ATI-u dovoljno moguce da i TSMC ima problema tehnickih

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mtopol kaže...
Stoja kaže...
Noctifer kaže...

S tim da se fermi fura na double precission i taj gpgpu to je poražavajuće za nvidia-u da ju čip koji je općenito namijenjen za gaming tek trun slabiji od čip-a prvenstveno namijenjenog gpgpu u double precisionu, dok u single precisionu je radeonka i do 2x jača.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.11.2009 17:16 (Hyperion).
16 godina
Rhodin kaže...

Citam po netu po forumima da nVidia ima ogromnih problema sa yieldom, pise se od ispod 60% do ispod 10% za Fermi, spominjali su primjere tipa 1 chip po waferu da se zna desit da radi itd. dalje ne bih nabrajao (da ne velim onog lika na youtube-u koji tvrdi da su ih narucili 416, da ih je 7 radilo - 1.7%)

Ne znam moze li itko potvrdit s necim konkretnim, citao sam svakakvih primjera po netu ali vecinom lici na rekla-kazala i "ja cito negdje", nista sluzbeno u tom smislu nisam cito. Ipak kaze se gdje ima dima ima i vatre, ali ocito nije samo stvar u nVidia designu, buduci da ne isporucuju ni ATI-u dovoljno moguce da i TSMC ima problema tehnickih

EDIT:

evo ovdje to fino pise, na svu srecu bio je 9. mjesec i prvi silicon, ali ipak je donekle potvrda onog sto citam, zanima me kako sada stvari stoje, ako sta iskopam stavim:

tekst

EDIT2: ispricavam se, citirao sam umjesto edita prvi put, sry na double postu

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.11.2009 17:24 (Rhodin).
17 godina
Rhodin kaže...
Rhodin kaže...

EDIT:

evo ovdje to fino pise, na svu srecu bio je 9. mjesec i prvi silicon, ali ipak je donekle potvrda onog sto citam, zanima me kako sada stvari stoje, ako sta iskopam stavim:

tekst

EDIT2: ispricavam se, citirao sam umjesto edita prvi put, sry na double postu

A vidi šta kaže dalje:

http://www.semiaccurate.com/2009/11/16/fermi-massively-misses-clock-targets/

16 godina
Nvidia GT 300 info

ma dan... citam polako.... nadam se da nije doista tako, da je to samo malcice karikirana verzija, fikcija...

meh, ko ce ga znati, samo znam da vec dugo nisam procitao nista optimisticno...

sve mi to lici na

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Rhodin kaže...

ma dan... citam polako.... nadam se da nije doista tako, da je to samo malcice karikirana verzija, fikcija...

meh, ko ce ga znati, samo znam da vec dugo nisam procitao nista optimisticno...

sve mi to lici na

Zakon mi je kraj hahaha

A onih 2000 fps-a to dobijem i na integrirki zato jer je to obični video ne in-game(ali je to snimano ingame).

16 godina
protjeran
Nvidia GT 300 info

aj da malo osvjezim ovu temu 

http://www.fudzilla.com/content/view/16601/65/

battlefield bc 2 :D// pills here
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ajde, barem nešto su ispljunuli, di su "prave" zvjerke???

double facepalm
15 godina
neaktivan
Katana kaže...

ajde, barem nešto su ispljunuli, di su "prave" zvjerke???

Pa baš i nisu, to je stara graficka samo sa novim imenom. Pravi Fermi ce se pojavit Q1 2010 ja mislim, ne vjerujem da cemo išta vidjet ove godine.

16 godina
protjeran
Nvidia GT 300 info

ma to je preimenovana stara kartica 

stvarno su jadni 

battlefield bc 2 :D// pills here
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

fool me once, shame on you, fool me twice i shall pass on ati

double facepalm
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.11.2009 23:43 (Katana).
16 godina
hrvatskafarkasevec kaže...

aj da malo osvjezim ovu temu 

http://www.fudzilla.com/content/view/16601/65/

ovo je bio takav idiotizam...

samo provociraju

odgovore

pokusavam nesto iscupat na netu novosti o gt300, nema niceg, osim ove g310 ( Smijeh ) izgleda da se nVidia zakopala nazad u firmu i da su odlucili sjest za stolove i isprojektirat nesto sto ne lici na A-je-to projekt... ko zna, mozda ih i vidimo do travnja na policama

16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

grozno je rec al ajmo se nadat da uopce izađu... Neodlučan

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
damian123 kaže...

grozno je rec al ajmo se nadat da uopce izađu... Neodlučan

1mj. prvi primjerci, a masovna prodaja kreće krajem 3. i početkom 4. mj. samo da ta prodaja nekrene 1. aprila.

16 godina
Nvidia GT 300 info

a gle, to se sada prica kako se u rujnu pricalo za studeni/prosinac...

brzo ce i to doc, a onda....

ako dodju dodju, samo da ne odgode opet jer doci ce 6xxx i nisu napravili nista, ako ne izdaju do kraja ozujka mogu i preskocit fermi, sve iza toga je glupo izdavat uopce jer od 6xxx serije nece biti jaci da ne znam sto izbace

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Rhodin kaže...

a gle, to se sada prica kako se u rujnu pricalo za studeni/prosinac...

brzo ce i to doc, a onda....

ako dodju dodju, samo da ne odgode opet jer doci ce 6xxx i nisu napravili nista, ako ne izdaju do kraja ozujka mogu i preskocit fermi, sve iza toga je glupo izdavat uopce jer od 6xxx serije nece biti jaci da ne znam sto izbace

Dobro sada, malo smo pretjerali sa HD6 serijom ona tek izlazi krajem 2010/početkom 2011 bit će prostora za fermi nekih 8mj. da se zalaufa prodaja, eh kada dođe nova serija radeonki onda su u k.

16 godina
Nvidia GT 300 info

ne, hd 6xxx izlazi u 6. mjesecu ako se odluce za 32nm, ako ga preskoce (sto je vrlo vjerojatno) onda izlazi 9/10 2010. u 28nm i to su jednako pouzdane informacije ko gt300 u travnju (dapace pouzdanije jer ati nije bas prekoracio zadane rokove, dok nvidia to konstantno radi)

EDIT: zato velim, ako nvidia ne uspije izdat gt300 krajem ozujka, pocetkom travnja mogu ga i preskocit, sta im znaci izdat u 5. ili 6. mjesecu? ljetne rasprodaje su ionako manje po meni, svi nekako cekaju kraj ljeta... imat ce svoju vojsku koja ce iskesirat za to, ali bit ce kratkoga vijeka a i morat ce moc konkurirat cijenama ati-u koji ce do tada vec nadebelo uhodat proizvodnju i prodaju 5xxx serije i fino ce preko noci spustit cijene

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 0:12 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia GT 300 info

NeValja GayForce xXx 354 GT0+ od Zotaca s 256 MB L1 GDDR5 i 2048 MB L2 GDDR3 cache te podrškom za NeValja MUDA tehnologijom očekuje se uskoro u prodaji (Prema pouzdanim izvorima iz NeValje točno na 1. April. 2010). rotfl lol

Ivan Marijanović, univ.bacc.ing.comp.
Moj PC  
1 4 hvala 0
17 godina
neaktivan
191x7 kaže...

NeValja GayForce xXx 354 GT0+ od Zotaca s 256 MB L1 GDDR5 i 2048 MB L2 GDDR3 cache te podrškom za NeValja MUDA tehnologijom očekuje se uskoro u prodaji (Prema pouzdanim izvorima iz NeValje točno na 1. April. 2010). rotfl lol

Netko očito voli srATI..  Belji se

Lijep pozdrav ;)
16 godina
Nvidia GT 300 info

hehe, da... ma ATI je dobio prednost i to veliku i to vec dosta dugo traje bez naznaka za kakvu promjenu

ne kazem da je to lose, dapace, ali ovo stanje ako se nastavi moglo bi biti katastrofalno za sve, ne samo nvidiu, nadam se da ce postojat konkurencija ATI-u u nadolazecim mjesecima, ako nista radi cijena....

monopol donosi puno toga loseg, a ovo pocinje jako liciti na to

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

Evo neceg novijeg, ako nekoga jos to veseli

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice