Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 954.463
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Gtx 9xx Club
4mal kaže...

Yeah right ....ma da 100! 

Ja sam iste takve msi prije  god. dana prodao

Po 2.5k svaku tako da bi realno trebala ich za max 1800/2k

Neovisno o oc mogucnosti...

Probao sam i ja svoju utopit za 2200kn pa nece niko.Sto ti kazes 2000kn je nekakav max ovdje na forumu.Po meni neisplativo osim ako imas viska novaca ili ti bas treba nesto jace

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2016 11:34 (centis).
10 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Ok, mislim da je dosta sprdnje na Stjepanjov račun.

Battlelog: Glavas_ZG

3 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
Stjepanj kaže...
doky01akablava kaže...

Doky vidim da prodajes 960-ku.Koju si sad mislis nabavit?

14 godina
Gtx 9xx Club

a niš sad čekamo da se pojavi oglas pa se selimo tam u komentare

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
centis kaže...
doky01akablava kaže...
Stjepanj kaže...
doky01akablava kaže...

Mijenjati cu trenutno za Gigabyte  R9 280x pa vidjeti ako mi odgovara,no i nju najvjerojatnije prodam pa si uzmem cim bude prva placa polovnu GTX 970/R9 290. 

Iako sam manje-vise stavio na njusku cisto da vidim hoce li se tko javiti i javilo se par zainteresiranih,no problem mi biti bez grafe tjedan dana i onda pao dogovor sa kolegom sa PCE foruma pa budemo mijenjali,njegova ima jos 6 mjeseci jamstva.

Iako sto me najvise zacudilo,mislio sam da ce problem biti 128-bitna sabirnica i bandwith naspram R9 280 ( 112 vs 250 ),u gamingu nikakve razlike nema,graficka se ne grije,max 65 u Witcheru 3 i necujna,a 30 % barem manje velicine nego R9 280.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2016 12:07 (doky01akablava).
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Uistinu nije dobro za temu da se razvodni baš do kraja šalom. :P

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Inače, ponavljam pitanje - ima li ovdje vlasnika GTX 950? Prodajem i vraćam TitanX primjerke pa ću uzeti 950 za kućnu mašinu. Zanima me kako rade neke igre na tome. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...
Jeli ok ako za svoju zlaticu 970 trazim 2600kn? Ima garu skoro 2g, full bundle! Ipak je rijec o stvarno jako rijetkom primjerku!:)

šibni mejl evgi, nek je otkupe za 500 dolara, stave svoj hladnjak i preprodaju za 1000+

10 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Inače, ponavljam pitanje - ima li ovdje vlasnika GTX 950? Prodajem i vraćam TitanX primjerke pa ću uzeti 950 za kućnu mašinu. Zanima me kako rade neke igre na tome. :)

Jel to samo dok ne dođu Pascali ili mjenjaš profsiju.

mislim da bulodzer i bik imaju 950.

13 godina
protjeran

Ak moze kingpin svoje potpisivati i prodavati s losim asicom pa jbte nismo mi hrvati gluplji, ajmo i mi potpisati neki model i skuplje prodavati, poserem se na sve izasle evga kingpin ed. gtx 970 da napon ni ne diram:)))

edit, 

moja ima 88,4%, pa to evga niti nema u ponudi!lol

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2016 12:18 (Stjepanj).
17 godina
Gtx 9xx Club

Pa da poptpisat nekog naseh cro e-sprotasha 

Bez zaje. ovo je odlicna ideja zaste se omalovazavat samo jer smo iz Hrvatske ! :-)

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...
Tonči kaže...

Jel to samo dok ne dođu Pascali ili mjenjaš profsiju.

mislim da bulodzer i bik imaju 950.

Ma ne trebaju mi trenutno, dva sam vratio, dva prodajem kao kompenzaciju (grr). Slabo se igram (samo Blizz igre) pa mi nije "napeto" držati ih. Ako bude problema dalje s naplatom, ide cijela mašina "na bubanj". :)

Stjepanj kaže...

Ak moze kingpin svoje potpisivati i prodavati s losim asicom pa jbte nismo mi hrvati gluplji, ajmo i mi potpisati neki model i skuplje prodavati, poserem se na sve izasle evga kingpin ed. gtx 970 da napon ni ne diram:)))

edit, 

moja ima 88,4%, pa to evga niti nema u ponudi!lol

88,4%?! Samo?!

11 godina
neaktivan

Mijenjati cu trenutno za Gigabyte  R9 280x pa vidjeti ako mi odgovara,no i nju najvjerojatnije prodam pa si uzmem cim bude prva placa polovnu GTX 970/R9 290. 

Iako sam manje-vise stavio na njusku cisto da vidim hoce li se tko javiti i javilo se par zainteresiranih,no problem mi biti bez grafe tjedan dana i onda pao dogovor sa kolegom sa PCE foruma pa budemo mijenjali,njegova ima jos 6 mjeseci jamstva.

Iako sto me najvise zacudilo,mislio sam da ce problem biti 128-bitna sabirnica i bandwith naspram R9 280 ( 112 vs 250 ),u gamingu nikakve razlike nema,graficka se ne grije,max 65 u Witcheru 3 i necujna,a 30 % barem manje velicine nego R9 280.

Ako je grafa za grafu onda si postiigao odlican dogovor.280x na 1150mhz je jako blizu referentne 290ke.Vjerujem da dere 960-ku u svakom pogledu

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2016 13:16 (centis).
16 godina
centis kaže...

Ako je grafa za grafu onda si postiigao odlican dogovor.280x na 1150mhz je jako blizu referentne 290ke.Vjerujem da dere 960-ku u svakom pogledu

Izvrtiti cu GTA 5,Tomb Raider,Hitman i jos par igara prije nego mijenjam GTX 960 pa onda kad dode R9 280x isto izvrtim,iako su tu gdje god sam gledao benceve i usporedbe na netu :D

Iako bojim se za R9 290 treba puno jace napajanje,ovo XFX ce biti na knap za light OC R9 280x,mislim da cu ciljati na GTX 970 radi TDP-a.

11 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
centis kaže...

Izvrtiti cu GTA 5,Tomb Raider,Hitman i jos par igara prije nego mijenjam GTX 960 pa onda kad dode R9 280x isto izvrtim,iako su tu gdje god sam gledao benceve i usporedbe na netu :D

Iako bojim se za R9 290 treba puno jace napajanje,ovo XFX ce biti na knap za light OC R9 280x,mislim da cu ciljati na GTX 970 radi TDP-a.

Da bice mu pun gas.Moja 280x-je znala povuc 270w na 1150mhz.Koliko ces trazit za 280x?Mozda se dogovorimo za nekakvu zamjenuBlizu smo ako si iz Djakova

15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Kada smo vec kod ASIC Quaility-a, moja stara grafa - MSI R7870 Twin Frozr III - ASIC Quality 91,6%.

Moj PC  
9 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Vidis nekako imam osjecaj da si prije cesce mogao dobiti karticu s vecim asicom, zanima me bas kaj je sad s ovim asusovim high-end modelima koji se rade iskljucivo strojno! Jer po njihovoj reklami takve grafe bi kao trebale biti opcenito kvalitetnije u svim segmentima!lp
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Vidis nekako imam osjecaj da si prije cesce mogao dobiti karticu s vecim asicom, zanima me bas kaj je sad s ovim asusovim high-end modelima koji se rade iskljucivo strojno! Jer po njihovoj reklami takve grafe bi kao trebale biti opcenito kvalitetnije u svim segmentima!lp

Naravno da si mogao; zato o kažem da je 88% malo- sad ih prodaju po većoj lovi. :)

15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

ASIC zavisi o gpu cipu, kazes u ASUS-u vise ne rade cipove rucno? 

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Stjepanj kaže...

ASIC zavisi o gpu cipu, kazes u ASUS-u vise ne rade cipove rucno? 

Nisu već 30 godina. Osim kad njemu slažu karticu.

13 godina
protjeran
Tonči kaže...

Nisu već 30 godina. Osim kad njemu slažu karticu.

o ovome pricam,

high end modeli od asusa se vise ne sastavljaju rucno!

lp

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2016 20:07 (Stjepanj).
15 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

A kako nacin sastavljanja utjece na asic?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Kako GPU-Z zna koliki je ASIC quality?

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Jonja kaže...

Kako GPU-Z zna koliki je ASIC quality?

Ovako:

desni klik:

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 13:04 (Glavas_ZG).
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Mislim, kako je to isprogramirano, kako se detektira kvaliteta cipa?

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Nisam ulazio dublje u to, znam samo da program iz vise el.elemenata na neku foru izracunava postotak, sto su komponente bolje(ulazi vise cimbenika naravno) dobijes veci asicq!lp
13 godina
protjeran
Zato me i zanima asicq od asusovih high end modela, jer oni tvrde da 100% strojno sklepana grafa da je "čišća" i da shodno tome bi trebala biti u konacnici bolja, s vecim asicom koji eto nama korisnicima donosi hladniju, tisu, bolje klokabilnu grafu!( razlike su male naravno no tako je to u hw svijetu)lp
15 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Kakve fuckin veze ima sastavljanje kartice sa leakage-om chipa? Chip je takav kakav je, nikakva kvalitetnija izrada kartice nece ga promijenit. Veci asic znaci da ima manji stock napon...

Moj PC  
4 1 hvala 0
12 godina
Jonja kaže...

Mislim, kako je to isprogramirano, kako se detektira kvaliteta cipa?

Ovo je sa OCN  - The Lkg value is the fused LeakageID of the GPU. Convert it to decimal and divide by 1023, you´ll have the GPU-Z ASIC "quality". Higher LeakageID (or ASIC "quality") means higher leakage, which is bad unless you´re running on custom water cooling or LN2.

High ASIC "Quality" (Leakage) = Lower operating voltage, larger current draw, hotter, less energy efficient (due higher losses)

Low ASIC "Quality" = Higher operating voltage, lower current draw, cooler, more energy efficient

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
16 godina
Gtx 9xx Club

Znači moja 970 msi sa 80.1% je smeče...super.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice