Nedavno sam kupio kompjuter Compaq 500b Microtower, a sada želim kupit novu grafičku. Nakon malo razmišljanja odlučio sam se za Ati Sapphire Radeon HD 5570 1Gb. Sad me jedino zanima dali moja matična podržava GDDR3? U specifikacijama nisam uspio doznati. Zahvalan sam na bilo kakvoj pomoći.
Koju grafičku za Compaq 500b?
- poruka: 6
- |
- čitano: 2.575
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
vrsta memorije na grafičkoj nema apsolutno nikakve veze s matičnom...
Tnx, ne kužim se baš u grafičke a želio sam bit siguran da ne naručujem bezveze.
Ovako, ako imaš PCI-e x16 utor za grafičku karticu, može ići i DDR5, danas ti skoro svaka matična ima x16 utor, ako se gleda od 775 socket matičnih ploča, pa na dalje, ove starije većinom imaju AGP utor, što je " staromodno ", ako sada imaš npr. ddr2, to ti je već x16 utor, i ne trebaš se bojati, jedino ako ti nije spojena na AGP.
Na Hp-ovim stranicama http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/en/WF06a/12454-12454-64287-321860-3328893-4025810.html piše da imaš
1 full-height PCIe x16 pa prema tom jedino ti je bitno da je kartica PCIe a sve ostalo ide. Eventualno pripazi na dužinu kartice obzirom da je to microtower kučište pa bi moglo biti problema sa prostorom za ugradnju.
Sapphire Radeon HD 5570 bi išla, nije predugačka, a i nije tako skupa kad se sve uzme u obzir, jedino malo bolje napajanje treba, barem 450w i jedan 6 pin connector..a i lijepo pristaje u svako kučište.