GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.556.824
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Nvidia Pascal (2016)
Rhodin kaže...
Malarkey kaže...
matecro007 kaže...
...

Ja već duže vrijeme sve malo skuplje stvari naručujem iz inozemstva. Nema carine ako se naručuje iz EU. Meni se itekako isplatilo. 

Nema previše ljudi koji žele kupit rabljeno ako je garancija izvana, iako se i nađe. I veći problem je u slučaju reklamacije, ne priznaju svi world wide već šalješ tamo gdje si kupio - traje po mjesec do mjesec i pol.

a kod nas ne traje? sa puno stvari koje sam vraćao pod garanciju je bilo dosta problema i trajalo je dugo, sa raznim stvarima, evo starci prije 6 mjeseci kupili sušilicu za rublje u gorenju 5500 kn, prva dva mjeseca nije radila koja je to zafrkancija bila s njima nešto strašno, gorenje slalo 3 majstora, katastrofa

radije ću ja platiti manje, i u najgorem slučaju neku komponentu poslati nazad u njemačku i zafrkavati se s tim tjedan dana duže nego što bi to napravio u RH

16 godina
odjavljen

Reklamacije u Hrvatskoj: "Dobar dan, pošaljite nam <hardver> da mi testiramo, vidimo odgovara li nam da ne radi, pa ćemo vidjeti što je. "Testiranje" će potrajati tjedan dana, vjerojatnost je velika da nismo sposobni shvatiti problem pa ga nećemo ni detektirati ili da nam se ne da raditi RMA pa ćemo reći da ste sami krivi". :)

Reklamacije u Amazonu: "Dobar dan, ispričavamo se što <hardver> ne radi, iako nije naša krivica. Dobit ćete novi čim nam u 24 sata stigne stari i platit ćemo vam poštarinu. Ako <hardver> radi, naplatit ćemo vam oba, ali uvijek ste vi u pravu dragi kupče, dok se ne pokaže drugačije.".

I tako.. radije ću ja platit skuplje, nego uopće doć' u priliku da reklamiram nešto kod nas.

11 godina
Cansee kaže...

bome jayz u ovom videu kaže da se demo na prezentaciji odvijao na standardnoj kartici, nikakav custom nije bio u pitanju, ono 2100 mhz i 67 celzijusa ( to kaže na samom kraju oko 15:10)

inače je video o tome kako im je izgledao vikend i šta su radili, ne priča se baš puno o karticama, ali je zanimljiv u svakom slučaju 

pa normalno da se odvijalo na standardnoj kartici,možda serijski savršenoj ali pusti ove teorije zavjere i sprdačine tipa sve je ovo navlakuša i ta kartica je mega/uber/hyper možda i prikriveni 1080ti čip koji nvidia gura da nahaypa svoje glupe kupce!...čitam to po raznim forumima i pun mi je kufer tih AMD fanboya!

SILA/ZGX@ZGamers
16 godina
odjavljen

Zašto bi itko rekao da je neka posebna? Posebna je vjerojatno utoliko što je dobar primjerak čipa. To je normalna stvar. Neće na prezentaciju donijeti nešto što je jedva prošlo klasifikaciju.

10 godina
Nvidia Pascal (2016)

ma istaknuo sam to zato što se pričalo kako je demo vrtila founders edition kartica, moguće i da je, ali ja sam iz tog videa nekako zaključio da je demo vrtila standard edition 599$ kartica (što naravno ne mora biti istina). s obzirom na to da je klokana do 2100 mhz, samo na zrak a temp je 67 celzijusa, zvuči dosta dobro, founders edition bi onda trebala biti i nešto jača

al dobro, čekamo 17. svibanj pa ćemo vidjeti što će biti

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Cansee kaže...

ma istaknuo sam to zato što se pričalo kako je demo vrtila founders edition kartica, moguće i da je, ali ja sam iz tog videa nekako zaključio da je demo vrtila standard edition 599$ kartica (što naravno ne mora biti istina). s obzirom na to da je klokana do 2100 mhz, samo na zrak a temp je 67 celzijusa, zvuči dosta dobro, founders edition bi onda trebala biti i nešto jača

Founders Edition nije "custom, special, whatever", nego je to obična, standardna kartica, ali bolje binanih čipova da se bolje overclockaju. Dakle, nigdje on ne kaže niti ima smisla da kaže da to nije FE. To je vrlo vjerojatno FE kartica.

13 godina
Nvidia Pascal (2016)

Tuga je sto se narod popalio, prodaju 970ke ko blesavi a ne razumiju da ce ta 1070 kostati 599$ iliti 599EUR++ u EU 

Odlicna prilika za uzeti sli 970 ima ih po 2k na sve strane 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.5.2016 23:26 (chaselol).
Moj PC  
3 1 hvala 0
11 godina

Pa nema ih baš na sve strane, ali ih ima. Možda ih prodaju i zato što bi gtx1060 za tu cijenu po kojoj se prodaju trebala biti malo jača od iste, a vjerojatno će imati 6GB VRAMa. Nemam pojma kak si došao sa 450 eura o kojima Tonči priča na 600 za EU. Tolko će možda koštati u HR u startu u nekim dućanima. Kad se cijene smire će vjerojatno biti oko 3500kn pa onda akcija sim tam, bliže 3000kn, tko zna. Živi bili pa vidjeli.

16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Američki bez poreza MSRP je 380 za običnu verziju. U Europi to bude 5% na dolar pa u eure 1:1, a to je 400 eura + 25% PDV-a je 500€. Nedostaju ti špedicija, transport i zarada trgovca, a kod nas uvijek svježi hardver ima neke lude cijene. 500 eura najmanje, a ne bi me šokiralo 600. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Tonči kaže...

Američki bez poreza MSRP je 380 za običnu verziju. U Europi to bude 5% na dolar pa u eure 1:1, a to je 400 eura + 25% PDV-a je 500€. Nedostaju ti špedicija, transport i zarada trgovca, a kod nas uvijek svježi hardver ima neke lude cijene. 500 eura najmanje, a ne bi me šokiralo 600. :) 

Plus zaboravio si dodati da ce to biti cijena za referentnu karticu, znaci dodaj barem 50-75 eur na to i dobijes magicnu cifru koja je dosta blize 600 a ne 500 

16 godina
odjavljen
Tonči kaže...
Cansee kaže...

Founders Edition nije "custom, special, whatever", nego je to obična, standardna kartica, ali bolje binanih čipova da se bolje overclockaju. Dakle, nigdje on ne kaže niti ima smisla da kaže da to nije FE. To je vrlo vjerojatno FE kartica.

Da riješimo i ovu nedoumicu (gore je, nego ste se nadali)

http://www.gamersnexus.net/news-pc/2427-difference-between-gtx-1080-founders-edition-and-reference

FE nije bolji PCB, nije s boljim komponentama, ne overclocka se bolje i nema bolje binane čipove. To je jednostavno referentna kartica koja će prva biti dostupna. Klasična referentna kartica sa slika koja će biti skuplja 100 dolara/eura od kartice inače i bit će dostupna prva.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2016 0:05 (Tonči).
16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

I zapravo gore vijesti:

1080 će koštati 700 dolara ili eura za Europu, jer je to jedina kartica koju proizvodi Nvidia. Ne postoji "obična" 1080 ili "obična" 1070. Founder's Edition je zapravo nekadašnja "referentna kartica". Nvidia neće proizvoditi i prodavati dvije kartice. Postoji samo ona skuplja.

Cijene niže od $700 za 1080 i niže od $450 za 1070.

MSRP cijene od 380 i 600 dolara su samo preporučene za partnere.

Moj PC  
4 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Ja jedva cekam da vidim kako izgledaju novi rashladni sistemi za nereferentne modele, cijene me ionako ne iznenađuju, od pocetka sma racunao da ce za jaci model trebati pripremiti oko 6000kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Pa dobro, ali nemože se kupiti kartica marke nvidia. Recimo ovo što je linkao onda Malarkey, ova zotakica.
https://www.zotac.com/product/graphics_card/geforce-gtx-1080

To je stock koliko se da vidjeti. Jel onda ujedno i founders ili što?

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
overhaul kaže...

Pa dobro, ali nemože se kupiti kartica marke nvidia. Recimo ovo što je linkao onda Malarkey, ova zotakica.
https://www.zotac.com/product/graphics_card/geforce-gtx-1080

To je stock koliko se da vidjeti. Jel onda ujedno i founders ili što?

Da, ove "oštrog dizajna" su zapravo taj Founder's Edition.

Možeš kupiti referentnu karticu, ali vjerujem ne u Hrvatskoj.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2016 0:41 (Tonči).
15 godina
Nvidia Pascal (2016)

GTX1070 će vjerojatno biti dostupna i u običnoj blower verziji s plastičnim hladnjakom. Takve će ići po $380, a ove TF, G1 i sl. će dodati 20-30 dolara na tu cijenu.

GTX1080 će sve biti ili Founder ili ove custom izvedbe. Tako sad imamo s Maxwellom.

Taj FE je mamipara par excellence. Ako hoćeš imati karticu među prvima, daj 100 dolara extra...ma famozno.

Inače, pročitao sam negdje da su kartice ograničene na 2-way SLI. 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
dzejmshr kaže...

GTX1070 će vjerojatno biti dostupna i u običnoj blower verziji s plastičnim hladnjakom. Takve će ići po $380, a ove TF, G1 i sl. će dodati 20-30 dolara na tu cijenu.

GTX1080 će sve biti ili Founder ili ove custom izvedbe. Tako sad imamo s Maxwellom.

Taj FE je mamipara par excellence. Ako hoćeš imati karticu među prvima, daj 100 dolara extra...ma famozno.

Founders Edition jest obična verzija s blower hladnjakom. Obje kartice će imati ili taj model ili ćeš imati aftermarket coolere.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
12 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)
Gledam ove budale na njuškalu oni fakat misle da ce dobit 5000-5500kn za GTX 980 TI,dok ovi po ebayu u americi prodaju svoje vec po 300/350 dolara.Stvarno su hrvati posebno glupa nacija.
Moj PC  
5 2 hvala 0
17 godina
Nvidia GTX 680 kaže...
Gledam ove budale na njuškalu oni fakat misle da ce dobit 5000-5500kn za GTX 980 TI,dok ovi po ebayu u americi prodaju svoje vec po 300/350 dolara.Stvarno su hrvati posebno glupa nacija.

Nova GTX 980Ti oko 6K, a ovi bi 5.5K haha. Genijalci. Samo ne znam tko bi sad išao kupovati Maxwell na Njuškalu kad je predstavljen Pascal i toliko je blizu da se pojavi u trgovinama.

14 godina

Ne znam jel mi promaklo jer nisam tako detaljno pratio sve skupa ali ne vidim da se nigdje oko nove GTX 1080 spominje DX12 ??

16 godina
odjavljen
Nvidia GTX 680 kaže...

Realna cijena vani za 980Ti/TitanX je oko 3500/4000 HRK, ali u nas moraju cijene bit više, jer u nas nikad kartice nisu koštale kao u Americi niti će koštati. 1080 će biti 700 eura plus PDV najmanje, 1070 će biti 450 eura plus PDV najmanje. Nama PDV mrsi račune, jer ga ameri nemaju u cijenama i kad plaćaju porez onda je niži (8%, 10%... ovisno o lokaciji). 980Ti/TitanX je kartica između 1070 i 1080, u najgorem slučaju kao 1070, što znači da je nekih 450-550 eura za 1070 ok cijena i za rabljenu 980Ti.

ParaNO1d kaže...

Nova GTX 980Ti oko 6K, a ovi bi 5.5K haha. Genijalci. Samo ne znam tko bi sad išao kupovati Maxwell na Njuškalu kad je predstavljen Pascal i toliko je blizu da se pojavi u trgovinama.

Ja prvi. Bidam na ebayu za par TitanXova po 500-600 eura. Odlična cijena. :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2016 8:56 (Tonči).
17 godina
dzejmshr kaže...

Founders je ono što smo nekad zvali kartica s referentim hlađenjem.

12 godina
Nvidia Pascal (2016)

neki već uvelike testiraju....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

neki već uvelike testiraju....

To je slika s prezentacije. :)

16 godina
Tonči kaže...

Bidam na ebayu za par TitanXova po 500-600 eura. Odlična cijena. :)

http://www.ebay.de/itm/NVIDIA-GeForce-GTX-TITAN-X-12-GB-I-have-4-available-/322102233515?hash=item4afeca09ab:g:2CUAAOSw~oFXL-QO

Evo Tonči po 4 i nešto k svaka :) .. lik ima 4 komada. Nema bidanja, buyout odmah :)

EDIT: Bah, tek sad vidim da je iz SAD-a... a na njemačkom ebayu. Fuck it.. tu treba još i porez platit

Ali je ova zanimljiva također: http://www.ebay.de/itm/Gigabyte-Geforce-Gtx-980-Ti-Wf3-New-boxed-/201578490556?hash=item2eef03aabc:g:DlIAAOSw~oFXLKy1

There are some things so serious you have to laugh at them. -Niels Bohr
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2016 9:07 (mrsmith).
13 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Dakle,

referentna (Founders Edition) GTX1070 će koštati kod nas oko 4200kn (uračunat PDV).

Referentna (Founders Edition) GTX1080 će koštati kod nas oko 6500kn (uračunat PDV).

Nereferentne bi trebale biti 250-350kn jeftinije ili u najgorem slučaju cijenom jednake referentnima.

Ako AMD Polaris bude po snazi blizu GTX1070 i cijenom od najviše $350,

kod nas oko 3200kn (uračunat PDV), onda vjerujem da će se prodavati kao vruće kifle.

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Mile 74 kaže...

Dakle,

referentna (Founders Edition) GTX1070 će koštati kod nas oko 4200kn (uračunat PDV).

Referentna (Founders Edition) GTX1080 će koštati kod nas oko 6500kn (uračunat PDV).

Nereferentne bi trebale biti 250-350kn jeftinije ili u najgorem slučaju cijenom jednake referentnima.

kod nas oko 3200kn (uračunat PDV), onda vjerujem da će se prodavati kao vruće kifle.

Ne znam otkud ti ove informacije? Ako si samo pretvorio dolare u Kune sumnjam da će to tako ići. A još više sumnjam da će Polaris biti toliko jeftiniji nego Pascal. Sve ostaje vidjeti kad kartice stvarno dođu u naše trgovine ali 4200 kn za 1070 je previše. Štogod tko mislio mislim da ova cijena ne može opstati kod nas. Da harvder je skup u Hrvatskoj ali toliko baš da bude. To je od 800-1300 kn skuplje za razne izvedbe GTX 970 od radnih proizvođača.

13 godina
Mile 74 kaže...

Najavljena je polaris 10 kartica sa performansama blizu 980ti za 299$

a 490X ce imati performanse 980ti ili jace za 300-400$

Realno sve sto je nvidia sad najavila za prosjecnog korisnika nema nista, dok ova s druge strane za 299$ izgleda poprilicno dobro performanse blizu 980ti znaci negdje blizu obicne Fury mozda cak i Nano za 299$ iliti 300 eur kod nas? To izgleda odlicno meni, ovo od 500+ za 99% korisnika ovog foruma i ne zanima

16 godina
odjavljen

Računao je. Gledaj da je američka cijena za referentne 1070 i 1080 450 i 700 dolara. Za europske cijene pretvoriš 1:1 u eure pa je to 450 eura i 700 eura. Na to dodaj 25% PDV-a i imaš 570 i 875 eura. Dakle, najmanja moguća cijena za 1070 i 1080 je 4300 i 6600 HRK. Bez transporta i zarade trgovca. 

Što se Polarisa tiče, volio bih da AMD izda 490X za "do 400" eura i da to budu performanse 980Ti. To bi bilo naprosto prekrasno za nas i za AMD.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2016 9:46 (Tonči).
10 godina
Nvidia Pascal (2016)

jedina dobra vijest oko FE 699$ kartice i 599$ msrp je ta da će evga, asus, zotac i ostala ekipa moći prodavati kartice po cijeni i nižoj od 699, dakle teoretski je moguće da će biti i novih kartica od 599$, biti će viša cijena za europu, ali se nadam da će se cijene kretati većinom između 700-850 eura (naravno ne pričam o RH), što je relativno prihvatljivo s obzirom na to da je 980 ti koštao isto toliko kad je izašao

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice