Koja grafička za 23" monitor

poruka: 70
|
čitano: 8.110
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

pozdrav

evo kupio sam 23" monitor, uletio za male pare, pa sad moram naci i adekvatnu graficku za njega... 

rezolucija monitora je 2048x1158, samsungov 2343nw model...

u igri sam imao xfx gts 250, xfx 4850 512mb, i zbog rezolucije monitora sad vtx3d 4850 1gb ..

max cijena za graficku je  cca 850 kn... 

zanima me koju graficku da kupim za komp i da bude dobro u vezi s monitorom.

ne planiram igrat bas na tolikoj rezoluciji, ali ako bi graficka isla bez stekanja, onda da..

hvala!

Rodio se mali ja, i svi su zažalili!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

cemu ta rezolucija?! 23" je za full hd tj. 1920*1080, ovo tvoje je jako velika reza... osim ako si profic

grafa za tvoju rezu... hd5870+, gtx 285+  za igranje minimum... ako ces igrat u full hd rezi 5850, 4890, gtx 275,

grafe koje si ti naveo su za 1680*1050 i nize reze

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

inače ove grafičke koje si nabrojao su ti dovoljne za taj monitor. a nečeš ni nać bolje za 850 kn. za usporedbu ja imam isti monitor (grafa je 8800GT koja je slabija od ovih koje si nabrojao) i igram dirt 2 na ultra detaljima na 2048x1152 sa 2xmsaa prosječni framerate je oko 27 dok je minimalno 23-24

Guns don't kill people... lasers do
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

ma to je bijesna reza za igre,nećeš se baš naigrat na toj rezoluciji,a ako stavljaš manju gubiš na kvaliteti slike

inače kakav je monitor,slika? 

to je ipak monitor sa puno radnog mjesta za programe radi velike rezolucije

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

monitor sam nabavio za nekih 1230 kn u adm-u. nemože se okretati baš previše (ni pivotirati) i ima samo jedan d-sub ulaz. odziv je 5 ms i za igre je dobar. za tu cijenu nemožeš nać bolji po pitanju rezolucije i dijagonale.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

koji ce ti vrag ta rezolucija? pogotovo na tu grafu koju imas?!?!?!

na 1920*1200 sa gtx 280 koja je valjda duplo jaca od navedenih grafa ja vise ne mogu igrat bas sve na max, iako jos uvijek mogu veliku vecinu, a i to kaj nemrem smanjim malo aa i af i radi ko urica na max detaljima, eventualno ponegdje igram na high a ne very high..

i sad ti meni tvrdis da je 8800gt dovoljno jaka za dosta vecu rezu? e pa nije...

moze se, ja se slazem igrati, neke igre i ne na max detaljiva

s druge strane dosta igri, sto novijih sto starijih ni nema podrsku za reze vece od 1920*1200 i opet mi nije jasno uzimat monitor s tom rezom za igre...

ima smisla za profi fotografe i to je to

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

monitor sam kupio jer je taj određeni model bio na akciji.i zašto bi si kupovao nešto slabije kad sam imao novaca za ovo? a što se tiče igara mogu igrati sve najnovije igre (osim crysisa) na max detaljima (obično isključim AA) ako mi ne vjeruješ šta ti ja mogu. uostalom zašto bi lagao u svezi toga? nema smisla.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Koja grafička za 23" monitor
unchosen one kaže...

monitor sam kupio jer je taj određeni model bio na akciji.i zašto bi si kupovao nešto slabije kad sam imao novaca za ovo? a što se tiče igara mogu igrati sve najnovije igre (osim crysisa) na max detaljima (obično isključim AA) ako mi ne vjeruješ šta ti ja mogu. uostalom zašto bi lagao u svezi toga? nema smisla.

Možeš igrati primjerice Dirt2 na največim postavkama sa 2xaa no sa mizernih 25FPS-a kako si sam naveo.

Ja rađe nebi igrao tako brzu igru koja zahtijeva visok i stabilan FPS nego da si kvarim užitak igranja.

Imam doma 8800GT 1gb VRAM-a(GDDR3) no grafa se muči sa novim naslovima več na mojoj rezi(1680x1050).Tako da ja mogu reć da ga bljazgariš bezveze.Ja za razliku od tebe mogu svoje tvrdnje o 8800GT podkrijepit dokazima jer ako treba sad je stavim na matičnu,instaliram drivere,odvrtim par bencheva na ne toliko zahtijevnim igrama i lipo ti dokažem da bljazgariš gluposti.

ZAKLJUČAK:Nema te grafe za 850kn koja može potezat novije naslove na toj rezi,a o crysisu i grafički nastrojenim igrama ne treba ni pomišljat.

Istina je oko nas,a laž još više.
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 15:19 (microman).
15 godina

nisam kod kuče sad. kad dođem sutra navečer postavim još benchmark rezultate iz dirt 2, batmana i još nekih igara koje imaju ingame benchmarkove. sad imam ovdje iz rezident evil 5

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
unchosen one kaže...

inače ove grafičke koje si nabrojao su ti dovoljne za taj monitor. a nečeš ni nać bolje za 850 kn. za usporedbu ja imam isti monitor (grafa je 8800GT koja je slabija od ovih koje si nabrojao) i igram dirt 2 na ultra detaljima na 2048x1152 sa 2xmsaa prosječni framerate je oko 27 dok je minimalno 23-24

Da baš si se naigro na 23-27 fps ja bi radije ceko 10 godina novi komp i uzivo nego si sad kvario dozivljaj.

16 godina
neaktivan
Cvjetko kaže...

Da baš si se naigro na 23-27 fps ja bi radije ceko 10 godina novi komp i uzivo nego si sad kvario dozivljaj.

Da al nemožeš ti to čovijeku objasnit.On očito misli da je dovoljno da pokrene igru,a to čto svaku sekundu ima lag i teksture mu se katastrofalno sporo izoštravaju nije bitno.LOL.Osobno mi to nebi smetalo da ne daje drugim forumašima savijet kako popušit lovu,a kasnije i živce.

15 godina
Cvjetko kaže...

to što je minimalni fps 23 ne znači da se igra cijelo vrijeme vrti tom brzinom. inače u igri nisam osjetio nikakv pad fps-a. glatko se vrti i doživljaj nije bio pokvaren.

16 godina
neaktivan
unchosen one kaže...

nisam kod kuče sad. kad dođem sutra navečer postavim još benchmark rezultate iz dirt 2, batmana i još nekih igara koje imaju ingame benchmarkove. sad imam ovdje iz rezident evil 5

Evo ovo je dokaz da ne shvačaš neke stvari.Naime Rezident evil 5,Cod6,Batman i Dirt2 su igre koje zahtijevaju brzinu kako igrača tako i izvođenja,a na 30FPS-avarge(o min ne treba ni govorit) nit češ imat brze pokrete nit izvođenje.

16 godina
microman kaže...
unchosen one kaže...

Možeš igrati primjerice Dirt2 na največim postavkama sa 2xaa no sa mizernih 25FPS-a kako si sam naveo.

Ja rađe nebi igrao tako brzu igru koja zahtijeva visok i stabilan FPS nego da si kvarim užitak igranja.

Imam doma 8800GT 1gb VRAM-a(GDDR3) no grafa se muči sa novim naslovima več na mojoj rezi(1680x1050).Tako da ja mogu reć da ga bljazgariš bezveze.Ja za razliku od tebe mogu svoje tvrdnje o 8800GT podkrijepit dokazima jer ako treba sad je stavim na matičnu,instaliram drivere,odvrtim par bencheva na ne toliko zahtijevnim igrama i lipo ti dokažem da bljazgariš gluposti.

ZAKLJUČAK:Nema te grafe za 850kn koja može potezat novije naslove na toj rezi,a o crysisu i grafički nastrojenim igrama ne treba ni pomišljat.

Točno! Moja 8800GTX (Gigabyte model )na rezoluciji 1920x1200 nije imala snage tjerati glatko ni jednu zahtjevniju igru, i izgorila je nekoliko mjeseci nakon kupnje 24" monitora, tako da ne stoje tvrdnje da 8800GT može pružiti bilo kakvo zadovoljavajuće igranje na ovoj rezi.

Najmanje što ova reza zahtjeva je radeon 4870 (1GB GDDR5 obavezno), ali onda se povlači pitanje adekvatne podrške CPU-a.

15 godina

microman - ja nisam nikom dao savjet kako popušit lovu, samo sam rekao čovjeku da će za 850 kn  teško naći grafu bolju od onih koje je nabrojao.

i nekužim šta te toliko smeta šta mogu igrati dirt 2 na max? možda se samo želiš osjećati dobro zbog svojeg kompa tako što ostale spuštaš dolje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 15:42 (unchosen one).
16 godina
neaktivan

Monitor mi se po karakteristikama čini baš dobar.

Ispod ATI 5850 ne bih išao ako misliš vrtiti sve na full detaljima. Čak i s tom karticom ponešto ćeš morati smanjiti (AA) u zahtjevnijim igrama.

Booster: Nisam skužio koju točno imaš grafičku sada?

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 15:50 (Zura).
16 godina

Dečki, igranje je skup sport! Netko od nas ima manji budžet, netko veći, nekima je PC jedini izvor zadovoljstva pa ponekad i ne pitaju koliko košta, i to nije razlog za vrijeđanje nekoga što ima slabije ili uzdizanje što ima jače! Najbitnije je sve komponente uskladiti da daju idealne rezultate. Moj mali buraz ima C2D e6600 i 9600GT i zato ima monitor 1280x1024 i sve mu leti jednako dobro kao meni na 1920x1200 na neusporedivo skupljoj mašini.

Želim reći da hardware treba kupovati u skladu s mogućnostima i potrebi, ne zato da se može hvaliti istim, nego da nama daje osobno zadovoljsto koristeći ga.

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
unchosen one kaže...

microman - ja nisam nikom dao savjet kako popušit lovu, samo sam rekao čovjeku da će za 850 kn  teško naći grafu bolju od onih koje je nabrojao.

i nekužim šta te toliko smeta šta mogu igrati dirt 2 na max? možda se samo želiš osjećati dobro zbog svojeg kompa tako što ostale spuštaš dolje.

Evo malo pojašnjenje tvoje situacije i gdije si popušio:

Vidiš na netu vrlo povoljan monitor sa uber rezom i sav nasiješen zaputiš se u trgovinu po taj prekrasan komad periferije.

O kvaliteti prikaza tog monitora neču raspravljat,no nekako sumnjam da je zadovoljavajuča.

Eh kad si kupio krasan monitor spojiš ga na grafu koju več imaš u konfi(u tvom slučaju prastara 8800GT).No ubrzo shvatiš da si došao u situaciju da il češ kupit high end grafu(min HD5850 ili GTX275) koja može solidno pokretat sve novije i one nadolazeče naslove ili češ ostat na sadašnoj i žalosno se tiješit da je 30FPS-a u DRIT2,RE5,COD6,itd... dovoljno.No svatkom tko je več okusio te igre u punoj snazi(60FPS-a) bi ostao gorak okus u ustima.Ovo o spuštanju neču komentirat jer bi moglo pokrenut nepotrebne diskusije no samo ču reči da ti je kanta poprilično dobra(8800GT je još uvijek dobra grafa).No taj monitor nikak nije par tvojoj grafi.

Ako se odlučiš na kupnju nove grafe koja bi mogla upogonit ZADOVOLJAVAJUČE nove naslove na nativnoj rezi tvog monitora popušit češ ogromne pare jer si mogao kupit monitor manje dijagonale(22") sa manjom rezom koju bi tvoja sadašnja grafa bez problema gutala.

Ako pak ostaneš na toj grafi popušio si na užitku igranja za što je vijerojatno tvoj komp i namijenjen.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 17:09 (microman).
17 godina

pa istina, ali onaj koji se planira igrat sa gts 250 ne bi trebao kupovati 23" monitor sa nebuloznom rezolucijom koja koristi samo profesionalcima, vec 19-22" monitor sa max rezolucijom 1680*1050 a i tu uskoro nece biti prezadovoljan

to nije nesto za ismijavanje, ali nema opet ni koristi od toga da ga uvjeravamo da ce mu na duplo vecoj rezoluciji stvari sljakat

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

razlog kupnje tog monitora sam već naveo (cijena) a drugi i ujedno glavni razlog kupnje je što mi je stari CRT monitor krepao. za novu grafu nisam imao para a ova mi je još dobra  i bit će još mjesec, dva,tri dok si ne kupim novi komp. a onda ću napokon zaigrati na famoznih 60 fps-a o kojima sad mogu samo sanjati. a monitor sam po sebi nije bio loša kupnja i ne smatram da sam popušio nego uložio u budučnost.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja koristim xfx  gtx 260 na mon. samsung 2333sw full hd i nemam nikakvih problema.

pozdrav iz Slavonije
16 godina

Ja bih ti radije pregledao Njuškalo, zna se naći dobrih ponuda kao npr. ova

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/point-of-view-gtx260-896-mb-448-bita-gddr3-oglas-1023262

Što se tiča odabira monitora ja imam HD5850 i 19" monitor Smijeh (no planiram za krizmu uzet 22", a to je sljedeće godine)

16 godina
neaktivan
unchosen one kaže...

razlog kupnje tog monitora sam već naveo (cijena) a drugi i ujedno glavni razlog kupnje je što mi je stari CRT monitor krepao. za novu grafu nisam imao para a ova mi je još dobra  i bit će još mjesec, dva,tri dok si ne kupim novi komp. a onda ću napokon zaigrati na famoznih 60 fps-a o kojima sad mogu samo sanjati. a monitor sam po sebi nije bio loša kupnja i ne smatram da sam popušio nego uložio u budučnost.

Uredu krepa ti je stari CRT monitor i naravno da češ ga zamijenit novim.No moraš biti svijestan da se monitor mora prilagodit snazi grafičke kartice,a ne da bude obrnuto.No ti si upravo u situaciji gdije moraš hardver prilagođavati periferiji što je u tvom slučaju nepotreban i vrlo velik trošak(u ovo vrijeme predragocijenih) kunića.Također se nemoj zavaravati da sa tim monitorom ulažeš u budučnost pošto ta reza nije standard,a i dok to bude tvoj monitor če biti zastarijeli komad periferije.

17 godina
unchosen one kaže...

proci ce jos dobrih 2-3 godine dok ta rezolucija ne postane "normalna" kao sto je sada 1680*1050, skoro vec i 1920*1080/*1200

dotle ce ti samo ultrahigh-end grafe pogonit sve na max na nativnoj rezi monitora i to u igrama u kojima je ta reza podrzana

mozda si sebe i uspio uvjerit u ovo sto pricas... ili imas drugacija iskustva od nas ostalih i povremeni trzaj je skroz prihvatljiv na srednjim prema visokim postavkama

ali meni sa mojom grafom, na manjoj rezi od tvoje fraps pokazuje padove na oko 40 i nize fps-a u res evil 5, sumnjam da ti sa 8800 gt na vecoj rezi sa jednakim detaljima igras glatko bez trzaja

da ne velim kako ima puno neoptimiziranih igara poput crysisa,  venetice ... na kojoj ti padovi idu i ispod 30fps-a do mjere da vidim trzaj

16 godina
neaktivan
stipa kaže...

Ja koristim xfx  gtx 260 na mon. samsung 2333sw full hd i nemam nikakvih problema.

GTX260 i 8800gt se ne mogu uspoređivat.A GTX275 sam stavio pod min pošto je novija i blago pojačana verzija tvoje GTX260 što znači da pod taj min može uč i GTX260.

17 godina
microman kaže...
stipa kaže...

GTX260 i 8800gt se ne mogu uspoređivat.A GTX275 sam stavio pod min pošto je novija i blago pojačana verzija tvoje GTX260 što znači da pod taj min može uč i GTX260.

gtx 275 je koliko ja znam dosta jaca od gtx 260, tj. konkretnije mrvicu jaca od moje gtx 280, a ja sam super zadovoljan njome na 1920*1200

sa druge strane gtx 260 je valjda 30-50% jaca od 8800gt pa ono... ajmo razmislit i skalitar 8800gt prema gtx 280 na tim rezama

16 godina
neaktivan
Rhodin kaže...
microman kaže...
stipa kaže...

gtx 275 je koliko ja znam dosta jaca od gtx 260, tj. konkretnije mrvicu jaca od moje gtx 280, a ja sam super zadovoljan njome na 1920*1200

sa druge strane gtx 260 je valjda 30-50% jaca od 8800gt pa ono... ajmo razmislit i skalitar 8800gt prema gtx 280 na tim rezama

Neznam kolka je razlika između GTX260 i GTX275 no mislim da i nije neka drastična.No ja sam imao prilike kod bratiča isprobat svoju GTX275 na 23" samsungovom 2333HD i grafa je tijerala bez problema večinu igra sa 4xaa i 16Af.No naravno postojali su izuzeci(poput Crysis Warheda) koji je sa Enthusiast detaljima i 2xAA i 16Af imao prosijek od 23FPS-a

17 godina
odjavljen

unshoden one,slušaj šta ti govore microman i drugi,u pravu su

sam sebe zavaravaš da ti igre idu dobro

a taj monitor uopće nije za budućnost,ima d-sub,ništa od modernih priključaka a ta serija samsunga koja u sebi ima slovo NW je uglavnom loša šta se tiče matrice i slike,bolje su nešto serije sa slovom B,a najbolje serije sa slovom T-serija i sada P-serija kao nastavak T-serije

jedina prednost tvog monitora je puno prostora

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Tako je, i ja sam mislio da mi sa mojom oc-anom 8500GT idu igre normalno, dok nisam bio u posjet prijateljukoji ima GTX260 Zotac OC. Onda sam si rekao MORAŠ SI KUPITI NOVU GRAFU, i kupio HD5850, ali tek nakon godinu dana Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 17:21 (Zvonimir Zubić).
16 godina

vidio sam da su ljudi svasta pisali za graficke ove one... 

medjutim kazem, iznad 900kn nema sanse... jer mi budget ne dozvoljava, ne planiram igrat igre na toj rezi, eventualno 1680x920 il koja je vec... 

posljednih 5-6 godina sam sve igre igrao na 17" i reza 800x600 tak da sam se naucio na lose i svaki pomak s toga je bolji..

sad imam grafu ovu : ati 9250 :D :D :D 

al zato ce sutra bit nesto bolje...

pa mi je ono gore izbor..

xfx gts 250, xfx 4850 512mb, i zbog rezolucije monitora sad vtx3d 4850 1gb ..

ili eventualno gts 250 palit 1gb... ili nesto sliucno.. za bolje para nemam.... 

sve te kartice ce radit super na toj rezoluciji u normalnom radu, a ne ocekujem exctra detalje jer nisam extra gamer zeljan 2986534210758 fpsa i da vidim na komarcu lijevo jaje i sl... :)

i da se zna, monitor sam kupio jer mi je uletio... i ja presretan... nisam zagrizen gamer i imat cu dosta vremena sa zahebancijom oko faksa pa mi ipak samo treba nesto za super normalan rad i ponekad prosječan rad i prikaz slike u igricama... 

jel vam sad jasno za sto trebam graficku? :)

Rodio se mali ja, i svi su zažalili!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice