prodana 5770 za hiljadarku i vrijeme je za novu
samo koju?
PoV,MSI Cyclone ili Gigabyte?
pomozite mi malo :)
i dali 768 ili 1gb...cijena do 1200-1300kn+PDV
prodana 5770 za hiljadarku i vrijeme je za novu
samo koju?
PoV,MSI Cyclone ili Gigabyte?
pomozite mi malo :)
i dali 768 ili 1gb...cijena do 1200-1300kn+PDV
Ne i uskoro...
Svatko pametan bi pričekao još 1mj.
Šta dolazi za jedan mjesec?
Refresh ATija ili?
Ma to misli na listopad-studeni na seriju 6000 od ATI-ja tj po novom samo Radeon ili AMD
dali da cekam jos neko vrijeme?to nije problem
Nema potrebe!
Cijene serije 5000 neće toliko pasti da će biti isplativije od današnjih GTX 460.
Ispada da gnjavim sa ovim i hvalisanjem, ali činjenica je da je kartica GTX460 sa 768MB best buy.
Imaš i u novom BUG-u...
Nema potrebe!
Cijene serije 5000 neće toliko pasti da će biti isplativije od današnjih GTX 460.
Ispada da gnjavim sa ovim i hvalisanjem, ali činjenica je da je kartica GTX460 sa 768MB best buy.
Imaš i u novom BUG-u...
Cijene će svakako past kad dođe nova serija. Ne mogu natovarit 6770 preko 2000 kn pošto će biti u rangu 5850/5870.
Po toj logici bi high end modeli (6850/6870) bili preko 3000 kn, čak i 4000 kn možda što bi bio teški fail.
Vjerujem da će se cijena 5850 dobrano spustiti, barem za nekoliko stotina.
Nema potrebe!
Imaš i u novom BUG-u...
Cijene će svakako past kad dođe nova serija. Ne mogu natovarit 6770 preko 2000 kn pošto će biti u rangu 5850/5870.
Po toj logici bi high end modeli (6850/6870) bili preko 3000 kn, čak i 4000 kn možda što bi bio teški fail.
Fermi anyone?
Fermi anyone?
Pa i Fermi je bio fail dok nisu pale cijene. Realno bi cijena slabijeg high end modela (6850) trebala biti oko cijene danas 5850, a 6870 model bi preuzeo cijenu 5870.
To je najobjektivniji i najvjerojatniji rasplet događaja. Iako bi Fermi drastično trebao spustiti cijene ako hoće konkurirati.
1850kn za gtx460 je previse bez obzira o kojoj verziji se radilo dok je s druge strane ludost sada dat 2800kn za hd5870 tj. 2200kn za hd5850 koliko traze nasi trgovci
Svako normalan bi priceko s kupovinom jer za mjesec dana nVIDIA i AMD(valjda) ce izdat par novih modele koje ce rusit cijenu postojecih i to vjerojatno dosta
Realno isplatilo bi se pricekat vec samo zbog bolje ponude a kamoli ne ovako
Fermi anyone?
Pa i Fermi je bio fail dok nisu pale cijene. Realno bi cijena slabijeg high end modela (6850) trebala biti oko cijene danas 5850, a 6870 model bi preuzeo cijenu 5870.
To je najobjektivniji i najvjerojatniji rasplet događaja. Iako bi Fermi drastično trebao spustiti cijene ako hoće konkurirati.
To su puste želje što ti govoriš,i jedino stvarno mjerilo biti će u krajnjoj liniji feedback kupaca u skladu sa performansama kartica nasljednica. Konkretno - ukoliko idući mainstream ne bude nudi performanse današnjeg highenda,nemamo o čemu razgovarati. Ne vidim razloga iskreno ni da to tako bude - a ni da ne bude. Stvar je prilično jednostavna - ATi je u odličnoj poziciji opet izdati novu generaciju kartica prije nVidije,a samim time i pobrati određeni dio kolača,vjerojatno prije vrhnja - s obzirom na cjenovnu politiku otkad su pod AMD-om. A ta politika je sve osim ne - customer friendly. Cijenom su danas ATi i nVidia prilično izjednačeni i to ne treba biti posebno zagrižen fanboy bilo kojeg tabora - da shvatiš.
S druge strane, pored ovako ipak ujednačenog odnosa performansi i cijene GTX460/465 vs. 5830 pa i 5850 te GTX470 vs. 5850 pa i 5870, 480 vs. no skužili smo se - dakle pored takvog odnosa,gdje nijedan od proizvođača nema u istoj kategoriji kartica - drastično bržu karticu, dakle sve je to pozicioniranje,tipično ciklično nadhebavanje koje traje godinama - zbilja je teško očekivati da će cijene sadašnje generacije drastično pasti izlaskom nove serije 6xxx.
Moguće su manje korekcije,ali čisto da se cijenovnom razlikom između 5870 i 6870 pokuša dočarati moć druge kod neiskusnijih kupaca,nekako sumnjam po onome što sam pročitao - da će se baš performanse udvostručiti serija 6 vs. 5.
Neće tu biti baš 2 000kn za 6850 i 2700 za 6870,to bi praktički značilo u skladu sa najavljenim performansama da bi mogli očekivati padove cijena modelima 5850 i 5870 od 20-40% što je totalno nerealno drugoj brojci,odnosno mnogo bliže prvoj.
Nezahvalna su dosta ta naklapanja o cijenama,samo toliko od mene.
Mene nebi čudilo da ATi krene sam sebi pravit konkurenciju u smislu cjena.
Ono, 6770 po perfomansama tu negdje kao 5870, al cjena 3000kn /+.
6870 dolazi iduće godine (Vrlo vjerovatno).
6970 ce biti izdat te ionako neće imati konkurencije kao što je nema ni 5970.
Ne znam,daj Bože ali kvragu - 6770 da ima performanse 5870 i da što,košta 1200tinjak kn koliko sam ja platio 5770 gotovo čim je došla kod nas? Daj Bože uf..ali ono - predobro po meni da bi bilo istina.
Evo i teme i uvodnog posta..20.11. sam,tj. par dana ranije,imao 5770.
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=167378
Daj Bože haha,da tako bude i sa 6770..
To su puste želje što ti govoriš,i jedino stvarno mjerilo biti će u krajnjoj liniji feedback kupaca u skladu sa performansama kartica nasljednica. Konkretno - ukoliko idući mainstream ne bude nudi performanse današnjeg highenda,nemamo o čemu razgovarati. Ne vidim razloga iskreno ni da to tako bude - a ni da ne bude. Stvar je prilično jednostavna - ATi je u odličnoj poziciji opet izdati novu generaciju kartica prije nVidije,a samim time i pobrati određeni dio kolača,vjerojatno prije vrhnja - s obzirom na cjenovnu politiku otkad su pod AMD-om. A ta politika je sve osim ne - customer friendly. Cijenom su danas ATi i nVidia prilično izjednačeni i to ne treba biti posebno zagrižen fanboy bilo kojeg tabora - da shvatiš.
S druge strane, pored ovako ipak ujednačenog odnosa performansi i cijene GTX460/465 vs. 5830 pa i 5850 te GTX470 vs. 5850 pa i 5870, 480 vs. no skužili smo se - dakle pored takvog odnosa,gdje nijedan od proizvođača nema u istoj kategoriji kartica - drastično bržu karticu, dakle sve je to pozicioniranje,tipično ciklično nadhebavanje koje traje godinama - zbilja je teško očekivati da će cijene sadašnje generacije drastično pasti izlaskom nove serije 6xxx.
Moguće su manje korekcije,ali čisto da se cijenovnom razlikom između 5870 i 6870 pokuša dočarati moć druge kod neiskusnijih kupaca,nekako sumnjam po onome što sam pročitao - da će se baš performanse udvostručiti serija 6 vs. 5.
Neće tu biti baš 2 000kn za 6850 i 2700 za 6870,to bi praktički značilo u skladu sa najavljenim performansama da bi mogli očekivati padove cijena modelima 5850 i 5870 od 20-40% što je totalno nerealno drugoj brojci,odnosno mnogo bliže prvoj.
Nezahvalna su dosta ta naklapanja o cijenama,samo toliko od mene.
Ako je vjerovati glasinama i nakalapanjima, 6770 bila bi u rangu 5870. 5870 trenutno košta oko 3k kn i trebao bi drastično smanjiti cijenu nakon izlaska nove serije jer 3000 kn za 6770 je apsolutno previše, gotovo pa nemoguća cijena i to za mainstream model. Jer kad bi se vodili po tome, 6870 bi sigurno došla 5k što je ludost. Moralo bi to sve skupa ići dole nekih 40%
No, znamo što se desilo sa nvidia GT200 serijom. Cijene su ostale slične ili gotovo iste onima nakon releasa na tržiše. Najbolji primjer je GTX285. Cijena u rangu 5870, a performanse ispod 5850. Moguće da se nešto slično desi sa 5000 serijom. Pa prodaj njubovima šta ostane na skladištu.
Vjerujem da bi se kod mainstream modela nove serije moglo dosta dobiti na performansama pošto će i oni imati 256bitnu sabirnicu, iako nije još potvrđeno ako sam u pravu.
No, trenutno nema smisla naklapati o tome jer ipak se još svašta može promijeniti u tih nekoliko mjeseci.
kada bi morali doc ti 6*** ?
imam ja neko vrijeme jos...off topic,koliko cijenite 4850 bez gare?single slot
Nema potrebe!
Imaš i u novom BUG-u...
Nekoliko stotina godina?? xD
Samo vi sanjajte o niskim cijenama,al budete se negativno iznenadili.
Kada nebude nekog velikog pomaka u cijeni, onda će se ovima šta čekaju da izađe nova serija pa onda da pojeftini 5xxx serija preporučat da sačekaju još malo jer "stara serija samo šta nije pojeftinila"; Međutim tada će neko reći da će 7xxx serija biti uber super duper i da bi se trebalo još strpit godinu, dvije jer će cijene 6xxx biti kao sada 5xxx serije i tako u nedogled
Ja uvijek gledam na to ovako, koji CPU imam... koje nove CPU tehnologije ce izaci da cu morat kupovat nove rame i novi CPU.
Kako ce moja grafa raditi sa sadasnjim CPU+RAM.
Tako da ako imas neki Core 2 Duo neisplati se cekat 6xxx seriju jer ce to vec biti prejaka grafa za tako sta... ako imas nesto tipa i5 il i7 ili ti neki AMD ekvivalentu toga onda se siplati cekat.
Dual core CPUovi polako idu u zaborav i ddr2 memorija isto... tako da ako imas dual core bolje uzmi sada a onda za 2 il 3 godine uzmi sta vec se biti sa DDR3 il cak 4 memorijom...
Gledajuci ovo, DDR3 nece ni priblizno dugo biti okolo ko DDR2 jer http://en.wikipedia.org/wiki/SDRAM#DDR4_SDRAM_.28proposed.29 vec 2012 planiraju DDR4 stavi na market.
Ne, nego 2015.
Ja uvijek gledam na to ovako, koji CPU imam... koje nove CPU tehnologije ce izaci da cu morat kupovat nove rame i novi CPU.
Tako da ako imas neki Core 2 Duo neisplati se cekat 6xxx seriju jer ce to vec biti prejaka grafa za tako sta... ako imas nesto tipa i5 il i7 ili ti neki AMD ekvivalentu toga onda se siplati cekat.
Dual core CPUovi polako idu u zaborav i ddr2 memorija isto... tako da ako imas dual core bolje uzmi sada a onda za 2 il 3 godine uzmi sta vec se biti sa DDR3 il cak 4 memorijom...
Gledajuci ovo, DDR3 nece ni priblizno dugo biti okolo ko DDR2 jer http://en.wikipedia.org/wiki/SDRAM#DDR4_SDRAM_.28proposed.29 vec 2012 planiraju DDR4 stavi na market.
Po meni sa dosta tog nisi upravu, dvojezgreni procesor su aktualni, i bit će i dalje, barem u igrama, ali i u drugim aplikacijama još uvjek dobro služe, svi govore, uzmi procesor sa više jezgri, u budućnosti ćeš imat koristi, to su govorili i prije godinu dana, i prije pola godine, a danas još uvjek sve ide odlično sa dvojezgrenim procesorom!?
A i ovo za RAM, prema nekim analitičarima, ni za 3 godine se neće počet koristit DDR4!?
Po meni sa dosta tog nisi upravu, dvojezgreni procesor su aktualni, i bit će i dalje, barem u igrama, ali i u drugim aplikacijama još uvjek dobro služe, svi govore, uzmi procesor sa više jezgri, u budućnosti ćeš imat koristi, to su govorili i prije godinu dana, i prije pola godine, a danas još uvjek sve ide odlično sa dvojezgrenim procesorom!?
A i ovo za RAM, prema nekim analitičarima, ni za 3 godine se neće počet koristit DDR4!?
Govorit cu iz iskustva, prije jedno 3~4 godien sam uzeo svoj E6700 dual core jer sam mislio ono sta ce mi Quad core Q6600 losiji je bio u igrama sto se tice preformansi jer su igre koristile onda jednu max 2 jezgre, cijena u vemilu im je bila skoro ista kada sam uzimao, i nije da nisam zadovoljan sa svojim E6700 ali iskreno kako vrijeme prolazi mislim da bi mi bolje doslo da sam uzeo Q6600 jer danas svaka nova igra koja izađe koristi 4 jezgre tipa FFXIV, Metro, BFBC2 i tako dalje... svaka cast iznimkama kao starcraft 2 koji iz nekog razloga koristi 2 jezgre, samo zasto nemam pojma... Ide sve odlicno ali iso bi bolje sa quadom...
Pa kod intela su dvojezgreni aktualni jer su đubrad koja se sjetila iskoristit HT kao i prije da usparaju novaca... dok AMD pravi prave 6 jezgrene... vjerujem da sto vise vremena prođe to ce igre imat implementirano da rade na koliko god jezgri ima komp. Neke vec imaju neke ne zavisi koliko je tesko optimizirat jeli...
A sto se tice ovoga da su govorili to su govorili cim je su izasli Quad core. Ali sada kada gledas i jesu bili u pravu ne?
Ne, nego 2015.
A cuj moguce a i ne... nebi prvi puta se dogodilo da se nesto preskoci jer se je ovo novo debelo bolje (da gledam na nedavnu 465 GTX), ja iskreno mislim da ce DDR4 doci puno prije nego sto je 3ca jer prije je bio race ko ce vise Ghza nabiti u jedan CPU sada je vec race ko ce vise nabiti CPUa na jedan socket. A sa CPU idu gore i rami. Promjenio se fokus...
Ne kuzim zasto??? Pa za neki middle-low od graficke preko 2000kn bi bija kriminal prodavat..Vjerujem da nisu toko bahati u AMD i dasu naucili ponesto na Nvidijim greskama...Cijene 5000 serije su vec pale za par stotina kuna od prije 2 tjedna a sad kad izade nova generacija da nece drasticno pasti ne virujen....nemoguce da ce ati bitici toliko baghat i prodavati svoj top end modele za po toj logici preko 1000E?? To bi ih unistilo pogotovo kad nvidia izbaci doneklu konkurenciju u gtx 475 i 490..
Koliko koštaju,može neki link..zanima me čisto vs. HyperX na 1600...1.5V..CL9..
.
moguće je i to.
nije im baš uspjela frka s DDR3 memorijom jer se pojavila i recesija, a i ljudi nisu osjetili potrebu prelaska s DDR2 na DDR3 jer za većinu korisnika nema većih pomaka u performansama.
DDR4>izlazak iz recesije, taman bi ljudi mogli počet ponovo masovno kupovat hardver kao kad se pojavio soc 775, pa i prije DDR2, dvojezgreni procesori itd.
Govorit cu iz iskustva, prije jedno 3~4 godien sam uzeo svoj E6700 dual core jer sam mislio ono sta ce mi Quad core Q6600 losiji je bio u igrama sto se tice preformansi jer su igre koristile onda jednu max 2 jezgre, cijena u vemilu im je bila skoro ista kada sam uzimao, i nije da nisam zadovoljan sa svojim E6700 ali iskreno kako vrijeme prolazi mislim da bi mi bolje doslo da sam uzeo Q6600 jer danas svaka nova igra koja izađe koristi 4 jezgre tipa FFXIV, Metro, BFBC2 i tako dalje... svaka cast iznimkama kao starcraft 2 koji iz nekog razloga koristi 2 jezgre, samo zasto nemam pojma... Ide sve odlicno ali iso bi bolje sa quadom...
Pa kod intela su dvojezgreni aktualni jer su đubrad koja se sjetila iskoristit HT kao i prije da usparaju novaca... dok AMD pravi prave 6 jezgrene... vjerujem da sto vise vremena prođe to ce igre imat implementirano da rade na koliko god jezgri ima komp. Neke vec imaju neke ne zavisi koliko je tesko optimizirat jeli...
A sto se tice ovoga da su govorili to su govorili cim je su izasli Quad core. Ali sada kada gledas i jesu bili u pravu ne?
Ne, nego 2015.
A cuj moguce a i ne... nebi prvi puta se dogodilo da se nesto preskoci jer se je ovo novo debelo bolje (da gledam na nedavnu 465 GTX), ja iskreno mislim da ce DDR4 doci puno prije nego sto je 3ca jer prije je bio race ko ce vise Ghza nabiti u jedan CPU sada je vec race ko ce vise nabiti CPUa na jedan socket. A sa CPU idu gore i rami. Promjenio se fokus...
Ne znam, ja u neku ruku si i u upravu i nisi, broj igrica koji podržava više od dvije jezgre je puno manji nego onih koje podržavaju dvije jezgre, što je opet normalno jer tek nove igre podržavaju više od dvije jezgre, ali četvero jezgreni proceosori se prodaju odavno, ako se ja ispravno sjećam, ima već 3-4 godine, a tek su u zdanjih godinu dana počeli izbacivat igre koje koriste više od dvije jezgre, i te igre koje koriste 4 jezgre, (osim naravno GTA 4) sa pristojnim grafičkama rade odlično s procesorima koji imaju dvije jezgre, naravno ova moja teza stoji samo kod "gamerski" namjenjenih računala, a ako se baviš clockingom, renderiranjem ili nečim sličnim, onda preskoči ovaj post!?
A za RAM-e baš i nisam siguran, iako DD3 i nije baš velik pomak u odnosu na DDR2, stoga se možda i prije desi prelazak na DDR3 iako sumnjam, tek se komentira da će jednom bit, ništa od te proizvodnje još, novi Radeoni već imaju specifikacije pa opet kao da će ih odgodit malo, tako da...!?
Cini se da cu zanemarit 6xxx seriju, kupit cu GTX 460, dali griješim ?
EDIT - gledam da ce trajat duze vrijeme (oko 2-3 godine)