Hoće u jednoj mjeri ali svejedno ćeš se moći igrati ko pravi .
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Točno tako. I to vjerojatno samo u Battlefieldu 4. I to dok ne dođe Mantle.
nadam se da cu moc na high / ultra vrtit
Pa po tebi dual gpu jedino da stavi covek na i10
I5 nece da koci 280x nije to fx koji ima nestabilne korove moze covek slobodno da uziva..
Imam samo jedan problem, posto nisam nikada overclockao cpu (jer nije bilo potrebe), zanima me zasto nemam CPU voltage nigdje u biosu, dal mi maticna ne podrzava overclockanje ili sto.
Trenutna maticna p67-ds3-b3.
PS:neznam apsolutno nista o overclockanju, osim mjenjanju ghz :/
Prvo si malo prolistaj tutoriale po netu pa onda probaj lagano. Manje više ti je zicer 4.5Ghz a to ti je onda sasvim ok core clock.
Da, ali ne razumijem vidim da za overclockanje treba mjenjati voltazu, ali ja nigdje u biosu nemam CPU voltage za promjenit, sad neznam dal da kupujem novu maticnu ili sta.
jer za maticnu nemogu dat vise od 500 kn :S
Da, ali ne razumijem vidim da za overclockanje treba mjenjati voltazu, ali ja nigdje u biosu nemam CPU voltage za promjenit, sad neznam dal da kupujem novu maticnu ili sta.
jer za maticnu nemogu dat vise od 500 kn :S
P67 chipset ti je za clockanje tako da se mora moći promijeniti napon a ti ga vjerojatno ne znaš naći. Čitaj, gledaj, update BIOS-a pa onda probaj.
Točno tako. I to vjerojatno samo u Battlefieldu 4. I to dok ne dođe Mantle.
Jel nije BF4 optimiziraniji za CPU nego BF3? BF3 na i7 3930K pada ispod 60fps, u BF4 rijetko ispod 100. Ima lik na jutubu testove s GTX 780 SLI. U BF3 mu potrošnja bude na praznom serveru 30% na obje grafe i fps ispod 60, a u BF4 potrošnja min 75% na obje grafe i min fps 90-100. Koliko ispod toga može bit clockani i5 2500k?
EDIT:
i
CPU oko 70%, GPU oko 90%.
Ni jedan se ne vrti oko 99-100%.
(BF4)
(Nisam znao koji je tocniji graf iskoristenosti graficke, pa sam stavio i D3D i Core)
Kako bolje iskoristiti graficku?
Podigni detalje i/ili rezoluciju.
Podigni detalje i/ili rezoluciju.
Ti ne spavas? :D
Da, tako ide, hvala.
A sad drugo pitanje. Kako s jos nizim detaljima bolje iskoristit grafu? Tj. da FPS bude konstantno iznad 120 ili jos bolje 144.
Vidim da na nekim sustavima ide, na nekima ne.

,7850 ,7870 , 7950,660,660ti,670,680,770 mogu slobodno ić na 99% sa i5 3570K sve na full(znaći maximalne postavke),
Ne da mogu ic,vec i idu!
Ovo sve oko BN je postalo stvarno prenapuhano!
Zakaj ti fali grafa u profilu pod moj pc ?
Ovako ima Graficku ati radeon hd 4650 1 gb i procesor amd atlhon dual core 2.8 ghz i sad dali je to bootlenck za taj gpu posto na bad company 2 mp graficka nikad nejde preko 60 % a na nekim drugim slabijim igricama tipa lol i cod2 grafa je na 0 %
@Cyber... Mozes pokusati gasenjem onog cuda sto dinamicki mijenja taktove grafe ovisno o opterecenju kao i paljenjem v-synca na 120Hz.
Athlon x2 ne bi trebao znatno bottleneckati hd 4650, no svasta je moguce.

A sad drugo pitanje. Kako s jos nizim detaljima bolje iskoristit grafu? Tj. da FPS bude konstantno iznad 120 ili jos bolje 144.
samo drasticnim overklokom cpu-a (tako povecavas gpu-usage) no porast je mali! (nazalost vise se dobije overklokom gpu-a)...
Sve ovisi o tome o kojem se game enginu radi i kojem procesoru.
i5 i i7(SB i nadalje)procesori u ovakvim slučajevima imaju prednost još uvijek jer im je IPC jači pa a generalno se koriste 4 jezgre, 8 da ali ih igre ne koriste u potpunosti, load je najviše raspoređen na 4 jezgre koje OS odabere.
Uglavnom bolje je još uvijek imati jači CPU sa 4 jezgre i jačim IPC-om nego isto toliko jak ili jači CPU sa 8 jezgri ali slabijim IPC-om u nekim naslovima trenutno za takve stvari.
Jedino što ti može pomoći je kupnja novog monitora, to jest povećanje rezolucije.
@Cyber... Mozes pokusati gasenjem onog cuda sto dinamicki mijenja taktove grafe ovisno o opterecenju kao i paljenjem v-synca na 120Hz.
To postoji?? Igrao sam se s hrpom grafickih kartica (u zadnje vrijeme samo Nvidija), al se ne sjecam da sam ovo vidio u driverima, softveru ili Windowsima!
Gdje da trazim?
P.S. Osim ako mislis na "Power management mode" u Nvidia control panelu. To mi je vec na "Prefer maximum performance"
samo drasticnim overklokom cpu-a (tako povecavas gpu-usage) no porast je mali! (nazalost vise se dobije overklokom gpu-a)...
CPU je overclockan s 3,5 GHz na 4,5 GHz.
Mislim da ovih 0,2-0,3 koliko bi jos islo nece imati smisla ako uzmemo u obzir vjerojatno puno vecu voltazu i grijanje.
Sto ti kazes?
i5 i i7 procesori u ovakvim slučajevima imaju prednost još uvijek jer im je IPC jači pa a generalno se koriste 4 jezgre a negdje malo više.
Uglavnom bolje je još uvijek imati jači CPU sa 4 jezgre i jačim IPC-om nego isto toliko jak ili jači CPU sa 8 jezgri ali slabijim IPC-om.
Jedino što ti može pomoći je kupnja novog monitora, to jest povećanje rezolucije.
Znaci, AMD-ovih 8 jezgri na 4,5GHz jos nije dostiglo i5 Intela starog dvije generacije? :(
Da li bi overclockom neke odredjene komponente u BIOS-u (CPU, PCI, NB....) mogao bilo sto postici?
Kupnja novog monitora? To bi moglo samo povecati iskoristivost graficke, a ne povecanje FPS-a u igrama. Ili..??
FX je na 4.5GHZ na sweet spotu otprilike, perfomance gain je velik i ostavi ga tako.
Razmišljaj o 1440P monitoru.
FX je na 4.5GHZ na sweet spotu otprilike, perfomance gain je velik i ostavi ga tako.
Razmišljaj o 1440P monitoru.
Evo, izmjenio sam poruku pa ako nije problem, prokomentiraj i ostalo
Hvala!
Znaci, AMD-ovih 8 jezgri na 4,5GHz jos nije dostiglo i5 Intela starog dvije generacije? :(
Da li bi overclockom neke odredjene komponente u BIOS-u (CPU, PCI, NB....) mogao bilo sto postici?
Kupnja novog monitora? To bi moglo samo povecati iskoristivost graficke, a ne povecanje FPS-a u igrama. Ili..??
AMD-ov FX PD je stigao i5 procesore po pitanju perfomansi kada se koriste oba procesora u potpunosti, i prestigao u nekim stvarima.
Problem je što naslovi nekada ne koriste adekvatno tih 8 jezgri dok sa baratanjem 4 jezgre nemaju problem.
Ne rasporede usage kako treba ili ga ne koriste u potpunosti.
Mada se opterećuješ previše, vidiš i sam da ti CPU nije usko grlo i ne treba ga mijenjati, ako ti se ne ulaže nađi sweet spot detalja i FPS-a, medium i lock recimo 80FPS-a.
Po mom viđenju do sada FX BF3 koristi drugačije FX od PII X6 i i5, ovoj dvojici se koriste sve jezgre jednako dok se FX-u koriste malo drugačije, tako je meni bilo na W7 bez patcha za FX.
Uglavnom, nemaš 120HZ ekran pa ti lagano nađi niži lock i uživaj, 80 frejmova je dosta. :)
AMD-ov FX PD je stigao i5 procesore po pitanju perfomansi kada se koriste oba procesora u potpunosti, i prestigao u nekim stvarima.
Problem je što naslovi nekada ne koriste adekvatno tih 8 jezgri dok sa baratanjem 4 jezgre nemaju problem.
Ne rasporede usage kako treba ili ga ne koriste u potpunosti.
Mada se opterećuješ previše, vidiš i sam da ti CPU nije usko grlo i ne treba ga mijenjati, ako ti se ne ulaže nađi sweet spot detalja i FPS-a, medium i lock recimo 80FPS-a.
Po mom viđenju do sada FX BF3 koristi drugačije FX od PII X6 i i5, ovoj dvojici se koriste sve jezgre jednako dok se FX-u koriste malo drugačije, tako je meni bilo na W7 bez patcha za FX.
Uglavnom, nemaš 120HZ ekran pa ti lagano nađi niži lock i uživaj, 80 frejmova je dosta. :)
A sto ako slucajno pod borom nadjem ovo?
ASUS VG248QE Ultimate Gaming 144 Hz
Trosio sam lovu na kompnente koju bas i nisam smio dirat, a sad mi proc i grafa rade na 60-80%.
A ja zabrinut...
Btw, hvala na objasnjenju
P.S. Vidio sam 120Hz u akciji i ljudsko oko vidi razliku (znam da ima onih koji ne vjeruju da je to moguce). I ne samo u igrama, nego i u Windowsima najobicnijim brzim povlacenjem bilo kakvog prozora po desktopu..
E kad na tome uključiš Adaptive V-Sync to će biti :D
Ne razumijem zašto si kupio FX 8300 i GTX 770 4GB pa igraš na low, podigni detalje na medium ili high i imaš lock 70, 80 frejmova.
Ne razumijem zašto si kupio FX 8300 i GTX 770 4GB pa igraš na low, podigni detalje na medium ili high i imaš lock 70, 80 frejmova.
Igram na High-Ultra i imam oko 70-90 FPS-a.
Htio sam provjeriti da li bi mogao staviti lock na 120 ili jos bolje 144Mhz ako mi nekim cudom uleti takav monitor. I na moje razocarenje, nije islo.
A prema forumima, drugi sa slicnim konfiguracijama tjeraju BF4 na preko 150 FPS-a (vjerojatno na medium-low)...
P.S. 4 GB sam kupio jer sam ga nasao po cijeni ispod one od 2GB - 2.200kn. Bila je krivo ispisana cijena na ComputerUniversu jedno vece, i ja narucio. I proslo mi je :)
Imam ja prijatelja s FX 8350 i MSI GTX 770 kao i jednog poznanika s i7 3770K i GTX 770.
Obojici igra radi podjednako, prvi koristi TV kao monitor a drugi ima Asusa s 144Hz.
Grafa se kod obojice koristi maksimalno. Mora da te nešto drugo koči.
Imam ja prijatelja s FX 8350 i MSI GTX 770 kao i jednog poznanika s i7 3770K i GTX 770.
Obojici igra radi podjednako, prvi koristi TV kao monitor a drugi ima Asusa s 144Hz.
Grafa se kod obojice koristi maksimalno. Mora da te nešto drugo koči.
Hvala. Nisi mi to ni morao reci
Al samo se bez veze zamaram i ne uzivam u igri (koliko je to god moguce u BF4 ) i tako mi monitor nikakvim overclockom nejde ni 1 HZ preko 60. Ima zastitu
P.S. Isprobao sam kod brata na i5 2500K i tamo je radila (u Spectator modu) na 95-100% . Ipak nije u pitanju greska na kartici.
Hvala. Nisi mi to ni morao reci
Al samo se bez veze zamaram i ne uzivam u igri (koliko je to god moguce u BF4 ) i tako mi monitor nikakvim overclockom nejde ni 1 HZ preko 60. Ima zastitu
P.S. Isprobao sam kod brata na i5 2500K i tamo je radila (u Spectator modu) na 95-100% . Ipak nije u pitanju greska na kartici.
Ne, nema ti monitor zaštitu već DVI.
Izvoli i nema na čemu:
http://www.monitortests.com/forum/Thread-NVIDIA-Pixel-Clock-Patcher
Ne kužim zašto se zamaraš s takvim stvarima,pa naravno da kartica ne tuče u 99% na low detaljima,ako imaš 60Hz monitor staviš sve na ultra i imaš lock 60fps,ako imaš veči rezu ili monitor od 120Hz kupiš još jednu i stviš u SLI!!
Cooler Master Hyper 212 EVO xq 9650
interesuje me koja je maksimalno grafa koju bi ovaj procesor mogao da gura bez napora ?