NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 3.640
|
čitano: 419.616
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
e9droid kaže...
DarthMarkus kaže...

Što se tiče reklamacija i povrata ni jedna HR trgovina se ne može mjeriti sa Amazon (Amazonom). 

Dođem u Protis, kupujem monitor preko weba - velim dobro, imam pravo na povrat ako bude mrtvih piksela !? Dva tjedna zakonski jel...

Lik : Pa baš i ne. Donesite pa budemo na servis poslali.

Ja: Kako ? Takav je zakon. Imam pravo vratiti bez da navedem razlog.

Lik : ...*cvrčci* donesite svakako pa budu dečki iz servisa nešto smislili.

Ja : Dobro zakon je takav po EU propisima. Mi smo u EU.

Lik : Oćete da ga onda tu upalimo da provjerimo. 

Ja : *Cvrčci*

Za Amazon - oću vratit, nema problema evo ti tiket i pare za tjedan dana.

Za Third party sellere ovo dakako ne vrijedi i govna su ko HR trgovine.

Caseking, iako su malo skuplji u startu - dostava im je ono 6 eura mislim. Kod njih je dobro uzimati cable mod đinđe. Ostvarivanje gare i reklamacije su im na dobroj reputaciji.

Amazon je tata svih trgovina, najbolji customer service ikad, sve što mogu kupim tamo

Bome danas je amazon meni pokazao da je tata mata, kao i prije par godina kad sam reklamirao G29...

Uglavnom, XFX 9070XT i NR Info, vracao grafu jer mi je prejaka a imam preslabu platformu (i neda mi se ulagat dodatnih 600-700€), prije nego sam im poslao grafu NR Info je rekao da necu dobit full refund (iako je tek proslo onak 7 dana od kad sam je dobio) jer sam skinuo protective film na ventilatorima i samoj grafi (ne kuzim, pa pise "remove before use") i pitali su me razlog zasto vracam. Pitao amazon live chat i rekli su da NE moram imat nikakav razlog i da moram dobit full refund iako sam skinuo tu foliju, i rekli su da ako ne ponude 100% povrata da pokrenem a to z claim... I tako, proslo cca 6 dana i dosla grafa kod NR Info, testiraju ju i kazu da sve radi i da je prosla testove ali da zbog te folije koju sam skinuo ne mogu dobit puni povrat i nude mi 80% ili da mi vrate karticu nazad. 80% od 829€ je ~660€. Nisam im uopce nista odgovorio nego direkt otisao na amazon live chat i u roku od par minuta pokrenuo a to z claim i dao slikovni dokaz da sam MORAO skinut tu foliju prije testiranja grafe, i preko GrokAI "izvukao" detalje gdje sam zakonski osiguran. 6 dana je proslo i danas sam dobio potvrdu da ce mi vratit svih 829€ (+10€ dostave sto sam platio) i bit ce kao vidljivo na kartici kroz 5-7 dana. Ima jos jedan lik isto sto je dobio onu fake reklamiranu non oc xfx 9070xt i nrinfo uplatio 100 funti manje nego sto treba iako su rekli da ima pravo na full refund, odma je pokrenuo a to z claim i amazon mu je nadodao tih 100 funti bez ikakvih problema.

3 godine
ibme74 kaže...

Ne, nego je trebalo staviti 4GB na slabiju verziju GTX1060 a 3GB na GTX1050Ti kojoj ni toliko realno nije trebalo jer je i po izlasku bila 1080p kartica na kojoj treba kreat postavke za 60+ fps-a

Da, baš zato postoje komercijalisti, razni marketing stručnjaci u Nvidiji, koji su se odlučili na verziju koju su napravili i to su bile iznimno prodavane kartice.

Ne možeš ti reći što bi tebi odn. nama odgovaralo, ili bi bilo normalnije.

Normalno je ono što donosi novac.

Netko tamo dobro duma razvojnu politiku, to su cijeli timovi i zbog toga je ta firma puno bolja od AMD-a, u razvoju i prodaji grafičkih kartica.

Možemo mi misliti da su njihovi DLSS i RT fake, ali oni s tim reklamnim sranjem poboljšavaju prodaju kartica sigurno za 40%. 

合気道家 - Yondan -- tko pita ne skita, ali je često izložen podsmijehu.
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ne čini mi se rtx 5060 ti uopće loša za cijenu od 600 eura po koliko su se kod nas pojavili prvi modeli.

Ono što sam vidio po netu kaže da je u rangu rx 7800 xt, a tu im je i cijena, 20 % je jača od rtx 4060 ti 16 gb modela.

Iskreno očekivao sam cijenu kod nas barem 650 eura tako da je ovo čak ok s obzirom na situaciju.

Mislim da ću pazarit jedan primjerak, ali pričekam još koji dan da vidim više recenzija nekih i ostale modele.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.4.2025 21:29 (lobotomac90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
hahhaajaads kaže...
e9droid kaže...
DarthMarkus kaže...

Što se tiče reklamacija i povrata ni jedna HR trgovina se ne može mjeriti sa Amazon (Amazonom). 

Dođem u Protis, kupujem monitor preko weba - velim dobro, imam pravo na povrat ako bude mrtvih piksela !? Dva tjedna zakonski jel...

Caseking, iako su malo skuplji u startu - dostava im je ono 6 eura mislim. Kod njih je dobro uzimati cable mod đinđe. Ostvarivanje gare i reklamacije su im na dobroj reputaciji.

Amazon je tata svih trgovina, najbolji customer service ikad, sve što mogu kupim tamo

Bome danas je amazon meni pokazao da je tata mata, kao i prije par godina kad sam reklamirao G29...

Uglavnom, XFX 9070XT i NR Info, vracao grafu jer mi je prejaka a imam preslabu platformu (i neda mi se ulagat dodatnih 600-700€), prije nego sam im poslao grafu NR Info je rekao da necu dobit full refund (iako je tek proslo onak 7 dana od kad sam je dobio) jer sam skinuo protective film na ventilatorima i samoj grafi (ne kuzim, pa pise "remove before use") i pitali su me razlog zasto vracam. Pitao amazon live chat i rekli su da NE moram imat nikakav razlog i da moram dobit full refund iako sam skinuo tu foliju, i rekli su da ako ne ponude 100% povrata da pokrenem a to z claim... I tako, proslo cca 6 dana i dosla grafa kod NR Info, testiraju ju i kazu da sve radi i da je prosla testove ali da zbog te folije koju sam skinuo ne mogu dobit puni povrat i nude mi 80% ili da mi vrate karticu nazad. 80% od 829€ je ~660€. Nisam im uopce nista odgovorio nego direkt otisao na amazon live chat i u roku od par minuta pokrenuo a to z claim i dao slikovni dokaz da sam MORAO skinut tu foliju prije testiranja grafe, i preko GrokAI "izvukao" detalje gdje sam zakonski osiguran. 6 dana je proslo i danas sam dobio potvrdu da ce mi vratit svih 829€ (+10€ dostave sto sam platio) i bit ce kao vidljivo na kartici kroz 5-7 dana. Ima jos jedan lik isto sto je dobio onu fake reklamiranu non oc xfx 9070xt i nrinfo uplatio 100 funti manje nego sto treba iako su rekli da ima pravo na full refund, odma je pokrenuo a to z claim i amazon mu je nadodao tih 100 funti bez ikakvih problema.

Ja izbjegavam općenito sve što nije sold by Amazon ili barem dispatched by Amazon, tako si 100% siguran

13 godina
lobotomac90 kaže...

Ne čini mi se rtx 5060 ti uopće loša za cijenu od 600 eura po koliko su se kod nas pojavili prvi modeli.

Ono što sam vidio po netu kaže da je u rangu rx 7800 xt, a tu im je i cijena, 20 % je jača od rtx 4060 ti 16 gb modela.

Iskreno očekivao sam cijenu kod nas barem 650 eura tako da je ovo čak ok s obzirom na situaciju.

Mislim da ću pazarit jedan primjerak, ali pričekam još koji dan da vidim više recenzija nekih i ostale modele.

Na 2k je 5060 Ti (i to 16 GB verzija) 11% sporija od RTX 3080 iz 2020. godine, 10% sporija od RTX 4070, i 15% sporija od 7800 XT (HW Unboxed review, 16 game avg: 

) koji se kupi nova novcata za 50 eur manje. Znaci ok, mozda je malo manji fail od 4060 Ti u smislu da je bar bolja od direktne prethodnice, al i dalje zesci fail od kartice. Nova generacija a nije dosla ni blizu 70tki iz prosle gen koja isto nije bila dobra...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Taman su popunili sve rupe, ali su s ovakvom cijenom rtx 4060 ti napravili besmislenu.

Nisam niti očekivao da će biti i rangu rtx 4070, ali nije ni daleko, još kad se uzmu u obzir nove tehnologije nije uopće loša kupnja za 100 eura manje naspram jedne rtx 4070. Rx 7800 xt i dalje ispada best buy  u tom rangu grafa, ali mene potrošnja kod iste odbija, a i DLSS mi je glavna prednost Nvidije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.4.2025 21:58 (lobotomac90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
e9droid kaže...
hahhaajaads kaže...
e9droid kaže...
DarthMarkus kaže...

Ja izbjegavam općenito sve što nije sold by Amazon ili barem dispatched by Amazon, tako si 100% siguran

Je, ali ovdje bas i nije bilo puno opcija... ako nista, bar znam da sam siguran i sa 3rd partijama ako narucim preko amazona, ali mislim da to necu vise radit 

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Evo za one koji nemaju problema s amazonom.

Gigabyte RTX 5080 Aero 1385 Eura + free shipping. Bijela ljepotica.

https://www.amazon.de/-/en/Gigabyte-GeForce-5080-AERO-Graphics/dp/B0DSQ3B6PH

everyday i'm shuffling...
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
Luka123 kaže...

Evo za one koji nemaju problema s amazonom.

Gigabyte RTX 5080 Aero 1385 Eura + free shipping. Bijela ljepotica.

https://www.amazon.de/-/en/Gigabyte-GeForce-5080-AERO-Graphics/dp/B0DSQ3B6PH

šteta što je small form factor...

ali 4 godine garancije preko điđi-ja je odlično!

13 godina
Da nije SFF super kupnja bi bila
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Bolja je Giga.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Evo Solid Core po odličnoj cijeni

https://www.alternate.de/ZOTAC/GeForce-RTX-5080-SOLID-CORE-Grafikkarte/html/product/100117363

U Protisu vam je danas bila 9070xt Prime za 799e.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.4.2025 13:58 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
DarthMarkus kaže...

Evo Solid Core po odličnoj cijeni

https://www.alternate.de/ZOTAC/GeForce-RTX-5080-SOLID-CORE-Grafikkarte/html/product/100117363

U Protisu vam je danas bila 9070xt Prime za 799e.

već otišlo...

ali imajte na umu da se plaća naš porez i poštarina pa ispadne malo više.

14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

MSI GeForce RTX 5070 Ti 16G Shadow 3X OC - 932.80€ - delivery Monday, 28 April

https://www.amazon.es/dp/B0DZD6QV9L?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.4.2025 14:09 (iMik).

1 0 hvala 0
13 godina
iMik kaže...

MSI GeForce RTX 5070 Ti 16G Shadow 3X OC - 932.80€

https://www.amazon.es/dp/B0DZD6QV9L?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title

No No Monami - bolje ti je Iskrinu brusilicu imat, manje buke.

11 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Novi driveri nisu samo popravili dosta stvari, nego i dodali nesto fpsa. Javljaju ljudi vecinom na steel of nomad 300-600 veci score, a slicna stvar je i u gamingu...

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Sve drivere otkad je izašla nova serija izbjegavati jer su samo za nju i štelani, treba proči još njih dosta kako bi za sve bilo ok. 

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Imamo tu par kolega, nek testiraju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
DarthMarkus kaže...
iMik kaže...

MSI GeForce RTX 5070 Ti 16G Shadow 3X OC - 932.80€

No No Monami - bolje ti je Iskrinu brusilicu imat, manje buke.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.4.2025 14:48 (dery).
14 godina
Probao netko nove 576.02 driver ? Dobio nešto više bodova u čmarku i stabilniji i veci fps u igrama
RIP Šaban (21.6.2016)
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Staro pravilo, ako driveri dobro rade ne diraj ništa, zato sam ja na 572.60 do daljnjeg

Taraba WoW
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Pratim nedavni izlazak 5060 Ti 16GB i iznenađujuće je kako je u DE/IT/FRA cijena blizu tvornički preporučene MRSP. Negdje oko 450€. Kako to da je u HR trgovinama cijena veća za 100€, tj. ciena je od 550€ naviše? Ako je u DE PDV 19%, a u HR 25% ne bi li 5060 Ti 16GB u HR trebala kretati od 480-490€? Ili je to sitaucija da smo malo tržište, da prije toga treba prodati zalihe 4060 Ti i sl?

0 0 hvala 0
4 godine
Did12 kaže...

Pratim nedavni izlazak 5060 Ti 16GB i iznenađujuće je kako je u DE/IT/FRA cijena blizu tvornički preporučene MRSP. Negdje oko 450€. Kako to da je u HR trgovinama cijena veća za 100€, tj. ciena je od 550€ naviše? Ako je u DE PDV 19%, a u HR 25% ne bi li 5060 Ti 16GB u HR trebala kretati od 480-490€? Ili je to sitaucija da smo malo tržište, da prije toga treba prodati zalihe 4060 Ti i sl?

Premalo tržiste, nasi trgovci sigurno nemogu živjeti od prodaje 3 komada 4060ti u 6 mjeseci na kojoj mogu imati minimalnu zaradu od 30% u maloprodaji da bi opstali i 10% u veletrgovini, tako je s svom robom i oni prate sto se kupuje tj gdje se moze zaraditi.
Evo trenutni primjer uzimam  Nikon Z6III vani je taj fotić 1900€ kod nas najeftiniji 2900€ tak je to Stare zalihe gpu-ova se nisu nikad rijesavali sve to zavsi na el.otpadu.

10 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Došla danas,stavio novu karticu unutra i po dobrom starom običaju nisam ništ brisal stare drivere i ddu piz.matere...i ne radi.Baca me na igpu,mjenjaj 12whp konektor na splitter,isto...i tak u krug jedno 4puta preštekavam...reko ma nije do kablova,idem gledat na internet,spominju pcixes slotove ,genove...hebem se po biosu,preštekava pciex slotove,sve sam resetiral,pobrisao cpu oc+uv,rame sve na 0...ne radi.Na kraju pročitam jedan post,kaže nanovo ddu i displey drivere,upali mi se lampica i sa prošlom grafom sam se tu napikno .Jel tak teško u 2025 godini imat plug and play zamjenu kartica da app koji bdw imam(zove se nvidia) sam hebeno prepozna novu karticu i skine za njih adekvatne drivere...jbt 

...ali imam sve ropove,i ne rompaju ventovi do 60+%.Coil whine zasad nema,moram testirat u igrama.Zadovoljan!

Moj PC  
11 0 hvala 1
4 godine
ZGamer kaže...

Došla danas,stavio novu karticu unutra i po dobrom starom običaju nisam ništ brisal stare drivere i ddu piz.matere...i ne radi.Baca me na igpu,mjenjaj 12whp konektor na splitter,isto...i tak u krug jedno 4puta preštekavam...reko ma nije do kablova,idem gledat na internet,spominju pcixes slotove ,genove...hebem se po biosu,preštekava pciex slotove,sve sam resetiral,pobrisao cpu oc+uv,rame sve na 0...ne radi.Na kraju pročitam jedan post,kaže nanovo ddu i displey drivere,upali mi se lampica i sa prošlom grafom sam se tu napikno .Jel tak teško u 2025 godini imat plug and play zamjenu kartica da app koji bdw imam(zove se nvidia) sam hebeno prepozna novu karticu i skine za njih adekvatne drivere...jbt 

...ali imam sve ropove,i ne rompaju ventovi do 60+%.Coil whine zasad nema,moram testirat u igrama.Zadovoljan!

A kaj bi trebao prepoznati sam drivere? pa instalacija svih kombinacija bi bila jedno 20gb teška, odes na sajt i odaberes adekvatne drivere kao i za sve i takve pripremis u win! U 25 godina s jedno 50 kartica sam imao driver lock samo s AMD karticama pa sam morao u više navrata koristiti ddu!
Sretno s novom 5080,  coilwhine nemam niti na 4000fpsa provjereno!

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.4.2025 0:11 (Boris grozni).
13 godina
Stjepko on je na 5080.

ZGamer koliko je bučna prime ? Jedna je od jeftinijih.
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.4.2025 0:09 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice