NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 2.069
|
čitano: 193.043
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
dery kaže...
Damir22 kaže...

u medjuvremenu, na drugoj temi, dizemo revoluciju radi par eura poskupljenja :)

ma da nas nema, trebalo bi nas izmisliti :)

Kad je hardware u pitanju mental stanje je na mdma steroidima.

^ u tom trenutku ne postoji zdrav razum nazalost.

it is what it is.

16 godina

Ja neznam od kud vam te informacije o kaznama za brzinu CH.

Kazne su male za mala prekoracenja, za veca su valjda i vece kazne tak je i u HRV, a recidiviste se kaznjava brutalno ili one koji bas naprave sranje.

Pisal sam vec negdi, kazna za do 5km/h prekoracenja je 40chf na place koje imaju i nije da je neka kazna. Ako je prekoracenje 10 km/h onda je kazna 100-120chf ovisno o kojoj cesti se radi jer im nisu iste kazne za lokalne ceste ili autoceste mozda cak i gradske cak im nisu kazne iste za VRSTE radara a imaju ih ko dreka.

Da ne odem sad u OT. Ako vas zanimaju trenutne cijene u CH i ako imate nekoga da vam to vozi a garancija je priznata world wide, upisite u google toppreise ch (stranica ko nabava.net) ili upisite galaxus ili digitec ch (to su dvije iste firme, uopce ne kuzim zakaj imaju dva naziva al neka logika postoji valjda).

Eto i slika trenutnog stanja na galaxusu npr.

Imal sam najbolju ideju nabavit nekaj od serije 5 ali sam odustal. 

15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

očekujem slike Astralke 5080 kad dodje 

Intel 80286
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ova cijena zotac solid modela govori sve. Amp nabije 39db onda će ova biti polijetanje boinga.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
2 0 hvala 0
4 tjedna
protjeran
dery kaže...

Msi ih je ovaj put napravio najbolje. Rog ima 4 venta ništa manja buka od drugih. Colorful je odradio bolje.

Asus je ovdje no1, ono sta ni jedan jedini recenzent nije rekao je to da Asus grafe rtx 50 serije nemaju termalnu pastu ni tekuci metal nego ultra kvalitetan Phase-Change GPU Thermal Pad koji je nepotrošan, moze 20 godina biti na grafi bez potrebe za promjenom, zasušivanjem ili razlijevanjem i gubljenjem performansi.

To je ono najbitnije u svemu, a stupanj dva gore dole ne igra nista jer za to dobijes mega dugovječnu grafu.

4 godine
Šir Kan kaže...
dery kaže...

Msi ih je ovaj put napravio najbolje. Rog ima 4 venta ništa manja buka od drugih. Colorful je odradio bolje.

Asus je ovdje no1, ono sta ni jedan jedini recenzent nije rekao je to da Asus grafe rtx 50 serije nemaju termalnu pastu ni tekuci metal nego ultra kvalitetan Phase-Change GPU Thermal Pad koji je nepotrošan, moze 20 godina biti na grafi bez potrebe za promjenom, zasušivanjem ili razlijevanjem i gubljenjem performansi.

To je ono najbitnije u svemu, a stupanj dva gore dole ne igra nista jer za to dobijes mega dugovječnu grafu.

S obzirom kako Hrvati mijenjaju mid end grafe od 2000€ ko čarape uzaludno im to

Team Blue
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2025 22:39 (Boris grozni).
4 tjedna
protjeran
NVIDIA Blackwell 50xx

Bit ce držanja za glavu kada ce te grafe trebati prodati a sada se istrese kesa para na njih pa im kroz godinu dana kada se poboljsa dostupnost i generalno bude manji interes jer nisu konkurentne spram stare serije padne cijena na msrp ili ispod njega. Tu bude gadno ovima koji kupe 5080 po 1600e+ i ovi koji plate 5090 2800e+

A pogtovo kad dođe rtx 60 serija koja bude na 2nm i skroz nova arhitektura i jači IPC, dok je Blackwell refreshana Ada uz obican brute force pristup 

2 0 hvala 0
15 godina
Evo nadovezao bi se gore na post o Asus grafama, sve to stoji build quality ali najveci coil whine sam dobivao bas na Asus grafama. A to je ono sto apsolutno ne volim pogotovo kad placam premium cijenu za proizvod, ocekujem da sve bude vrhunski
Intel 80286
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Horned Reaer kaže...
Evo nadovezao bi se gore na post o Asus grafama, sve to stoji build quality ali najveci coil whine sam dobivao bas na Asus grafama. A to je ono sto apsolutno ne volim pogotovo kad placam premium cijenu za proizvod, ocekujem da sve bude vrhunski

Bome moja Asus Dual-ica neispušta niti herca na 2000fpsa

Zadnji put sam to cuo naravno na Amd-u gdje drugdje tipa r9 280x tako nesto

Team Blue
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

5080 Astral OC je danas bila dostupna za €1539 na Amazon.de (Sold and fulfilled by Amazon). Sa dodanim hrvatskim porezom cca €1600 uz besplatnu dostavu. Nema je više, ali bila je dostupna i jučer i danas po ovoj cijeni u nekom periodu dana, detalji ovdje. Pretpostavljam da će se dostupnost nastaviti u narednim danima.

EDIT: Točna cijena 5080 Astral OC sa hrvatskim porezom je €1616.60, dodajem screenshot.

EDIT 2: Cijena 5080 TUF OC na Amazon.de je €1429, sa hrvatskim porezom taman €1500. TUF OC i Astral OC su zasada jedine 5080ice koje su se pojavile na stanju na Amazonu pa je i cijena stoga poznata, za ostale budemo vidjeli kad stignu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2025 4:28 (ivann.n).

1 0 hvala 1
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

nedostupne obje

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Stigle MSI na amazon.de, navalite dok ima:

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Minneyar kaže...

Skalperi 

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
4 godine
Gemmy kaže...

nedostupne obje

Baš šteta

Team Blue
14 godina
Minneyar kaže...

To nisu cijene koje isporucuje Amazon nego neki 3rd party. Iz prethodnog posta za Asus su cijene sa Amazona direkt. Pojavljivat ce se kroz ovaj mjesec kako im dođu i ako naletiš u windowu od pola sata-sat, moci ce se kupiti. Ako dođe i MSI na Amazon fulfilment bit ce ok cijena, s obzirom na sve...

Carpe diem.
4 tjedna
protjeran
NVIDIA Blackwell 50xx

Ne, ovu Astral sam jucer gledao na Amazon.de i oni su ih prodavali i dispatch-ali. Naravno nisam kupio jer nisam od jucer da placam 1600e za grafu koja je 15% slabija od 4090 a kosta kao i ona prije godinu i pol dana.

2 0 hvala 0
16 godina
Minneyar kaže...

Jbt koji je ovo k?!?!?! Ovo nije 5090...

Jel stvarno netko razmišlja o ovome? Nema dovoljno 4070-4080S na tržištu?

Ja sa 3070 igram na 4k - nije idealno, ali "dobro" radi sve što sam igrao, da ne spominjem koji CPU imam, sa starom platformom i 16 GB RAM DDR4 - zašto plaćate ove cijene?!

15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Tko plati ovu cijenu za ove kartice, nije drugo niti zaslužio.

Ajd' da je za posao, gdje bi se ulaganje isplatilo...

Tigar Krezumica
Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine
fromcelltohell kaže...

Tko plati ovu cijenu za ove kartice, nije drugo niti zaslužio.

Ajd' da je za posao, gdje bi se ulaganje isplatilo...

Vidis da ljudi nisu normalni za cca 10% jacu karticu naspram 4080 super daju i po 1000€ više! Za 10%Zato i jesu takve cijene jer se to podrzava od strane takvih
Šta je sljedece novi Intel ili Rzyen 8/16c jaci za 10% a cijenom od 1200+€? Neki nisu trebali izaci iz špilje jer ovako štete društvu i njenom napredku

Team Blue
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2025 10:16 (Boris grozni).
12 godina

Hw svijet ide naprid radi nasih "early addoptera"!!!

Sritno i bravo im svima.

scion of the storm
4 godine
metallic kaže...

Hw svijet ide naprid radi nasih "early addoptera"!!!

Sritno i bravo im svima.

Ovakvim ponasanjem i datim perfomansama sigurno neide, neznam jel pratis uopce brojke da napises ovakvu glupost

Team Blue
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2025 10:23 (Boris grozni).
12 godina

Ne boj se, znas da pratim! Moram dat podrsku kolegama, iako sam napisao da se uzme cijeli gaming PC za taj iznos.

Gaming HW odavno nije razumna aktivnost.

Lp

Kava!

scion of the storm
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Znači gdje je logika rtx 5080 msi za 3k eura i iznad toga cijeli gaming pc sa 9800x3d, b650,32gb ddr5 i rtx 5080.Šta da kupim ne mogu se odlučiti ? 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
MGloc kaže...

Znači gdje je logika rtx 5080 msi za 3k eura i iznad toga cijeli gaming pc sa 9800x3d, b650,32gb ddr5 i rtx 5080.Šta da kupim ne mogu se odlučiti ? 

Grafa je grafa šta jest jest jača je od tog pc-a.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ne kontam zašto uopće uspoređujete te 3thd party skalpere sa regularnim cijenama.

Grafa kad bude dostupnija će bit ispod 1500 - što je isto puno, al ono nije 3 keka.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2025 11:04 (DarthMarkus).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

https://www.amazon.de/-/en/Gigabyte-GeForce-WINDFORCE-Graphics-GV-N5080WF3OC-16GD/dp/B0DT9Y2B49/

1485 € + free delivery

navali dok ima.

sold by amazon.

ode.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2025 11:37 (tuna-1).
Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine
tuna-1 kaže...

https://www.amazon.de/-/en/Gigabyte-GeForce-WINDFORCE-Graphics-GV-N5080WF3OC-16GD/dp/B0DT9Y2B49/

1485 € + free delivery

navali dok ima.

sold by amazon.

ode.

Uh, baš mi je žao što ode.

Ima punih 16 GB memorije.

合氣道
13 godina
Zaporožac kaže...
tuna-1 kaže...

1485 € + free delivery

navali dok ima.

sold by amazon.

ode.

Uh, baš mi je žao što ode.

Ima punih 16 GB memorije.

Kako bi reko kožnati...ako ti je malo, kupi 5090, ona ima 32 GB :)

3 godine
FileFicho kaže...
Kako bi reko kožnati...ako ti je malo, kupi 5090, ona ima 32 GB :)

Nije to loša kartica.

Ona mi opet ima previše vrama. :p

合氣道
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ni ove cipele nisu kod nas jeftine vec su duplo skuplje nego vani.

Moj PC  
6 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice