Hd 6870

poruka: 131
|
čitano: 24.486
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
RE: Hd 6870
ATiGamer kaže...

za 1300 kn već možeš dobiti pristojan 23" ili 24" Full HD monitor.

Ah my apologies{#} Nisam pratio tj ne pratim monitore baš cijene..

Heh Ako se več uzima onda kad je 1300 kuna normalno da je to Full HD

Pa ja sam svoga pred samo dvije gdn Samsunga 22 incha, 1680, naravno nema full HD kupio za 1900 kuna

što sam mislio da sad koštaju takvi oko 1300 kuna 22 incha{#}

im so ugly thats ok cos so are you broke our mirrors
15 godina
ATiGamer kaže...

BC2 ne koristi PhysX, već Havok engine za fiziku.

jel tako da ces sad bit dobar pa me malo educirat ? {#} dakle i ja sam takoder igrao bc2 i zadivila me njegova fizika naravno , medutim on ne podrzava tzv fiziku nego kao sto si ti reko radi na tom havok engineu za fiziku , ali jel tu havok fiziku takoder obraduje grafa ako imas nvidiu? ili procesor ako nemas nvidiu , drugim rjecima dali je to ista stvar ko i nvidi-ina fizika?

15 godina
stoncin3 kaže...
ATiGamer kaže...

za 1300 kn već možeš dobiti pristojan 23" ili 24" Full HD monitor.

Ah my apologies{#} Nisam pratio tj ne pratim monitore baš cijene..

Heh Ako se več uzima onda kad je 1300 kuna normalno da je to Full HD

Pa ja sam svoga pred samo dvije gdn Samsunga 22 incha, 1680, naravno nema full HD kupio za 1900 kuna

što sam mislio da sad koštaju takvi oko 1300 kuna 22 incha{#}

ozbiljno ? nisam znao da su tako jeftini , mogo bi ja pocet skupljat pare malo hehe

17 godina
protjeran

Hehe niti meni ne treba 2put reč...

OMG prije sam razvaljivao doslovce skupe high-end grafičke sad bih mogao malo promišljeno dalje s mojim skromnim zimskim budžetom obzirom da nea posla

pa plača kasni..

Mislio sam si ubost AKO to bude dakle jedan novi CPU za s775 ilitiga sad jedan Full HD 23 incha{#}

im so ugly thats ok cos so are you broke our mirrors
17 godina
stoncin3 kaže...

Možda baš zato jer mislim da je Full HD tek izašao odmalo, a dok su 22 incha već dve gdn standard i ima ih po nižoj cijeni dok su ovi Full HD još malo prepapreni..{#}

Pa i nisu skupi. Ja sam svog Samsunga P2470HD platio 2400 kuna, ali zato jer ima TV tuner dok isti bez TV tunera dođe oko 1800 kuna.....

ššššš - možda su u šumi
15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

jel tako da ces sad bit dobar pa me malo educirat ? {#} dakle i ja sam takoder igrao bc2 i zadivila me njegova fizika naravno , medutim on ne podrzava tzv fiziku nego kao sto si ti reko radi na tom havok engineu za fiziku , ali jel tu havok fiziku takoder obraduje grafa ako imas nvidiu? ili procesor ako nemas nvidiu , drugim rjecima dali je to ista stvar ko i nvidi-ina fizika?

Kompletnu fiziku obrađuje CPU ako igra nema supporta za nVIDIA PhysX.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1463001
15 godina
ATiGamer kaže...
athlon64 kaže...

Kompletnu fiziku obrađuje CPU ako igra nema supporta za nVIDIA PhysX.

dakle nidia fiziku obraduje samo ako igra podrzava nvidia physics , malo glupo.

15 godina
odjavljen

nVIDIA PhysX je kompletan jedan dio koji se koristi u igri kako bi se simulirala fizika, i taj PhysX podržava da neke stvari izvodi GPU umjesto CPU. I programer samo moze povecavati broj tih stvari koje ce CPU raditi a koje ce GPU.

Eto laički. Ako ti nije nešto jasno pitaj slobodno.

Operation Flashpoint
17 godina
protjeran
Hd 6870

ma problem je u tome što jako puno ljudi misli da "nema fizike" {#} ako kartica ne podržava physics.

većina ih ne zna da su se počele proizvoditi prije nekoliko godina zasebne kartice koje su trebale računati fiziku, no Nvidia je kupila AGEIU i implementirala fiziku u svoj GPU.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Tko god sad kupuje monitor, trebao bi ići na Full HD rezoluciju jer je već praktički postala standard.

A nisu ni skupi, za 1300 kn već možeš dobiti pristojan 23" ili 24" Full HD monitor.

nikako istina, to je nametnut standard kako bi proizvođači pojeftinili proizvodnju, naime monitor 16:10 formata je daleko korisniji za rad na kompu, 16:9 je filmski standard

a šta znači 1920*1080 naprama 1680*1050

daleko jači hardware treba kupovati kako bi se igre mogle terati na toj rezi, dakle ispod 5870 ništa ne dolazi u obzir a da nije klokano, a da ne kažem da zahtjeva i jači proc samim time,a opče poznata je stvar da se na lcd-u treba koristi nativna rezolucija iinače je slika mutna i sl.

i da se uhvatim tv-a, razlika u slici između 1080p i manje reze vidljiva  je tek 50" pa naviše, a ti ovdje spominješ 20"-24" sa full hd rezom, a da ne kažem koliko su ikone i slova sitniji na takvom monitoru nego na 22" 1680*1050 rezi

samo što je problem što je sada teško kupiti kvalitetan monitor te reze i dijagonale, već je kao standard nametnut 16:9 format slike i prevelika reza za te dijagonale

on topic, počele su izlaziti klokane verzije 6870 i moram primjeti kako je razlika u cijeni između 6850 i 6870 prevelika, definitivno treba sačekati 69xx seriju, jedino ako netko može dobro proći kao autor teme (dakle realnih 200 eur)

15 godina
neaktivan
Hd 6870

Tko god trenutno kupuje monitor, ne preporučam ići ispod Full HD reze... I 24" po mogućnosti.

Danas kad se kupuje monitor već se po "defaultu" zna da će to biti 1920x1080.

Pogledaj malo bencheve, sve nove grafe testiraju se na Full HD rezi.

Pogledaj malo PDF "Sklapanje konfiguracija", svi preporučuju HD monitore...

Kao što sam rekao, Full HD reza je danas standard.

Naravno (nadam se) da se desktop kao ni Forum itd. neće gledati u Full HD jer je presitno

međutim u igrama šta je veća reza, to imaš bolju kvalitetu.

Također za većinu igara ne treba bogznakakav hardver, osobno sa 5850 mogu tjerati 99%

igara na Full HD s pristojnim framerateom. Ustvari mogu ih pokretati apsolutno SVE bez AA,

teselacije i ostalih điđa.

A jedan quad od 800-tinjak kn će je ispratiti bez problema.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Tko god trenutno kupuje monitor, ne preporučam ići ispod Full HD reze... I 24" po mogućnosti.

Danas kad se kupuje monitor već se po "defaultu" zna da će to biti 1920x1080.

Pogledaj malo bencheve, sve nove grafe testiraju se na Full HD rezi.

Pogledaj malo PDF "Sklapanje konfiguracija", svi preporučuju HD monitore...

Kao što sam rekao, Full HD reza je danas standard.

Naravno (nadam se) da se desktop kao ni Forum itd. neće gledati u Full HD jer je presitno

međutim u igrama šta je veća reza, to imaš bolju kvalitetu.

Također za većinu igara ne treba bogznakakav hardver, osobno sa 5850 mogu tjerati 99%

igara na Full HD s pristojnim framerateom. Ustvari mogu ih pokretati apsolutno SVE bez AA,

teselacije i ostalih điđa.

A jedan quad od 800-tinjak kn će je ispratiti bez problema.

ja i mislim na max postavke, dakle sa uključenim max aa i af, a kad spomeneš kvalitetu, jedina (i to u ovom slučaju neprimjetna) razlika u tome što je manja nazubljenost, a ovdje nije riječ o velikoj razlici u rezi, tipa 1024*768 i 800*600 pa da se može reči kako je slika osijetno bolja

da su proizvođači ostavili u ponudi 16:10 pored 16:9 monitora vjeruj mi 16:9 bi se prestali proizvoditi, jer gibitak nekoliko centimetara i prevelika reza za tako malu dijagonalu korisnicima jako puno znače

15 godina
neaktivan
hd22sb kaže...

ja i mislim na max postavke, dakle sa uključenim max aa i af, a kad spomeneš kvalitetu, jedina (i to u ovom slučaju neprimjetna) razlika u tome što je manja nazubljenost, a ovdje nije riječ o velikoj razlici u rezi, tipa 1024*768 i 800*600 pa da se može reči kako je slika osijetno bolja

da su proizvođači ostavili u ponudi 16:10 pored 16:9 monitora vjeruj mi 16:9 bi se prestali proizvoditi, jer gibitak nekoliko centimetara i prevelika reza za tako malu dijagonalu korisnicima jako puno znače

Više od 2xAA, max 4xAA nije uopće potrebno na Full HD rezi jer pixeli pokriju nazubljene rubove. Čak i bez AA na Full HD bi se moglo.

Dok AF vrlo malo utječe na performanse.

Bilo kako bilo, sa 5850 se mogu gotovo sve igre pokretati na max postavkama Full HD osim par izuzetaka.

A što se konkretno razlike tiče između 1680x1050 i Full HD, ona postoji međutim ipak nije tolika kao 800x600 i 1024x768, slažem se. Ali u to nebih previše ulazio jer nisam imao prilike mnogo puta okušati se na Full HD monitoru, kod kuće sam još uvijek na 1680x1050.

Slažem se s tobom, 16:10 u praksi bolje izgleda od 16:9. Gubi se tu dosta na vertikalnom prostoru, mnogo više nego što se dobiva na horizontalnom.

Ugl da ne duljim previše, 16:9 monitori s Full HD su danas ipak standard i za monitore iznad 24" su ipak najbolje rješenje. U igrama to fino izgleda.

17 godina
Hd 6870

Za igranje u HD rezoluciji uopće nije potrebna 5870 grafička! Sa svojom konfiguracijom igram sve igre u HD rezoluciji sa max postavkama (Metro 2033 i Crysis (bez AA radi dobro) ne!!), a 50xAA u toj rezoluciji uopće nije potreban. Sjedni ispred monitora i stavit ću ti igru sa max postavkama i bezAA i nećeš primjetit razliku između toga i 8xAA (sa 2 ili 4xAA 98% igara mi radi).

Ta rezolucija je za gledanje filmova!? Na kopjuteru gledam filmove i to popriličan broj pa mi ta rezolucija i paše, a 24" je sasvim solidna veličina za gledanje sa 2m udaljenosti, a sumnjam da sam jedini....

Danas je HD rezolucija standard i treba kupit monitor sa tom rezolucijom, (naravno, ako se može priuštit po mogućnosti minimalno 24").

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.11.2010 23:10 (doktor1).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
protjeran
hd22sb kaže...

nikako istina, to je nametnut standard kako bi proizvođači pojeftinili proizvodnju, naime monitor 16:10 formata je daleko korisniji za rad na kompu, 16:9 je filmski standard

a opče poznata je stvar da se na lcd-u treba koristi nativna rezolucija iinače je slika mutna i sl.

i da se uhvatim tv-a, razlika u slici između 1080p i manje reze vidljiva  je tek 50" pa naviše, a ti ovdje spominješ 20"-24" sa full hd rezom, a da ne kažem koliko su ikone i slova sitniji na takvom monitoru nego na 22" 1680*1050 rezi

samo što je problem što je sada teško kupiti kvalitetan monitor te reze i dijagonale, već je kao standard nametnut 16:9 format slike i prevelika reza za te dijagonale

-filmski standard je 21:9

- 16:9 je jeftiniji za proizvodnju zato što ima manje otpada narezujući format 16:9 umjesto 16:10

-ta priča o "zamućenosti", nekakvom blur efektu je bajka, zbog monitora s početka 2000-ih godina koji se nisu mogli nositi s promjenom rezolucije.

moj 1920x1200 monitor, potpuno jasnu daje sliku na 1680x1200 ili 1680x1200 a TN je matrica.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.11.2010 23:11 (Bugofil).
15 godina
neaktivan
Bugofil kaže...
hd22sb kaže...

a opče poznata je stvar da se na lcd-u treba koristi nativna rezolucija iinače je slika mutna i sl.

-filmski standard je 21:9

- 16:9 je jeftiniji za proizvodnju zato što ima manje otpada narezujući format 16:9 umjesto 16:10

-ta priča o "zamućenosti", nekakvom blur efektu je bajka, zbog monitora s početka 2000-ih godina koji se nisu mogli nositi s promjenom rezolucije.

moj monitor potpuno jasno daje sliku na 1680x1200 ili 1680x1200

stavi rezu na 1280*1024 pa mi reci kakva je slika, a gdje si ti to gledao film da je 21:9 formata, imaš jedano philipsov tv koji može pokazati taj formata, a sadržaja takvog nigdje nema

17 godina
hd22sb kaže...

Gledajuću film u HD rezoluciji itekako ima razlike u kvaliteti slike naspram nižih rezolucija, kao i šta nema onih crnih crta gore i dole. A ovo o sitnijim slovima... nula bodova!!

EDIT (na gornji post): pa tko će na 24" (ili 16:9 formatu) monitoru stavljati 1280x1024 rezoluciju!!?? Daj ne piši nebuloze!!!

Donja slika u HD rezoluciji

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.11.2010 23:17 (doktor1).
17 godina
protjeran
hd22sb kaže...

stavi rezu na 1280*1024 pa mi reci kakva je slika, a gdje si ti to gledao film da je 21:9 formata, imaš jedano philipsov tv koji može pokazati taj formata, a sadržaja takvog nigdje nema

čovječe 21:9 je kino standard.

u tom formatu se snimaju filmovi.

--stavi ti na CRT monitoru kojem je nativna 1280x1024 rezoluciju od 640x480 pa će isto biti loša slika, nema to veze s LCD panelom zadnje 3-4 godine.

15 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
hd22sb kaže...

Gledajuću film u GD rezoluciji itekako ima razlike u kvaliteti slike naspram nižih rezolucija, kao i šta nema onih crnih crta gore i dole. A ovo o sitnijim slovima... nula bodova!!

EDIT (na gornji post): pa tko će na 24" monitoru stavlja 1280x1024 rezoluciju!!?? Daj ne piši nebuloze!!!

Donja slika u HD rezoluciji

vidiš nisu nebuloze

danas sutra nećeš imat love za kupit novi komp pa ćeš igre terati na postoječem, ona imaš 2 solucije ili uopće neigrati ili smanjiti rezu kako bi mogao ih terati

imam par kolega koje to ne tangira pa mu nije ni bitno na kojoj rezi igra, a i što sam vidio ljudi koji nemaju pojma šta je nativna rezolucija, a lcd drži na manjoj rezi zbog većih slova i fontova, a slika je takva da me bole oči kad gledam na monitor

tako da ne pričam nebuloze

15 godina
neaktivan
Bugofil kaže...
hd22sb kaže...

--stavi ti na CRT monitoru kojem je nativna 1280x1024 rezoluciju od 640x480 pa će isto biti loša slika, nema to veze s LCD panelom zadnje 3-4 godine.

da u tom formatu se snimaju filmovi, a šta ti imaš doma kino projekciju -svašta

pa koji si ti to film skinuo ili kupio da je bio 21:9 formata

a slika ti  je ista na crt-u bez obzira na rezu, jedino što je nazubljenost veća, a kod lcd-a dolazi do zamučenosti slike

17 godina
hd22sb kaže...

vidiš nisu nebuloze

danas sutra nećeš imat love za kupit novi komp pa ćeš igre terati na postoječem, ona imaš 2 solucije ili uopće neigrati ili smanjiti rezu kako bi mogao ih terati

imam par kolega koje to ne tangira pa mu nije ni bitno na kojoj rezi igra, a i što sam vidio ljudi koji nemaju pojma šta je nativna rezolucija, a lcd drži na manjoj rezi zbog većih slova i fontova, a slika je takva da me bole oči kad gledam na monitor

tako da ne pričam nebuloze

Da tako razmišljam onda bi vjerovatno ostao na 17" CRTu jer sutra neću imat love za novi komp. A to me ne sekira jer uskoro dolazi još jedna GTX460 i znam da ću biti miran. Ali to je već opaki {#} pa se povlačim iz daljnje rasprave.

Treba kupit monitor HD rezolucije i nema nikakvih zamućivanja nego se samo može uživat u ljepšoj slici, a danas se sa svakom grafičkom od oko 1000 kuna može ugodno igrat na 1920x1080 rezoluciji (4870, 5770, 6850. GTX460..)

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.11.2010 23:26 (doktor1).
17 godina
protjeran
Hd 6870

{#}

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hd 6870

Danas ne trebaš posebno jak hardver za igranje na Full HD rezi i to ne može biti argument protiv kupnje Full HD monitora. Jedna grafa iz višeg mainstreama poput 5850 ili čak GTX460 vrte gotovo sve igre na max detaljima. Dakle tvrdnja o nekoj zahtjevnosti uopće ne stoji.

Povukla se i rasprava o 16:9 vs 16:10.

IMHO 16:9 je inferioran u svim aspektima osim troškova proizvodnje te popunjavanja čitavog ekrana prilikom gledanja 16:9 videa.Previše se forsira Full HD reza, to je činjenica. Ali opet nemože biti argument protiv kupnje monitora s tom nativnom rezom jer je to jednostavno danas standard. Čak ni widescreen više nema supporta u ponekim igrama.

Uglavnom može se naći razloga protiv kupnje Full HD monitora međutim to je ipak standard danas koji sve više uzima maha i ruku na srce sasvim nas dobro služi bez obzira na nečija negodovanja. 22" baš i ne, ali od 24" pa nadalje, odličan izbor.

Eto, samo toliko da zaključim raspravu {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hd22sb kaže...
Bugofil kaže...
hd22sb kaže...

da u tom formatu se snimaju filmovi, a šta ti imaš doma kino projekciju -svašta

a slika ti  je ista na crt-u bez obzira na rezu, jedino što je nazubljenost veća, a kod lcd-a dolazi do zamučenosti slike

Oprosti, ali vecina filmova (zapravo svi) se snima u tom formatu, i vecinu filmova (99%) koje si skinuo ili kupio je 21:9 (2.39:1) formata.

Zato i postoje crne crte iznad i ispod slike. Samo neka bluray izdanja (npr. Avatar) su 16:9 (1.78:1).

Toliko od mene.

15 godina
neaktivan
GuitarMaster kaže...

Oprosti, ali vecina filmova (zapravo svi) se snima u tom formatu, i vecinu filmova (99%) koje si skinuo ili kupio je 21:9 (2.39:1) formata.

Zato i postoje crne crte iznad i ispod slike. Samo neka bluray izdanja (npr. Avatar) su 16:9 (1.78:1).

Toliko od mene.

ne nego je film sniman u 21:9 formatu,a ti ga sigurno ne gledaš u tom formatu, već je prilagođen za 16:9 i zato imaš crne linije ispod filma

večinom su filmovi koji ne vrište od budgeta snimani 1.78:1 (čast iznimkama tipa avatar) ali večinom blockbusteri su snimani 2.39:1 formatu jer su prilagođeni kino dvoranama

full hd je kako već i cijelo vrijeme govorim nametnut standard na monitorima, razliku u slici sigurno nećeš primjetiti između 1680*1050 i 1920*1080 (u igrama) samo što više nemaš gdje kupiti kvalitetan monitor 16:10 formata već su svi iz donjeg doma, tako da je tko god kupuje novi monitor prisiljen kupovati 16:9 monitor

17 godina
protjeran
Hd 6870

naporan si već, ne primjetiš ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bugofil kaže...

naporan si već, ne primjetiš ?

svakako bolje biti naporan nego živjeti u neznanju

17 godina
protjeran
hd22sb kaže...

ti si ovdje pitao koji film si skinuo ili kupio 21:9, čovjek ti lijepo odgovori, a ti poslije njemu odgovoriš isto to. {#}

90% filmova se snima u 21:9 pa smo ih svi gledali na CRT televizorima godinama.

nisu valjda zbog filmova trebali praviti 21:9 katodne televizore ?

zayebo si se i priznaj.

tko prizna pola mu se prašta.

nemoj biti tvrdoglav {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.11.2010 10:45 (Bugofil).
17 godina
neaktivan
hd22sb kaže...
GuitarMaster kaže...

Toliko od mene.

ne nego je film sniman u 21:9 formatu,a ti ga sigurno ne gledaš u tom formatu, već je prilagođen za 16:9 i zato imaš crne linije ispod filma

večinom su filmovi koji ne vrište od budgeta snimani 1.78:1 (čast iznimkama tipa avatar) ali večinom blockbusteri su snimani 2.39:1 formatu jer su prilagođeni kino dvoranama

full hd je kako već i cijelo vrijeme govorim nametnut standard na monitorima, razliku u slici sigurno nećeš primjetiti između 1680*1050 i 1920*1080 (u igrama) samo što više nemaš gdje kupiti kvalitetan monitor 16:10 formata već su svi iz donjeg doma, tako da je tko god kupuje novi monitor prisiljen kupovati 16:9 monitor

Da je prilagođen za 16:9 onda ne bi bilo crnih crta. Mi ih doma gledamo u formatu 21:9, da imamo takve monitore ne bi bilo crnih crta.

15 godina
neaktivan
Bugofil kaže...
hd22sb kaže...

ti si ovdje pitao koji film si skinuo ili kupio 21:9, čovjek ti lijepo odgovori, a ti poslije njemu odgovoriš isto to. {#}

90% filmova se snima u 21:9 pa smo ih svi gledali na CRT televizorima godinama.

nisu valjda zbog filmova trebali praviti 21:9 katodne televizore ?

zayebo si se i priznaj.

tko prizna pola mu se prašta.

nemoj biti tvrdoglav {#}

što je je, svi smo totalni off topic, samo me čudi što još nismo letili sa foruma {#}

vidi film je sniman u 21:9 formatu jer je prilagođen kino dvoranama, da bi ti doma imao normalnu sliku a ne izduženu ili odsječenu stavljaju se crne linije i film je prilagođen 16:9 standardu, nadalje ako takav film gledaš na 4:3 tv-u onda imaš još veće linije kako bi mogao gledati taj film na tv-u normalno (jedino ako voliš izdužene likove pa ostaviš u opcijama dvd-a da je tv 16:9 formata)

što se tiče crt-ova, 16:9 tv-a ima daleko prije nego što su krenili lcd-i, tada je plazma od kojekakvih 30" (čak i manje) koštala 120 000 kn pa naviše, a da je sav sadržaj nakon izlaska lcd-ova i plazmi bio dostupan u 29:1 formatu onda bi ti i potonji tv-i bili tog formata, kao standard je prihvaćen 16:9 i sve je prilagođeno takvim uređajima (igre, filmovi,tv signal, jedino kod nas je još zadržan 4:3 standard nakon prelaska na digitalnu televiziju)

vjeruj mi da šta krivo govorim priznao bih bez razmišljanja, možda ti želiš reći jedno a ja nešta sasvim drugo pa se ne razumijemo, to nebi bilo prvi (da će moja žena biti ljuta {#})

GuitarMaster kaže...
          Da je prilagođen za 16:9 onda ne bi bilo crnih crta. Mi ih doma gledamo u formatu 21:9, da imamo takve monitore ne bi bilo crnih crta.

titlovi na dvd-u su ti zapravo slike koje se lijepe na film, da je film tog formata onda ti titlovi nebi bili (ovisno o filmu) pola na crnim linijama i pola na filmu (nekad je u potpunosti na crnim linijama)

dakle u startu su ti te linije dodane, a to što piše na dvd-u 2.39:1 ti govori u kojem je formatu sniman film, a ne distribuiran na dvd-u

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.11.2010 14:30 (hd22sb).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice