GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.542.944
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Nvidia Pascal (2016)
The_Fichek kaže...

AIB gtx 1070 ce ti biti savrsena za to, check video od Gamers Nexus, ak vec nisi.

Ako si ovo meni pisa Fićo, mislim ipak jače, neću uzimat u nas, već vjerojatno iz Amerike (bez carina i pizdarija) pa možda čak ubodem 1080 Ti, nek stoji. nije da se neće imat posli ljeta, pa ko ga šiša :)

4mal kaže...

sa njima ces vozit 4k,5k ko od sale 60+ 

Znam, al pošto FPS-ove igram većinom, na 144 Hz, oću ta 144 za neki minimum na uber-max, znam da sam budala, al ko nije na neku ruku :D

I ne mislim ništa dalje na ovi konfig stavljat, eventualno 1440p monitor, i onda nek sve zajedno stoji 4-5 godina, valjda će bit ok za 1080-1440p :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2016 0:28 (LogicusMPS).
11 godina

Jesam. Budes se naceko za 1080Ti :P

Evo review 1070 od Linus, tj. LukeTechTips:

Naletio na komentar u tom videju, prikladan za tebe :)

"2560 cuda cores = amazing 1440p 144hz card

1920 cuda cores = amazing 1080p 144hz card

COINCIDENCE?! I DON'T KNOW!"

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2016 0:46 (The_Fichek).
9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

EDIT:

Bome gtx 970 vec ljepo zaostaje za r9 390 u ovom videu, od 22 igre je pitanje jel bila u dvije igre bolja i to za 1-2 FPSa, a 390ka konstantno vodi za 5 ili vise FPS-a, a nerjetko i vise od toga negdje je po 10 FPS razlika

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2016 1:10 (Lucidius).
Moj PC  
5 6 hvala 0
13 godina
Nvidia Pascal (2016)

Evo gledam ovaj video i prvo ide BF4,pa Witcher,COD,Far Cry,Star Wars,Tomb Raider.. onda sam i presta gledat jel me ubiti samo prve 2 zanimaju,i u svima je brža (ili ista ) sa Fury X,zaboli me za 970ku!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

kod overklokanja gtx 980ti napravi jos vecu razliku naspram gtx 1070, a ono sta je jos bitnije je to da na vecim rezolucijama od 1080p performanse drasticno padaju i gtx 1080 i gtx 1070, zasigurno je problem u 256 bitnoj sabirnici.

VRM-ovi na gtx 1080 custom modelima

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2016 2:28 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Jesam. Budes se naceko za 1080Ti :P

Evo review 1070 od Linus, tj. LukeTechTips:

Naletio na komentar u tom videju, prikladan za tebe :)

"2560 cuda cores = amazing 1440p 144hz card

1920 cuda cores = amazing 1080p 144hz card

COINCIDENCE?! I DON'T KNOW!"

Uh, 1440p card - to mi treba :)  

Sad je samo pitanje cijene 1070-tki kod nas...  

Lijep pozdrav ;)
12 godina
Nvidia Pascal (2016)

idu mi vise na k svi ti youtube revieweri

likovi sa skupocjenim kamerama i osvjetljenjem koji su naucili igrati se u adobe after effects (jer ako nemas kul intro si nista) i skontali su da se dobar dio publike lijepi na hardver pa ajmo pokriti tu temu jer je sve ostalo vec zasiceno i teze je dobiti viewove 

imaju uzasne metodologije testiranja svega, dolaze do oprecnih zakljucaka i ugl ovise o samim proizvodjacima da im posalju hardver - kao one nase emisije o autima, gdje je uvijek najveci nedostatak "nedovoljno velik drzac za case" ili "radio u koji se ne moze umemorirati vise od 20 stanica", zato jer aute dobivaju od samih auto kuca i znaju ako ista konkretno priseru da vise nikad nista nece dobiti..

ovo je valjda jedini lik na youtube koji ide u neki dubinu i da ti sve informacije:

a od recenzija i benchmarka, treba jedino cekati na anandtech - likovi su bolesni i s razlogom se mora dugo cekati na njihov review..

primjer:

http://www.anandtech.com/show/10081/wifi-testing-with-ixia-wavedevice

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2016 9:06 (Fanu).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Nvidia Pascal (2016)

Pazi ovo, cijeli sustav je vukao samo 216W iz zida sa 1070-tkom...Jbte još malo pa ćemo potpuno izbacit napajanja i koristit punjače za laptop...

Jedva čekam Polaris, onda procjena i novi, mini pc ide u dnevni...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Pascal (2016)

Hard ocp dao ocjenu gold, stvarno pun pogodak, jača od gtx980ti a ne puno slabija od gtx1080

ovde su poveznice na sve recenzije

Zanimljivo kako recezenti kao guru3d daju drugačije rezultate u ash. of sing.gdje je gtx1070 bolja od furyx, a hardware canucks ne žele prikazati aots u dx12.Netko tu namješta a to sigurno nije hardocp kod kojih furyx rastura u dx12.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2016 10:21 (dery).
Moj PC  
2 0 hvala 3
16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Toliko malo vjerujem recenzijama ovu generaciju da stvarno nema smisla. Što se ne vidi uživo u neprekinutom videu na YT, nije vjerodostojno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
dery kaže...

Hard ocp dao ocjenu gold, stvarno pun pogodak, jača od gtx980ti a ne puno slabija od gtx1080

Zanimljivo kako recezenti kao guru3d daju drugačije rezultate u ash. of sing.gdje je gtx1070 bolja od furyx, a hardware canucks ne žele prikazati aots u dx12.Netko tu namješta a to sigurno nije hardocp kod kojih furyx rastura u dx12.

Činjenica je da namještaju svi više popularni...Možda nije tema, ali u zadnje vrijeme mi debeli Joe Vargas (Angry Joe) tako ide na jetra sa svojim pompama i kreveljenjem na plaćenje revieewe da mi je postao baš ono na čemu je izgradio slavu pljuvajući to...

10 godina
DarthMarkus kaže...
dery kaže...

Činjenica je da namještaju svi više popularni...Možda nije tema, ali u zadnje vrijeme mi debeli Joe Vargas (Angry Joe) tako ide na jetra sa svojim pompama i kreveljenjem na plaćenje revieewe da mi je postao baš ono na čemu je izgradio slavu pljuvajući to...

nisam baš primjetio, u zadnje vrijeme mi najviše iskače njegovih filmskih recenzija koje ne gledam tako da ne znam kakva je situacija s time, ali što se tiče igara ne znam da je ikad dao dobre ocjene a da gameri nisu zadovoljni igrom. ako imaš neki video gdje očito nije objektivan možeš mi poslati, jer ja nisam vidio tako šta 

14 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

evo upravo gledam cijene na computeruniverse za gtx 1080. razlika u cijeni custom PCB i FE edition je ono minimalna... 20€ cca... gledajuci da je vani MSRP zaokruzeno 700$, a kod nas u EU se prodaje za zaokruzeno 770€ je banalno. za gtx 1070, MSRP je 450€, sto znaci da ce vani biti nekih 480€ otprilike izracunato za FE, a custom PCB malo manje... kod nas se onda ocekuje oko 530€ cca cijena... previse po meni... 1070 mi se zasada ne cini toliko dobar odabir za price/performance...

https://www.computeruniverse.net/en/props/30001069/10000361/30245599/pci-express-graphics-cards-nvidia-geforce-gtx-1080.asp

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Cansee kaže...
DarthMarkus kaže...
dery kaže...

nisam baš primjetio, u zadnje vrijeme mi najviše iskače njegovih filmskih recenzija koje ne gledam tako da ne znam kakva je situacija s time, ali što se tiče igara ne znam da je ikad dao dobre ocjene a da gameri nisu zadovoljni igrom. ako imaš neki video gdje očito nije objektivan možeš mi poslati, jer ja nisam vidio tako šta 

Filmske recenzije mi i jesu u fokusu - pokušaj pogledati review za Terminatora i SW-se...Još gore je kad on i onaj little Joe bleje u trailer i kao prikazuju reakcije (čitaj: urlanje i kreveljenje)...Što se tiče

igrara mogu ti reći da sve "manje više" novo mi ne sjeda kod njega...

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2016 11:24 (DarthMarkus).
16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Postali su odvratno očiti. Ne moraju ih čak ni platiti direktno, dovoljno je da su dobili 1-2 kartice u trajno vlasništvo. Ti ljudi žive od reklama, a kako im je YT srezao prihode zbog promjena u načinu naplate, okreću se čemu se okreću (Jazy čak cmolji kako će ostaviti YT). Odvođenje ekipe na ranč da malo pucaju na patke i na prezentaciju, dovoljno je bilo valjda.

Najgore je što su im rezultati toliko različiti, ali uzorak je poznat: prvo "cure" sasvim "slučajno" testovi gdje su kartice točno kakve Nvidia najavljuje. Zatim dođe test i hlađenje ali uz opravdanje i sumnjivo okruženje testa, recimo, odjednom se testira u odnosu na stock 980Ti koji zapravo nitko nikad nije ni vidio u prodali. Zatim se testovi rade na točno određenim igrama: Rise of TR zbog toga jer je DX12 toliko zeznut da se igra raspada na Furycama. Zatim su testovi toliko sumnjivi... Onda ide spominjanje Dooma u Vulkanu, ali zapravo Vulkanu još nema pristupa nitko. Pitam se je li to zato što u DX12/Vulkanu AMD rastura? Vulkan magično nekako neće biti dostupan za Doom dok se dobro ne prodaju 10x0? :)

I onda imamo neke sajtove kojima procure ne baš tako idealni rezultati pa ti rezultati kratko nestanu pa se poprave pa... meh. Onda puste priče i laži u praksi se vide: temperature, overclock, bla bla, uvijek nekako ispliva stvarno stanje.

Nvidia je zaista odvratna ove godine.

Moj PC  
7 0 hvala 1
13 godina
Nvidia Pascal (2016)

Zato treba čekat prvog Mileta "da u nas" recenzira i aus

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Zato treba čekat prvog Mileta "da u nas" recenzira i aus

Općenito Nvidia škrtati s review semplovima za nas. Nadam se da će Bug dobiti nešto na test i to odraditi kako treba. 

10 godina
Tonči kaže...

Postali su odvratno očiti. Ne moraju ih čak ni platiti direktno, dovoljno je da su dobili 1-2 kartice u trajno vlasništvo. Ti ljudi žive od reklama, a kako im je YT srezao prihode zbog promjena u načinu naplate, okreću se čemu se okreću (Jazy čak cmolji kako će ostaviti YT). Odvođenje ekipe na ranč da malo pucaju na patke i na prezentaciju, dovoljno je bilo valjda.

Najgore je što su im rezultati toliko različiti, ali uzorak je poznat: prvo "cure" sasvim "slučajno" testovi gdje su kartice točno kakve Nvidia najavljuje. Zatim dođe test i hlađenje ali uz opravdanje i sumnjivo okruženje testa, recimo, odjednom se testira u odnosu na stock 980Ti koji zapravo nitko nikad nije ni vidio u prodali. Zatim se testovi rade na točno određenim igrama: Rise of TR zbog toga jer je DX12 toliko zeznut da se igra raspada na Furycama. Zatim su testovi toliko sumnjivi... Onda ide spominjanje Dooma u Vulkanu, ali zapravo Vulkanu još nema pristupa nitko. Pitam se je li to zato što u DX12/Vulkanu AMD rastura? Vulkan magično nekako neće biti dostupan za Doom dok se dobro ne prodaju 10x0? :)

I onda imamo neke sajtove kojima procure ne baš tako idealni rezultati pa ti rezultati kratko nestanu pa se poprave pa... meh. Onda puste priče i laži u praksi se vide: temperature, overclock, bla bla, uvijek nekako ispliva stvarno stanje.

Nvidia je zaista odvratna ove godine.

ako sam dobro shvatio ti ćeš sutra dobiti evga gtx 1080, dakle vrlo uskoro ćeš saznati koliko je tu istine koliko laži, nadam se da ćeš nam napisati ovdje dojmove ;)

16 godina
Cansee kaže...

ako sam dobro shvatio ti ćeš sutra dobiti evga gtx 1080, dakle vrlo uskoro ćeš saznati koliko je tu istine koliko laži, nadam se da ćeš nam napisati ovdje dojmove ;)

Samo da i taj primjerak nije s nVidia ranča s patkicama

Bnet: Gaap#2615 - Origin: MRSmith1_Cro - Steam: MRSmith
16 godina
odjavljen

Sutra teško, tijekom tjedna.

Inače: http://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-1070-8gb-pascal-performance,4585.html

Ovaj review izgleda sasvim ok i realistično.

13 godina
Nvidia Pascal (2016)

Dobro sad i ti Tonči pretjeruješ,uvjek isto u svemu,marketing i marketing,nije samo NVIDIJA takva,uglavnom 1080ka sa nereferentnim coolerima i custom PCB ne odstupaju puno od najavljenoga tako da malo manje hejtanja,ali kao što rekoh sve ćemo vidjet za 10ak dana kad se naša ekipa dočepa koje (možda i ja)!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
volegradele kaže...

Dobro sad i ti Tonči pretjeruješ,uvjek isto u svemu,marketing i marketing,nije samo NVIDIJA takva,uglavnom 1080ka sa nereferentnim coolerima i custom PCB ne odstupaju puno od najavljenoga tako da malo manje hejtanja,ali kao što rekoh sve ćemo vidjet za 10ak dana kad se naša ekipa dočepa koje (možda i ja)!!

Bolji cooleri eliminiraju pregrijavanje i throttlanje, ali i dalje stoji hrpa laži s najava. To nisu sitne razlike, nego laganje. Nije da je to novost za njih, ali... :)

17 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Ne znam jel mi se čini al izgleda da je GTX1070 donijela puno veći skok u performansama u odnosu na GTX970 nego što je GTX970 svojevremeno u odnosu na GTX 770..

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Penryn kaže...

Ne znam jel mi se čini al izgleda da je GTX1070 donijela puno veći skok u performansama u odnosu na GTX970 nego što je GTX970 svojevremeno u odnosu na GTX 770..

Čini se da jest, no i 1080 je to učinila u odnosu na 980. Novi proces je novi proces, taktovi su porasli 100%, a broj jezgara je tek nešto smanjen.

12 godina
Tonči kaže...
Penryn kaže...

Čini se da jest, no i 1080 je to učinila u odnosu na 980. Novi proces je novi proces, taktovi su porasli 100%, a broj jezgara je tek nešto smanjen.

treba ipak istaknuti i price/performance odnos, jer 970 je donijela sasvim dobar napredak u perfomansama, ali istovremeno i nižu početnu cijenu

dok je u odnosu 1070 naspram 970 obrnuta situacija što se tiče cijene

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2016 13:42 (picajzla0707).
13 godina
picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...
Penryn kaže...

treba ipak istaknuti i price/performance odnos, jer 970 je donijela sasvim dobar napredak u perfomansama, ali istovremeno i nižu početnu cijenu

dok je u odnosu 1070 naspram 970 obrnuta situacija što se tiče cijene

Pa nudi ekvivalent 980Ti po dosta nižoj cijeni....Po meni je to napredak

15 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Nudi mi kolega s posla istu grafu kao pod "Moj PC", tj. GTX970 G1 Gaming za 1500 kuna. Sto mislite, isplati li se to uzeti ili da radije za nekih mjesec dana prodam svoju za iste pare, nadoplatim koliko vec treba i zgrabim neku nereferentnu GTX 1070?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Nvidia Pascal (2016)

Uzimaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
alen29 kaže...

Nudi mi kolega s posla istu grafu kao pod "Moj PC", tj. GTX970 G1 Gaming za 1500 kuna. Sto mislite, isplati li se to uzeti ili da radije za nekih mjesec dana prodam svoju za iste pare, nadoplatim koliko vec treba i zgrabim neku nereferentnu GTX 1070?

LOL :) super cijena - nadam se da si već uzeo.

Bnet: Gaap#2615 - Origin: MRSmith1_Cro - Steam: MRSmith
12 godina
alen29 kaže...

Uvijek radije jača single grafička u odnosu na 2 slabije SLI.

PSN - DeniZg80
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice