MSI n580gtx lightning review

poruka: 89
|
čitano: 17.116
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: MSI n580gtx lightning review
Jakovp kaže...

Malo krivo razmišljaš. Treba usporediti igre, jer 3dmark testira i procesor, koji u većini igara ima puno manju ulogu od grafičke.

Dobro ja razmišljam al se loše izjašnjavam. Naime u ta dva testa sam potpuno zanemario procesor i gledao samo grafički score.

Znači procesori clock na clock i pratim koliko daje grafa frame-ova. Procesor je tu nebitan a i bas sam imao osječaj da će takva situacija bit.

Stoga izaberite dve, tri ma može i pet igara pa da dokažem tezu koja glasi da je amd bottleneck za 580-ku.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
15 godina
odjavljen
strit kaže...

Dobro ja razmišljam al se loše izjašnjavam. Naime u ta dva testa sam potpuno zanemario procesor i gledao samo grafički score.

Znači procesori clock na clock i pratim koliko daje grafa frame-ova. Procesor je tu nebitan a i bas sam imao osječaj da će takva situacija bit.

Stoga izaberite dve, tri ma može i pet igara pa da dokažem tezu koja glasi da je amd bottleneck za 580-ku.

Ok, nek netko predloži neke igre koje nisu toliko cpu zahtijevne, ja baš nemam neke ideje.

(i sjeti se da uspoređuješ 800 vs 2400 kn)

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2011 23:03 (Jakovp).
15 godina

Ja ovdje ne uspoređujem procesore koji su BTW u mojem slučaju 1200 vs 2500kn a i razlika u performansama je tu negdje. Čak i veča od razlike u cijeni.

Mene osobno je samo zanimalo dali grafa može bez klokanja znači samo dodavanjem bržeg cpu-a dati više fps-a iliti bolje performanse ili je več iskorištena do maksimuma.

Jeb..a sad mi je sinulo da ne mogu više uspoređivat druge igre osim metro 2033-a jer ja više nemam amd proc da napravim dodatne testove. Tak da ću napravit metro2033 pa bu nam valjda dovoljan.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2011 23:14 (strit).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma ne, 3dmark nije nikakvo mjerilo bottlenecka. Ja ti garantiram da tvoj bivši 975be na 4ghz nebi imao ništa lošiji framerate u većini naslova od 2600k. Ja sam prešo s athlonaII X4 na 2500k pa sam dobio ajmo reć primjetno bolji rez samo u Metro i F1 od desetak testiranih igara sa HD6970.

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina

Nije los ovaj 975 od kolege...

Btw, na koliko je radio bez dizanja voltaze?

Intel i5 750 @3.8; GA P55 UD3; Kingmax 4 Gb 1600 Mhz; Gigabyte 6950 2 Gb; Hdd Samsung F3 1 Tb X 2 i F4 2 Tb
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kant kaže...

Nije los ovaj 975 od kolege...

Btw, na koliko je radio bez dizanja voltaze?

4 GHz 24/7 bez diranja napon-a.

14 godina
neaktivan
ja sam neki dan nabavio GTX580 DC II i mogu reci da sam prezadovoljan... Igrao sam na njoj betu bf3 neki 4h bez prestanka i temperatura mi nije isla preko 50 i nesto stupnjeva... Steta sto se osobno ne razumijem u OC i benchmark pa ne mogu napravit neki bolji review...
15 godina
ATiGamer kaže...

Ma ne, 3dmark nije nikakvo mjerilo bottlenecka. Ja ti garantiram da tvoj bivši 975be na 4ghz nebi imao ništa lošiji framerate u većini naslova od 2600k. Ja sam prešo s athlonaII X4 na 2500k pa sam dobio ajmo reć primjetno bolji rez samo u Metro i F1 od desetak testiranih igara sa HD6970.

Znači u igrama koje imaju moderniju optimizaciju i zahtjevaju hardware. Vjerojatno ostale igre ne znaju iskoristit prednost bržeg proca.

Za 3dmark-ove se donekle slažem s tobom ali oni mene uvijek navedu u pravom smijeru kod optimizacije osobnog računala.

BTW: upload-o sam METRO 2033.

Istina je da bottleneck nije izražen u tolikoj mjeri u igrama ali svjedno postoji.

16 godina

Evo napokon sam dobio novi komp pa evo jedan na brzinu.

Nemožeš stisnut i prdnut.
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
goodie kaže...

Evo napokon sam dobio novi komp pa evo jedan na brzinu.

Isključi pshyx.

16 godina

Ovo mi je prva nvidia pa će zvučat nobovski.....gdje da to isključim.?

15 godina
odjavljen
goodie kaže...

Ovo mi je prva nvidia pa će zvučat nobovski.....gdje da to isključim.?

U control panelu, pod pshyx, staviš na cpu.

15 godina
ATiGamer kaže...

Bi ali vrlo zanemarivo jer tek će nove igre iskorištavat brži cpu u korist fps-a, više jezgri itd...

Razlike su bile male između ostalog zato što je 6970 slabija kartica od gtx580. Taman za tih par posto.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2011 19:51 (strit).
14 godina
neaktivan

Koliko ja znam, bez obzira bio custom ili standarni dizajn pcb, sistem spustanja u furmarku se ne moze zaobici.

15 godina
Leopard_st kaže...

Koliko ja znam, bez obzira bio custom ili standarni dizajn pcb, sistem spustanja u furmarku se ne moze zaobici.

Koliko sam ja primjetio nije došlo do spuštanja taktova u furmark-u (throttling-a).

Rješenje za sve tvoje probleme je što ipak postoji način isključivanja throttling-a. Pročitaj ovaj link.

14 godina
neaktivan

To iskljucivanje OCP je ravno debilizmu, a ja tacno ne znam koja se metoda koristi na high end grafama iz 500 serija, medjutim ima metoda koju ne moze detekotvat ni jedan softwer kao MSI AB ili EvGa precision, jednostavno polling rate je prespor da bi uhvatio osciliranje u frekvencijama, nemoj me shvatiti pogresno ta karta je beton ali nikada neces zasigurno znat jeli throotla u furmarku ili ne. Moj ti je savjet da odigras crysis 2 sa dx11, predstavlja izvsrtan test stabilnosti i gura grafe do maxa, jer je bilo grafi ukljucujuci te skuplje napucane modele koje su na stock voltazi i stock clockovima padale u crysis 2 sa dx11 patchom. Evo jedan link :

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2011 18:17 (Leopard_st).
15 godina
Leopard_st kaže...

To iskljucivanje OCP je ravno debilizmu, a ja tacno ne znam koja se metoda koristi na high end grafama iz 500 serija, medjutim ima metoda koju ne moze detekotvat ni jedan softwer kao MSI AB ili EvGa precision, jednostavno polling rate je prespor da bi uhvatio osciliranje u frekvencijama, nemoj me shvatiti pogresno ta karta je beton ali nikada neces zasigurno znat jeli throotla u furmarku ili ne. Moj ti je savjet da odigras crysis 2 sa dx11, predstavlja izvsrtan test stabilnosti i gura grafe do maxa, jer je bilo grafi ukljucujuci te skuplje napucane modele koje su na stock voltazi i stock clockovima padale u crysis 2 sa dx11 patchom. Evo jedan link :

Da mi grafa padne na stock naponu i stock taktu završila bi nazad u dučanu a moji novci nazad u mom džepu. 

14 godina
neaktivan

E pa jarane, na stotine grafa je padalo u crysis 2 dx11 pa niko nije radio rma. I to sve su grafe bile iz 500 serije, sto govori da je nvidia postavila pre nisku voltazu za gpu, meni licno nisu pale, cak mi je jedna undervolted sa 1.075 na 1.025 i igrao sam 2 sata bez problema.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2011 20:45 (Leopard_st).
15 godina
Leopard_st kaže...

E pa jarane, na stotine grafa je padalo u crysis 2 dx11 pa niko nije radio rma. I to sve su grafe bile iz 500 serije, sto govori da je nvidia postavila pre nisku voltazu za gpu, meni licno nisu pale, cak mi je jedna undervolted sa 1.075 na 1.025 i igrao sam 2 sata bez problema.

Da se izjasnim bolje. Da mi grafa stock kontinuirano pada u nekoj igri ili software-u tražio bi rma. Da mi grafa kad kad padne mogu se jeb..t jer to servisu ne mogu dokazat stoga nemam osnove za reklamaciju.

Za sad je sve beba i radi tip top.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2011 20:57 (strit).
14 godina
neaktivan

Gle posto imam iskustvo sa RMA, RMA nikad neces izvuc zbog jedne aplikacije, crysis 2 u dx11 jednostavno dira u neke djelove jezgre koji nisu istestirani, neki trebaju dodat malo voltaze neki ne. Ali definitvno nije razlog za RMA.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ne znam o cemu ti pricas ali ja sa svojom GTX580 nemam nikakvih problema u Crysisu 2....
14 godina
neaktivan
ceco22 kaže...
ne znam o cemu ti pricas ali ja sa svojom GTX580 nemam nikakvih problema u Crysisu 2....

Nemam ni ja, ali bilo je ljudi, u mene je cak jedna gtx 570 undervoltana.

16 godina

Evo moja je završila na rma u Links.

Meni je sve igre vrtila bezprijekorno,ali je počela davati artefekte po ekranu i to u butanju windoza i u samim windozama.

Probao sve od novih drivera,do novih windoza i uvijek isto.

Sada sam na integriranoj grafici i sve radi super.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
goodie kaže...

Meni je sve igre vrtila bezprijekorno,ali je počela davati artefekte po ekranu i to u butanju windoza i u samim windozama.

i oces dobit sad istu novu?

Join Teamspeak 3 === 217.114.63.57
15 godina

Naravno da oće. Može čak birat bilo koji drugi proizvod u dučanu po toj ili večoj cijeni. Ovo je očiti primjer kad te neće sreća i dobiš u startu neispravnu grafu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Evo par benchmarka za usporedbe ako to još ikoga zanima.

Testna konfa:

i72600k - 4600Mhz

MSi gtx580 lightning - stock@832/1050 - oc@974/1241

8 GB 1866MHz ddr3

Software:

MAFIA 2: 1920 X 1080, sve max - vsync off

stock - average - 50.3 fps - rank C(hahaha)

overclock - average - 53.7 fps - rank C(ova fizika je ubojica)

LOST PLANET 2: 1920 X 1080, DX 11, sve max - vsync off

stock - average - 67.9 fps - rank A

overclock - average -  77.6 fps - rank A

Ako Vas zanimaju još neki benchmark-ci napišite izjasnite se jer svaki komentar je dobro došao.

pozz

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 22:16 (strit).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

moze bad company 2

0 0 hvala 0
15 godina
HC for Life kaže...

moze bad company 2

Ako me uputiš na neki benchmark za tu igru ili ako eventualno ima ingame benchmark.

Mislim da ju imam na hardu.

Samo me nemojte tjerat da mjerim sa frapsom jel mi to ide na živce.

13 godina
neaktivan
strit kaže...
HC for Life kaže...

moze bad company 2

Ako me uputiš na neki benchmark za tu igru ili ako eventualno ima ingame benchmark.

Mislim da ju imam na hardu.

Samo me nemojte tjerat da mjerim sa frapsom jel mi to ide na živce.

nema ingame moras koristit fraps :D odi na cq oasis na pun server ak imas orginal ako nemas org onda odigraj drugu misiju di je snjeg taj se dio korsiti ko bechmark inace 

14 godina
neaktivan
goodie kaže...

Steta za grafu, valjda ces ubrzo dobiti zamjenu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice