Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 748.191
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Gtx 9xx Club
Tonči kaže...
toxic kaže...

4k, vidim razlike u filmu na tvu od 50".

U gamingu sam probavao vsr vs 4k i onak bas i nisam kuzio razliku ili sam slijep nema mi druge.

nadalje da bi skuzio ikakvu razliku moras s nosom dodirnuti tv. 

Mora da se šališ? 

ne

16 godina
Gtx 9xx Club

Toxic vidim da si malo osljepio 

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2016 9:12 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
4mal kaže...

Nije on nista sljep, razlika je zali boze! Slika je vidljivo bolja na 30cm na preko 50cm razlika je jedva vidljiva! Stvar je jedino u tome! Na 32"+ je na tih pola metra sigurno potrebnija tolika reza da slika izgleda fino ostro a ne vidno nazubljeno! No tko normalan na desktop pc sjedi dalje od 50+cm od monitora nebi k vidio! 350% veca razlika u cijeni naprema 1080p ne opravdava sitno ostriju sliku na tih 50cm...to je jedina istina, ostalo su sve price poput tvoje ti si corav i moje je jace od tvog itd, jebes 4k, 1440p za desktop je amen jos ak je 144hz miran si do kraja zivotalp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

I ja sam popusio reklame 4k je nesto nevideno! Je ali na telki od 50" i 4k sadrzajem!lp

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
Gtx 9xx Club

Ja se fala bogu nisam susreo sa 4k monitorima pa nisam kompetentan tj uopce ne koritim monitor vise 

Sve mi telka odradjuje i to jako dobro plus tu je upsaclale 

Tako da kaj se mene tice itekako se vidi razlika od 1080p i 4k gamimgu u odnosu na mojih 1200p monitoru ...isprobao sa. I aj taj dsr pa i vsr smece zamuljano nema niceg biljeg od 4k native... evo neki dan je proslo 2god od kad igram na 4k rezi i nikad vise natarag samo na jace i bilje ...jebe mi se za 144hz i pizde materine  ... 4k/60 je majka za gaming ali je i skup sport 

L.p 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

4mal ma naravno da se vidi i na monitorima; razlika je ogromna ne samo u igrama, nego i na desktopu.

16 godina

A sta si ti mislio lol sam sebi si odgovrio i zasto nisi telku kupio posto ti pare nisu problem ... imas 4k telki i to sa hdr-om 50incha vec od 6,7 keka a 4k sadrzaja imas iso na torentima 

U hevc-u vec skorom 2 godine ...

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2016 10:21 (4mal).
12 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Telku imam, velim opet price za malu djecu! Jedina istina na 27" je sto moras smanjit skaliranje na desktopu s 4k na 2k jer k nevidis, i sto me jos iznenadilo u igrama sam na manjoj rezi od nativne ocekivao donekle nekakvu ostrinu u prikazu cisto zbog ogromne gustoce no i to je za k, slika je mutna kao i na lcd-u od 500kn! Nema apsolutno nikakve znacajne  prednosti u igrama vs vsr4k osim na desktopu ako ti treba hrpa mjesta, no onda ces ocoravit...izbjegavati!lp

Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Zato se kupuje 4K 32" kao monitor, manje nema smisla. Što se televizora tiče ako nemaš 4K materijala također nema smisla. Sva spika o upscalanju pada u vodu pored prosječne plazme kada su SD, HD i full HD materijali u pitanju. Imao sam prilku gledati malo duže u stvarno pošteni 50" zakrivljeni 4K TV i kad se pusti 4K materijal slika je fenomenalna.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
Na mobu sam pa ne mogu citirat(ili ne znam)

Naravno da razlika na 4K monitorima od 24-27" naspram 1080p nije velika,veca dijagonala razlija je lakse uocljiva!Ali taj DSR mi ne ide u glavu nikako ,u vise navrata sam pokusavao vidjet prednost istog ali osim drasticnog pada performansi nisam nista drugo spektakularno uocio!!
TV vs monitor mi nema nikakvu vezu i uspiredbu,rekao bih kao osobni automobil i super auto,osjecaj sjedenja za stolom ,pola metra udaljenim od monitor 24-27" je daleko bolji nego blesit u 40"+ sa 2 metra!
144hz monitor tko nije probao igrat FPS igre ne zna o cemu pricam,to je definitivno moj sljedeci izbor,4K me ne zanima,jedino za kucni TV!

A sto se slusalica tice,uvjek biram obicne hifi naspram gaming slusa!!
I naravno slodna zvucna se podrazumijeva!!
AUDIOFIL
Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina
Stjepanj kaže...

700kn

Kako zasto gdje? Pratim Njuskalo sto se tice gtx950/960 od bozicnog perioda i nisam jos nijednu vidio ispod 1000kn, kamoli gtx960. Ako tako nabavljas i ostale grafe, onda nist cudnog kaj ih mjenjas ko carape..

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Za Stjepanj  i ostale:
- svrha 4K nije korištenje na "nativnoj" rezoluciji

- 32" je malo za 4K na 1:1, trebaš 40" (Philips, Crossover, Dell 43")

- 4K i "4K DSR" koji ima efekt malo boljeg anti-aliasinga, nije ista stvar, tj. nema veze jedno s drugim zbog:

- svrha 4K je u gustoći piksela. Nemoguće je vidjeti razliku bez posjedovanja fizičkog 4K monitora, jer je gustoća piksela fizikalna stvar

- 4K se mora skalirati na 1080p u desktopu u tome je i fora

- razlika za ne-slijepe osobe je itekako vidljiva

Moj PC  
6 0 hvala 1
16 godina
4mal kaže...

Ok

16 godina
XXX kaže...

Zato se kupuje 4K 32" kao monitor, manje nema smisla. Što se televizora tiče ako nemaš 4K materijala također nema smisla. Sva spika o upscalanju pada u vodu pored prosječne plazme kada su SD, HD i full HD materijali u pitanju. Imao sam prilku gledati malo duže u stvarno pošteni 50" zakrivljeni 4K TV i kad se pusti 4K materijal slika je fenomenalna.

Točno.

nema 4k sadržaja ono što od filmova ima je škart ili je staro.

ne može meni jedan 4k film imati samo oko 40gb kada fullhd bluray film ima toliko.

Sve same kompresije i niti k od 4k.

Ono sto izgleda predivno su youtube dokumentarci u 4k. ostalo je sve onako bolje od fullhd ali nije to 4k.

Igre na 4k izgledaju bolje nego fullhd ali meni to nije WOW efekt sorry ali nije. A pogotovo kada visiš koliko trebas uloziti u 4k gaming.

Ja stvarno cekam prave 4k filmove, cak sam dosao na ideju da ih krenem kupovati ali ne mogu ih niti kupiti wtf?

16 godina
The_Fichek kaže...
Stjepanj kaže...

700kn

Kako zasto gdje? Pratim Njuskalo sto se tice gtx950/960 od bozicnog perioda i nisam jos nijednu vidio ispod 1000kn, kamoli gtx960. Ako tako nabavljas i ostale grafe, onda nist cudnog kaj ih mjenjas ko carape..

ja sam mu je prodao za 650 kn a ne za 700kn , pitaj ga. On Vam hoce sada prodati za 700kn.

a hbte led..

što vas boli racku za koliko covjek nabavlja stvari.

edit : zaboravio sam da postoji opcija višestrukog citiranja :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2016 12:01 (toxic).
11 godina

Zasto me nebi bolio racku? Bas me zanimalo gdje ju je nabavio tak povoljno.

16 godina
The_Fichek kaže...

Zasto me nebi bolio racku? Bas me zanimalo gdje ju je nabavio tak povoljno.

Reko sam ti a ti sada vidi sto je istina a sto nije.

11 godina

Sad znam, ok je, hvala na informaciji. Ne razumijem zast se ljutis bzvz.

Nije mi ni krivo ni drago sto ju je kupio za tolko, svejedno mi je, samo me zanimalo otkuda je pristigla =)

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2016 12:14 (The_Fichek).
12 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Evo mini zvjeri

Gigabyte Gtx960 WF2 OC Edition

slijedi sitno testiranje!lp

Moj PC  
8 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Cemu 2x 6pin konektora za napajanje? O.o
pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
12 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

to tek trebamo vidjeti!

Moj PC  
6 0 hvala 2
16 godina
Stjepanj kaže...

to tek trebamo vidjeti!

baš sam to htio napisati.

sada ces vidjeti cemu 2 x 6 pin :)

grafa ide sigurno..

12 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Uglavnom grafa je ultra tiha i hladna, bas kao sto je i pisalo u svim recenzijama, kloka se dosta dobro tj s obzirom da sam presao bez problema 1550mhz i to iz prvog pokusaja

Gtx960@ 1576/2000mhz

Po hwmonitoru na ovom kloku vuce cca 108w!

mislim da je taj drugi 6pinski totalno nepotreban po ovome jer na stocku i cak jace klokana nebi trebala preci 100w ni u ludilu!

Asicq srednja zalost!

U igrama je razlika naspram gtx 970 doslovno 2x slabije( nebo i zemlja:), jer s nijednom nisam igrao ni jednu igru na maxu pa razlika na ultri nije 30% kao sto se testira vec puno veca za gtx970( u gta5 gdje je islo 180fps-a sad ide upola manje)! no i gtx970 trosi duplo vise(220w)!

eto LP i ako vas kaj zanima ili ako treba nesto odvrtiti samo pitajte!

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2016 15:18 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina

Gdje GTX 970 troši 220W ??

12 godina
protjeran
16 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Uglavnom grafa je ultra tiha i hladna, bas kao sto je i pisalo u svim recenzijama, kloka se dosta dobro tj s obzirom da sam presao bez problema 1550mhz i to iz prvog pokusaja

Gtx960@ 1576/2000mhz

Hoćeš reći da si u afterburneru (ili koji vec program si koristio) pomaknuo slider na +360?

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
15 godina
Stjepanj kaže...

eto LP i ako vas kaj zanima ili ako treba nesto odvrtiti samo pitajte!

Na koliko ide boost kada je kartica stock (neoverclockana)?

I to stvarni izmjereni boost, ne onaj koji pise na specifikacijama.

Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
10 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
Stjepanj kaže...

Gtx960@ 1576/2000mhz

Hoćeš reći da si u afterburneru (ili koji vec program si koristio) pomaknuo slider na +360?

Pa čemu se čudišStjepko je poznat po cjeđenju zadnjeg mhz iz grafe.Da postoji opcija,uštekao bi ju direkt u utičnicu na 230V

16 godina
centis kaže...
.Da postoji opcija,uštekao bi ju direkt u utičnicu na 230V

hehe  tocno si ga opisao 

12 godina
protjeran
AA-d00d kaže...

ne na 215+ je namjesteno!

Mauro kaže...

Na koliko ide boost kada je kartica stock (neoverclockana)?

I to stvarni izmjereni boost, ne onaj koji pise na specifikacijama.

na 1366mhz!

centis kaže...

Pa čemu se čudišStjepko je poznat po cjeđenju zadnjeg mhz iz grafe.Da postoji opcija,uštekao bi ju direkt u utičnicu na 230V

evo nagurao sam je na 1607mhz(+215) i memoriju na 2100mhz(+700)! cisto da ovi s 960 imaju neku polaznu tocku na "ss" su vam postavke (zanemarite napon on ide za samo 45mv gore)

mislim da nije lose!!

edit. posto nisam znao da se moze otkljucati napon, sad onih 2x6pin-a imaju smisla, no kad je otkljucam vise nemrem mjeriti potrosnju u hwinfu64, cudno, al zato mala siba prek 1,6ghz!

evo je dok sam je "testiro"

lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2016 20:14 (Stjepanj).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice