NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.168.317
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: NVIDIA Ampere 30xx
Ma ne znaju niti oni više kaj rade, pa malo super, pa malo ti, sve izmješano da se pogubiš u tim oznakama :).

3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

neko je nedavno trazio ddr6x perf review:

celavi bosanac s kosom ima par odgovora 

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2020 17:31 (jovial).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Ko je kupovao 1080Ti kad je izišla, kasnije je ispalo da je napravio posao stoljeća. Bila je puno preskupa kad je došla, ali budući su generaciju kasnije grafe bile skuplje, a nudile isto ili manje, RTX na stranu (ko da ga nije ni bilo) i kako su se mogle prodati godinu pa i dvije kasnije bez puno gubitka, svaka čast.

Ko je kupio 2080Ti kad je izišla otom-potom, ali ko je recimo kupio ove godine, može plakat. Ok... siječanj možda i ne, ali znam neke koji su kupili u lipnju i kasnije...

3070 će bit "tu negdje". Sad ispada ista, malo jača, do 10% slabija, kako gdje, ali sorry, kraj nje oko 4.5-5000kn ako bude, 2080Ti od 10000+ se sigurno ne isplati (kraj 3080 da ne spominjem ) , ali vlasnici 2080Ti mogu samo zadržat grafičku i koristit do daljnjega jer sve ostalo ili imaju love da im je svejedno, ili sjest i plakat.

Big Navi... velika ili ne, ne znamo ništa više o njoj, ni performanse, ni RT fukncionalnosti (iako kažu iz AMD-a da su na razini onih 2080Ti, dakle slabije od 3080 i vjerojatno 3070) i pitanje da li imaju kakvu svoju varijantu DLSS-a odnosno kako god da će se zvat, ako će se zvat u ovoj generaciji.

2080Ti se ne isplati prodavat, 1080Ti se više ne isplati prodavat. Ja sam ju kupio proljetos za 3000kn, sad ju vjv mogu podavati za 2000kn (naravno da neću, kupio sam ju da traje klincima), ali šta, prodat nju pa kupit jednako jaku 3060Ti za više novaca?

3060Ti će imat preslabe RT sposobnosti,mislim da je minimum 3070 za 1080p, 3080 za 1440p ili 4K60 (možda i trenutno, ali ne zadugo) a za 4k 100Hz+ monitore i dalje nema adekvatnog rješenja. 3090 nije rješenje za ništa jer je taman mrvicu jača od 3080, odnosno ne nudi ništa bitno više, po meni 1440p grafa ili 4K60 samo "malo bolji osjećaj" od 3080 na istim rezolucijama.

Još uvijek nemamo "pravo" 4K rješenje tj. ima na 60Hz, ali oni ultra skupi monitori 4K 144Hz i dalje nemaju smisla jer ih ništa kvalitetno ne hrani. SLI 3090 može, ali SLI sam po sebi mi se gadi.

Naravno, ovdje ne spominjem novac ili isplativost kod SLI 3090, ajmo se dogovorit da o isplativosti ne pričamo, kraj XBox S i PS5 digital verzije, da neidemo u isplativost jer ćemo se posvađat opet svi međusobmo KB+M ili tastatura, masterrace i slično i opčenito "isplativost" kod igranja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2020 18:07 (Rhodin).
Moj PC  
8 0 hvala 1
13 godina

0 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Kakva su nagađanja oko cijene 3070? Sto nas ceka!?

Nebi te jebo ni za bjdo kajameja
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Čeka nas čekanje i dizanje cijene u tom ćekanju godota

kradem mine iz minskog polja
13 godina
Čeka nas borba i najbrži prst, cijena prava sitnica oko 4500kn-5500kn sa tendencijom rasta.
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2020 20:05 (mislioc).

1 0 hvala 0
16 godina
mislioc kaže...
Čeka nas borba i najbrži prst, cijena prava sitnica oko 4500kn-5500kn sa tendencijom rasta.

Uuuuuu preoptimistićno.

kradem mine iz minskog polja
13 godina
Bez pdv-a :)

1 0 hvala 0
6 godina
Kill Frenzy kaže...

Kakva su nagađanja oko cijene 3070? Sto nas ceka!?

5500kn+ za one šrot modele... Za bolje, 6000kn+

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2020 20:36 (NoDe31).
10 godina

Ako je u linksu 3080 bila u par navrata cca. 6350kn ne vidim logiku u takvim razmišljanjima.

14 godina
neaktivan
miki_the_pirat kaže...

Ako je u linksu 3080 bila u par navrata cca. 6350kn ne vidim logiku u takvim razmišljanjima.

da u linksu... u protisu, admu i futuri 7500 -8500 kn

16 godina
Posto je velika potraznja cijene ce na pocetku biti nabrijane! Jel se tko sijeca koliko su na launchu kostale 1070 i 2070 kartice?
be Cool
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
mislioc kaže...

Pa dobro mislioce, nismo svi te srece da smo osnovali tvrtku 

15 godina
Tko ti je kriv kad igras samo igrica
16 godina
Kaby kaže...
mislioc kaže...
Pa dat ću ti primjer od prije par godina, gtx 980ti 649$ msrp, gtx 1070 449$,brža ili jednake, tako da ovo sasvim štima 2080ti i 3070 su tu otprilike.

RTX3080 po testovima ispada u prosjeku oko 30% jača od 2080Ti.. e sad, vidi koliko je 3070 hardverski slabija od 3080, po pitanju jezgri i po pitanju mem. propusnosti.. manje ili više od 30%? 

Ne znam šta im nije jasno.. Prosta matematika:

Problem 1.
Koliko je 3070 hardverski slabija od 3080, po pitanju jezgri i po pitanju mem. propusnosti?

Postupak rješenja:
Domen f(x).
U domenu funkcije f(x) ne uzima se broj jezgri, memorijska propusnost, CPU sa kojim surađuje nego isključivo izlazni rezultat iražen u FPS. Dakle matematički problem je pogrešno postavljen kao "može li bog napraviti kamen a da ga ne može podići"*.

3080 >= 2080Ti * 30%
3070 >= 2080Ti

Prepisano u slova i brojeve to izgleda ovako.

Y >= Z

Budući da se radi sistem jednačina treba odrediti da li je sistem realan. Znate kako već.. rang matrice A ako je jednak rangu proširene matrice bla bla.. i dođemo do: Ide glavni dio:
*Budući da smo malo promjenili domen f(x) ili konkretno slobodnim riječima čitav Problem 1. i vrlo lako dolazimo do rješenja da je:

Rješenje Problema 1:
3070 je za 30% ili više slabija od 3080.

Problem 2. [mnogo zanimljiviji]
Kupio sam prije par mjesti 2080Ti za $1200 a sada izlazi kartica 3080 koja košta $500 i koja je još novija i daje iste ili više performanse od kartice za koju sam kupio prije par mjeseci.
Da li se uopšte isplati kupiti novu, prodati trenutno staru ili zadržati trenutnu.

Postupak:
Opet odredimo domen f(x) tj. pričamo o glupostima tipa "ispativosti" igranja. Je - Igranje je isplativo ako te to opušta i ako zbog igranja igrica nećeš napraviti neki drugi problem (slupati auto primjercie ili se drogirati). Određivanje ovog domena je zapravo nekoliko podsekcija kompletnog Bug foruma.
Ukratko ime kartice, lag između čekanja kada će doći nova kartica itd itd.

Uslov
: Dijeljenje sa 0 je zabranjeno. Drugim riječima nema spominjanja AMD-a (hint: nisam rekao da je AMD nula, da se ne bi tko naljutio)

Iz Problema 1. lako je zaključiti da se ne isplati prodavati 2080Ti za cijenu 3070 i za još cca 20% manje. I zato vrlo lako dolazite do zaključka zašto su ljudi navalili da prodaju 2080Ti a istu po toj cijeni koju traže ne mogu da prodaju.

Itd itd itd.. Ne znam oko čega pravite frku.

Because anything Korea does, Japan does it better.
7 godina
alscaul kaže...
miki_the_pirat kaže...

da u linksu... u protisu, admu i futuri 7500 -8500 kn

da i? 

da li se kod nas mogla/moze kupiti, kad je links imao/ima, po tim cijenama, moze

ne kupuj u protisu, admu ili futuru, ako mislis da rade majmuna od tebe i dizu cijene samo zato sto je ovakva situacija, ako te svrbi i ne mozes biti strpljiv, onda takoder ne vidim u cemu je problem, odes tamo i kupis 

16 godina
mislioc kaže...

bez PDV-a i po nabavnoj veleprodajnoj cijeni. Eto javit cu Vam cijene svima čim ih dobijem od dobavljača. (Msan, Asbis, Microline, Also)

be Cool
16 godina
Horned Reaer kaže...
mislioc kaže...

bez PDV-a i po nabavnoj veleprodajnoj cijeni. Eto javit cu Vam cijene svima čim ih dobijem od dobavljača. (Msan, Asbis, Microline, Also)

Moće li se kupiti to bez PDV da pravdam da mi treba za firmu. Inače je Obrt, nije d.o.o? 

11 godina
neaktivan
Envy kaže...
Horned Reaer kaže...
mislioc kaže...

Moće li se kupiti to bez PDV da pravdam da mi treba za firmu. Inače je Obrt, nije d.o.o? 

u moje vrijeme se moglo, vjerojatno ce me neko ispravit ako grijesim, ali vjerujem da mozes i sada.

8 godina
protjeran
Envy kaže...
Kaby kaže...
mislioc kaže...
Pa dat ću ti primjer od prije par godina, gtx 980ti 649$ msrp, gtx 1070 449$,brža ili jednake, tako da ovo sasvim štima 2080ti i 3070 su tu otprilike.

RTX3080 po testovima ispada u prosjeku oko 30% jača od 2080Ti.. e sad, vidi koliko je 3070 hardverski slabija od 3080, po pitanju jezgri i po pitanju mem. propusnosti.. manje ili više od 30%? 

Ne znam šta im nije jasno.. Prosta matematika:

Problem 1.
Koliko je 3070 hardverski slabija od 3080, po pitanju jezgri i po pitanju mem. propusnosti?

Postupak rješenja:
Domen f(x).
U domenu funkcije f(x) ne uzima se broj jezgri, memorijska propusnost, CPU sa kojim surađuje nego isključivo izlazni rezultat iražen u FPS. Dakle matematički problem je pogrešno postavljen kao "može li bog napraviti kamen a da ga ne može podići"*.

3080 >= 2080Ti * 30%
3070 >= 2080Ti

Prepisano u slova i brojeve to izgleda ovako.

Y >= Z

Budući da se radi sistem jednačina treba odrediti da li je sistem realan. Znate kako već.. rang matrice A ako je jednak rangu proširene matrice bla bla.. i dođemo do: Ide glavni dio:
*Budući da smo malo promjenili domen f(x) ili konkretno slobodnim riječima čitav Problem 1. i vrlo lako dolazimo do rješenja da je:

Rješenje Problema 1:
3070 je za 30% ili više slabija od 3080.

Problem 2. [mnogo zanimljiviji]
Kupio sam prije par mjesti 2080Ti za $1200 a sada izlazi kartica 3080 koja košta $500 i koja je još novija i daje iste ili više performanse od kartice za koju sam kupio prije par mjeseci.
Da li se uopšte isplati kupiti novu, prodati trenutno staru ili zadržati trenutnu.

Postupak:
Opet odredimo domen f(x) tj. pričamo o glupostima tipa "ispativosti" igranja. Je - Igranje je isplativo ako te to opušta i ako zbog igranja igrica nećeš napraviti neki drugi problem (slupati auto primjercie ili se drogirati). Određivanje ovog domena je zapravo nekoliko podsekcija kompletnog Bug foruma.
Ukratko ime kartice, lag između čekanja kada će doći nova kartica itd itd.

Uslov
: Dijeljenje sa 0 je zabranjeno. Drugim riječima nema spominjanja AMD-a (hint: nisam rekao da je AMD nula, da se ne bi tko naljutio)

Iz Problema 1. lako je zaključiti da se ne isplati prodavati 2080Ti za cijenu 3070 i za još cca 20% manje. I zato vrlo lako dolazite do zaključka zašto su ljudi navalili da prodaju 2080Ti a istu po toj cijeni koju traže ne mogu da prodaju.

Itd itd itd.. Ne znam oko čega pravite frku.

to priprema za upis na FOI? 

10 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Ja ne znam šta vam je 3070 toliko napeta, po meni uopće ne vrijedi tu lovu kad je se usporedi s 3080. Razlika će vjerojatno biti nekih ~1500kn između njih a 3080 ima 48% više jezgrica i čak 70% veći mem. bandwidth, plus 8 vs 10GB možda tu i tamo bude činilo razliku.

ansha: Pomelo te
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
jovial kaže...
Envy kaže...
Horned Reaer kaže...
mislioc kaže...

u moje vrijeme se moglo, vjerojatno ce me neko ispravit ako grijesim, ali vjerujem da mozes i sada.

Kratko sam u HR jer fakturiram svoje place iz US, ali tko god nije u sustavu PDVa ne moze odbijat PDV...

16 godina
Kaby kaže...

Ja ne znam šta vam je 3070 toliko napeta, po meni uopće ne vrijedi tu lovu kad je se usporedi s 3080. Razlika će vjerojatno biti nekih ~1500kn između njih a 3080 ima 48% više jezgrica i čak 70% veći mem. bandwidth, plus 8 vs 10GB možda tu i tamo bude činilo razliku.

1500 kn za mnoge nije mala razlika. Imas ok 144 Hz monitora za tu lovu...

16 godina
Kaby kaže...

Pa ako uzmeš u obzir da je 2080Ti sa basnoslovnom cijenom bio samo nedodirljiv san i da sada imaš situaciju gdje za upola manju cijenu dobijaš to isto stvar je de facto prosta kao 2+2.

Ali generalno se slažem sa tobom.. meni je igranje ćef, a ćef kao i svaki ćef se plaća. Zato volim na 1080p imati 3080 pa da mi sve radi u Idle a sutra kada nabavim primjerice 4K TV imam kao neki zalog za budućnost (iako to nije nikakvo opravdanje).
Ali to je čisto moje mišljnje sada kada sam zarađujem svoj novac, sasvim druga priča je bila srednja škola i fax.  

16 godina
Mitch kaže...
jovial kaže...
Envy kaže...
Horned Reaer kaže...
mislioc kaže...

Kratko sam u HR jer fakturiram svoje place iz US, ali tko god nije u sustavu PDVa ne moze odbijat PDV...

Ja jesam u sustavu PDV-a. Ili nisam, ne znam ni ja, imam fiskalnu kasu, ali ću ti to ovako objasniti: Do 50.000 KM (oko 190.000 kuna) ne plaćam PDV nego mi samo 10% odbiju od ukupne dobiti. Ako sam prešao tih 50.000 KM naplate čitav PDV koji u BiH iznosi 17%.

Vjerujem da je u HR ista situacija ali nisam siguran da je to 100% točno pa me to zanima.

16 godina
Envy kaže...
Mitch kaže...
jovial kaže...
Envy kaže...
Horned Reaer kaže...
mislioc kaže...

Ja jesam u sustavu PDV-a. Ili nisam, ne znam ni ja, imam fiskalnu kasu, ali ću ti to ovako objasniti: Do 50.000 KM (oko 190.000 kuna) ne plaćam PDV nego mi samo 10% odbiju od ukupne dobiti. Ako sam prešao tih 50.000 KM naplate čitav PDV koji u BiH iznosi 17%.

Vjerujem da je u HR ista situacija ali nisam siguran da je to 100% točno pa me to zanima.

Ne znam dovoljno, ali firma je platila savjetnika i kako su mi objasnili, ti ako nisi u startu u sustavu PDVa ne mozes odbijat trosarine. U HR se to automatski mora iznad 300k kn, medutim svejedno se preporuca za odbijanje pretporeza to napraviti.

10 godina
neaktivan
Mitch kaže...

1500 kn za mnoge nije mala razlika. Imas ok 144 Hz monitora za tu lovu...

Poanta je da praktički nikad do sad serija x070 nije bila ta koja nudi manje perf/$ nego li x080.. tako da, dati (u startu već popriličnih) 500-600€ za GPU a ne protegnuti se još 200tinjak € za 50ak% jaču karticu je po meni malo blesavo..  Recimo GTX 1080 je od 1070 bila skuplja u startu ~58% a nudila je tek 33% više jezgri i 25% veći mem. bandwidth. 

ansha: Pomelo te
13 godina
Envy kaže...
Horned Reaer kaže...
mislioc kaže...

Ako si u sustavu pdv-a onda da, ako nisi nažalost nije moguće. 

7 godina
NVIDIA Ampere 30xx

evo nesto za sladokusce VISION 

ovo ce kostat kao 3090 ziher 

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice