NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 2.943
|
čitano: 300.533
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Malo su namazali oči ljudima ovim AI i DLSS, gddr7. Duplo brža my ass iskreno 

everyday i'm shuffling...
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
Minneyar kaže...
MEGATAMA kaže...

Evo rtx4080 po 650€ 🤣🤣🤣 Nvidia uništila 4xxx sa multiframe na 5xxx

To mislis na onaj jedan neispravni na ebay.de? :) Link

Svi ostali koji se ne salju iz kine od strane 0% prodavaca su i dalje blizu 1000 EUR i to uglavnom za non-super modele, tak da smanji malo s fantazijama

Ne.

https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/msi-geforce-rtx-4080-super-ventus-3x-oc/2969246165-225-7934?utm_source=sharesheet&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_android

16 godina
MEGATAMA kaže...
Minneyar kaže...
MEGATAMA kaže...

Evo rtx4080 po 650€ 🤣🤣🤣 Nvidia uništila 4xxx sa multiframe na 5xxx

To mislis na onaj jedan neispravni na ebay.de? :) Link

Svi ostali koji se ne salju iz kine od strane 0% prodavaca su i dalje blizu 1000 EUR i to uglavnom za non-super modele, tak da smanji malo s fantazijama

Ne.

https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/msi-geforce-rtx-4080-super-ventus-3x-oc/2969246165-225-7934?utm_source=sharesheet&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_android

Ventus msi ne bi da mi je poklanja.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
3 godine
Boris grozni kaže...

kaj nam znace minimalne raster perfomasne ako su igre sve realnije i zahtjevnije(na stranu zaista losi portovi i sl), da nema dlss ja bi se kitu danas igrao na 4k sve ultra s takvom grafom, ili vrtio novi cod u 300fpsa na 1440p

Boro... rekao si da cijene 40x0 neće ići dolje i da su "urezane u kamen", jesi li se prevario?

11 godina
Minneyar kaže...

Da je bar ovo istina, al postoji fail zvan 4060 Ti koji je isti ili cak losiji od prethodnice 3060 Ti, ovisno o naslovu i postavkama. A nisu ni drugi modeli bome bili cistih +20% za istu cijenu, bili su tipa 15% bolji za 30% vecu cijenu od prosle gen... Tako da ajd ovdje je bar ohrabrujuce da nece bit skuplje, pa ce samim time bit bolja generacija kolki god ispao skok na kraju.

to su zadnjih tri generacije sjebali stvar, pa je razlika između x060 i x090 postajala sve veća i veća, ali i tome mora jednom doći kraj

nekad je generacijski rast perfomansi bio ravnomjeno raspoređen na sve grafe, pa je 960 bila jača ili egal sa 780 - s tim da je bila jeftinija 50usd od 760, a 1060 isto tako sa 980

prema njihovim tvrdnjama tako bi trebalo biti i sada, sve su 'duplo' jače od prethodnica, doduše 5060 još nije niti u leakovima

ne kažem da će biti tako, ali i dosad smo imali slične situacije, tako da nije baš nevjerojatno

dery kaže...

Ajmo nekakvu računicu. Ako se rtx5070 sa tri lažna frejma izjednačio rtx4090. Rtx4070 duplo slabija od 4090,koliko je onda stvarno jaka 5070. Po računici 5070=4070 raster.Po speckama je 5070 jača očekivano i mora bit jača ali specke slabije od 4070super. Onda ljudi padaju na kožnjakove bulšitine bez da razmisle.

mislim da griješite u računici računajući tri 'lažna' frejma kao 100% povećanje perfomansi, nije niti stari fg povećavao perfomanse za 100%

u plague tale dobitak je 50%, hogwarst l. je 50%, u spidermanu je 30%... 

pretpostavljam da će raster perfomanse 50x0 serije biti cca 40-50-60% veće od 40x0 serije, a ostalo je na račun novog softvera

no, kožnati voli muljati, tako da ništa nije sigurno

15 godina
dery kaže...

Ventus msi ne bi da mi je poklanja.

E vidiš, tu bi se prevario.. Ventus 3X je jedan od boljih coolera. Nema flashy gluposti i rgb pizdarija, ali jako dobro hladi i skroz je tih.

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 14:44 (mrsmith).
16 godina
notloB kaže...
Boris grozni kaže...

kaj nam znace minimalne raster perfomasne ako su igre sve realnije i zahtjevnije(na stranu zaista losi portovi i sl), da nema dlss ja bi se kitu danas igrao na 4k sve ultra s takvom grafom, ili vrtio novi cod u 300fpsa na 1440p

Boro... rekao si da cijene 40x0 neće ići dolje i da su "urezane u kamen", jesi li se prevario?

Cijene ne padaju 4070super je preko 650eu, 4080super je iznad 1200eu kod nas također i mindfactory

3 godine
mrsmith kaže...

E vidiš, tu bi se prevario.. Ventus 3X je jedan od boljih coolera. Nema flashy gluposti i rgb pizdarija, ali jako dobro hladi i skroz je tih.

Ventus 2x je katastrofa imao sam ga, možda je 3x bolji, ne znam.

15 godina
notloB kaže...
mrsmith kaže...

Ventus 2x je katastrofa imao sam ga, možda je 3x bolji, ne znam.

Zato sam boldao :) 2X je smece. 3X je metalni, radi na niskim okretajima (jako je tih) i super hladi.

It is always darkest just before the dawn.
13 godina
picajzla0707 kaže...
Minneyar kaže...

Da je bar ovo istina, al postoji fail zvan 4060 Ti koji je isti ili cak losiji od prethodnice 3060 Ti, ovisno o naslovu i postavkama. A nisu ni drugi modeli bome bili cistih +20% za istu cijenu, bili su tipa 15% bolji za 30% vecu cijenu od prosle gen... Tako da ajd ovdje je bar ohrabrujuce da nece bit skuplje, pa ce samim time bit bolja generacija kolki god ispao skok na kraju.

to su zadnjih tri generacije sjebali stvar, pa je razlika između x060 i x090 postajala sve veća i veća, ali i tome mora jednom doći kraj

nekad je generacijski rast perfomansi bio ravnomjeno raspoređen na sve grafe, pa je 960 bila jača ili egal sa 780 - s tim da je bila jeftinija 50usd od 760, a 1060 isto tako sa 980

prema njihovim tvrdnjama tako bi trebalo biti i sada, sve su 'duplo' jače od prethodnica, doduše 5060 još nije niti u leakovima

ne kažem da će biti tako, ali i dosad smo imali slične situacije, tako da nije baš nevjerojatno

dery kaže...

Ajmo nekakvu računicu. Ako se rtx5070 sa tri lažna frejma izjednačio rtx4090. Rtx4070 duplo slabija od 4090,koliko je onda stvarno jaka 5070. Po računici 5070=4070 raster.Po speckama je 5070 jača očekivano i mora bit jača ali specke slabije od 4070super. Onda ljudi padaju na kožnjakove bulšitine bez da razmisle.

mislim da griješite u računici računajući tri 'lažna' frejma kao 100% povećanje perfomansi, nije niti stari fg povećavao perfomanse za 100%

pretpostavljam da će raster perfomanse 50x0 serije biti cca 40-50-60% veće od 40x0 serije, a ostalo je na račun novog softvera

Prvi paragraf ti jednostavno nije istina, GTX 970 je bio ~GTX 780, a GTX 960 je bio znatno losiji, pogotovo 2 GB verzija. Za Pascal si otprilike u pravu, ali to je bila ocito zlatna generacija.

40-50-60% vece raster performanse za ovu gen, mora da si se najeo ludih gljiva, pa ne pokazuju toliko niti na nafriziranim NVIDIA grafovima s frame gen i max RT. FC6 i Plague's Tale su na samo 25% napretka i to s RT... a sigurno postoji razlog zasto nisu ni spomenuli ni pokazali "fer" usporedbu bez RT i frame gen kerefeka. Bit ce u najboljem slucaju 20% raster napredak u odnosu na "Super" 40XX, spreman sam se kladiti u sto god hoces...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 14:53 (Minneyar).
10 godina

Imaš i danas nebuloznih cjena kartica 3 serije...

16 godina
ZGamer kaže...

Pa to je to neče u trgovinama cijena puno padati jer će nove imati veču cijenu i neznatno bolje perf.

3 godine
ZGamer kaže...

To je cijena za HDZovce, farbanje tunela i slično.

10 godina

Zato se kupuje najnovija serija ili 4xxx sa oglasnika,i ne mjenja kartica pred novi gen. 

3 godine
ZGamer kaže...

...i ne mjenja kartica pred novi gen. 

Kad sam to napisao su mi pucali minuse i lol @me, s time da sam i sam napravio sličnu grešku ljetos...

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 15:06 (notloB).
16 godina
picajzla0707 kaže...

Dlss3 fg dupla frejmove meni u stalkeru. Ako ovaj ide x3 računica je dobra. Ovo da će 50% imat u rasteru ni nvidija se ne usudi toliko lagat koliko su na prezentaciji napuhali novi dlss.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 15:08 (dery).
15 godina
Da, ja isto napisao pričekati novu seriju pa vidjeti i dobio po glavi 🙁
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Minneyar kaže...

Prvi paragraf ti jednostavno nije istina, GTX 970 je bio ~GTX 780, a GTX 960 je bio znatno losiji, pogotovo 2 GB verzija. Za Pascal si otprilike u pravu, ali to je bila ocito zlatna generacija.

40-50-60% vece raster performanse za ovu gen, mora da si se najeo ludih gljiva, pa ne pokazuju toliko niti na nafriziranim NVIDIA grafovima s frame gen i max RT. FC6 i Plague's Tale su na samo 25% napretka i to s RT... a sigurno postoji razlog zasto nisu ni spomenuli ni pokazali "fer" usporedbu bez RT i frame gen kerefeka. Bit ce u najboljem slucaju 20% raster napredak u odnosu na "Super" 40XX, spreman sam se kladiti u sto god hoces...

gtx 970 je bila u rangu 780ti, koja je značajno jača od 780

za gtx 960 se možda varam, ali ona 2gb-tna verzija je bila slabija u svemu, okrljaštena, tak da nije previše relevantna

nebitno, u tim starijim serijama x060 grafe su rasle perfomansama podjednako kao i skuplje grafe, tek zadnje tri jebu mamu svoju, pa nova 4060 bude ponegdje i slabija od prethodnice, a rijetko gdje jača za 15%

mislim da je 20% izuzetno pesimistična pretpostavka, sumnjam da će biti manje od 40%, ali o tom potom, nismo vidoviti milan 

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 15:08 (picajzla0707).
16 godina
forumaš kaže...
Da, ja isto napisao pričekati novu seriju pa vidjeti i dobio po glavi 🙁

Pričekat tko kupuje polovno dok trgovine neče tako jer nove idu sa večom cjenom.

13 godina
picajzla0707 kaže...
Minneyar kaže...

gtx 970 je bila u rangu 780ti, koja je značajno jača od 780

za gtx 960 se možda varam, ali ona 2gb-tna verzija je bila slabija u svemu, okrljaštena, tak da nije previše relevantna

nebitno, u tim starijim serijama x060 grafe su rasle perfomansama podjednako kao i skuplje grafe, tek zadnje tri jebu mamu svoju, pa nova 4060 bude ponegdje i slabija od prethodnice, a rijetko gdje jača za 15%

mislim da je 20% izuzetno pesimistična pretpostavka, sumnjam da će biti manje od 40%, ali o tom potom, nismo vidoviti milan 

A ja bas mislim da je 20% optimisticno... radi svih nas se nadam da si ti u pravu, ali bojim se da svi dosad prikazani podaci ne ukazuju na to, oces od hardverskih specifikacija pa do ovih marketinskih patki s prezentacije. Jedina koja ce vjv imati znacajan raster skok je 5090, al to ce kostati u EU 2500 EUR+ sto je ipak previse za mase...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
16 godina
Minneyar kaže...

A ja bas mislim da je 20% optimisticno... radi svih nas se nadam da si ti u pravu, ali bojim se da svi dosad prikazani podaci ne ukazuju na to, oces od hardverskih specifikacija pa do ovih marketinskih patki s prezentacije. Jedina koja ce vjv imati znacajan raster skok je 5090, al to ce kostati u EU 2500 EUR+ sto je ipak previse za mase...

Picajzla se uopče ne pita zašto sakrivaju raw performanse na prezentaciji.

3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Imam blagi osjećaj da nismo čuli cijelu priču, nešto smrdi, nešto ne valja... protivno svih očekivanja kako će msrp ići gore nvidija ga je spustila, ili se wannabe roker i klaun u koži odjednom oraspoložilo i protivno svim pravilima tržišta spustio cijenu ili nešto ne valja, možda želi uništiti konkurenciju, ne znam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
notloB kaže...

Imam blagi osjećaj da nismo čuli cijelu priču, nešto smrdi, nešto ne valja... protivno svih očekivanja kako će msrp ići gore nvidija ga je spustila, ili se wannabe roker i klaun u koži odjednom oraspoložilo i protivno svim pravilima tržišta spustio cijenu ili nešto ne valja, možda želi uništiti konkurenciju, ne znam.

Konkurenciju, ali konzole. Meni se čini da on s cijenama 5070 i 5070Ti misli konkurirati playstationu i xboxu.

Iako bi mu bolje bilo da financira neki develop neke jebene igre ekskluzivno za PC, da ponovno kupujemo PC zbog jedne igre

17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

2X je odvratno glasan. Isti cooler imaju i na AMD karticama, gledao sam poređenja različitih modela na istom čipu, neverovatno koliko bučnije i iritantnije zvuče od bilo čega drugog. 3X bi trebalo da je ok.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
dery kaže...

Mislim da je Plague Tale radio na DLSS3 i na novim i na starim karticama. Teško je proceniti, ali raw performance je do 50% veći (nešto slično su i sami negde napomenuli, ako se ne varam), ostalo je agresivniji frame gen.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Jučer sam uzeo 5700XT za 140e, je da je 8gb danas na knap i nije to future proof kartica ali da vrti marvel Rivals, pubg, Rainbow six i LoL meni dosta.
Kupio sam je od lika koji radi za firmu kao CAD programer i kaze da se zbog poslovne politike moraju rijesit kartica.Trenutno lik vozi Intel NUC extreme u uredu sa i7 12900 i RX 6800 referentnjača i to je stavio na oglas uzet ce laptop kaze da ga moze lakse prenosit doma i spojit se na server u firmi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Minneyar kaže...

a jesi optimist u pm ...

vidjet ćemo, samo u cuda core count imaju 30% više, + nešto na arhitekturu i brzinu, plus potrošnja nije gimpana... ispod 40% ne očekujem

dery kaže...

kao da se svako jutro pitaš jel svanulo

3 godine
Ivan(4) kaže...

2X je odvratno glasan...

Meni koji sam cijepljen na glasnoću je parao uši, 3x mora da je potpuno druga priča or else...

3 godine
Cansee kaže...

Konkurenciju, ali konzole. Meni se čini da on s cijenama 5070 i 5070Ti misli konkurirati playstationu i xboxu.

Ne vjerujem da je to, to je druga niša, drugi par rukava, da misle nešto po tom pitanju i sami bi ušli u to tržište, nešto drugo je u pitanju, imo.

Edit: Double post, sorry...

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 15:37 (notloB).
16 godina
Ivan(4) kaže...
dery kaže...

Mislim da je Plague Tale radio na DLSS3 i na novim i na starim karticama. Teško je proceniti, ali raw performance je do 50% veći (nešto slično su i sami negde napomenuli, ako se ne varam), ostalo je agresivniji frame gen.

Da na rtx5090, ostale kao ova serija 4xxx ako ne manje jer sad se sve bazira na lažnim frejmovima i ai. Pa 4060 nije makla od 3060, 4070 slabija od 3080 i rx6800xt. Ne razumijem tebe i picajzlu šta očekujete pogotovo sad kad nvidija nema konkurenciju koja se ne usudi niti pokazati išta od nove serije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 15:39 (dery).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice