Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 748.143
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Re: Gtx 9xx Club
ansha kaže...

Malo su skuplje i u pravilu losije od konkurencije. 

losiji od koje konkurencije?, daj molim te... samo mi nemoj spominjati "tamo neki" model...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
Gtx 9xx Club

znači generalno gledajući inno3d nije ništa lošiji od ostale ekipe?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Cansee kaže...

nemres generalizirati, svaki proizvodac ima tamo neku skartnu izvedbu! koji te model zanima?

12 godina
darijoman kaže...

Gdje Asus griješi oko grafičkih sem što su malo skuplje

Ako nećemo gledati cijenu, imali su bisera gdje nisu hladili vram, na amd kartice nekad stavljaju neadekvatne hladnjake, na 1080 su stavili prilično bučne ventilatore... U gotovo svakom slučaju se MSI čini kao bolji izbor

9 godina
Stjepanj kaže...
Cansee kaže...

nemres generalizirati, svaki proizvodac ima tamo neku skartnu izvedbu! koji te model zanima?

1070 i 1080, o kojima naravno ne možeo još ništa znati, najviše me zanimalo nekakvo dosadašnje iskustvo, al dobro ionak ćemo vidit sve kad kartice budu u prodaji

12 godina
Cansee kaže...

Sve je to Nvidia chip,samo što taj brend nije toliko poznat. Tu ti igra ulogu cijena,garancija,kvaliteta hlađenja,taktovi GPU-a  design,support i tako te cake

11 godina
Cansee kaže...
Stjepanj kaže...
Cansee kaže...

1070 i 1080, o kojima naravno ne možeo još ništa znati, najviše me zanimalo nekakvo dosadašnje iskustvo, al dobro ionak ćemo vidit sve kad kartice budu u prodaji

i prema recenzijama, ali baš sve koje sam gledao - ovaj novi strix s tri venta na 980ti i amd grafama je među najlošijima, em se grije više od ostalih, em je poprilično glasniji

nevjerojatno da tako sexy hladnjak tako loše funkcionira

EDIT - da ne bi bilo zabune, mislim na asus

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2016 23:45 (picajzla0707).
12 godina
picajzla0707 kaže...
Cansee kaže...
Stjepanj kaže...
Cansee kaže...

i prema recenzijama, ali baš sve koje sam gledao - ovaj novi strix s tri venta na 980ti i amd grafama je među najlošijima, em se grije više od ostalih, em je poprilično glasniji

nevjerojatno da tako sexy hladnjak tako loše funkcionira

EDIT - da ne bi bilo zabune, mislim na asus

Imam tu strixicu ali nije baš tako katastrofalno kako misliš. Temperature idu do 76C u nekim naslovima koji baš prže grafu poput Tomb raidera 2013 i ovog zadnjeg a do 60C cooleri ne rade što je ipak solidna temperatura za taku grafu koja ima tvornički najviše taktove.   Buka je također na nivou.

11 godina
Jbga, gledao sam usporedbu sa drugim grafama i prema jednoj evgi sc ima 5 db visu buku u loadu, a to je itekako puno
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Meni kartica nije prešla 72C, a sa malo jačim fan profilom ne prelazi 70; i to pod oc-om, power target na 110%, voltaža +87mv (do kraja). Radi na 1450-1480, memorija 7600... Uglavnom to je ono što sam govorio o cijeni asusa i omjeru onoga što nudi za taj premium koji platiš. Što to nudi točno ako to nisu bolje temperature i/ili overklok?! Završnu obradu pcb-a? Što mi to znači?

@Dario kako se kloka ta sova kod tebe, odn. na koliko radi?

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
eywa33 kaže...

Meni kartica nije prešla 72C, a sa malo jačim fan profilom ne prelazi 70; i to pod oc-om, power target na 110%, voltaža +87mv (do kraja). Radi na 1450-1480, memorija 7600... Uglavnom to je ono što sam govorio o cijeni asusa i omjeru onoga što nudi za taj premium koji platiš. Što to nudi točno ako to nisu bolje temperature i/ili overklok?! Završnu obradu pcb-a? Što mi to znači?

@Dario kako se kloka ta sova kod tebe, odn. na koliko radi?

A vidi nekome je i to bitno, završna obrada pcb-a tko ima plexi i kome je kućište osvjetljeno sa LED fanovima,diodama itd. i kome stoji na stolu pa želi da se to sve lijepo vidi kad mu dođu prijatelji, susjedi, rođaci pa da se može pohvaliti kako ima prekrasan akvarium. Meni osobno nije jer mi je kućište zatvoreno i na podu je

A i to što imaš par stupnjeva nižu temperaturu isto ne znači puno jer sve su to temperature u granicama normale bez neke štete po GPU. Mislim nisam neki fan Asusa uzeo sam je jer imam matičnu iz ROG serije i monitor također pa sam eto upotpunio taj setup. NIsam je kloko jer mi nije potrebno. Radi na tvorničkim OC postavkama a to je:1317/7200

11 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Evo nakon zamjene gkartice kako sam i što dobio:

-znači zamjena je išla za iChill GTX 970 DHS(double hand selected) verziju, koja za razliku od prošle Ultra ima veći TDP odnosno 220w u odnosu na prošlu od 180w.(ako dobro vidim u opisu)

-isto tako su clockovi nešto veći 1228(1380)/1823Mhz

-asicq je 73% umjesto 57,4%

-ova ima Samsung memoriju za razliku od prošle Hynix.

Dali sam ubo bolji primjerak? Budemo vidjeli. Za sada se ne usudim klokati jer mi se komp jedva i upali, morao sam downklokati CPU i NB radi spustanja voltaze, napajanje malo štuca.

Moram vidjeti u Linksu u ponedjeljak šta imaju od napajanja do bar 700kn. 

Da bar ima netko u blizini sa boljom konfom da se možemo poigrati grafom kako treba.

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.6.2016 16:24 (skorvy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
darijoman kaže...

A vidi nekome je i to bitno, završna obrada pcb-a tko ima plexi i kome je kućište osvjetljeno sa LED fanovima,diodama itd. i kome stoji na stolu pa želi da se to sve lijepo vidi kad mu dođu prijatelji, susjedi, rođaci pa da se može pohvaliti kako ima prekrasan akvarium. Meni osobno nije jer mi je kućište zatvoreno i na podu je

A i to što imaš par stupnjeva nižu temperaturu isto ne znači puno jer sve su to temperature u granicama normale bez neke štete po GPU. Mislim nisam neki fan Asusa uzeo sam je jer imam matičnu iz ROG serije i monitor također pa sam eto upotpunio taj setup. NIsam je kloko jer mi nije potrebno. Radi na tvorničkim OC postavkama a to je:1317/7200

Završna obrada pcb-a ne u estetskom smislu, već ove nove fore oko "glađeg" pcb-a gdje je lem. To je ionako pokriveno backplate-om. A za temperature, pa ono, manja temperatura znači veći boost klok. I također, ako si platio taj premium, pa klokaj je jer igraš na 165hz asusu pa možeš iskoristit svaki frejm.

A boldano - . Nemoj se ljutit, al platio si bolestan premium za ROG matičnu i onda držiš CPU na stocku, a još ga hladiš 280mm aio vodenjakom? Imaš pravo radit s novcima što god hoćeš, al te komponente su namijenjene klokanju.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina
eywa33 kaže...

Završna obrada pcb-a ne u estetskom smislu, već ove nove fore oko "glađeg" pcb-a gdje je lem. To je ionako pokriveno backplate-om. A za temperature, pa ono, manja temperatura znači veći boost klok. I također, ako si platio taj premium, pa klokaj je jer igraš na 165hz asusu pa možeš iskoristit svaki frejm.

A boldano - . Nemoj se ljutit, al platio si bolestan premium za ROG matičnu i onda držiš CPU na stocku, a još ga hladiš 280mm aio vodenjakom? Imaš pravo radit s novcima što god hoćeš, al te komponente su namijenjene klokanju.

Ma ne,zašto bih se ljutio ? Sve je to točno kako kažeš. Da to su sve komponente za klokanje ali prošla me volja za to možda se čak i Stjepanj pita kako me nema dugo sa testovima u njegovoj temi Top 3D Mark 2013

12 godina
protjeran
Ma budes, i meni nekad tako dode..pogotovo kad te vrijeme ubije:)
14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Sta mislite kako ce se GTX 970 drzati sa novim naslovima ove i sljedece godine na FullHD rezi? Da li ce moci vrtiti sve max detaljima (sada moze)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
A kaj ce to novo uopce izaci? Sve je vise manje na istim enginima, cak i novi bf1... gtx970 ce to prozdire!:)
14 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Sta mislite kako ce se GTX 970 drzati sa novim naslovima ove i sljedece godine na FullHD rezi? Da li ce moci vrtiti sve max detaljima (sada moze)

Nemam GTX970 pa mi nemojte zamjeriti ali po onome što sam čuo je da već sada treba spuštati neke detalje da bi se dobio 60 FPS u nekim igrama. Nadam se da nvidia neće gimpati maxwell nakon što su izdali pascall. Treba vidjeti i kako će se ponašati u DX 12 igrama u budučnosti. 

Unlock the Power Within
16 godina

Lose jer vec sad stuca kod fhd-a u nekim naslovima a di nece next year + ima samo 3.5GB sto bn  radje uzmi RX 480 lad izadje puno puno puno bolja investicija nwr nv jw postala shupak u sw-u prema starijim korisnicima a u dx 12 ce biti fail jos vecinjwr sada vec je sve sam ti reko 480 rx je za tebe 😎

11 godina
odjavljen

GTX 970 sadrži punih 4Gb memorije, ali na slici se vidi nvidijin "kurvinjski" akt, tako da je memorija podjeljena na dvije particije od kojih ova od 0.5Gb radi na 1/7 brzine. Skresali su GM204 čip da bi dobili slabiju varijanutu od GTX 980 na GTX 970. Ali po raznim novijim reviewsima po yt se može vidjeti da grafa daje 4Gb memorije bez problema u igri, evo kao naprimjer

.  

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
10 godina
neaktivan

Jel tebi neko zamijenio w i e na tipkovnici?

"Ono si što jedeš" - ja sam pizza (ne, ozbiljno, pitajte @Tony1999)
16 godina
Gtx 9xx Club

nije prebrzo sam tipko na mobu neda mi se sjedit za stolom

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2016 14:36 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Rise of the tomb raider i novi doom već sada jedu 5GB vrama ako ih pokreneš na max.postavkama

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Gtx 9xx Club

HBM na 4GB hendla 6GB GDDR5

HBM2 na 8GB hendla 12GB GDDR5

ja zato nemam tih problema 

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2016 15:05 (4mal).
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
darijoman kaže...

Rise of the tomb raider i novi doom već sada jedu 5GB vrama ako ih pokreneš na max.postavkama

Kako će požderat nešto što nemam??

Mene osobno jedino zanima BF1,ali vjerujem da će je gtx970 bez problema gurat!!

AUDIOFIL
16 godina
Gtx 9xx Club

aha malo sutra 

mozda na 720p 

Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
Gtx 9xx Club

Dok god 970 na game-debateu ima 10 nema zime sta se tice igrica :)

0 0 hvala 0
12 godina

Volegradele@

Hehe..znam ali navedene naslove nećeš moći gurati na max. postavkama možda ima još koji za koji ne znam ali 970 ka će još uvijek biti dovoljno snažna grafa za igranje u Full HD

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2016 16:22 (darijoman).
12 godina
4mal kaže...

HBM na 4GB hendla 6GB GDDR5

HBM2 na 8GB hendla 12GB GDDR5

ja zato nemam tih problema 

Ne kužim ovo ?

16 godina
Nema se tu šta kuziti, samo se treba opravdat bačen novac B-)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice