Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 954.439
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

tak je! ako ga nema u gpu-z, najvjerojatnije se moze ocitati u hwinfu, ak tamo nema onda ga zaista nema!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Instalirao drivere i tamo piše vulkan support , nešto sam propustio?

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 18:58 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

nisi i sa 16.3 je  isto doslo

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

to je devove i linux

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Instalirao sam nove drivere i pokrenuo Valley 1.0 core +230 i mem +600,dobivam samo 2741,to je s boostom 1571MHz,ali ubiti rijetko kad u testu prelazi 1500MHz,temperature su vrhunske ,ne prelai 39C,znači da ne throtla!?

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 20:52 (volegradele).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

bez dizanja memorije to ti je sve uzaludno...u gpu-z ti i dalje pise 1500mhz?!

evo kod mene na cca 1550mhz

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 21:08 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Memorija je na 2052 MHz,ovo gore prikazuje trenutni clock memorije,zaboravio sam stavit klik na "max"

Problem je u GPU clocku,ne ide preko 1500 MHz,bez obzira koliko slider povukao u AB!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 21:10 (volegradele).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Gtx 9xx Club
volegradele kaže...

Memorija je na 2052 MHz,ovo gore prikazuje trenutni clock memorije,zaboravio sam stavit klik na "max"

aj provjeri ponovno, to ti nesto nevalja! nemoras nista klikati pišu ti trenutni klokovi! kod tebe je trenutni klok na 1500mhz za memoriju, barem kako je sudeci po grafu!

napon bi trebao biti na 1,2V na tom taktu za core i memoriju!

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 21:15 (Stjepanj).
17 godina
volegradele kaže...

Instalirao sam nove drivere i pokrenuo Valley 1.0 core +230 i mem +600,dobivam samo 2741,to je s boostom 1571MHz,ali ubiti rijetko kad u testu prelazi 1500MHz,temperature su vrhunske ,ne prelai 39C,znači da ne throtla!?

ja sam dobio na 1536mhz i 1976mhz : 2752

13 godina
Gtx 9xx Club

Pa sta krivo radimo,ili su na postavke krive!?

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

nemam pojma što nije to normalan score?

ne znam kako stjepanj za svega par mhz dobije 3000 score :(

15 godina
Gtx 9xx Club

Defragmentacija diska radi čuda, jel tako Stjepanj  ? 

Unlock the Power Within
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
volegradele kaže...

Ajde probaj upalit monitoring za gpu load pa prati kroz test. Ja sam imao slučajeva da mi jednostavno ne želi nabit grafičke na 99% usage-a  na starom fx-u... A čisto sumnjam da je bilo do procesora jer je test čisti gpu. Evo baš ste me ponukali da skinem valley i probam... Ali definitivno me je ovaj bench izmučio dok sam pokušavao nabit obje grafe na pristojan load. Bilo je veze sa driverima nekim, toga se sjećam.

Ugl. ajd probaj pratit gpu usage. To bi mi bilo izgledno objašnjenje zašto je temperatura 39C i ne prelazi :/

@Edit: Stjepkov rez ti je produkt malih tajni velikog OC gurua :) jel tako stjepko? Hoćeš nam otkrit bar neku tajnu :) evo čekamo godinama i još nas držiš u neizvjesnosti  

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 22:04 (eywa33).
14 godina
volegradele kaže...

Trotla zbog 8pinskog konektora i power limita sa 106%....

Ja sam iz svoje izvukao 2803 boda ali radila je od 1350-1500 ovisno kako ju koja scena pritegne...

Bez custom biosa nema tu kruha....

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 22:30 (Checola).
12 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Ipak se popravio scaling i load na obje grafe. Zakucane do ibera. Šamaraju dva keplerića još uvijek. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
6 0 hvala 2
13 godina
protjeran
volegradele kaže...
toxic kaže...
Puls3 kaže...
eywa33 kaže...
Checola kaže...

hebo vas evo postavki koje je volegradele rekao, ja tako nastimao u MSI afterburneru, kvacica na "force constant voltage" i udri!

pratio s gpu-z na kojem je taktu grafa radila i to je to!(varirala je cca 20-tak mhz gore-dolje, ( ovaj takt joj je na knap bez diranja P.limita zato oscilacije)

inace i meni je cudno tih 39°c, mislim da to u zivotu nisam vidio na nekom gpu pod loadom

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 0:14 (Stjepanj).
13 godina
Checola kaže...
volegradele kaže...

Ja sam iz svoje izvukao 2803 boda ali radila je od 1350-1500 ovisno kako ju koja scena pritegne...

Kojih 106%,ja sam došao do 126% power limita,grafa ide u 3D Marku preko 1560MHz,naravo neide u svim testovima ali samo ti govorim da nije sve tako za Strix i OC!!

AUDIOFIL
13 godina
protjeran
volegradele kaže...

Kojih 106%,ja sam došao do 126% power limita,grafa ide u 3D Marku preko 1560MHz,naravo neide u svim testovima ali samo ti govorim da nije sve tako za Strix i OC!!

ak u 3dmarku ide na tim taktovima onda mora i u ovim testovima(vise manje)!lp

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 0:26 (Stjepanj).
9 godina
neaktivan
Asus GTX 970 Turbo

Pozdrav!

Imam gore navedenu grafičku karticu i jedan problem. Naime, grafička je toliko bučna, da ne čujem vlastite misli od nje... Kako ne spada u takozvani "reference design", zanima me da li imate kakav prijedlog, koji bi GPU cooler mogao staviti na nju...? 

Vodeno hlađenje me ne zanima...

Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
volegradele kaže...
Checola kaže...
volegradele kaže...

probaj upalit osd u ab-u i prati malo freq. gpu-a i voltaže. To što je max 1500+ ne mjenja činjenicu da je average puno manji - zato jer throtla

126  pl-a u gpu-z-u, ja pričam o maxu u ab-u i ostalom softwareu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 8:46 (Checola).
17 godina
Re: Asus GTX 970 Turbo
Prle7 kaže...

Pozdrav!

Imam gore navedenu grafičku karticu i jedan problem. Naime, grafička je toliko bučna, da ne čujem vlastite misli od nje... Kako ne spada u takozvani "reference design", zanima me da li imate kakav prijedlog, koji bi GPU cooler mogao staviti na nju...? 

Hvala

To je referentni dizajn samo što je još pojacan hladnjak i normalno je da se jako cuje na žalost ali mislim da bi trebao imati odlicne temperature?

Mozes li npr pokrenuti Valley i pogledati temperature kada odvrtis benchmark.

Gpuz ti je super za pracerenje pa njega mozes koristiti. Ako će ti temeprature biti super tada se mozes igrati da sam poriktavas vrtnu ventilatora tj krivulju i naci neku pristojnu razinu buke s zadovoljavajucim temperaturama

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 8:41 (toxic).
17 godina
toxic kaže...
Prle7 kaže...

Pozdrav!

Hvala

To je referentni dizajn samo što je još pojacan hladnjak i normalno je da se jako cuje na žalost ali mislim da bi trebao imati odlicne temperature?

Mozes li npr pokrenuti Valley i pogledati temperature kada odvrtis benchmark.

Gpuz ti je super za pracerenje pa njega mozes koristiti. Ako će ti temeprature biti super tada se mozes igrati da sam poriktavas vrtnu ventilatora tj krivulju i naci neku pristojnu razinu buke s zadovoljavajucim temperaturama

To je najbučnija GTX 970 na tržištu meni ujedno i najružnija po dizajnu. ASUS Strix odlično odrađuje posao što se tiče buke i hlađenja i meni je sveukupan dojam Strixice najbolja GTX 970 iako se WF3 i MSI-jeva bolje clockaju ali ako to nije bitno onda je Strix no.1 pick. Ja bih je na tvom mjestu prodao i domentio malo i kupio drugu GTX 970 ili sačekao Pascal.

9 godina
neaktivan

Ne radi se uopće o temperaturama nego o razini buke.. Grafička radi na tvorničkim taktovima i nije overclockana... Znači zanima me isključivo što tiši ventilator, s tim da naravno temperature budu u granicama u kojima kartica može normalno radtiti...

Probao sam sa podešavanje brzine vrtnje ventilatora, ali meni to nije ništa specijalno tiše, a temperature rastu... Postoji li kakav GPU cooler koji bi sigurno išao na tu karticu? Razmišljao sam o Accelero Mono Plus, ali ne znam da li bih išao na tu grafičku...

13 godina
Pa bilo koja sa 0dB tehnologijom bi ti dobro sijela!!
Do 65C,je tiha ko bubica i povremeno se upali vent na nekih 30ak posto,necujno!! (pricam o Stixici)
AUDIOFIL
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Prle7 kaže...

Ne radi se uopće o temperaturama nego o razini buke.. Grafička radi na tvorničkim taktovima i nije overclockana... Znači zanima me isključivo što tiši ventilator, s tim da naravno temperature budu u granicama u kojima kartica može normalno radtiti...

Probao sam sa podešavanje brzine vrtnje ventilatora, ali meni to nije ništa specijalno tiše, a temperature rastu... Postoji li kakav GPU cooler koji bi sigurno išao na tu karticu? Razmišljao sam o Accelero Mono Plus, ali ne znam da li bih išao na tu grafičku...

ma znam. ali sam ti htio pomoći tako da popratiš temperature i na temelju toga ručno reguliraš vrtnju ventilatora.

Na žalost ako tako ne mozes rijesiti buku onda ti je jedina opcija aftermarket cooler.

Preporuka je u najmanju ruku ovo : https://www.arctic.ac/eu_en/accelero-twin-turbo-ii.html

9 godina
neaktivan

Hvala na prijedlozima.. Grafičku neću mjenjati jer mi se stvarno ne da ovu prodavati, kupovati novu itd. Probati ću s nekim od ovif Arcticovih hladnjaka... Ovaj Accelero Mono Plus mi se čini najbolji omjer uloženo dobiveno (na eDigital 300kn).. Ta grafička je 145w a taj hladnjak hladi do 200w... Čini mi se također i dosta tih... Pozdrav!

17 godina
Prle7 kaže...

Hvala na prijedlozima.. Grafičku neću mjenjati jer mi se stvarno ne da ovu prodavati, kupovati novu itd. Probati ću s nekim od ovif Arcticovih hladnjaka... Ovaj Accelero Mono Plus mi se čini najbolji omjer uloženo dobiveno (na eDigital 300kn).. Ta grafička je 145w a taj hladnjak hladi do 200w... Čini mi se također i dosta tih... Pozdrav!

Pogledaj samo kako hladi VRM po slikama mi se cini da baš i ne :/

9 godina
neaktivan

Uz njega se dobiju mali pasivni hladnjaci...

17 godina
Prle7 kaže...

Uz njega se dobiju mali pasivni hladnjaci...

Znam ali nisam siguran da je to dovoljno se isti ohlade, možda samo da jos neki vent puše po njima.

Baš me zanima ako ces biti zadovoljan pomoci ces mnogima koji imaju dvojbu

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice