HD4670 se jednostavno neda clockat,zasto?

poruka: 111
|
čitano: 12.598
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Imam problema sa svojom grafickom vec 2 mjeseca odkad je pokusavam barem malo clockati a da ona ne crasha nakon odredenog vremena (ovisi o clocku) Stavim core sa 750->816
i memori dignem na 950 i nakon 3 sata graficka crasha.Dode bilokoja boja usred igre ili deskopa na monitor (crvena,bijela,plava,narancasta) i jednostavno kompjuter moram restartat.Probao sam sa solucijom da dignem okretaje na 100% ali isto ne pomaze.Propuh u kucistu je odlican.

Oly_E3 mi je preporucio da sa Aty Tray Toolsom pokusam podici napon graficke i kada sam mu pokazao sliku di je to di se dize napon rekao je da ja neam tu opciju,moguce je onda da moja graficka nema opcije dizanja napona ili sta?

Evo molio bi vas da mi pomognete oko clocka graficke jer ce se uskoro novi proc piknut skup sa hardom i 1 gb rama pa da dignem clock i grafe kada vec dizem sve kaj imam u kompu.

Hvala vam.

xfire: hole3store msn: musared@hotmail.com KLIKNI MI HVALA...tvoj klik mi puno znaci! ;)
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: HD4670 se jednostavno neda clockat,zasto?
Fake_Alert kaže...

Stavim core sa 750->816
i memori dignem na 950

A da probaš s manjim clockom: 795/930 ili nešto slično

16 godina
pod009 kaže...
Fake_Alert kaže...

Stavim core sa 750->816
i memori dignem na 950

A da probaš s manjim clockom: 795/930 ili nešto slično

Isto je sve.Povecam li za 10 mhz ona ce kad tad crashat..Znam jer sam povecao sve za 15 mhz i za 7 sati nakon sto mi je komp torrentao,dodem doma i vidim da je crashala.

xfire: hole3store msn: musared@hotmail.com KLIKNI MI HVALA...tvoj klik mi puno znaci! ;)
16 godina
neaktivan

Jednio ako si za flashanje BIOS-a pomoću Radeon BIOS editora pa da u BIOS-u promjeniš vrjednosti za voltažu. Učinio sam to na svojoj Sapphire 4870 (koja se nije dala clockati preko 770/950MHz) i sada ide sve do 790/1100 stabilno (samo malo promjenio voltaže)

And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life
Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
Oly_E3 kaže...

Jednio ako si za flashanje BIOS-a pomoću Radeon BIOS editora pa da u BIOS-u promjeniš vrjednosti za voltažu. Učinio sam to na svojoj Sapphire 4870 (koja se nije dala clockati preko 770/950MHz) i sada ide sve do 790/1100 stabilno (samo malo promjenio voltaže)

Jel bi mi mogao onda pomoci to da napravim jer bas i neznam kolko treba dici voltaze da se nebi jos pušilo iz kucista Nevinašce

EDIT: Eo bas sam sada pogledao u radeon bios editor i moje grafe nema uopce,WTF?

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 22:42 (Fake_Alert).
15 godina
protjeran

Da usput pitam, koja je normalna temperatura moja graficke, GeForce 6200 512Mb TurboCache, malo sam je clockao i 82 je stupnja, valja li to?

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Fake_Alert kaže...
Oly_E3 kaže...

Jel bi mi mogao onda pomoci to da napravim jer bas i neznam kolko treba dici voltaze da se nebi jos pušilo iz kucista Nevinašce

EDIT: Eo bas sam sada pogledao u radeon bios editor i moje grafe nema uopce,WTF?

Moraš loadat bios... Kani se ti toga trebaš dosta vremena za proučavanje toga. Recimo ja znam sa tim RBE-om radit, dugo sam prčkao po tome kada sam imao hd4870 i vrlo korisno.

I naravno trebaš flashat bios, ne samo tu promjenit OFC.

Skini MSI afterburner i digni voltažu.

Možda to uopće nije problem jer grafička nema dodatno napajanje i očito je da se neda baš oc-at. Ni moja probna HD4670 se nije dala puno oc-at, ali 50-75MHz da, samo nisam je dugo koristio koji 3dčmark, kriza, gta 4 sve po malo.

BTW: ti imaš prastaru verziju RBE-a, recimo pod mojom arhivom zadnji je v1.20 , a ti imaš v1.12, a skinuo sam to prije ohoho.

EDIT: Zadnja verzija je v1.22 i ima već slabu podršku za hd5870 i 5850.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 22:53 (Hyperion).
16 godina
neaktivan

Kod mene u MSI Afterburneru nije htjelo mijenjati voltažu. A za RBE je malo složeniji, ali da se dosta toga napraviti...

17 godina
Oly_E3 kaže...

Kod mene u MSI Afterburneru nije htjelo mijenjati voltažu. A za RBE je malo složeniji, ali da se dosta toga napraviti...

Ja kod ove hd5850 mogu dignut sa 1.09mV na 1.35mV

1.35mV pa i manje (mislim čak 1.25mV) omogućava takt te radeonke na 1GHz/5GHz (core/mem.)

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 22:55 (Hyperion).
16 godina
neaktivan

Konačno si kupio novu grafu Cool

16 godina

a jbga fake naletia si natakvu grafu...

meni trenutno

850/930

gigbyte 1 gb ddr3

Najbolji osjećaj je upala mišića........
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

da se ona clockati, pričao sam ja s Fakeom..imao sam ju do prije mjesec dana.

bez diranja po BIOSU od grafe(to još nikad nisam radio, morat ću naučiti) dignuo sam ju sa 750/873 na 872/1051.

držala mi je sve benchmarke, igrice i stability test od furmarka.

imamo isti model, samo je moja bila verzija od 1 gb, sad ne znam zašto tvoja uopće nećr...

klikni HVALA, nije toliko teško!
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 23:08 (stipica_zd).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imao si baš Powercolorovu?

16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Imao si baš Powercolorovu?

da, sve isto kao njegova, samo 1 gb..

još je njegova imala niže temp u idle koliko se ja sjećam...

16 godina

Da istu imamo sam on ima 1 gb a ja 512..A neznam kaj da radim bas sam losu grafu potrefil,sad ce uskoro proc doc za koji dan i trebo bi grafu clockat jer je slaba fuckaj ju kad nije clockabilna.A budem nes skemijal sa drugima i vama da clockam ovo ljeno prase.Mršti se

xfire: hole3store msn: musared@hotmail.com Steam : lukicar995
Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
protjeran

@stipica_zd

A lažeš da imaš takav procesor? 1,0? Mislio sam da je moj stari kompjuter sramota  (1.7)

Kada nesto ne trebas doc ce kada trebas nece doc....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

imam ja jedno pitanje..skinuo sam sebi riva tuner, za istu grafu (ne powercolor) i mogao bihje dignut malo vise nego u ccc-u (tu je max 800/923) ali volio bih ako je moguce da kao na ccc, ako se grafa ne koristi, da je spusti na 150/300..ne znam da li to riva tuner ikako moze, jer mi je to jako korisno kad ne igram igre, ili kad ide loading u igrama, ili slicno..grafa se ohladi, stabilnija je, manje trosi..mozel se nesto slicno nastimati sa riva tuner, ili nekim drugim tool-om ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DombaCoD kaže...

@stipica_zd

A lažeš da imaš takav procesor? 1,0? Mislio sam da je moj stari kompjuter sramota  (1.7)

Underclockirao ga je. I dalje su tri jezgre na 1GHz vrlo moćne Namigiva

15 godina
neaktivan

a zasto je to uradio xD

samo da kazem, zaboravite na ono..digao sam samo malo vise frekvencije sa riva tuner, i odma crash..nema smisla onda koristiti nesto drugo osim ccc overdrive..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DombaCoD kaže...

@stipica_zd

kao što je Oly rekao, downclockao sam ga...

ismar89 kaže...

a zasto je to uradio xD

samo da kazem, zaboravite na ono..digao sam samo malo vise frekvencije sa riva tuner, i odma crash..nema smisla onda koristiti nesto drugo osim ccc overdrive..

...ako se odnosi na mene...prodao sam grafu, ništa ne igram, tako da mi nije potrebno više/jače...jedino što radim na kompu je skidanje i gledanje filmova, slušanje muzike, a dok to radim proc mi je 10-20% opterećen...

tako da sam ga odlučio malo na odmor poslati.

16 godina

Ti bogca nemrem povecat ni brzinu venta a da ne crasha.STRASNO! igram crysis na medium i 30-40 fpsa ima i nis nije clockano i povecao sam brzinu okretaja na 50% i nakon 1 h crasha,krasno! Bem ti grafu i sve kad nis ne valja..Izgleda da ce mi sljedeca bit nvidia i to sigurno.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Fake_Alert kaže...

Ti bogca nemrem povecat ni brzinu venta a da ne crasha.STRASNO! igram crysis na medium i 30-40 fpsa ima i nis nije clockano i povecao sam brzinu okretaja na 50% i nakon 1 h crasha,krasno! Bem ti grafu i sve kad nis ne valja..Izgleda da ce mi sljedeca bit nvidia i to sigurno.

Potrefilo ti se.Smijeh

16 godina
Hyperion kaže...
Fake_Alert kaže...

Potrefilo ti se.Smijeh

Znam nego aj ti dodi na msn da mi objasnis dizanje voltaze i pomognes mi oko tog jer ja bum poludil i bacio ju kroz balkon skup sa kutijom.

EDIT: A nis onda,grafu cu zamjenit za neku drugu..Moze lock

Hvala svima koji su pokusali pomoc

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2009 21:54 (Fake_Alert).
17 godina

da ne otvaram novu temu pitat cu ovdje.. imam ovu grafu..  standardni takt GPU je 750 mhz, a memorije 1000 mhz.. zanima me koliko mogu podignuti takt GPU s riva tuner programom, a da bude stabilno..

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
andreas11 kaže...

da ne otvaram novu temu pitat cu ovdje.. imam ovu grafu..  standardni takt GPU je 750 mhz, a memorije 1000 mhz.. zanima me koliko mogu podignuti takt GPU s riva tuner programom, a da bude stabilno..

a eto vidiš kako...fakeu nije htjela uopće se OC-ati, ja sam svoju dosta clockao...

idi postepeno,  5-10 mhz, testiraj stability i benchmark test u furmarku pa dokle ide..

16 godina

Ljudi sta od ovog dvoje da uzmem?

Sapphire

Gigabyte

Gledam samo da je jaca i da igre mogu  s novim procom drzat na high bez da proc kocu grafu (x2 240 OC 3.5...10.1 cu ga ugradit)

Gigabytica je malo glasnije al nikom nis sam da se moze dobro clockati i da je jaka..Mene u glavu pila kaj ova 1 gb meme a ova 2 ghz memory..Znaci sta je po vama najbolje uzeti?

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

pa Gigabyteovu, maltene su iste, Gigabyteova ima samo vise rama...

16 godina

A neznam,kaj drugi kazu?

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Ja sam za Sapphire. Nekako mi Gigabyte nije drag na području grafičkih

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina

Oly jeli se to meni cini ili nakon sto sam flashao bios maticne i stavio novi proc da je meni u ATT-u dosla opcija za voltazu ali nemam nijednu drugu ponudenu?Bogataš

Sada bas kada sam kupio quad i ocao ga,bilo bi dobro i da grafu za vuha navrnem Smijeh

LOL CAT! ^^
Moj PC  
0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice