Da, imaš bottlenecka ali i testiraš u vrlo neoptimiziranoj (loše optimiziranoj) igri.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da, imaš bottlenecka ali i testiraš u vrlo neoptimiziranoj (loše optimiziranoj) igri.
I imas li mozda koji savjet?Znas li mozda koji hardware u mome slucaju bottlenecka?
Procesor vrlo vjerojatno.
Točno ono o čemu pričam. Lik je to sasvim pristojno objasnio, samo što s i7 nije mogao pravilno emulirati i3 (i7 ima više cache memorije tako da je "emulirani i3" ipak jači od pravog i3).
I još je on igrao na Close Quarters mapi, Bottleneck se još bolje/više očituje na večim mapama kao što je npr Caspian Border ili Wake Island.
Bome su i te Close Quarters zahtjevne. Tamo na više mjesta GPU usage opadne, pogotovo s 64 igrača. Jedino mi je malo krivo u tom videu što je i5 na 3.8GHz a i7 na 4.7. Nije to mala razlika. Mogao je i OC i5 ubacit u jednadžbu.
Najbolje bi bilo da se isprobaju neki i3,i5 i i7,koji su istog socketa i "pravilne sange".
Konfa full ista,samo da se proc mjenja i peglaju se testovi.
I evo jedne odlicne teme od 2-3str za Bug casopis.
Isto tako bi se moglo da AMD seriju napravit.
Neznam tocno koji procevi bi isli,iskreno cu rec,nemam pojma kak idu po snazi.
iz tog videa se lijepo vidi da i5 nije usko grlo jednoj gtx 680, a samim time i gtx 770, hd 7970/r9 280. toliko o tome da i5 bottlenecka 7850... tamo su neki drugi faktori bili u pitanju
iz tog videa se lijepo vidi da
je u ovom topicu bilo mnogo preuvelicavanja.
Dali bi FX-6300 bio bottleneck za moju hd 7850 ili neku jaču ako mislim upgredati npr. gtx 760?
Dali bi FX-6300 bio bottleneck za moju hd 7850 ili neku jaču ako mislim upgredati npr. gtx 760?
Ne, ako bi i bio negdje to se rješi overclockom na 4GHZ+.
Pod pretpostavkom da ćeš igrati nove naslove u kojima se taj FX koristi u cijelosti.
Ne, ako bi i bio negdje to se rješi overclockom na 4GHZ+.
Pod pretpostavkom da ćeš igrati nove naslove u kojima se taj FX koristi u cijelosti.
Da da novije igre tipa BF4, Watch Dogs itd.
Matična bi bila ova pa neznam jel se na njoj može oc?
Kupio bi ja ovu ali ima 8pin conector za cpu a moje napajanje samo 4pin zato bi uzeo onu gigabyte jer ona ima 4pin.
Osim ako postoji neki molex to 8pon ili neko slicno rjesenje.
Kupio bi ja ovu ali ima 8pin conector za cpu a moje napajanje samo 4pin zato bi uzeo onu gigabyte jer ona ima 4pin.
Nemoj bzvz. uzimati drugu grafu kad imaš taj molex u 8pin .
Nisi me razumio nisam ja pričao o grafi nego o napajanju procesora na matičnoj evo ti dole slika Gigabyte ima 4 pin a Asus 8 pin a ja imam napajanje Seasonic 280w koje ima samo 4 pin.
Nemoj FX 6300 u kombinaciji s 7850 ni pokušati uplaiti na napajanju od 280W pa makar ono i Seasonic bilo.
Izdržalo bi paljenje i to, ali čim bi opteretio komp...

S 380W Seasonicom naravno da bi radilo dobro.
No što ako stvarno ima napajanje od 280W koje nije Seasonic već je on pogriješio ime?

Nisi me razumio nisam ja pričao o grafi nego o napajanju procesora na matičnoj evo ti dole slika Gigabyte ima 4 pin a Asus 8 pin a ja imam napajanje Seasonic 280w koje ima samo 4 pin.
Sry seasonic 380w je ali mogli ste vidijeti i pod moj pc.
380gb
380gb
To je puni naziv seasonica (Seasonic S12II-380GB)
Glupi smo, nismo pogledali pod Moj PC.
Ne ne niste glupi ok je nego da pitam da ovako kupim: ASUS mbo + ovaj 8pin adapter + FX-8350= Dal bi radilo Y/N i OC Y/N
na stock postavkama će raditi, a sa oc 8350 bi bilo knap jer jer fx dosta rastrošan.
a zašto bi uopće išao na 8350? lijepo uzmi 8320 koji 300 kn jeftiniji, dodaj 100-200 kn i uzmi jače napajanje, poput corsaira ili xfx i clockaj kolko želiš.
ako staviš svoju sisu na njuškalo, mogao bi bez problema dobiti 200 kn za nju
Ne ne niste glupi ok je nego da pitam da ovako kupim: ASUS mbo + ovaj 8pin adapter + FX-8350= Dal bi radilo Y/N i OC Y/N
Ja sam imao FX i imam grafu kao ti. Kad je sve stock ili clockano bez da se diže napon puno onda mi je potrošnja ciojelog kompa u gamingu išla do 250W plafon tako da možeš bit miran s tim napajanjem. Ali kada bi išao clockati dosta onda bi ti bilo malo to napajanje.
380gb
To je puni naziv seasonica (Seasonic S12II-380GB)
Onda se izvinjavam,mislio sam da se zatipkao nakon hard diskova
Radilo bi to sasvim solidno. :)
Samo kako kolege kažu, isplativiji je 8320 od 8350, taman za razliku u cijenu upikneš neki dobar hladnjak za procesor i miran si.
Hladnjaci što dođu uz procesore jedva hlade dovoljno na default taktovima, a užasno su glasni.
Ljeti čak ne mogu ni dovoljno ohladiti.
Razmišljam kupiti r9 280x toxic, ali me zanima da li ce doci do bottlenecka sa i5 2500k procesorom ( namjeravam ga overclockati kada uzmem tu grafu )
Igre koje namjeravam igrati (bf4, crysis3 etc..)