NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 2.110
|
čitano: 197.131
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
picajzla0707 kaže...
notloB kaže...

I jesi li probao, možda ti odgovara više nego da platiš 1500€ za novu grafu...

što jesam li probao?

ako misliš na frame gen, probao sam ga u stalkeru i sasvim je ok

jel bolji dlss ili fsr, jel bolji nevidjin i amd-ov frame gen ili lossless scaling... nema se tu što misliti, zna se što je bolje

je li nekom lossless scaling dovoljna zamjena da produži život svojoj grafi, ofkors da je, pogotovo ako te ionako nije previše briga za artefakte, ghosting i slične pizdarije

jel možeš gejmat stare igre sa integriranom - možeš, možeš gejmat i nove na low all postavkama, snizit rezoluciju, može se svašta

oćeš li kupit novu grafu ili ćeš radije popit i pojest te novce, to je osobna odluka, ne vidim čemu drama po stoti put o istome

Pa šta ti je sada? Normalno razgovaramo, ne? Nemoj se nervirati...

12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ljudi jugo je, javim se nakon par kava.

Ajmo hajp nek se nastavlja, 5070 nabija 4090 za 600 eur!!!

Ajmoooo vrti daljee

scion of the storm
Moj PC  
6 0 hvala 0
11 godina
notloB kaže...
picajzla0707 kaže...
notloB kaže...

što jesam li probao?

jel bolji dlss ili fsr, jel bolji nevidjin i amd-ov frame gen ili lossless scaling... nema se tu što misliti, zna se što je bolje

je li nekom lossless scaling dovoljna zamjena da produži život svojoj grafi, ofkors da je, pogotovo ako te ionako nije previše briga za artefakte, ghosting i slične pizdarije

jel možeš gejmat stare igre sa integriranom - možeš, možeš gejmat i nove na low all postavkama, snizit rezoluciju, može se svašta

oćeš li kupit novu grafu ili ćeš radije popit i pojest te novce, to je osobna odluka, ne vidim čemu drama po stoti put o istome

nisam ja taj koji se nervira 

3 godine
picajzla0707 kaže...
notloB kaže...
picajzla0707 kaže...
notloB kaže...

što jesam li probao?

nisam ja taj koji se nervira 

Bome, zadnja rečenica ti je na granici, što se mene tiče sama pomisao na svjetlucavo kožnatog wanna be rokera me uznamiri i moram do wca obaviti i prvo i drugo i treće...

9 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Treba spomenuti da se o ovome sa fake frameovima priča svuda po netu, na redditu i po forumima, dakle nije baš opći hajp nastao. Barem se nadam.

Evo i jedan od memeova

Moj PC  
6 0 hvala 0
11 godina
notloB kaže...

Bome, zadnja rečenica ti je na granici, što se mene tiče sama pomisao na svjetlucavo kožnatog wanna be rokera me uznamiri i moram do wca obaviti i prvo i drugo i treće...

granici čega? krivi ti je dojam, uopće se ne nerviram

to što tebe nervira kožnati i njegova jakna, što te nervira nešto što doživljavaš kao prevaru... popij kavicu, normabelić, ne dozvoli da te sekiraju bezvezarije

3 godine
picajzla0707 kaže...
notloB kaže...

granici čega? krivi ti je dojam, uopće se ne nerviram

to što tebe nervira kožnati i njegova jakna, što te nervira nešto što doživljavaš kao prevaru... popij kavicu, normabelić, ne dozvoli da te sekiraju bezvezarije

Želiš se svađati? Ako da odaberi nekog drugog, pliz, ako ne sorry.

11 godina
notloB kaže...

3 godine
picajzla0707 kaže...
notloB kaže...

15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ahh... još jednom 

It is always darkest just before the dawn.
Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
picajzla0707 kaže...
notloB kaže...

picajzla0707

Pusti cmizdravce svaki kurac im smeta što bi se reklo narodski.

Današnji mladi ljudi su kao pičkice sve im smeta sa svime su nezadovoljni.

Misle da su najpametniji ma katastrofa.

Sad im ni više FPS nije dobro traže dlaku u jajetu.

Ma koma.

3 godine
hummer0 kaže...
picajzla0707 kaže...
notloB kaže...

picajzla0707

Pusti cmizdravce svaki kurac im smeta što bi se reklo narodski.

Današnji mladi ljudi su kao pičkice sve im smeta sa svime su nezadovoljni.

Misle da su najpametniji ma katastrofa.

Sad im ni više FPS nije dobro traže dlaku u jajetu.

Ma koma.

... niko mi neeeeće ovi dan pokvarit...

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2025 12:14 (notloB).
10 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Počeli su se pojavljivat 5080 za preorder za 1300 franaka,znači nije patka barem vani... cca do 10% jača od 4090 u sirovoj snazi...ne kužim gdje je problem?srednji segment bi trebao pratiti isti trend 

Moj PC  
2 0 hvala 2
3 godine
ZGamer kaže...

Počeli su se pojavljivat 5080 za preorder za 1300 franaka,znači nije patka barem vani... cca do 10% jača od 4090 u sirovoj snazi...ne kužim gdje je problem?srednji segment bi trebao pratiti isti trend 

Može kakav link da vidimo čijih franaka, ovdje imamo samo eure i eventualno dolare, u francima držimo samo dugove 

12 godina
DarthMarkus kaže...
Diazz72 kaže...
Hrci kaže...

Aha, pa ti bi Minneyar da kupiš RTX 5000 seriju a da ona ima komplet iste značajke kao i npr. RTX 7000 serija koja će izaći za 4 godine? Jbg prijatelju ne ide to tako. To ni ti nebi napravio da si vlasnik Nvidije. Ja sam zahvalan što postoje rješenja da 4K high refresh gaming bude realnost a to košta. Tebi je to govno, meni nije. 

4K high refresh gaming danas NIJE realnost. To je kao da uzmeš litru pive i dodaš u nju još tri litre vode, dobiješ razvodnjeno pivo – izgleda obećavajuće, ali iskustvo nije ni blizu originalu.

Trenutni hardver jednostavno ne može isporučiti pravu kvalitetu za kvalitetan 4K high refresh gaming, barem ne bez kompromisa.

Mislim da si djelomično u pravu, međutim zašto bi sve bilo brute force ? Nvidija je inovacijama sjebala vodoo, ne sirovom snagom.

Zaboravio si jednu jako bitnu činjenicu - igre na novom UE su neoptimizirano govno. Izgledaju gore ili isto no prije 5 godina, a vuku se ko crijevo i užasno glichaju.

Svi smo očekivali fotorealstičnu grafiku 2025, a dobili smo SW Outlaws.

"Fotorealističnost" je uzela maha, a tko to fura? Upravo nVidia sa ray tracingom, koji prepolovi performanse.

Podržavam inovativnost, ali izlazak na tržište s tehnologijom za koju nemaš odgovarajući hardver je totalni BS.

Drugi veliki problem je standardni manjak optimizacije, koji se više ni ne pokušava prikriti.

Na kraju dana, mi potrošači smo krivi jer gutamo taj BS.

Drago mi je da si spomenuo SW Outlaws – optimizacija je malo reći katastrofa.

Snowdrop engine ne radi na Windowsima 11 24H2, a Ubisoft očito nije pretjerano zainteresiran za pronalazak rješenja.

Ako se ne varam, svalili su odgovornost na Microsoft, iako jedino njihov engine ima problema.

Boris grozni kaže...
HolyPotato kaže...

Mene samo zanima koje vi to igre igrate i jel se profesionalno bavite time da vam treba bas 5090

ljudi samo vole kenjati po svemu, statistika steama veli cca 5% korisnika je na 4k

Pa razmisli malo, je li možda upravo u tome problem što s grafičkom od 3.000,00 eura ne možeš doći do 4K60?

picajzla0707 kaže...

usporedba ti ne valja samo u jednom - razvodnjeno 4× pivo će svatko od nas osjetit da je razvodnjeno

pet slika od kojih je 4× lažnih nitko od nas neće razlikovat, još bolje - neće ih razlikovat niti neki profesionalac, jer nemaju mirisa, okusa niti izgledaju išta drukčije 'oriđinalne' slike

te priče o 'lažnim' frejmovima potpuno padaju u vodu ako nitko od nas nemere razlikovat koja je original, a koja 'lažna'

na koncu nije bitno na koji način grafa proizvede sliku koju vidiš, ako je ona potpuno ista, da li brute force ili nekim softverom

100 eura originalnih i onih lažnh potpuno su isti za 99,9% nas, jednako izgledaju, jednako ih koristiš, jedina razlika je kod onog stručnjaka koji nađe jedan detalj različit

za sve ostale, isti je kujac, komad papira koji izgleda isto i ima istu funkciju, lažan je samo izraz koji razlikuje način na koji je taj komad nečega nastao

Ako ti ne primjećuješ razliku, ne znači da je drugi ne primjećuju.

Po tvojoj logici, tebi je svejedno spavaš li s transvestitom ili sa ženom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2025 12:49 (Diazz72).
10 godina

Naravno da može  

12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Stanje je i dalje da je Nvidia napravila proizvod koji će za tek mrvicu cijene jedne rtx4090 nudit jednake performanse u igrama koje podržavaju navedene tehnologije.

Ako to nije win- win ne znam što je ....

Moj PC  
0 3 hvala 0
3 godine
Diazz72 kaže...

Po tvojoj logici, tebi je svejedno spavaš li s transvestitom ili sa ženom.

Eh, samo što ove gledaš na ekranu a neki transvestiti izgledaju top notch, koji par jaja viška, koga briga

ZGamer kaže...

Naravno da može  

Gotovo 400€ + msrp i nije baš nešto, da ne kažem što gore... Zanimljiviji mi je lagani pad 4070 ti s i 4080s

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2025 13:20 (notloB).
12 godina
MEGATAMA kaže...

Stanje je i dalje da je Nvidia napravila proizvod koji će za tek mrvicu cijene jedne rtx4090 nudit jednake performanse u igrama koje podržavaju navedene tehnologije.

To može biti win-win za mid-range segment, ali nikako ne za high-end.

11 godina
Izgleda da je prava istina da je ova generacija mrvicu slabija od trenutne ali je izvlače tehnologije. Osobno bih radije rastersku snagu nego fake frameove.
Moj PC  
8 0 hvala 0
12 godina
Diazz72 kaže...
MEGATAMA kaže...

To može biti win-win za mid-range segment, ali nikako ne za high-end.

Zašto?Pa i 5080 i 5090 su duplo brže od svojih prethodnika kada igra podržava DLSS4.

To je win-win kroz cjelu ponudu,doduše ne znamo ništa o 5060 i lako moguće da neće imat sav potreban tech za ovakve velike skokove i MFG 4x.

3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

I na kraju svega ne znam kad cca. očekivati prve rtx 5080 u dućanima?

MEGATAMA kaže...

Zašto?Pa i 5080 i 5090 su duplo brže od svojih prethodnika kada igra podržava DLSS4.

To je win-win kroz cjelu ponudu,doduše ne znamo ništa o 5060 i lako moguće da neće imat sav potreban tech za ovakve velike skokove i MFG 4x.

Čovjek se ubi objašnjavajući kako mu je taj x4 totalna prevara a ti ovako, ja bih ispiydio na njegovom mjestu...

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2025 14:00 (notloB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Laprdate bezzveze, pa pričekajte da se odrade prvi testovi.....ovako je izgleda, možda, ako, kada......zzzzzzzzz

No sikiriki, ako ne bude Nv tu je Amd, bude nešto, za pojest i popit uvijek, malo u birtiju zać i tako

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Azmo kaže...
Izgleda da je prava istina da je ova generacija mrvicu slabija od trenutne ali je izvlače tehnologije. Osobno bih radije rastersku snagu nego fake frameove.

Pa ako želiš čisti raster imaš AMD RDNA3.....ali očito je da ekipa želi DLSS,RT,FG jer bi u suprotnom AMD držao 90% tržišta.

13 godina

Normalno da zele kada ti od 40 fpsa napravi 120 ili od 90fpsa napravi 160.

16 godina

Pravo ime kožnatom je Isus

3 godine
Wiz3m4n kaže...

Pravo ime kožnatom je Isus

Radije bih ribe nego frejmove... možda na drugom keynoteu dođe hodajući po vodi ili uskrsne u digitalnom obliku na lažnom frejmu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2025 15:02 (notloB).
16 godina

Jebe se njemu.....dobraaaaaaa

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2025 15:05 (Wiz3m4n).
14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Rock zvijezde su goli kurc naspram ovog 

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Moj PC  
7 0 hvala 0
3 godine
vrinho kaže...

Rock zvijezde su goli kurc naspram ovog 

To je onaj transvestit s fejk frejma... bez panike!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice