NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 2.096
|
čitano: 195.499
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
toxic kaže...

Kako je sve ovo zalosno zapravo...

Dan danas se sjecam kada samo dosao u tadasnji VEMIL, i uzeo najjacu graficku koja postoji a to je bila gtx295 i tada je kostala 3800kn, bolje od toga nisi mogao kupiti, to je bila najskuplje.. a gle danas 3000 eura za najjacu graficku...

No medutim mislim da je u povijesti takoder bilo nesto slicno davnih 2000, Nvidia je izdala neku super OP graficku koja je ako se ne varam kostala da si je rijetko tko mogao prisutiti, cak i ne tako davna povijest 8800gtx i/ili ultre su isle po koliko 5000kn ?

gtx 295 je bila u biti grafička za 2 čipa na sebi i 2x256 bita tako da je grafička u biti bila 512 bit

. sjećam se kad sam dvije takve Asusice upario pa sam ima takozvani Quad SLI. To je bilo sve da mogu igrati Crysis na full detaljima.

No kako kažeš oko 3000 kn imao si high end grafičku i takve su cijene uvijek bile.

Za mene idiot samo budaletina od čovjeka može dati 3500-4000 eura za novu Rtx 5090

Intel 80286
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Jensen će na slijedećoj prezentaciji morati promjeniti svoj legendarni moto: The More You Buy, The More You Save

U novi: The More You Pay, The More You Save 

Hehe

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Past će one na 1500€.

Eno pogleđ RTx 3090 gdje je 

Polovne idu i za 700€

合氣道
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

ta spomenuta "nesto" titanium, mislim da bijase 2001 ili 2002 godina, 5720kn+postarina...... cak cvrsto vjerujem da jos negdje cuvam i racun......

ironija je da je to bilo u 2 mjesecu kad sam je kupio, u 6 mjesecu izasao neki radeon, duplo jeftiniji, a brza kartica...onda i nikad vise tolike novce za karticu

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Zaporožac kaže...

Past će one na 1500€.

Eno pogleđ RTx 3090 gdje je 

Polovne idu i za 700€

3090 je izašla u rujnu 2020.

nakon više od 4 godine i dalje drži dobru cijenu s obzirom na sve

3 godine
tomglo kaže...
3090 je izašla u rujnu 2020. nakon više od 4 godine i dalje drži dobru cijenu s obzirom na sve

Da, problem je što je rtx 4070 ti super solidno brža od nje, a jeftinija. 

TI model je ravan s Rx 7900 XT, jučer je bila nova 719 € u Računala.hr , danas je normalno nema.

Normalno, ja kao i uvijek (pušim) 4.2 platio svoju 809 € (bila je najeftinija, a već danas, ne samo jučer, ima ih od 764 €)

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put danas u 11:10 (Zaporožac).
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

al iskreno recite kolike su vam place bile pred 20g, vi koji ste stariji

place su bile 2-3 tkn, i toliko je bila otprilike najaca grafa

sada za jednu placu se isto kupi kvalitena grafa, samo sta su dodali taj 4090 koji je prije bio titan i nije bio za igranje, to je radna grafa. 5080 koji je rang ispod nije precjenjen po "normalnoj" minimalnoj cijeni od 1000usd(iako se slazem da je 5080 fake, tj bi trebao biti 5070 kao sta su isto probali, i falili prosle generacije), ako se ikad vrati na to.

poslali smo razmazeni i zelimo noptimizirano smetje kao RTX pathtracing koji izgleda jedino dobro u CB2077 kojeg su vjerujem svi vec prosli i bez toga, ili 120hz u 4k koji je isto nepotreban 99% ljudi

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Nova serija ali stari problemi 

Nvidia RTX 5090s melting power connectors AGAIN!

0 1 hvala 0
3 godine
Gemmy kaže...

al iskreno recite kolike su vam place bile pred 20g, vi koji ste stariji

place su bile 2-3 tkn, i toliko je bila otprilike najaca grafa

sada za jednu placu se isto kupi kvalitena grafa, samo sta su dodali taj 4090 koji je prije bio titan i nije bio za igranje, to je radna grafa. 5080 koji je rang ispod nije precjenjen po "normalnoj" minimalnoj cijeni od 1000usd(iako se slazem da je 5080 fake, tj bi trebao biti 5070 kao sta su isto probali, i falili prosle generacije), ako se ikad vrati na to.

poslali smo razmazeni i zelimo noptimizirano smetje kao RTX pathtracing koji izgleda jedino dobro u CB2077 kojeg su vjerujem svi vec prosli i bez toga, ili 120hz u 4k koji je isto nepotreban 99% ljudi

Imao sam blizu 5 tisuća, no tad mi nije palo na pamet kupiti high grafičku, dovoljna mi je bila srednja klasa do 2000 kn.

Bio sam sretan s 60 FPs bez dropova, nisam ni razmišljao o monitoru preko 60hz.

Sad kad sam stariji, poludjeh u starosti, kompenziram traume iz djetinjstva i umjesto da i dalje držim 3060 ti na kojoj su odigrane full dvije igre, ja ulažem 809 € u grafičku koja će mi isto služiti kao integruša zbog Kf procesora 

No, ipak sam dosta i normalan kad vidim ove bijesne pse koji grizu i jedva čekaju 5090 makar koštala i 5 t €.

合氣道
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

ja od kad sam uzeo steam deck poceo cijeniti niske fpse, kada se lako moze limitirati kaka ti pase. sve se da priviknut ako je igra dobra

30 fpsa je koma, dok mi je 40 fpsa igrivo, i sve iznad 60 je super

kada se priviknes na gamepad 60 fpsa mi je taman, vise mi ne treba posto ne igram pucacine, nego samo SP ili mmo

jedino kada igram nesto iz prvog lika bi htio barem 90+

tako da mislim da mi nece trebati jace od xx70, ili xx80 serije, ali je uvjek onaj faktor zelim, ali mi ne treba

a kada me ulovi upgraditis promjenim kuciste/hladenje/ventove i miran sam par mjeseci :D

Poruka je uređivana zadnji put danas u 11:39 (Gemmy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

1 0 hvala 0
15 godina
Odgovor na topljenje kablova na rtx 5090. Radi se o kineskim shit kablovima odnosno nisu original nvidia i zato su se otopili. Jbg kvaliteta kablova je losa to Nvidia nema nista sa time
Intel 80286
9 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

minimalna placa 2005 godine je bila 2080kn bruto.

minimalna placa 2025 godine je 970e bruto.

elem, kad bi postojale kune, to bi bilo 7308kn.

za 20 godina minimalna placa je narasla za 5300kn, odnosno  703 eura.

minimalna placa je rasla po 35e godisnje zadnjih 20 godina.

nikakve veze s grafickima, samo osvrt da je prije 20 godina placa bila 2-3 tisuce kuna, mozda nekima, vecini ne.....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
1 0 hvala 0
21 mjesec
Horned Reaer kaže...
Odgovor na topljenje kablova na rtx 5090. Radi se o kineskim shit kablovima odnosno nisu original nvidia i zato su se otopili. Jbg kvaliteta kablova je losa to Nvidia nema nista sa time

Isti kabl je bio i na 4090 i ništa se nije dogodilo.

9 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Kuzim da se ima novaca pa onda uzmes najbolje kaj ima. 5090 koja je kaca osjetno od bilo koje druge kartice.

5080 je govono od kartice.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zaporožac kaže...
 platio svoju 809 € (bila je najeftinija, a već danas, ne samo jučer, ima ih od 764 €)

Bio je tvoj model po cijeni 768€ ko i sad.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
15 godina
Santana kaže...

Kuzim da se ima novaca pa onda uzmes najbolje kaj ima. 5090 koja je kaca osjetno od bilo koje druge kartice.

puno nas bi bilo sretno sa govnetom, samo da je po "normalnoj"cijeni

16 godina
sfc_PsychQ kaže...
Santana kaže...

puno nas bi bilo sretno sa govnetom, samo da je po "normalnoj"cijeni

Obzirom kako je rty5080 ustvari rtx5070 odgovarajuča cijena bi trebala biti do 600$. Amd stavio svoje na pravo mjesto u mid range dok nevidija nastavlja zavaravanjem.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 15:05 (dery).
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
PlayPetepp kaže...
Horned Reaer kaže...

Isti kabl je bio i na 4090 i ništa se nije dogodilo.

ali 4090 trosi 150w manje od 5090 mislim da je to presudilo

Intel 80286
10 godina

Štete kaj mu se cijeli komp nije zapalio...onda bi bio senzacija...majmun 

16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Gdje su mu original kablovi jel ih prodo da ima šta pojest.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
dery kaže...

Gdje su mu original kablovi jel ih prodo da ima šta pojest.

Jos pise da ima Asus ROG Loki napajanje, a ono koliko znam dolazi sa 12V-2x6 kablom, bar bi trebalo.

u/ivan6953 even said that they suspect that the problem originated on the PSU side, especially as it seems to have been more heavily damaged.

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
21 mjesec
NVIDIA Blackwell 50xx

Zaboravljate na spikeove koje ta grafa radi. Pojedinačno nisu opasni, ali kontinuirano mogu napravit žešće sranje. Igor's Lab

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

kartice gore driveri ih brickaju tj. pretvaraju u uteg za papir i još crni ekrani i tko zna kaj još uz dx 12 cpu overhead i cijenu duplo veću od prethodnika za 10% bolje perfomanse i lažne frejmove X4 za path tracing igre stare više godina te ovi spajkovi od 900W i veselje u ljetnim mjesecima uz grijnje od 600w te ova nikakva dobavljivost te sveobuhvatno loš rejting za kupce koje se slabo doživi kad objave slike

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Prije neki dan sam napisao kako mi užasno radi Alan Wake 2 na rtx3080 i priložio sliku gdje se vidjelo kolika je latencija....

Ispada da po tom pitanju čak niti rtx4090 ili rtx5080 sa FG ili MFG nemaju bajnu situaciju...meni je sve ovo užas...

Također ona izjava da je rtx5070 jednako jaka kao rtx4090...sudeći po ovom testu ..niti blizu neće biti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice