Joj nemoj mi samo još reć da me u Metro2033-u šiša neka GTX560 na max postavkama, znači very high, DX11, tesselation, DOF? Neka netko samo opovrgne da je onaj benchmark fake po AMD kartice jer me tamo razbijaju slabije GTX-ice! Ja u gameplayu na max i 1680X1050 imam ugodnih već 35 AVG mjereno FRAPS-om. Nekada i preko, obično iznad 35. Ako se nekome igra neka provjeri jer je to TA IGRA!
GTX560 Ti ili AMD X?
- poruka: 50
- |
- čitano: 6.453
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Ajde ATIgamer daj nas još malo informiraj vidiš da Stoncina brine razlika između GTX560 i HD6950 a ja kupujem GTX560 pa i mene zanima.
Joj nemoj mi samo još reć da me u Metro2033-u šiša neka GTX560 na max postavkama, znači very high, DX11, tesselation, DOF? Neka netko samo opovrgne da je onaj benchmark fake po AMD kartice jer me tamo razbijaju slabije GTX-ice! Ja u gameplayu na max i 1680X1050 imam ugodnih već 35 AVG mjereno FRAPS-om. Nekada i preko, obično iznad 35. Ako se nekome igra neka provjeri jer je to TA IGRA!
Ajde pročitaj još jednom moj post.
Ne znam zašto se uzbuđuješ toliko... igru vrtiš na maksimalnim detaljima i ne vidim di je problem.
Evo ti pa vidi:
http://www.anandtech.com/show/4135/nvidias-geforce-gtx-560-ti-upsetting-the-250-market/7
@nick: Nećeš pogriješiti koju god da kupiš. Sve ovisi o tvom ukusu i za što ti kartica primarno treba. A i reviewa hvala bogu ne fali
@ATIgamer Hvala, ustvari moja GTX560 je već kupljena samo nije kod mene pa se malo raspitujem.
A sto se tice testa u bug-u, neznam na kakve su oni probleme sa power menagerom iskusili? Ja jos nisam naisao na granicu (1ghz 24/7, oc do 1050 mhz dobro skalira, preko jos nisam pokusavao- postignuto sa 1.1v)
zaki !
imao sam jednu (vidim ti imaš dvije MSI TwinFrozr) i kartica mi je bila bučna u idlu, jedino mi je do sad bila bučnija 9800 Gt Gygabyte s onim nesretnima preglasnim Zalman coolerom ali sam ga riješio s premosnicom Fan Mate2
ne znam, kartica jedan Metro na Very high dx11 4xAF na 1920x1200 1030/1150 mhz NE MOŽE izdurati osim kad stavim ventilator na 85%, a to ubija.
tek tad je ispod 80°
kad stavim na automatic FAN s tim overclockom ventilator se ne vrti brže od 56% što je malo, i kartica je išla na 90° pa sam izlazio iz igre da se sama ne ruši i da ne bih oštetio karticu.
evo pokušaj sad igrat s jednom karticom Crysis 2 (isto puno grije grafičke)
ne testiram ja na Black Opsu na kojem je dovoljno stavit automatic ventilator i stock 880/1050 pa imam 60 FPS-a i kartica je na 60° max.
ja ti samo pišem moja iskustva a forumaši su vidjeli tu karticu kod mene i testiranja s istom.
možda se tvoje ne griju jer su dvije uparene pa troše manje CPU i VRAM u igrama jer su ipak dvije.
Ne znam zašto se uzbuđuješ toliko... igru vrtiš na maksimalnim detaljima i ne vidim di je problem.
Evo ti pa vidi:
http://www.anandtech.com/show/4135/nvidias-geforce-gtx-560-ti-upsetting-the-250-market/7
AMDGejmeru !
to s anandtecha je gnjusna obmana.
i sam sam mislio da je to istina dok sam još imao 6970 i rezultat na mojoj i rezoluciji koja je na slici ne daje točan score.
1920x1200 Very high dx11 6970 Gigabyte ne može ni približno vozit kao ova Asus GTX 570 koju sad imam.
tek mi sad score na toj rezoluciji i postavkama ne pada ispod 30 FPS-a nikad.
s 6970 mi je FPs znao ljusnuti na 20 u zahtjevnijim scenama pa sam prebacivao opciju na "High" dx11 da mi igra u određenim djelovima ne zapinje.
e sad kad sam istim računalom probao i 5850 i 6870 i 560 ti i 6970 i nvidiu gtx 570, tek sad vidim što sam bio krelac što nisam odmah nakon 6870 kupio gtx 570 već sam uletio u tu nejaku Gigabyte 6970.
560 ti na velikom overclocku od 1026/1150 je bila ravnopravna toj Gigabyte 6970 na 1000/1450 (boldano Gigabyte za Stoncina3) a u to vrijeme je razlika u cijeni bila 600-700 kn i 560 ti nije padala ispod 23-24 FPS-a što je znakovito za tako zahtjevnu rezoluciju, postavke, općenito za tu igru.
e sad pročitaj moj post gore !
Istina i na mojoj pada ispod 25 nekada, samo ipak je to jako malo u postotku. To mi to: 35 avgxD
Ko ga jeb* Crysis 2 neće ni biti u DX11 tako da nez šta će mi sada kartica? Metro nisam završio, želim i hoću jednog dana kad se uhvatim gameanja samo to mi nije to, htio sam i Crysis 2 drmati na max kad ju već imam, za Battlefield3 mi neće trebati drugo nez. Ja sam popušio što se gaminga tiče jedino mi drago imati dobar komad hardvera u kutiji:D
Ma svaka ima dala. Samo meni je Gigabyte napravio HD6950 koja se pregrijava i neće clockati ni šipakxD
LOL Napravio unlock i sve 5. Idem sa stock taktova HD6950 na core 800MHz samo 10MHz gore, stavim MW2 igram 5 minuta freeza se slika. Dakle na 810MHz, aloo, HD6970 potegne 950MHz na stock naponu. Ako ništa sam ju uspio unlockati, SP 1536 sa 1408 i to mi dosta.
Ljudi: ne kupujte Gigabyte HD6950!!!
Je l' se tako loše OC-uje i bez otključavanja? Možda je bolje da ne otključavaš, pogotovo što gro razlike između 6950 i 6970 otpada na clock, a ne na dodatne shadere.
Evo malo offtopic
meni gigabyte hd6850 nije prešla 60c,idle do 30c a full load u furmarku ne prelazi 57,ja sam zadovoljan s gigabaytom iako sam imao loša iskustva
E ovo mi nije jasno. Ok, ni meni Powercolorova 6950 ne prelazi 59°C, bilo u igrama ili kad je ostavim preko noći da računa za Folding@Home, ali kako je u Furmarku niže? Meni FurMark Stability Test + Xtreme Burning Mode digne temperaturu blizu 70 stepeni. Ili je trebalo da piše 67 umesto 57?
P.S. Sorry za offtopic.
Od primjerka do primjerka, moja je full stabilna na 1010/1450 @ 1.3v . Na žalost neda se otključati, ali to me ne zamara toliko.
Kako si otključavao, Radeon BIOS Editorom?
Istina je da ne moraš previše da se sekiraš oko toga, ja sam izmerio 1,5% - 4% povećanje performansi, a to se slaže i sa onim što sam video na netu, tako da to nije toliko bitno sa stanovišta brzine (ja sam više iz radoznalosti).
Nema bios switch tako da nisam niti pokušavao.
Istina i na mojoj pada ispod 25 nekada, samo ipak je to jako malo u postotku. To mi to: 35 avgxD
Ko ga jeb* Crysis 2 neće ni biti u DX11 tako da nez šta će mi sada kartica? Metro nisam završio, želim i hoću jednog dana kad se uhvatim gameanja samo to mi nije to, htio sam i Crysis 2 drmati na max kad ju već imam, za Battlefield3 mi neće trebati drugo nez. Ja sam popušio što se gaminga tiče jedino mi drago imati dobar komad hardvera u kutiji:D
Zast bi popusio. Dolazi Witcher 2 koji ce koristiti sve prednosti PC-eva, plus zasto ti ne bi trebala za Battlefield 3?
Pa zar misliš da mi za Crysis 2, Witcher 2 i Battlefield 3 ne bi bila dostatna i prijašnja GTX460? To ti ja kažem, a ja već upgrade obavio i dao 500 kuna kad sam prodao stare kartice! Em je nVidija GPU pa bi još bolje igrice trebale ići?
Nvmd imam dobru karticu sad i neznam da li ću ju i morat mjenjat kad igram takve igrice dok ne kupim sve novo za neke 2 god? Btw što misliš hoće li Q6600 na 3.6 bit dosta jak za shootere na max i 1680X1050 do 2 godine? I HD6950?
Pa zar misliš da mi za Crysis 2, Witcher 2 i Battlefield 3 ne bi bila dostatna i prijašnja GTX460? To ti ja kažem, a ja već upgrade obavio i dao 500 kuna kad sam prodao stare kartice! Em je nVidija GPU pa bi još bolje igrice trebale ići?
Nvmd imam dobru karticu sad i neznam da li ću ju i morat mjenjat kad igram takve igrice dok ne kupim sve novo za neke 2 god? Btw što misliš hoće li Q6600 na 3.6 bit dosta jak za shootere na max i 1680X1050 do 2 godine? I HD6950?
Mislim da prelazak sa neka GTX4xx ili GTX2xx kartice na novije u narednih godinu do dvije nije potreban. Nitko se u tome ne slaze sa mnom, ali vidjet ćete što vam govorim. Igre su konstantni portovi, a ovi izuzeci vrte se dobro na tim karticama.
HD 6950 je nadasve jaka kartica, a q6600 je stariji procesor, ali opet ima četiri jezgre i dosta snage da pogoni sve igre na toj rezoluciji, tak da ja osobno mislim da nemas brige.
Ah sry ja sam se krivo izrazio, nije da mi ne treba kartica nego mi nije trebao upgrade sa GTX460 da igram sve igre na max. Imao sa dobru karticu, dobro se je dala clocknuti, imala je aftermarket Gigabyte cooler gore, nije se ni onda pregrijavala i čak na Metrou sam vrtio na max avg 30 sa njom.
Btw za quadove se slažem. Nije ni moj loš još uvijekxD iako mislim da je za 6950 on preslab dok će već dogodine jedan Metro 2034 štekat ko lud na njemu:-((
Ah sry ja sam se krivo izrazio, nije da mi ne treba kartica nego mi nije trebao upgrade sa GTX460 da igram sve igre na max. Imao sa dobru karticu, dobro se je dala clocknuti, imala je aftermarket Gigabyte cooler gore, nije se ni onda pregrijavala i čak na Metrou sam vrtio na max avg 30 sa njom.
Btw za quadove se slažem. Nije ni moj loš još uvijekxD iako mislim da je za 6950 on preslab dok će već dogodine jedan Metro 2034 štekat ko lud na njemu:-((
Teško moguće da će Metro štekati na quadu od 3.6 Ghz. Ako će štekati bit će zbog nakih DX 11 stvarčica, kao što su DOF u Metro 2033, ali mislim da ti CPU, bar što se igara tiče, ne bi trebao biti bottleneck.
No, možda se varam, ali to je samo moje mišljenje.
Ma pusti stoncina, on "preispituje" sebe i svoje kupnje i trabunja po forumu već 10x put. Prvo nije bio siguran jel mu proc jak, pa jel njegova kartica jača od gtx560, pa je cijeli forum u 342 topica saznao da je on uspio stabilno dić proc na 3.6ghz i da je otključao svoju karticu u 6970. To je Stoncin .... kada sam ja tvrdio da je bacio pare kad je prodavao i 5850 , stisnuo mi je TD ....
hej, hej stani malo.... !
pričam ti o rezoluciji 1920x1200 koja je meni default, a tebi je default 1680x1050
ne možeš uspoređivati moj score i mojih 30-35 na Very high dx11 i tvoju rezoluciju i tvoj FPs !?
kažem ti da s 6970 na 1920x1200 nisam mogao imati stabilnu igru na Very high dx11 i to 1000/1450 i da mi je FPS padao na 20, a što misliš što bi se tebi dešavalo na toj rezoluciji.
ti ne bi very high mogao ni primirisati
Oh znam, znam samo kažem. Ne možeš to uspoređivat kao full hd i 1680x1050. Pogotovo tu tvoju 1920x1200:D Samo sam rekao HD6950 avg35