Ja bi ti svejedno pogledao po njuškalu, pa ako nećeš oc-at šanse su ti vrlo male da grafa crkne ako već nije došla crknuta.
Za te pare na njuškalu možeš nabavit i GTX260, a to je naprama gts250 avion
Ja bi ti svejedno pogledao po njuškalu, pa ako nećeš oc-at šanse su ti vrlo male da grafa crkne ako već nije došla crknuta.
Za te pare na njuškalu možeš nabavit i GTX260, a to je naprama gts250 avion
vidio sam onu na njuskalu, i gledam i news, i sve forume,....
ali trazim nesto iz zagreba, do 850.-900kn... i da ima garancije barem godinu dana..
Probaj tražiti po oglasnicima za GTX 260...Ja imam Full HD monitor i tu grafu, malo klokanu i sve igre idu jako dobro...Detalji su uvijek na high, jedino AA ovisi od igre do igre ( trenutno u Bad Companyu 2 je na 8X, nije na max ) zato jer ne volim da mi FPS padne ispod 35...
evo, hajd mi ti nadji u nekom oglasniku gtx 260...
uvjet, garancija barem godinu dana i da je iz zagreba :)
pregledo news, njuskalo, forum.hr, pce, oglasnik......
koji ce ti vrag ta rezolucija? pogotovo na tu grafu koju imas?!?!?!
na 1920*1200 sa gtx 280 koja je valjda duplo jaca od navedenih grafa ja vise ne mogu igrat bas sve na max, iako jos uvijek mogu veliku vecinu, a i to kaj nemrem smanjim malo aa i af i radi ko urica na max detaljima, eventualno ponegdje igram na high a ne very high..
i sad ti meni tvrdis da je 8800gt dovoljno jaka za dosta vecu rezu? e pa nije...
moze se, ja se slazem igrati, neke igre i ne na max detaljiva
s druge strane dosta igri, sto novijih sto starijih ni nema podrsku za reze vece od 1920*1200 i opet mi nije jasno uzimat monitor s tom rezom za igre...
ima smisla za profi fotografe i to je to
koju igru ne možeš vriti na max
ja imam slabiju konfu od tebe pa sam sve igre koje sam igrao vrtio bez problema na max(nba 2k10,wolfenstein,cod mw2,resident evil 5....)
gle booster, ako se ne planiras igrat onda je svejdno sta uzmes, mozes uzet i hd 5450 za 320kn
ako se planiras igrat to je druga stvar...
ti si naviko na 800*600, ok, i ja sam igro na takvim rezama do unazad 2-3 godine, stvar je u tome da mi je to onda bila nativna rezolucija monitora
kad pokusas sa slabijom grafom igrat 1680*1050 na monitoru koji rezoluciju ima 2048x1158 onda ti nastaje problem da on ili ne iskoristi cijeli ekran, sto se nece desit, ili rasteze sliku i "spaja neke pixele" - to obicno izgleda lose...
ne nuzno, ali moze, definitivno losije nego da istu tu sliku gledas na 22" monitoru kojemu je to nativna rezolucija
zato je lose uzimat monitore s tako velikim rezolucijama
ja shvacam tebe da ti je uletio, ali po toj cijeni ima 22" monitora koji ti ne bi bili premali, a definitivno puuuuno primjereniji grafama na koje si ciljao - 1" nije tako puno, a razlika u rezolucijama je ogromna
ipak je to 35% veca povrsina za tvoju grafu za obradjivat (tj. 35% vise pixela ima za racunat)
gle booster, ako se ne planiras igrat onda je svejdno sta uzmes, mozes uzet i hd 5450 za 320kn
ako se planiras igrat to je druga stvar...
ti si naviko na 800*600, ok, i ja sam igro na takvim rezama do unazad 2-3 godine, stvar je u tome da mi je to onda bila nativna rezolucija monitora
kad pokusas sa slabijom grafom igrat 1680*1050 na monitoru koji rezoluciju ima 2048x1158 onda ti nastaje problem da on ili ne iskoristi cijeli ekran, sto se nece desit, ili rasteze sliku i "spaja neke pixele" - to obicno izgleda lose...
ne nuzno, ali moze, definitivno losije nego da istu tu sliku gledas na 22" monitoru kojemu je to nativna rezolucija
zato je lose uzimat monitore s tako velikim rezolucijama
ja shvacam tebe da ti je uletio, ali po toj cijeni ima 22" monitora koji ti ne bi bili premali, a definitivno puuuuno primjereniji grafama na koje si ciljao - 1" nije tako puno, a razlika u rezolucijama je ogromna
ipak je to 35% veca povrsina za tvoju grafu za obradjivat (tj. 35% vise pixela ima za racunat)
a gle, jasno mi je da sam se i ja mozda zeznio... imo sam u ponudi to ili dell-a 20"... i to je to...
jer sam imo samo 950kn za monitor spremno... uletilo ovo i ok..
igram par igrica i to je to. ugl cod i slicno.... nisam zagrizeni, ne patim na nesto ekstra i slicno.... samo pitam sto bi bilo najbolje uzet, naso sam i ja novu gts 250 1gb za 700 ali bez gare...
uzimam neke od tih grafa sigurno.. sad se samo moram jos odluciti sto.. vjerojatno hd 4850 1gb jer mi jedino to upada u budget a da valja donekle...
uzeo bih rado gts 250 1gb.. ali mi ispada iz budgeta malo.. (a vec sam se protego sa 700 na 850-900)..
ako bas ne bude valjala ta kombinacija i ja ne budem zadovoljan u ovom kinu na stolu, prodam monitor pa ubodem 20 i mir...
hajd.. ti mi reci sto bi ti napravio...
ne znam... tesko je sad biti pametan....
mislim da bi ti 20" dell bio PUNO bolji izbor u zbroju sa hd 4850 ili gts 250
mijenjat sad monitor... ne znam je li isplativo
uzet hd 4850 ili gts 250? ako imas 2 utora na maticnoj planiraj sli ili cf, to ti je moja preporuka...
pa uzmi sukladno tome ili gts 250 ili hd 4850, pa kad skupis jos para pikni jos jednu i rijesio si sve probleme... opcija je skupa, ali ne znam sto ti drugo rec
ne znam... tesko je sad biti pametan....
mislim da bi ti 20" dell bio PUNO bolji izbor u zbroju sa hd 4850 ili gts 250
mijenjat sad monitor... ne znam je li isplativo
uzet hd 4850 ili gts 250? ako imas 2 utora na maticnoj planiraj sli ili cf, to ti je moja preporuka...
pa uzmi sukladno tome ili gts 250 ili hd 4850, pa kad skupis jos para pikni jos jednu i rijesio si sve probleme... opcija je skupa, ali ne znam sto ti drugo rec
pojavila se na trzinici jedna gts 250.. 512 rama.. .pa ako imam srece cu to upiknit, ak ne onda u shoping na nesto od gore navedenog. pa cemo vidjet kasnije kako to sve funkcionira i tako to...
kad sve slozim, vjerojatno iduci tjedan.. onda cu vam napisat tocno koja grafa i sve.. neke rezultate nabacit i tako... i naravno, moje osobno misljenje...
:) :cheers:
pojavila se na trzinici jedna gts 250.. 512 rama.. .pa ako imam srece cu to upiknit, ak ne onda u shoping na nesto od gore navedenog. pa cemo vidjet kasnije kako to sve funkcionira i tako to...
kad sve slozim, vjerojatno iduci tjedan.. onda cu vam napisat tocno koja grafa i sve.. neke rezultate nabacit i tako... i naravno, moje osobno misljenje...
:) :cheers:
Za tu rezu ciljaj na grafu sa 1Gb VRAM-a.Jesu malo skuplje ali tih dodatnih 512mb znači puno u tom slučaju.Moja preporuka ti je svakako GTX250 1Gb.
kupljena sapphire hd 5770 sa 1gb ddr5...
sutra preksutra sve javim :)
pa nije loš izbor moram priznat
iako će vjerojatno bit potrebam cf takvih za tu rezu, jednom kad im padne cijena naravno
sretno s njom, nadam se da ćeš uživat!
Nije mi radio net, joj nisam ti mogao reći :(. Našao sam na njuškalu bio HD4870 za 800kn, i GTX260 za 850kn. Žao mi je što ti nisam uspio reći
da, ali nisi uzeo u obzir da mi treba godinu i vise garancije i da je iz zagreba :)
kad to stavis, onda te dvije otpadaju...
tak da bez brige... na svim trznicama sam ja, od faksovskihj do ovih profesionalnih sve pretrazio...
ovo sam nabavio sa 2 god garancije 900kn safirku 5770... i ko bog :)
ma odlično si napravio, velim ja tebi, a ako skupiš iza ljeta za još jednu istu takvu bit ces super zadovoljan, naime, predpostavljam da bi se iza ljeta mogle naći po 400-500kn, što i nije neka lova, a u cf će ti biti super, nije ni ova jedna sama loša za 1920*1200, malo ćeš smanjit rezu, nećeš na nativnoj ni na max detaljima, ali na nešto će ličit da budeš relativno zadovoljan
gledo sam po karakteristikama i testovima, bolja je i od gtx 260... ali ono, za tipa 2-3 fpsa... tak da sam iznimno zadovoljan..
a tesko da ce bit para za jos jednu grafu, mozda na zimu tek.. al dobro, ne opterecujem se time...
maticna mi je crossfirex ready ko i grafa i ak uleti nes nema frke... sutra javim sve dojmove kad mi napajanje dodje i kad pospajam..
Imam Mac Pro QuadCore 3.1 sa 4GB RAMA i 8800GT. Pošto se bavim 3D dizajnom, uzeo sam 23" Samsungov 2343NW monitor, zbog velike rezolucije (2048 x 1152). Istina da se ne igram previše, ali sam zbog Mass Effecta 2 stavio Win7 preko BootCampa. Igru vrtim na nativnoj rezoluciji monitora, svi detalji na max. Nema nikakvih usporavanja niti zastajkivanja.
Imam Mac Pro QuadCore 3.1 sa 4GB RAMA i 8800GT. Pošto se bavim 3D dizajnom, uzeo sam 23" Samsungov 2343NW monitor, zbog velike rezolucije (2048 x 1152). Istina da se ne igram previše, ali sam zbog Mass Effecta 2 stavio Win7 preko BootCampa. Igru vrtim na nativnoj rezoluciji monitora, svi detalji na max. Nema nikakvih usporavanja niti zastajkivanja.
probaj crysis, Venetica, GTA4 ....... milion drugih igri pa nam se javi kak ti ide na toj rezi na max detaljima
probaj crysis, Venetica, GTA4 ....... milion drugih igri pa nam se javi kak ti ide na toj rezi na max detaljima
moze jedno pitanje rhodin...
zasto su svi zapeli npr za maxx detalje i full reza, ilitiga nativna monitora??
npr... ja sam zadovoljan sa auto postavkama koje mi komp tj igrica ponudi, na maxx sam igro davnih godina... dalje sve na low, middle mozda....
jest da mi grafa nije dopustala kasnijih godina, ali nisam se previse oko tog bunio.. igro sam se..
medjutim nekima, ne samo tebi, ima vas hrpa na forumima :D non stop napominju najjače igrice na maxx detaljima i nativnoj rezi...
meni nije problem igrat na smanjenoj rezi i mid detaljima.. il ful reza i mid detalji...
medjutim, nekima je to kao svetinja, ak ne moze tako, ne moze nikako....
probaj naci hd4780 za 900kn..znam da se moglo nabaviti, pa pronjuskaj malo
probaj naci hd4780 za 900kn..znam da se moglo nabaviti, pa pronjuskaj malo
mozda ti upadne u oko da sam malo iznad napisao da sam nabavio safirku 5770 sa 1gb rama za iste novce full novu ;)
opla, čestitam na kupnji, prekasno je oci me izdaju, pardon :D
btw, ne brini se za nas razmažene/zaražene max postavkama, siguran sam da su mislili najbolje :)
Evo ja imam vtx 4850 1gb i za sada mogu sve igrati bez problema čak i na max postavkama, imam monitor samsung 2232bw koji ima rezu od 1680*1050. Evo ovih dana ču nabaciti benchmarke na bug jer ih nema baš puno po netu a grafa je super, mislim da ćeš ti sa svojom bez problema igrati sve na max, makar po meni niti ne treba raditi sve na max jer i prošla koju sam imao je odrađivala svoj posao bez problema a to je bila stara 2600xt sa ddr4 memorijom. pisnula prije par dana
zasto smo zapeli na max detalje?
ovako - igre najljepse izgledaju na max detaljima na nativnoj rezoluciji monitora.... ja ne tvrdim da lose izgledaju sa manjim detaljim, sa smanjivanjem reze se dosta gubi na ostrini slike... ili stovece... nije isto
e, sad, ako vec kupujem novi monitor i grafu onda cu sigurno kupiti, unutar svojih mogucnosti, takav hadrware da mogu sve igrati na max detaljima
niste mi jasni vi koji kupujete novo sa takvim rezolucijama koje ne mozete koristit.... sto ce ti 23" monitor sa tako nebuloznom rezolucijom ako nisi profesionalac, tj. ne bavis se profesioonalno fotografijom, dizajnom ..... da ti takva rezolucija treba?
za 1300kn ili sto si vec napiso da si platio si mogo dobit odlican 22" monitor sa hdmi ulazom sa kvalitetnijom matricom i 1680*1050 rezolucijom na kojem bi doista sve igrao na max bez trzaja sa kupljenom grafom... o tome se radi
ovako imas tek nesto veci monitor sa puno vecom rezolucijom koja zdere sve osim najjacih grafa, nemas neku razliku u velicini monitora, imas buhice na ekranu u nativnoj rezi, ne toliko lijepu sliku u smanjenoj rezi i ne igras sve na max detaljima niti na nativnoj rezi, dakle imas losiju kvalitetu prikaza
Jel moguće igrat cod4 na 22" FULL HD monitoru (1920*1080) na maksimalnoj rezoluciji sa HD 4850 1GB?
Jel moguće igrat cod4 na 22" FULL HD monitoru (1920*1080) na maksimalnoj rezoluciji sa HD 4850 1GB?
mislim da da
kao što rekoh, igranje mi nije primarni "sport" na kompu jer nemam vremena, kamoli da samo radi ovog posta nabavljam igre i testiram izvođenje. Ono što sam probao radi dobro, a radi se o originalnim igrama koje nisu crackane/patchane ili kaj već što isto može utjecati na brzinu izvođenja.
razumijem sto zelis reci rhodin i sve....
ja sam isto tako planirao kupnju 20" della..
ali ovaj od 23" mi se nasao za 900kn... potpuno novi sa garancijom... zato sam njega uzeo,
a i uvijek mi je zelja bila imat velik ekran.. sad sam za manje para uzeo i super graficku...
ja se igram mozda 1h dnevno, i ako u taj 1h dnevno nebudem imao sve maxx detalje i rezoluciju mislim da cu prezivjeti :)
ostatak ce biti mozda neki rad na programimam za faks, mozda neki photoshop nabacim i sl, ugl... normalan rad koji i najjeftinije grafe mogu donekle podnijet..
tak da sve u svemu.... za 1850kn... hd5770 i 23" monitor sa bjesnom rezolucijom je dobra kupnja.. bar ja tak mislim :)
booster, nista se ti ne brini.. isključiš AA i malko se poigraš s grafičkim postavkama i s tom grafom ćeš se dobro naigrati pa i na nativnoj rezoluciji monitora. Nisu sve igre zahtjevne ko neke.
@booster Nemoj slusati ljude okolo ako si ti zadovoljan. Ako kupis neku od ovi kartica koje si naveo biti ces sretan, a ogroman pomak od ovoga sto imas ce ti biti zajamcen. To su tvoji novci i jedino sto je bitno je to da kada navecer legnes u krevet te ne grize savjest sto si nesto kupio...jebga to je tako kad se nema puno novaca. Ako si ti zadovoljan zanemari sve ostale komentare da ti treba ne znam kakva uber kartica. Jedino sto mislim da si pogrijesio u vezi monitora je ne standardna rezolucija. Ali igre ce ti bez beda raditi i na recimo 1980x1200 sa tim karticama, jedino nisam siguran kako ce izgledati igre jer to nije nativna reza monitora. Ali ak tebi izgleda ok onda budi miran i uzivaj u igrama i novom hardveru!