GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.542.589
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran

Super mi je kad mi to kaze netko sa grafom od 30eura 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Lucidius kaže...

Super mi je kad mi to kaze netko sa grafom drlogom od 30eura 

Pusti ti to... njegov drlog vrti još uvijek XD... doduše, veći fps ima slajdshow na powerpointu, al radi.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
15 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Super mi je kad mi to kaze netko sa grafom od 30eura 

I onda nam se ko fol smije a komp mu ne bi prosao ni ko pc blagajna 

8 godina
protjeran
Privarija ih je jer su ljudi mislili da gs znaci golden sample. Ne znam za sestrinske firme, znam da moka palit gtx 450 i gt 740rade i dan danas, dok je gainward golden sample 6600gt prista vent vrtit priko noci. Nasa upaljen komp i smrznutu sliku na ekranu, dakle u 2d modu je riknula. Eh da, i moja 8800 gts exo 320 point of view radi dan danas. Ovo mi je sad prva zotac koju imam, ali frnd ih je nahvalio, i za sada nikakvih problema, radi ko urica.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
eywa33 kaže...
Lucidius kaže...

Super mi je kad mi to kaze netko sa grafom drlogom od 30eura 

Pusti ti to... njegov drlog vrti još uvijek XD... doduše, veći fps ima slajdshow na powerpointu, al radi.

Sa crknutom finiksicom su igre jednako (ne)igrive al zato manje zamara oci 

15 godina
protjeran
Gorstak79 kaže...
Privarija ih je jer su ljudi mislili da gs znaci golden sample. Ne znam za sestrinske firme, znam da moka palit gtx 450 i gt 740rade i dan danas, dok je gainward golden sample 6600gt prista vent vrtit priko noci. Nasa upaljen komp i smrznutu sliku na ekranu, dakle u 2d modu je riknula. Eh da, i moja 8800 gts exo 320 point of view radi dan danas. Ovo mi je sad prva zotac koju imam, ali frnd ih je nahvalio, i za sada nikakvih problema, radi ko urica.

Nego sta znaci nego golden sample? I dalje znaci golden sample...

16 godina
odjavljen

Nope.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Gorstak79 kaže...

Usporedi malo ove dvije slike, a evo ti malo i wiki

Gainward is a computer hardware company which produces video cards since 1984. Taiwan-based TNC Industrial sold the company to Palit Microsystems in 2005, acquiring the Gainward brand and branch Gainward Europe GmbH for $1 million....In 2013 Palit Microsystems surpassed ASUSTek, becoming the biggest graphics card vendor by volume.

12 godina
odjavljen
Gorstak79 kaže...
ansha kaže...
Gorstak79 kaže...

Nego sta znaci nego golden sample? I dalje znaci golden sample...

Ne druže, to znači "Golden sample". Dakle, sa navodnicima. Vidiš sliku? Sto posto nas oće privarit, jel da Gorštače? 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
8 godina
protjeran
Golden sample se upravo tako pisalo dok je bilo aktuelno. Gs je dosao kasnije i oznacavao je gpu verziju, a ljudi su to kupovali misleci da je to novi golden sample. Svejedno, kad mi neki brend krepa u garantnom roku, ja to vise ne kupujem. Isto ko sto sam sad prikrizija gigabyte, nakon ovoga sa maticnom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Gorstak79 kaže...
Golden sample se upravo tako pisalo dok je bilo aktuelno. Gs je dosao kasnije i oznacavao je gpu verziju, a ljudi su to kupovali misleci da je to novi golden sample. Svejedno, kad mi neki brend krepa u garantnom roku, ja to vise ne kupujem. Isto ko sto sam sad prikrizija gigabyte, nakon ovoga sa maticnom.

Lol. Ja bi se odrekao brenda koji će mi krepat poslijegarantnog roka. Slao bi ga u rodni kraj do sudnjeg dana.

ps, "GS" označava samo, i opet ni to ne znači gotovo NIŠTA posebno - binan čip. "Ručno" biran. Čišći komad silicija. Ništa više. Nekad je to imalo više smisla. Danas više gotovo nimalo.

11 godina
neaktivan

GS je skraceno za golden sample haha kakva rasprava, Pa i na kutiji piše GS velikim slovima, ispod "golden sample". Razlike su samo u taktovima, GS u sredini, GLH na vrhu.

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina
protjeran
Inace za neupucene gainward i je najgori proizvodac gpu-a, imaju najveci postotak rma, barem zadnji put kad sam gledao..lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
Stjepanj kaže...
Inace za neupucene gainward i je najgori proizvodac gpu-a, imaju najveci postotak rma, barem zadnji put kad sam gledao..lp

Pa i samo trajanje garancije govori nešto o tome.

11 godina
neaktivan

Sa http://www.hardware.fr/articles/962-1/taux-retour-composants-s2-2016.html Google translate:

"... Iako prošla izvedba nije pokazatelj buduće izvedbe, sada objavljujemo dio dostupnih statističkih podataka o povratnoj stopi. Oni se odnose na dijelove koji su prodani tijekom druge polovice 2016., za prinose stvorene prije druge polovice 2017. godine, odnosno najviše jednu godinu rada. Svaki put smo usporedili stope dobivene od strane proizvođača s onima iz našeg prethodnog članka o toj temi objavljenoj u prosincu 2016. godine. Statistika po robnoj marki temelji se na minimalnom uzorku od 500 prodanih primjeraka, po modelima na minimalnom uzorku od 100 prodanih primjeraka. Kada je uzorak manji od 200 komada, oznaka je kurzivom.

Zotac 1,13% (naspram 1,44%)
EVGA 1,19% (N / A)
Gigabajt 1,19% (naspram 1,44%)
MSI 1,29% (naspram 1,67%)
ASUS 1,30% (naspram 2,13%)
Palit / Gainward 1,49% (u usporedbi s 1,23%)
Inno3D 1,56% (naspram 2,19%)
Sapphire 2,90% (naspram 1,15%)

Evo brojeva dobivenih prilikom grupiranja GPU podataka za Nvidiju:

0.83% GeForce GTX 950
    1.06% GeForce GTX 960
    2.52% GeForce GTX 970
    0.43% GeForce GTX 1050 / Ti
    1.29% GeForce GTX 1060
    1.69% GeForce GTX 1070
    1.39% GeForce GTX 1080 "

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.11.2017 10:50 (izgubljeni).

3 0 hvala 0
16 godina

Uh taj internet, razotkrije svakog bullshitera...

13 godina
protjeran

Kolika je maksimalna preporučena 24/7 temperatura za Pascal, ako se računa throttlanje?

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.11.2017 19:42 (NiramX).

0 0 hvala 0
16 godina

Prešo si je kad zatrotla...

13 godina
protjeran
Gee kaže...

Prešo si je kad zatrotla...

Da, ali postoji li deklarirana vrijednost?

11 godina
NiramX kaže...

Kolika je maksimalna preporučena 24/7 temperatura za Pascal, ako se računa throttlanje?

Gamer nexus, Steve ili kako vec je reko u nekom videu da je oko 60 C nakon toga kartica počinje s 25 mhz downclock dok se ne stabilizira, a sluzbeno je 82 ili tako nešto. Mislim da sam tako čuo, nedavno u nekom clipu... 

No opet temp čega, evga je usro zadnju seriju kad nisu stavili termalne padove, pa kartice crkavale same od sebe iako je temp za core bio ok 

Nisam vjerovao, dok nisam vidio, a kad sam vidio, nisam mogao vjerovati!
15 godina
protjeran

Netocno, Pascal spusta takt s tempersturom i to vec oko 30°C, nakon 55°C spusta za jedan bin (cca. 13mhz) svakih 5°C. 

Kod Pascala je za benchanje temperatura sve...

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

Baš danas testira... razlika u igrama između 1950MHz i 2050MHz je ... pa... ono "koga briga?!" tip razlike.

Nope.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Tonči kaže...

Baš danas testira... razlika u igrama između 1950MHz i 2050MHz je ... pa... ono "koga briga?!" tip razlike.

Znamo to svi samo neki će to priznat a neki će od tih 100mhz napravit revoluciju u gamingu!

13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Prije 2 mjeseca kad je izasla ona 1080ti koja ide na 2075 bez problema, to se dizalo u nebesa jer je 25mhz vise od ostalih........ :D 

apsolutno nebitno i zanemarivo 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
odjavljen
mislioc kaže...
Tonči kaže...

Znamo to svi samo neki će to priznat a neki će od tih 100mhz napravit revoluciju u gamingu!

Da, ali i dalje - tko želi najbolje, to je najbolje. Brzina ovisi o hlađenju. Kingpin se može na LN2 dići jako visoko i zato je najbolja kartica.

Nope.
13 godina
Tonči kaže...
mislioc kaže...
Tonči kaže...

Da, ali i dalje - tko želi najbolje, to je najbolje. Brzina ovisi o hlađenju. Kingpin se može na LN2 dići jako visoko i zato je najbolja kartica.

Slažem se u potpunosti.

16 godina
odjavljen

Pa da, za vlasnike 8700K i brzih monitora, trebaš najbrže. Uzmeš vodenog Kingpina i to je zakon.

Nope.
13 godina
protjeran
Tonči kaže...

Pa da, za vlasnike 8700K i brzih monitora, trebaš najbrže. Uzmeš vodenog Kingpina i to je zakon.

ja bi rade zracnu lightning-icu(1080ti), jel to uopce igdje dostupno?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.11.2017 21:57 (Stjepanj).
16 godina
odjavljen

Bila je neko vrijeme na Amazonu. No, Pascalu voda koristi, jako.

Nope.
17 godina

Ljudi pitanjce.. Jučer stavil friške winse, desetku..

Komp je spojen na telku (4k-120Hz) putem hdmia, baš gledal neku seriju prek vlca, i uočen je stuttering (slik zna zatrzat ko da frejm padne), dok je materijal pušten prek navedenog playera, pod project sam stavio na extended, da sliku prikazuje na monitoru i telki istovremeno (taman dok surfam, mogu gledat nekaj istovremeno:D).

Ne sjećam se da sam taj problem imao prije reinstalacije winsa..

Jel ko zna di bi mogao bit problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice