GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.542.937
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
zvonac kaže...

Ljudi pitanjce.. Jučer stavil friške winse, desetku..

Komp je spojen na telku (4k-120Hz) putem hdmia, baš gledal neku seriju prek vlca, i uočen je stuttering (slik zna zatrzat ko da frejm padne), dok je materijal pušten prek navedenog playera, pod project sam stavio na extended, da sliku prikazuje na monitoru i telki istovremeno (taman dok surfam, mogu gledat nekaj istovremeno:D).

Ne sjećam se da sam taj problem imao prije reinstalacije winsa..

Jel ko zna di bi mogao bit problem?

Skini codec pack. Najvjerojatnije je to problem. Uguglaj "new codecs for vlc" pa pogledaj malo. Par minuta posla.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina
neaktivan

Moja 1070 na stock curve prvi put smanji takt za 13mhz na 46°C. Od 23-46°C samo podiže napon zadržavajući isti takt.

16 godina

Imam jednu od onih evginih 1070 sc kojoj sam sam stavio termalne padove jer su majstori u tvornici to zaboravili.

Prije ugradnje padova max je udarala na 1970 mhz, nakon ugradnje u većini slučajeva (igre) stoji zakucana na 2000 mhz i temp 65 i defaultne postavke ventilatora.

Sreća je put, a ne odredište.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Baš danas testira... razlika u igrama između 1950MHz i 2050MHz je ... pa... ono "koga briga?!" tip razlike.

Taj kome je to "koga briga" sigurno ne kupuje kingpina...

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Baš danas testira... razlika u igrama između 1950MHz i 2050MHz je ... pa... ono "koga briga?!" tip razlike.

Taj kome je to "koga briga" sigurno ne kupuje kingpina...

Tu imaš potpuno pravo. :)

Nope.
8 godina
protjeran
Pa i meni bi dobro dosla
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
eywa33 kaže...
zvonac kaže...

Ljudi pitanjce.. Jučer stavil friške winse, desetku..

Komp je spojen na telku (4k-120Hz) putem hdmia, baš gledal neku seriju prek vlca, i uočen je stuttering (slik zna zatrzat ko da frejm padne), dok je materijal pušten prek navedenog playera, pod project sam stavio na extended, da sliku prikazuje na monitoru i telki istovremeno (taman dok surfam, mogu gledat nekaj istovremeno:D).

Ne sjećam se da sam taj problem imao prije reinstalacije winsa..

Jel ko zna di bi mogao bit problem?

Skini codec pack. Najvjerojatnije je to problem. Uguglaj "new codecs for vlc" pa pogledaj malo. Par minuta posla.

Nula bodova..

Jel ima ko od vas sličan problem..

Znači, spojili ste komp sa PCom prek hdmia, da li vam dolazi do povremenog (prilikom gledanja video sadržaja) štekanja, ak je u extended modu?

Kolko sam primjetio, ak stavim na primary monitor, 55"tv, onda je ok, a ak je primary, desktop monitor i u extended modu onda zatrza..

Nije mi jasno zbog čega..

Skinuo zadnje drivere..

Očito nisam jedini s tim problemom, dost se ljudi žali na to, napominjem za ovo trebate imat dobro oko, na prvu se ne kuži, al ak se pozorno prati, onda se vidi problem, koji me lagano iritira..

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.11.2017 16:57 (zvonac).
17 godina
odjavljen

Imam isti problem a pretpostavljam i hrpa drugih. Kad ugasim monitor na TV-u video radi savršeno gletko, kad su opaljena oba ekrana na TV-u kao extendedu imam isto tak mikro trzaje prilikom gledanja filma. Ista stvar vlc ili KM player. Očito problem do drivera, u prethodnim verzijama takvih problema nije bilo. Također zadnjih nekoliko vezija moram brisati sa DDU i instalirati nove na čisto jer mi inače ne prepozna TV- preko HDMI izlaza dok montor preko DP-a prepozna odmah. Ako ih instaliram dok je monitor ugašen onda prepozna TV prek HDMI-a. Ako izbrišem sa DDU onda prepozna oba . Sa prethodnim verzijama drivera nisam imao takvih problema. 

Blaženi AMD/ATI , tam takvih nebuloza nisam imao i da su trajale nekoliko verzija drivera. Inače igre rade savršeno.

10 godina
odjavljen

Kad ti neki driver radi dobro, onda nema potrebe za novim.

Provjeri koji komp imam

2 1 hvala 0
17 godina
odjavljen

Nove igre, nova optimizacija za iste.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Glavas_ZG kaže...

S tim se stari definitivno ne bih složio.

Uvijek je preporuka i dobra praksa biti up to date

Batllelog: sudy_freak | Steam: sudy_freak
12 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...

Ovo vrijedi za BIOS-e. Proizvođači tako i navode službeno: Do not update if current BIOS is stable. Driveri su druga priča.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina
XXX kaže...

Imam isti problem a pretpostavljam i hrpa drugih. Kad ugasim monitor na TV-u video radi savršeno gletko, kad su opaljena oba ekrana na TV-u kao extendedu imam isto tak mikro trzaje prilikom gledanja filma. Ista stvar vlc ili KM player. Očito problem do drivera, u prethodnim verzijama takvih problema nije bilo. 

Blaženi AMD/ATI , tam takvih nebuloza nisam imao i da su trajale nekoliko verzija drivera. Inače igre rade savršeno.

kod mene s mpc playerom baš nikakvih problema, čak niti ovo sa prepoznavanjem hdmi

jedino što kod friških drivera primijeni audio, koji mi je na mpc playeru namješten na hdmi, tako da mogu istovremeno klincima puštati crtiće i na zvučnicima od kompa normalno puštati svoje

jedino to moram svaki put namještati iznova

doduše nisam već neko vrijeme mijenjao drivere, otkako su mi novi driveri ženici sjebali neki mmo pa sam jedva živu glavu izvukao 

sad se držim ove bios politike - dok radi, ne diraj 

14 godina
neaktivan

nakon puno mozganja odlučio sam uzeti MSI Gaming X 1080, ode sutra po nju :)

EDIT: stigla mala, očekivao sam da bude veća od 280x ali eto skoro iste veličine

slijedi instalacija pa da vidimo kako radi.

PS: R9 280x na prodaju 

Safety first Safety first
MSI GTX 1080 Gaming X Vs. Asus R9 280x DCII TOP MSI GTX 1080 Gaming X Vs. Asus R9 280x DCII TOP
Konačan izgled :) Konačan izgled :)
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.11.2017 19:48 (nex987).
Moj PC  
11 0 hvala 0
12 godina

Imam problem sa mojom gtx 1070, naime u igri mi pada usage na čak 50-ak% a fps na 35 gdje još jučer to nije bio slučaj. 

Reinstalirao sam igru i drivere ali opet isto. 

CPU nije usko grlo jer se nijedna jezgra nije približila ni 80% zauzeća. 

Pomagajte cili dan se je*em s ovim al nikako da riješim.

Igra je Miscreated

MISCREATED
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Baš danas pokrenem film u FHD na 55" telki u extended modu, naravno primary je monitor, slika zatrzava, prebacim samo da mi prikazuje slku na telki, radi sve bez greške..

Čini mi se i ak stavim da je primary na tv i onda je ok..

Jel uspio ko nać rješenje za to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
nicky.sl kaže...

Imam problem sa mojom gtx 1070, naime u igri mi pada usage na čak 50-ak% a fps na 35 gdje još jučer to nije bio slučaj. 

Igra je Miscreated

problem je do graficke, dam ti ja svoju 1060 i ti meni 1070 i rijesena stvar 

Battleog - 191silvinjo
17 godina
odjavljen
zvonac kaže...

Baš danas pokrenem film u FHD na 55" telki u extended modu, naravno primary je monitor, slika zatrzava, prebacim samo da mi prikazuje slku na telki, radi sve bez greške..

Čini mi se i ak stavim da je primary na tv i onda je ok..

Jel uspio ko nać rješenje za to?

Rješenje je da ugasiš monitor i gledaš film na tv-u. Ili da kupiš AMD grafu. 

Nek netko javi kad nvidija izbaci ispravne drivere.

11 godina
neaktivan

Samo u Miscreated? Cryengine je katastrofa kad je optimizacija u pitanju, kolko god ga ljudi branili, pogotovo kad ga koriste druge firme osim Cryteka. Ali ako je jucer bilo ok na istom dijelu mape, a danas ne onda je ocito nešto drugo problem. Probaj u driveru stavit na maximum power ili kak se vec zove, default je Optimal zbog uštede.

Battlelog: D3lBoy-00
12 godina
hahhaajaads kaže...
nicky.sl kaže...

Igra je Miscreated

Hoću ako dođeš pješke po nju 

D3lBoy kaže...

Samo u Miscreated? Cryengine je katastrofa kad je optimizacija u pitanju, kolko god ga ljudi branili, pogotovo kad ga koriste druge firme osim Cryteka. Ali ako je jucer bilo ok na istom dijelu mape, a danas ne onda je ocito nešto drugo problem. Probaj u driveru stavit na maximum power ili kak se vec zove, default je Optimal zbog uštede.

Sve sam to probao al jok ne pomaže

MISCREATED
8 godina
protjeran
Digni rezu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
nicky.sl kaže...
hahhaajaads kaže...
nicky.sl kaže...

Igra je Miscreated

Hoću ako dođeš pješke po nju 

D3lBoy kaže...

Sve sam to probao al jok ne pomaže

To se meni dešavalo na Win 10, sve bogove i gospe proba, čak su mi i u benchmarcima padali rezultati za 40-50%. Mislin da san jedno tjedan dana izgubia, i onda jednostavno reinstall windowsa i gg.

12 godina
odjavljen

Ja se ne sićam kad sam zadnji put formatira winse... Ovaj sustav je proša sito i rešeto što se tiče hardwera. 3 ploče, 3 procesora, tri grafe, i cilu kištru periferije. Nikad problema... da kucnem. Ima sigurno 2 godine, a lako može bit da je i više. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
LogicusMPS kaže...

To se meni dešavalo na Win 10, sve bogove i gospe proba, čak su mi i u benchmarcima padali rezultati za 40-50%. Mislin da san jedno tjedan dana izgubia, i onda jednostavno reinstall windowsa i gg.

To san i napravija, neman ja više živaca za ove stvari pa iden linijom manjeg otpora. Dosta je bilo je*ade cili dan.

MISCREATED
17 godina
Za probleme sa trzanjem videa prek hdmia u extended modu, krivac je zadnja verzija OSa 1709 (win10 x64).
A i primjetio sam stutter, lag u igri ghost recon wildland..

Znaci nije do drivera, neg do OSa.. Alternativa je vracanje na 1703 ili skidanje MPC HC + madVR + Smooth motion za filmove..
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
nicky.sl kaže...
LogicusMPS kaže...

To san i napravija, neman ja više živaca za ove stvari pa iden linijom manjeg otpora. Dosta je bilo je*ade cili dan.

Amen, ma i ja probijen.

Iz nekog nelogičnog razloga, kompjuter nakon paljenja ne radi, ili radi, al 40% sporije. Ili radi, il kroz prozor sve skupa, i stol i boga.

Srića evo sad radi sve po godine... :D

11 godina
neaktivan

Na novoj kartici također imam slican problem kao prije, tu i tamo cujem neki "krc" zvuk na zvucnike/slušalice dok je pod loadom. Malo sam istraživao, završio na latencijama i kako dosta ljudi ima taj problem. Pa ako može još netko probat izmjerit latencije (pogotovo Phoenix 1070/1080) Idle i pod loadom. Samo skinite program LatencyMon i stisnite play.

Evo šta je meni gotovo odma izbacilo. To pucketanje sam cuo intezivnije na staroj kartici u zadnje vrijeme i starijim driverima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Hmmm, ili ti kompjuteru puca kurac sto madjarska mora nema, ili netko radi recording zvuka ako si paranoican, ili ti je maticna falicna.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ili se Nvidia muci jos uvijek sa problemom od prije 10 godina....

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Ili se Nvidia muci jos uvijek sa problemom od prije 10 godina....

To je do sustava, ne do Nvidije. Ali ovo je vrlo neobično za Win10...

Nope.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice